lauantai 19. marraskuuta 2016

Lumi tuli, lumi meni


Alkuviikosta kuvasin alapihalla lumipäärynöitä. Silloin jo hangen pinta oli vajonnut huimasti, mutta parin päivän runsaiden vesisateiden ja pluskelien vuoksi kaikki lumeen dipatut hedelmäkuviotkin ovat tyystin pihasta kadonneet.


Meidän pihalta lumi katoaa taatusti viimeisenä. Oli sitten kyse keväisten hankien sulamisesta tai ensilumen esiintymistä. Pian nuo lumessa näkyvät peuranjäljetkin ovat muisto vain. Näkyy siellä olevan pari minunkin jälkeäni. 


Ulkoilusää oli tänään mitä mukavin, joten teimme Ukkokullan kanssa perälenkin. Olin toki kuullut, että lähistöllä on kaadettu metsää ja kävellessä sen näki jo kaukaa itsekin. Pellon takainen maisema on avartunut, mutta todellisuus paljastui vasta lähempänä.


Olen aina tykännyt kovasti juuri tämän kohdan metsäosuudesta perälenkkiä vuosien aikana kävellessäni. Peltoaukealla tuuli on aina riepotellut kovasti ja metsän suojaan päästyä on tuntunut, kuin ilma olisi lämmennyt useita asteita. Nyt tuota efektiä tuskin enää pääsee hetkeen kokemaan.


Tukkirekat ovat seilanneet kotitiellä tiheään ja jokunen kuorma tuolta vielä riittänee. En tunne metsänhoidollisia elementtejä laisinkaan, mutta olen aina kummastellut, miksi kaikki puut laitetaan kerralla nurin. Luulisi olevan hyödyllistä ja ehdottomasti maiseman kannalta kauniimpaa jättää sinne nuoremmat puut kasvamaan ja valita kaadettavaksi ne vanhimmat. Ehkä tehokkuus on tässäkin kohtaa se tärkein valintakriteeri, sillä isolla metsäkoneella tuskin pujotellaan puiden lomassa, vaan yhden miehen tehovekotin niittää kaiken eteensä tulevan.


Lumiseen aikaan kuvan pellolle on tehty erinomainen latupohja. En tiedä, ehdittiinkö nyt menneille lumille vielä latua rakentaa, mutta nopeasti se aina ilmestyy, kunhan lumitilanne ladunrakentamisen sallii.


Tälle päivälle luvattiin auringonpilkahduksia ja toki niitä näinkin. En vain ehtinyt saada kameraa tähtäysvalmiiksi, kun tuulen ajamat pilvet aina vyöryivät auringon eteen. Kumman virkistävä vaikutus vähäiselläkin auringonvalolla on. Ja +6 asteen lämmössä tuntui paikoin ihan keväiseltä.


Tänä vuonna on ollut jotenkin vaikea päästä joulumoodiin. Yleensä minulla on tässä vaiheessa marraskuuta ollut joulusuunnitelmat jo pitkälle paperille laitettuna ja joulukortitkin askarreltuina. Viikon aikana olen sentään päässyt joulukorttirintamalla aika hyvälle tolalle. Tästä voisinkin jatkaa ahertamista, jotta saan korttityömaan pois pöydältä.


Huomasin juuri, että bloggerin tekstinmuokkaustyökaluihin (sivun ylälaitaan) on ilmestynyt "Lisää erikoismerkkejä" -painike. Ihan kiva ja hyödyllinenkin ominaisuus. 😄 

Mukavaa viikonloppua kaikille! 🌹