sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Sukkia, sukkia


En vaan osaa pitää näppejäni irti sukkapuikoista, vaikka aina ei tiedä, mihin niitä sukkia tunkisi. Koska olen äärimmäisen surkea keksimään ihmisille joululahjoja, päätin täyttää joulupukin lahjasäkin villasukilla. Muutamia valmiita sukkia on jo odottamassa päätöstä, kenelle ne aikanaan annan.


Punaiset  polvisukkiin on käytetty kirkkaanpunaista 7-veikkaa. Kuvissa väri on ehkä räikeämpi, kuin todellisuudessa. 


Mallineuleen otin eräästä villatakkiohjeesta. Mallikartassa näkyy pallona langankierto, mutta selityksistä se on jäänyt pois. Lisäsin sen tuohon loppuun. Ehdin kutoa mallineuletta muutaman kerroksen, kun huomasin kuvion välikerrosten jääneen neuleestani pois. En alkanut purkamaan, sillä malli toimii hyvin ilman välikerroksiakin. Huomioithan sen, jos toteutat mallineuleen ohjeen mukaisena ja vertaat omaa kädenjälkeäsi minun valmiiseen sukkaani.


Viininpunaisiin polvisukkiin tein kauniiksi ja kivaksi toteamaani Suvikummun Marjan mallineuletta. Sopivat napit ovat vähissä, joten seuraavan kerran kaupoilla liikkuessa täytyy muistaa täydentää varastoja. Onneksi löytyi tarvittava määrä kelvollisia nappeja, jotta sain nämä sukat viimeistellyiksi.


Toisinaan teen mallineuleen vain varteen, mutta näissä sitä on myös jalkapöydän päällä. Sen verran laiska olen kaikenlaisessa säätämisessä, että kärkikavennusten alkaessa vaihdan pelkkään oikeaan neuleeseen. Vähensin varren ylimääräiset silmukat nilkan kapeassa resorissa ennen kantapäälapun aloittamista.


Vaihteluna vähän yksinkertaisempaa mallia eli nilkkasukka ruskeasävyisestä 7-veikan Raita-langasta ja beigen värisestä 7-veikan Eero-langasta, joka oli taannoin muutamissa kaupoissa tarjouksessa. Aiemmin en ole Eero-lankaa nähnytkään. Vahvuus ja villapitoisuus siinä on sama, kuin 7-veikassakin.


Aiemmin valmistuivat harmaasävyiset polvisukat 7-veikan Raita-langasta ja yksivärisestä harmaasta. Näissä kavensin ylimääräisiä silmukoita varren edistyessä.

 
Sinisävyisiin polvisukkiin käytin laatikosta löytyvät vajaat kerät ja jämälangat. Varressa olen kutonut 4 o, 1 n ja ylimääräiset silmukat olen kaventanut nilkan resorissa. 


Lumisade on alkanut täällä meidän nurkilla ja pakkasta on vajaa neljä astetta. Juuso makaa tässä työpöydällä, ja odottaa minun häntä rapsuttavan. Voisin tietenkin ottaa karvaisesta kissastani muutaman kuvan, mutta uuden kameran säädöt ovat edelleen niin hakusessa, etten jaksa ryhtyä sen kanssa nyt leikkimään. Niinpä loppukuvana olkoon kissapatsaat, joita meille kummasti näyttää kertyvän. 

Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille!