perjantai 17. tammikuuta 2014

Remonttia pakkasella


Kolme päivää on kulunut niin aktiivisessa remonttituiskeessa, että pihalle olen kerennyt lähinnä ikkunasta katsastamaan. Eilen oli ihan pakko käydä kameraa ulkoiluttamassa, kun pelkäsin menettäväni aurinkoiset pakkaskuvat. No, ilmeisesti siitä ei vielä ole pelkoa, sillä seuraaviksi päiviksikin on luvassa samanlaista kylmyyttä.


Meidän pihalla on vaikea saada hienoja maisemakuvia, kun isot puut varjostavat tonttia. Vaikka aurinko näkyy ja valaisee nyt kauniisti, se paistaa kovin alhaalla ja näkyy tällä hetkellä lähinnä puiden välistä. Kameran objektiivin läpi maisemaa sihdatessa saattoi todeta, että paisteesta ja lumen valoa lisäävästä vaikutuksesta huolimatta oli silti aika hämärää. ISOt tuppasivat iltapäivällä kovasti kasvamaan.


Yhden makuuhuoneen sijasta olen maalannut kaksi makkaria. Tänään pääsen ruuvaamaan töpselilevyt paikoilleen ja siirtämään vaatekaapit takaisin. Sitten pitäisi vielä kantaa kaikki huonekalut omille sijoilleen. Vanha sänky on myynnissä ja uusi tulee kuun lopussa. Nyt sitten koisitaan vähän aikaa lattialle asetetulla patjalla. Itse maalaaminen on sujunut näppärästi. Enemmän töitä aiheuttaa kaiken purkaminen ja jälleen paikoilleen saattaminen. Tuleepa kuitenkin siivottua todella perusteellisesti. Pohkeet ovat hellinä jatkuvasta tikkaille kiipeilemisestä ja oikean käden muutenkin raihnainen ranne alkaa olla lopeensa kyllästynyt kaikenlaiseen vääntämiseen ja kääntämiseen.

Juuso on ollut vähän hämillään nämä remonttipäivät, kun tuttu ja turvallinen koti on mullin mallin ja kuuluu niin kovia ja omituisia ääniä. Mamma huudattaa radiotakin ihan liian kovaa ja täysin väärässä paikassa. Tyhjässä huoneessa reportterien äänet kaikuvat ja säätiedotuskin lupaa pelkkää pakkasta, josta lämpöä rakastava kollikissa ei yhtään tykkää. Pitää päivätorkkujen lomassa vähän korvia luimistella ja kurkistaa alta kulmain.