torstai 27. syyskuuta 2012

Kolme kissaa ikkunalla


Eläimet ovat älykkäitä, jos sataa ja tuulee, on mukavampi tiirailla maailmaa ikkunalaudalla istuen. Sadetta ja tuulta onkin nyt ollut riittämiin ja lisää juuri uutisissa luvattiin. Uudellamaalla saattaa sadetta tulla jälleen ennätysmäisesti, kuten viime sunnuntainakin. Puutarhassa sen huomaa esimerkiksi nurmikolla kävellessä; siellä litsahtelee ja kesäläpsyillä omenoita poimiessa taatusti kastaa sukkansa. Vaikka muutamana aamuna on ollut melkoisen koleaa, reippaasti alle +6 astetta, on päivisin kohtalaisen lämmintä. Tänäänkin melkein +14, mikä tähän vuodenaikaan tuntuu suorastaan kesäiseltä. Kostea ilma on toki hyvää hengittää ja oikeissa tamineissa ulkoilulle ei ole estettä, mutta puutarhassa työskentely ei kyllä houkuttele. Kuraista ja sotkuista. Nyt vain odotellaan seuraavaa aurinkoista ja kuivattavaa säätä, jotta pääsisi vielä tuota nurmikkoa leikkaamaan. Näyttää jälleen kasvaneen varsin pitkäksi. Samalla silppuuntuisi maahan sataneet lehdet, joita ei vielä ole juurikaan haravoitavaksi. Siis nurmikolla, hiekkakäytävillä kyllä rahisee ja suhisee kävellessä. 

Jääkaappimagneetti

Juuso yrittää tuolla terassilla tassuttaa vedestä kiiltäviä haavanlehtiä. Jotenkin ne ilmeisesti tuntuvat siitä pelottavilta tai muuten vaarallisilta, kun se ei malta jotain tiettyä lehteä ohittaa ilman pienoista "kissa-hiiri" -leikkiä. Tänään tuo muuten niin ihana karvakasa tuli aamuneljältä sänkyni viereen naukumaan. Yritin puristaa silmät kiinni ja kääriytyä peittoon, mutta ei mikään auttanut. Kissalla on jokin hätä tai ainakin tärkeää asiaa, kun se naukui taukoamatta. Heti saatuani jalat pois peiton alta, katti vilisti häntä viivana ulko-ovelle. Pimeässä ja märässä aamussa oli vietävä kissa ulos pissalle. Olisin tietenkin voinut sulkea Juuson kodinhoitohuoneeseen, jolloin se ehkä olisi käynyt hiekkalaatikollaan tarpeillaan. Olen kuitenkin niin tottunut kissan ulkoiluttamiseen, ettei sisävessavaihtoehto tullut ensimmäisenä mieleeni.



Mitäs sitä kissakaan märässä maailmassa tassujaan sotkisi, kun voi köllötellä lämpöisessä ja kuivassa.

Kivoja blogeja löytyy jatkuvasti lisää


Sain oheisen tunnustuksen Onnin blogia kirjoittavalta tyttäreltäni. Onni on 4-vuotias stagsbreathlainen lämminveriruuna, jota tyttäreni valmentaa ravuriksi. Onni - oikealta nimeltään Wilds Aragorn, on jo muutaman kerran kisaillut ja pärjännyt yllättävän hyvin. Minä en paljon mitään hevosista ymmärrä, mutta Lapsen aktiivisen, ihan pikkulikasta alkaneen hevosinnostuksen myötä on näistä isoista eläimistä tullut huomattavasti tutumpia ja nykyisin uskallan jo seisoa hepan vierellä ja koskettaa niitä - kunnioittavan varovasti.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAEKaCx87E0O4jdYvpnb1cwtsePLeP1LFPJDhb0r0NWAHzI_YODYvxW3uGyEERHb3cYH4HMz_YCgaxkdhSMIft8Ahom4gxTlyToNghR6rxtY5uIRMjtgQRvKaN7OwzBK1TxROKtmPqJZU/s1600/lieb.jpg 

  
Liebster tarkoittaa rakkain tai rakastettu, mutta voi myös tarkoittaa suosikkia. Liebster-palkinnon ajatuksena on saada huomiota blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa.

1.  Kiitä antajaa ja linkitä bloggaajaa, joka antoi haasteen sinulle
2.  Valitse viisi blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3.  Toivo, että ihmiset, kelle jätit tunnustuksen, antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen.

Annan Liebster-tunnustuksen seuraaville seuraamilleni alle 200 seuraajan blogille, joille toivon monen monta uutta lukijaa:


Niin on ollut kiire, ettei edes omaa blogiaan ehdi kunnolla päivittää. Ja nyt vielä flunssa-penteleinen kurittaa ja kiusaa. No, pahimmat kiireet lienee nyt selätetty, joten voinen keskittyä keittelemään lämmintä juotavaa ja siinä ohessa napostelen omenoita.