perjantai 25. syyskuuta 2015

Vihdoin ehdin eli koppi Kolme blogia -haasteeseen

Harjaneilikat - Dianthus barbatus

Sain kesällä haasteen sekä Kaupunkilaistyttö muutti maalle -blogista että Kesäkukalta Kosmosta ja leijonankitaa -blogista. Haasteen tarkoituksena on esitellä kolme kivaa blogia, jolloin haaste jatkaa matkaansa esiteltyjen blogien kautta. Kuinka ollakaan, kesä on vierähtänyt syksyksi ja haasteeseen vastaaminen on parempia aikoja odotellessa siirtynyt ja siirtynyt. Äärimmäisen laiskotuksen tänään iskiessä päätin istahtaa koneen ääreen ja toteuttaa kesäisiä lupauksia.

Sulkaneilikka - Dianthus plumarius

Nöyrästi kehuista kiittäen ja vilpittömästi niistä iloiten haluan osaltani esitellä ja haastaa kolme mukavaa blogia. Ryyditän haasteeni heinäkuisilla kukkakuvilla. Näin saamme tilaisuuden palata hetkeksi takaisin kesään ja ehkä kuvien avulla siivitämme unelmiamme kohti tulevaa kesää.

Juhannusruusu kukki tänä vuonna vielä heinäkuun puolellakin

Ihan jokainen meistä tietää, ettei puutarhablogeja kertakaikkiaan voi laittaa mihinkään paremmuusjärjestykseen tai järjestykseen ylipäätään. Seuraamieni blogien lista sen kun kasvaa ja kasvaa ja takuuvarmasti tiedän, että moni ihana blogi on vielä täysin löytämättä. Varsin usein on pakko tyytyä kommentoimaan vain muutamalla sanalla, koska kivoja postauksia on niin hurjan paljon ja jokaiselle tekisi mieli jotain sanoa.

Jalopähkämö - Stachys macrantha

Koska kehuttavia blogeja on niin paljon, pyrin siihen, että antaisin joka kerran tilaisuuden blogeille, joita en ole aiemmin haastanut. En ole pitänyt mitään listaa niistä blogeista, joita olen eri haasteissa nostanut esille, josta syystä toistoa saattaa tapahtua. Siitä saattaa vetää ainakin kaksi johtopäätöstä. Nimittäin, että ko. blogi on todellakin innostava seurattava ja toiseksi, että hatara muistini alkaa olla entistäkin reiällisempi.

Pikkulaukka - Allium

Mutta nyt siis asiaan eli kolmen kivan blogin esittelyyn.   

Navettapiika blogissaan Navettapiian puuhamaa kertoo puutarhastaan ja välillä vähän muustakin pohjanmaalaisella murteella pakinoiden. Satakuntalaisella murrealueella syntyneenä ja pääkaupunkiseudulla kasvaneena ja eläneenä on hauska lukea itselle täysin vierasta "kieltä". Navettapiian piha on huikean hienossa kunnossa, vaikka itse hän varmasti on asiasta eri mieltä. Käykää vilkaisemassa, miten huolella Navettapiika paneutuu istutusalueiden hoitoon ja mm. pihapolkujen rakentamiseen. Tällaisia pihapiirejä soisin näkeväni entistä enemmän suomalaisella maaseudulla.

Pioni - Paeonia Sarah Bernhardt

Sametti Hortensia kirjoittaa Pikkuinen puutarhani -blogissaan niin kauniin lämpimästi ja huumorilla pienestä pihastaan ja kasveistaan. Lueskelin hänen bloginsa alkumetrejä ja löysin sieltä samanlaista arkuutta kuvien ja tarinoiden julkaisemiseen, mitä itse koin oman blogini suhteen. Pikkuinen puutarha -blogi on vuosien aikana kasvanut aikuisen mittoihin, kypsynyt ja kehittynyt. Pidän siitä lämmöstä, jolla Sametti Hortensia elämäänsä puutarhan parissa kuvailee. 


Kärhö - Clematis Multiblue kiipeilee ja kukkii kriikunassa

Versoja Vaahteramäellä  -blogi on jo melko monelle tuttu. Ihana Riina, blogin omistaja, ansasitsee kaikki kehut. Tässä tapauksessa blogin mukavuutta lisää sataprosenttisesti se, että olen tavannut kirjoittajan. Miten voikaan nuoressa ihmisessä olla niin paljon vanhaa viisautta ja lämpöä. Puutarha-alan ammattilaisuus näkyy Riinan blogissa, mutta ei suinkaan ylimielisenä tietäväisyytenä vaan oman puutarhan hienoina kasvivalintoina ja kauniina pihapiirinä. Ja Riinan kuvat ovat niin kauniita. Toivon Versoja Vaahteramäelle -blogille runsaasti uusia lukijoita.

Omenaruusu - Rosa magnifica

Näin hurahti aika mukavan laiskottelun parissa. Tosin pikkaisen takaraivossa kaihertaa kaikki ne työt, jotka jäivät tällä välin tekemättä. Vaan eivät ne mihinkään karkaa ja nyt olen saanut taas vähäksi aikaa uutta energiaa.