sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Sinä loukkasit minua -kampanja

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVZWgEbyJVPmdhbcBa2ErkK_cWmBMr99IcbVufYwKMglUVFR2d22RpDyaW48zI6OqSXeIs3u6D_krK5u8PfpiCLPfr3z5yw0PqIvbnTqMBWeaUTNqvm09IcN2RukNMbZD2Ivew5h4HqYjz/s1600/Negateksti5.jpg

Maarit Garden Of My Dreams -blogista jatkaa Tipulassa -blogissa aloitettua "Sinä loukkasit minua" kampanjaa. Kuten Maarit sanoi, en minäkään täällä puutarhablogien maailmassa ole törmännyt tahalliseen tai edes tahattomaan loukkaamiseen. Päinvastoin. Kaikkien ihanien kukkien keskuudessa tuntuu olevan pelkästään mukavia ihmisiä. Täällä kannustetaan ja iloitaan ja surraankin yhdessä.

Seuraan aika vähän muita, kuin puutarhablogeja. Sen sijaan luen paljon uutisia ja muita sivuja netissä ja niissä kyllä on ajoittain hyvinkin ilkeitä kannanottoja. Aivan kuin ihmiset olisivat unohtaneet vähäisimmätkin käyttäytymyssäännöt ja kuvittelevat, että netissä kaikki on luvallista. Joskus suorastaan pelottaa, miten paljon vihaa ja ilkeyttä ihmisiin mahtuu ja miten jotkut ottavat vapauksia suoltaa ihan mitä tahansa julkisuuteen.

Meistä jokainen voi omalta osaltaan välttää toisten loukkaamista. Miksi pahoittaa toisen mieli. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ollaan mieluummin vaikka hiljaa. 

* * *

Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?
"Vitun kaksnaamainen pullukka huora! Tajuutsä et kukaan ei lue sun blogii koska oot niin säälittävä, etkä saa ikinä munaa tolla naamalla ja parempi jos vaa tekisit jotai tolle naamalles... painu sinne vittuun mistä tulitki ja kato peiliin ja jätä ne pullat yms. pois ihan suosiolla. Oot sairas ja lihava lehmä! ammu ittes!"

""Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."

"sun muodoillas et oo voinu sairastaa anoreksiaa, oot säälittävä huomiohuora jolla ei ole yhtään ystävää ja joka baarissa istuu yksin nurkassa turpa kiinni"

”Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömis ongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No, tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen.” (Kyseessä on normaalipainoinen vauva.)

”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"Vittu oot nolo tapa ittes"

"ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"
Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin.

A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Alusta loppuun  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  Ave Katriina  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää hetkessä  -  Elämää pyörätuolista käsin  -  Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Erin Linnea  -  Essi Maaninka  -  Fifty Ways  -  Garden Of My Dreams  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  -  Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  -  Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  Kaiken takana on äiti.  -  Kat von Yvon  -  KIDULT  -  Kitujainen.com  -  Kolme pientä porsasta  -  Kommammaa  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  -  Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  -  Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  -  Mammalaiffii  -  MammaMiia  -  Mansikkatilan mailla  -  Marika's  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  -  Munakoisoni ja minä  -  My fairytale  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Petran; Minä ja me  -  Piaeliina  -  Pieni Lintu  -  Pieni Hento Ote  -  Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  - Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Ruusun tuhkaa  -  Saijis  -  Smagatsoff  -  Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Style and jewels  -  Syvältä  -  Taloni maalla  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thinking out of the box  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  -  Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  -  Vilhelmiina Lyydia  -  Villa Tuta  -  Vähäx vaikeeta?  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  Virtuaali Moleskine  -  XL elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää
 
* * *
 
Tästä pääset mukaan Tipulan kampanjaan. Kopioi yllä oleva teksti (tähdistä tähtiin) tai kirjoita oma kannanottosi ja julkaise postaus blogissasi. Muista laittaa Tipulassa -blogiin kommentti, että olet mukana kampanjassa. Hän lisää blogisi luetteloon.
 

Tuulinen vapaapäivä

Tulipa Little Beauty

Tänään päätin pitää vapaapäivän - puutarhatöistä. Päätös oli helppo, mutta toteutus ei niinkään. Kuljeskelin kameran kanssa puutarhassa, mutta navakka tuuli häiritsi kuvaamista. Samoin kirkkaana paistava aurinko. Auringonpaisteesta kyllä tykkään, mutta kuvatessa se saa aikaan liian jyrkkiä varjoja ja lisäksi silmälasien kanssa kameran näyttöä tihrutessa tulee heijastumia, jotka niinikään hankaloittavat kuvaamista.

Tulipa Florosa

Lopulta istahdin pihapöydän ääreen ja keksin miljoona eri hommaa, jota voisin lähteä tekemään. Viittä vaille, etten pyytänyt Ukkokultaa köyttämään minua tuoliin kiinni. Päädyin tuijottamaan syreenipensaiden joukossa nököttävää kuivunutta puuta, joka on tarkoitus lähipäivinä karsia pois. Ai, että teki mieli heti hakea saha kellarista ja käydä tehtävään käsiksi. Mutta, mutta. Olin päättänyt pitää vapaapäivän ja periksi en antaisi.

