perjantai 29. syyskuuta 2017

Pieni, nätti ja sinnikäs

Jouluruusu - Helleborus Double Ellen

Toissa keväänä ostin kaksi Double Ellen -jouluruusua. Taisi olla vasta maaliskuun alku ja lämpöisiin ilmoihin vielä runsaasti matkaa. Meidän kuivassa sähkölämmitystalossamme jouluruusut ovat sisätiloissa nopeasti entisiä, joten istutin Ellenit koriin, jonka laitoin terassille. Kaupassa jouluruusuja oli säilytetty viileässä ulkoeteisessä, joten ne olivat jo valmiiksi hiukan karaistuneet. Eivät siis joutuneet kylmään shokkihoitoon. Ajatus oli nostaa jouluruusut yöksi autotalliin, mutta täysin unohdin siirtelyn. Jouluruusut kasvoivat ja kukoistivat useamman viikon terassilla ja lopulta kunnon kevään koittaessa istutin ne pikkupuutarhan Kivipenkkiin.


Hyvin ovat Ellenit maassa pärjänneet. Keväällä ne kukkivat ensimmäisen kerran ja koko kesän kummassakin on ollut kukkia. Nytkin molemmat Ellenit ovat kukassa. Kivipenkki on vain sen verran syrjäinen paikka näille ihanuuksille, että taidanpa miettiä niille uutta istutuspaikkaa. Sellaista, jossa kaunokaiset saisivat ihailevia katseita ilman, että puutarhaemännän täytyy siitä erikseen mainita.

 
Ja kun löydän sen uuden ja sopivamman asuinpaikan Ellenille, vien jumppamaton heidän viereensä, jotta voin ihailla kauniita kukkia silmästä silmään. Sen verran matalalla kukat aina ovat, ettei konttaamatta niitä kunnolla näe.