keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Kovalevyn hitautta


Tiistaina taivaanrannassa näkyy lähestyvä saderintama, kuten näkyi jo aamulla sääennusteessakin. Johan tässä ehdittiin yksi päivä lumihommilta välttyäkin.

Työhuoneen ikkunasta katsoen taivaanrannan tummanpuhuvina vyöryneet pilvet ovat saapuneet kotikylän ylle ja tupruttavat tienoon päälle uuden kerroksen lunta.


Viikonloppuna osallistuin pihabongaukseen. Onneksi molempina päivinä, sillä jos olisin jättänyt lintujen vahtimisen sunnuntaille, olisi saaliina ollut muutama sinitiainen. Kaikki muut linnut olivat ilmeisesti jääneet viettämään siestaa metsän uumeniin.

Pihassamme vieraili lauantaina ihan kivasti lintuja; tali-, sini- ja kuusitiaisia, pikkuvarpusia, viherpeippoja, keltasirkkuja, mustarastaita ja harmaapäätikkakin kävi taas nakuttamassa leikkimökin talipötköä. Harakan sain kuvattua työhuoneen ikkunasta.


Sunnuntainan kylvin lisää kelloköynnöksiä, sillä 23.1. kylvetyistä yksikään ei osoita heräämisen merkkejä. Samoin kylvin lisää keijunmekkoa ja muutaman paprika California Wonderin. Tammikuisen kylvön siemenistä on itänyt lisää 1 paprika California Wonder, 1 keijunmekko, 1 pelargonia Pink Inspire ja 1 pelargonia Divas Rasberry Ripple. 

Chilipaprika Lompardosta ei näy vilaustakaan. Enpä onnistunut sen kanssa viime vuonnakaan.


Biokompostori jämähti tiukkaan jäähän. Takaosan venttiili oli jossain vaiheessa irronnut. Ilmeisesti olen pyyhkinyt huolimattomasti lunta kompostorin päältä ja samalla huitaissut venttiilikannen pois paikaltaan. Olen laittanut 5 litran kanisterin täynnä kuumaa vettä kompostoriin ja vaihtanut sen pian jäähtymisen jälkeen. Ei ole auttanut. Onneksi kompostorissa on vielä sen verran täyttötilaa, että saamme sinne mahtumaan syntyvät biojätteet. Eiköhän lämpö aikanaan taas käynnistä kompostorin.


Tiedätkö, mikä tämä kuvan laite on? Kuva ei anna oikeutta vempeleen "kauneudelle". Pyöreä osa on kiiltävän hopeinen. ja vasemman alareunan keltaiselta näyttävät kuviot enemmänkin kultaisia. Nuolimainen osoitin on liikkuva osa.

Laite on tietokoneen kovalevy. Ukkokulta on irroittanut rikkoutuneista tietokoneista näitä kovalevyjä. Laite on minusta aika hienon näköinen ja se voisi toimia kehystettynä katseenvangitsijana.

Omassa aivokopassa pyörivä kovalevy taitaa olla tammikuun lumitöissä ja muissa tiimellyksissä paikalleen kohmettunut. En saa komennettua itseäni kellariin valmistelemaan taimien kasvatuspaikkaa. Pian pitää paprikat ja pelaguut koulia, joten josko silloin saisin kovalevyyn vauhtia.

Rosa Glauca - Punalehtiruusu

Kannatti sentään kahlata hangessa pudottamaan lunta kasvihuoneen päältä. Paluumatkalla pääsin ihastelemaan punalehtiruusun kiulukoita. Aika söpöjä.