Tulipa Silver Parrot

Tulppaanit ovat kukkineet harvinaisen pitkään, joskin alkavat nyt olla loppumetreillä. Tuulentuiverrus heitteli jo nyt joistakin tulpuista terälehtiä pitkin nurmikkoa.

Tulipa Orange Cassini 

Tuntuu, että olen odottanut kesää alkavaksi varmasti puoli vuotta ja yhä se antaa odottaa itsään. Kyllä pihalla on jo muutamina päivinä saattanut ihan oleskellakin. Etenkin auringossa on ollut lämmintä. Kunhan vain tuo tuuli vihdoin asettuisi. Eipä näy omenapuiden kukissa juurikaan pölyttäjiä pörräämässä, ei myöskään perhosista ole ollut moniakaan havaintoja. Varmasti perhoset ja muut öttiäiset ovat taitavia lentäjiä, mutta kukas sitä jaksaisi kynsin hampain kukan terälehdistä kiinni pitäen mettä imeä, jos vain rauhallisempaakin tekemistä riittää.


Eilen jatkoin alapihan rikkaruohohommaa eli kävin kaikki 30 kuusentainta läpi ja putsasin niiden alustat rönsyleinikeistä ja muista ylimääräisistä kasveista. Lopuksi kärräsin kuusentaimille oksahaketta. Vuorotellen kuikuilin taivaalla kiivaasti ohi kulkevia pilviä ja niistä vähän väliä ropsahtelevia sadepisaroita. Mutta kun olin päättänyt tehdä homman loppuu, sen myös tein. Enkä onneksi kovin paljon kastunut, sillä pisaroita tuli harvakseltaan ja välillä jopa oli pientä taukoa.


Olisi varmaankin ollut fiksumpaa istuttaa kuusentainten sijaan 80-senttisiä tuijia, jotka nyt huitelisivat jo meikäläisen pään yläpuolella. Kuusiaitaa naisenkokoisena tuskin näemme koskaan. Ellemme sitten istu juuri tämän tontin päältä kulkevan pilven reunalla - joskus aikanaan.


Tomaatit ovat vihdoin ryhtyneet kasvarissa kasvamaan. Saivat ilmeisesti ensimmäisinä öinä kylmää, kun en muistanut viedä lämmitintä. Aika kalseita öitä on ollut nytkin. Viime yönä sentään +8 astetta, mutta edellisenä vain +2 astetta. Kasvarissa tietenkin enemmän, kun öljylämmittimeni hönkää sinne hiukan lämpöä. 

Jonkun tomaatissa on ollut jo raakileita, minulla ei edes kukkia. Aika harrastelijamaista tämä minun kasvaritouhuni, mutta ei haittaa tahtia. Kaupasta saa tomaatteja tarpeeseen, mutta jos nuo itsekasvattamani taimet tekevät edes muutaman hedelmän, olen onneni kukkuloilla. Miltei lottovoittaja. Tai ehkä mieluummin tomaattivoittaja.


Kaikenlaisia nuppuja löytyy nyt puutarhasta. Osa on kuvattu ja osa tyystin kuvaamatta. Kävin muutama vuosi sitten erään tuttavantuttavan puutarhassa. Virolaissyntyinen rouva oli kylvänyt kukkapenkkien ympäri ruohosipulia ja se oli todella kaunista. Ruohosipulilla on kauniin vihreä varsi, joka pysyy hyvin pystyssä. Kukatkin ovat kauniita ja kun ruohosipulia on paljon, siitä riittää leivän päälle ripoteltavaksi ja ties mihin ilman, että kasvustossa näkyy koloakaan. 

Rouva väitti, että ruohosipuli suojaa kukkia monenlaisilta tuholaisilta. En tiedä, onko siinä mitään perää, mutta sen jälkeen olen ripotellut ruohosipulia omaankin puutarhaan vähän enemmän. Ja vieläkin lisää mahtuisi. Kuinka olenkaan tuon päässyt unohtamaan.


Halpakaupan poistohyllystä eurolla ostamani pikkuorvokki kukkii runsaana ja kauniina. Tuotuani kukan kaupasta kotiin, kastelin sen kunnolla ja leikkasin kaikki latvoihin kuivuneet kukinnot pois. Siirsin orvokin muutama päivä sitten pois kaupan amppelipurkista uuteen multaan ja nyt se kiittää minua pelastuksesta.


Ystäväni äiti nukahti perjantaina viimeiseen uneensa. Tuntuu haikealta, sillä jotkut ihmiset ovat ikäänkuin aina olemassa. Vaikka heitä tapaa harvoin, he ovat usein ajatuksissa ja heihin törmätessä on kuin ei olisi koskaan erossa ollutkaan. Haikeutta lisää se, että edellisen sukupolven poistuessa huomaa olevansa itse se vanhin. 

Nuku hyvin Vokki!

Kun mummot kuolevat
heistä tulee kukkaniittyjä ja heinää
ja joistakin mummoista tulee puita
ja he humisevat lastenlastensa yllä,
suojaavat heitä sateelta ja tuulelta
ja levittävät talvella oksansa
lumimajoiksi heidän ylleen.
Mutta sitä ennen he ovat intohimoisia.

- Eeva Kilpi -