lauantai 11. kesäkuuta 2011

Helteisiä kesäkuun päiviä

Tänään piti typistää vuorimäntyjen tuoreita versoja, mutta eipä tässä helteessä jaksa saksia heiluttaa. Hyttysetkin ovat niin äkäisiä, että niiden huiskimiseen pois iholta menee aika ja tarmo. Siispä nyt nautitaan kesän lämmöstä ja edelleen tuoksuvista syreenin kukista. Köynnösruusu Pohjantähden kärjet ovat täynnä kirvoja, eikä nuppuja juurikaan näy.

Sain vihdoin hankittua myös Suviruusun, Poppiuksen. Se odottaa istutusta valkean herukan seurassa vesiämpärissä varjoon sijoitettuna. Olen tykästynyt pensasruusuihin. Ne tuntuvat olevan helppoja ja kauniita ja lisäksi niillä saa nopeasti runsaan reheviä istutuksia.

Alapuutarhaan johtavien portaiden yläpäässä oli aiemmin metallinen kaari, mutta viime syksynä sen jalat osoittautuivat ruostuneiksi, jonka vuoksi koko rakennelma oli vinossa ja vaarassa romahtaa kokonaan maahan. Niinpä sitten tänä keväänä Ukkokultani rakensi puisen portin, johon humalat voivat tukeutua. Muutama välipuu yläosasta vielä puuttuu, mutta kaikki aikanaan.Upea sudenkorento löytyi terassin kaiteelta. Ei enää elon merkkejä; mihin lienyt henkensä heittänyt.