sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Tunnustus ja haaste - pitkästä aikaa1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.

Marketta Rakkautta ja maan antimia -blogista antoi minulle seuraavan (17.6.) haasteen. Kiitos kovasti. Mitä lie kesäkiireitä ollut tai ehkä ajattelin säästää haasteen sadepäivään tai talveen. Tulkoon kuitenkin käsitellyksi juuri nyt.

Verikurjenpolvi - Geranium sanguineum
  

2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen. 

Olin pitkään miettinyt, miten saisin yhdistettyä puutarhapäiväkirjan ja kuvaamisen. Kummityttö kirjoitti silloin omaa lifestyleblogiaan ja kehui bloggeria helpoksi välineeksi. Innostuin ja lähdin kokeilemaan ja sillä tiellä olen. Kuudes vuosi on menossa, enkä ole hetkeäkään katunut. Blogista on tullut enemmän kuin puutarhapäiväkirja kuvineen. Tämä on vuorovaikutusta ja vertaistukea ihanien ihmisten kanssa. Olen päässyt tapahtumiin, joita tuskin muuten olisin edes löytänyt ja saanut uusia ystäviä ja mielenkiintoisia tuttavuuksia niin aitoina ihmisinä kuin virtuaalisina kontakteina. Olen oppinut aivan valtavasti kasveista, kasvattamisesta, luonnosta, linnuista, ötököistä. Olen nauranut, itkenyt, iloinnut ja surrut niin omia kuin muidenkin elämänjuonteita. 

Kurjenpolvi - Geranium
  

3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.

Ehkä en ole paras mahdollinen henkilö antamaan ohjeita kenellekään. Käytännön seikoista tulee mieleen asia, johon olen törmännyt viime päivinä aika usein varsinkin tabletilla blogeja lukiessani. Isot kuvat vain eivät jaksa avautua. Kuvat kannattaa pienentää ennen blogiin lataamista sellaisiksi, että myös lukijoiden hyvinkin erilaiset laitteet ja ohjelmistot jaksavat ne avata. Itse pienennän Picasassa kuvat siten, että pidemmän sivun koko on 640 kuvapistettä (voi olla myös isompi tai pienempi luku). Ja tietenkin tallennan pienennetyt kuvat siten, etten menetä alkuperäistä kuvaa. 

Tärkeä asia on myös tehdä itselleen selväksi, miksi kirjoittaa blogia. Koska lähdin tekemään lähinnä puutarhapäiväkirjaa itselleni, en asettanut paljonkaan odotuksia muiden ihmisten kommenteille. Siksi olin todella iloinen ja kiitollinen, kun lukijat löysivät blogini ja alkoivat sitä myös kommentoida. Kommentointi on yksi blogin kirjoittamiseen kuuluvista elementeistä. En käy kommentoimassa muiden blogeja siksi, että kalastaisin itselleni uusia lukijoita vaan siksi, että postauksissa kirjoitetut aiheet minua todella kiinnostavat. Kommentilla jälkeni jättämällä haluan kertoa olevani aidosti kiinnostunut lukemistani blogeista

On hyvä muistaa, että blogin kirjoittajilla ja lukijoilla on myös muu elämä. Aina ei ehdi kommentoida ja jättää käyntijälkeään, vaikka olisikin käynyt postauksen lukemassa. Eikä aina ehdi edes niitä postauksia lukea. Hyvä blogi jättää muistijäljen ja siihen palaa yhä uudelleen heti, kun itsellä on siihen aikaa.    

Kyläkurjenpolvi - Geranium pratense
  

4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi. 

Tämän haasteen sain Marketalta Rakkautta ja maan antimia -blogista. 

Kurjenkello - Campanula persicifolia 'La Belle'
  

5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi.

Annan tunnustukseni ja haastan seuraavat blogit. Jos jo olet saanut tämän haasteen, voit jättää nyt huomiotta. Tai säästää talveen tai ihan mitä ikinä haluat sen kanssa menetellä.