torstai 2. helmikuuta 2017

#Tulppaanitorstai


Kukkalan Sanna aloitti jälleen tulppaanimanian jakamisen torstaisin. Tarkoitukseni oli lähipäivinä laittaa vähän juttua tulppaaneista, mutta Sannan innoittamana homma aikaistui. Ehtiäkseni ensimmäisen tulppaanitorstain kyytiin, postaus saattaa tuntua vähän tyngältä. Tai kenties en edes täysin sisäistänyt kaikkia Sannan ohjeita. 

 
Maljakossa on meneillään tämän vuoden kolmas tulppaanikimppu. Ensimmäistä en tullut kuvanneeksi. Keltaisen kimpun ostin marketista. Ne eivät koskaan avautuneet kunnolla, mutta jököttivät kyllä maljakossa kohtalaisen pitkään ihan siedettävinä.


Kolmas kimppu on niinikään marketista kauppamatkalla mukaan lähtenyt. Tarjouksessa oli itse asiassa kaksi kimppua kuudella eurolla. Jäljellä oli lähinnä kahta oranssinpunaista väriä, toinen enemmän keltainen. Otin kimpun kumpaakin. Olen nyt muutaman päivän katsellut avautuvia tulppuja ja ihastellut niiden värisävyjä. Mieleen tulee viime kesältä omaan puutarhaan istutettu Texas Flame, jossa alkuun oli samat värisävyt. Joskin keltainen valtavärinä.

Tulipa Texas Flame

Tulppaanin alkaessa kukkia ajattelin, että onpa aika ärtsyt värit. Eivätkä kyllä istuneet muihin samassa kukkapenkissä oleviin tulppaaneihin tai kukkiin. Minulla nyt nuo sävy-suunnitelmat tuppaavat muutenkin menemään pieleen, joten en antanut asian liikaa häiritä. Toisaalta olen aina ollut sitä mieltä, että tulppaanissa saa olla väriä ja loistetta. Ja tulppaanikimppuunkin sopii vaikka kaikki värit kerrallaan. Oli aika, jolloin mielelläni ostin pelkästään valkoisia tulppaaneja. Nykyisin kelpaa kaikki värit ja sävyt. Tulppaani on tulppaani, vaikka väri olisi mikä.

Tulipa Texas Flame

Texas Flamea ostaessani ja istuttaessani en tiennyt, että kukinnan edistyessä se vaihtaa väriä. Keltaisuus muuttuu punaiseksi ja punainen syvenee ja laajenee. Harmikseni löysin vain muutaman kuvan Texas Flamesta, vaikka tiedän sitä enemmän kuvanneeni. Etsinnän vaikeus kannustaa jälleen kerran kehittämään arkistointi- ja nimeämismenetelmiä. Jos kuvia tallentaessa tuntuukin kiireiseltä, jälkikäteen säästää senkin ajan ja vaivan, joka kuluu järkevään nimeämiseen.

Tulipa Texas Flame kukinnan loppuvaiheessa

Sen verran jännä tuo Texas Flamen kukinnan värimuutos eri vaiheissaan oli, että yritin löytää ko. tulppua myös viime syksynä. Olin myöhässä, sillä kun sitä eräästä nettikaupasta löysin, se oli jo myyty loppuun. Nyt toivon, että edes osa edellisenä syksynä istutetuista 10 Texas Flamesta nousee, jotta pääsen seuraamaan sen mielenkiintoista taivalta nupusta lakastumiseen.

PS. En kirjaa tähän Kukkalan Sannan ohjeita. Käykää tsekkaamassa hänen blogistaan, etten puhu läpiä päähäni. Tässä vielä kertaalleen linkki Kukkala -blogiin eli KLIK.