tiistai 16. tammikuuta 2018

Haasteena huhtikuu

Sinivuokko 28.4.2017

Tuplasti terapiaa -blogin Pirjolta napsahti kiva haaste, joka tarjoaa tilaisuuden selata keväisiä kuvia ja siten saada valoa tähän tammikuiseen harmauteen. 

Kevätkaihonkukka 3.4.2017

Kerro huhtikuun viisi tärkeintä kevään merkkiä....siinäpä vaikea tehtävä, vaikka ensin toisin luulin. Maaliskuun ja huhtikuun voi oikeastaan täällä etelärannikolla niputtaa yhdeksi ja samaksi kevätkuukaudeksi. Lunta on usein niin vähän, ettei sen sulamisessa paljon seurattavaa ole. Jäätä sen sijaan saattaa olla paksujakin kerroksia kukkapenkeissä ja pihamaalla. Tapaankin auttaa kevättä hakkaamalla jäätä pienemmäksi ja tekemällä puroja pihamaalla. Kukkapenkeissä ei parane jäätä mennä kovin voimakkaasti pilkkomaan, ettei samalla pilko kasvien juuria.

Rakeita 24.4.2017

Huhtikuussa aurinko voi paistaa taivaan täydeltä ja lämpötila kivuta hyvinkin toiselle kymmenelle. Hetkessä kylmä tuuli puhaltaa pilvet esiin ja maahan ropisee voimalla rakeita. Sää vaihtelee melkoisesti laidasta laitaan ja toisinaan se saa puutarhurin hehkumaan innosta, toisinaan taas repimään epätoivoisena hiuksia päästään ja toistamaan ääneen: "Miksi se kevät ei jo tule?".

Kevätkaihonkukka 26.4.2017

Kevät kaikkinensa on paljon enemmän, kuin jokin yksittäinen kasvi tai tekeminen. Se on tuoksuista, tunnelmista ja kokemuksista koostuva rintaa pakahduttava tunne, jota jaksaa joka vuosi odottaa yhtä suurella ilolla ja innolla. Tässä viisi asiaa, joilla on merkittävä osa tuon kevättunnelman tuottamisessa:

Kasvukauden lupaus
Huhtikuussa ehdottomasti parasta on se, että jälleen on kevät ja kaikki kasvukauteen liittyvä vielä alullaan. Ei voi tietää, millainen kausi on edessä ja siksi voi haaveilla ja uskoa villeimpienkin unelmien toteutumiseen.   

Valo ja pitkät päivät
Ihanaa huhtikuussa on jatkuvasti lisääntyvä valo ja pitenevät päivät. Pihalla voi jo aloittaa kevätsiivouksen, kantaa talveksi varastoon viedyt kalusteet ja koristeet pihalle.    

Piipot pintaan
Se vaan on joka kevät yhtä ihmeellistä ja ihanaa. Puutarhakierroksia täytyy tehdä päivittäin, eikä sekään aina riitä. Postilaatikolla käynti tai roskien vieminen saattaa venyä pitkäksi, kun matkan varrella unohtuu tutkimaan kukkapenkin kohoumia ja mullasta nousevia kärkiä.
  
Mustarastaan laulu
Mustarastaan luritus naapurin kuusenlatvassa sykähdyttää joka kerran yhtä paljon. Raikas kevättuuli ja lisääntyvää lämpöä hehkuva aurinko tarjoavat mahdollisuuden kuivattaa pyykkiä ulkona. Mikä on pyykkiä levittäessä tai illalla koriin viikatessa, kun mustarastas esittää parhaita konserttinumeroitaan. 
 
Elämänpiiri laajenee
Kevään myötä pihapiiri tarjoaa valtavasti ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia. Enää ei tarvitse raitista ilmaa saadakseen kiertää kylän raitteja, sillä pihassa ja puutarhassa riittää tekemistä. Kodin seinät pysyvät entisillä paikoillaan, mutta ovet ja ikkunat aukeavat ja elämä muuttaa terassille, pergolaan ja pihamaalle.  


Tarhakylmänkukka 28.4.2017

Alkuperäinen haaste kuuluu näin:

"Huhtikuu on kuitenkin kevätkuu ja tämä haaste lähteköön kiertämään tuoden kevätmieltä tuokioksi lukijoille ja kirjoittajille! Haaste on yksinkertainen:

1. Tee postaus, ja kerro mistä haasteen sait
2. Kerro huhtikuusi viisi tärkeintä kevään merkkiä, jotka ilahduttavat sinun sieluasi voimakkaimmin. Etelärannikolla kevät on jo maaliskuussa ja pohjoisessa toukokuussa. Muokkaa haasteen kuukausi sinun kevääksesi. Huhtikuu on tässä vain keskiverto.
3. Laita haaste kiertämään haastamalla kolme blogia."

Rhodon nuppu 11.4.2017

Annan tämän haasteen seuraaville blogeille:


Olkaa hyvä!

Talventähti 28.4.2017