perjantai 10. toukokuuta 2019

Sunshine Blogger AwardSain Puutarhan Lumo -blogin Kruunuvuokolta tämän tunnustuksen, johon liittyy muutamia kysymyksiä. Olen kovasti iloinen ja otettu tunnustuksesta. Lämmin kiitos Kruunuvuokolle.

Tässä sitten Sunshine Blogger Award'iin liittyvät kysymykset vastauksineen: 

1.MIKÄ ON BLOGISI TARINA JA KUINKA SE ALKOI?

Olin pitkään pohtinut, miten saisin yhdistettyä puutarhapäiväkirjan ja kuvat kukista ja kasveista. Kummitytölläni oli silloin oma lifestyle-blogi ja hän kehotti minua kokeilemaan bloggaamista. Aloitin vähän arkaillen kesäkuussa 2011. Vauhtiinpääsy kesti tovin, mutta kun blogille alkoi tulla lukijoita ja kommentoijia, innostuin ihan uudella tavalla.

Blogielämä on aika koukuttavaa. Talvella ja väsyneenä tulee välillä pohdittua, jaksaako jatkaakaan. Kevään tullen bloggari herää siinä, missä kasvitkin. Lukemalla muiden blogeja ja keskustelemalla omaan blogiin tulleiden kommentoijien kanssa olen oppinut valtavasti kasveista ja kasvattamisesta. Olen tutustunut hienoihin kasveihin ja hienoihin blogi-ihmisiin. Vertaisuus on yksi bloggaamisen parhaista elementeistä.

Bloginimeni Between ehkä monia ihmetyttää. Se on peräisin opiskeluajan hassuttelusta ystäväni kanssa. Kirjoitimme yhdessä tarinoita, joita varten tarvitsimme nimimerkit. Between on väännös eräästä nimestä ja bloginimeä miettiessäni se nousi jostain muistojen syövereistä.


Acer - Vaahtera


2.MITÄ INTOHIMO TARKOITTAA SINULLE?

Intohimo tarkoittaa minulle kokonaisvaltaista heittäytymistä jonkin kiinnostavan asian pariin. Puutarha ja kaikenlainen siihen liittyvä ja sen parissa tapahtuva tekeminen on ykkösintohimoni. Varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn vietän aikaani kaikkein mieluiten puutarhatöiden parissa. Puutarha on kuntosalini, terapeuttini, löytämisen ja ilon loputon lähde.

3.MITÄ TEET RENTOUTUAKSESI?

Luen, teen käsitöitä, vietän vapaa-aikaa Ukkokullan kanssa ja tykkään myös tehdä kävelylenkkejä kyläteillä ja välillä vähän pidemmälläkin silloin, kun puutarhassa ei ole mitään tähdellistä tekemistä. Lämpiminä kesäpäivän hetkinä on mukava istua pergolassa vain katselemassa ja kuuntelemassa, kaikki aistit avoinna.


Prunus padus - Tuomi

4.VIIMEISIN MATKASI?

Vietimme Ukkokullan kanssa joulun Krakovassa. Mieleni on aina tehnyt katsomaan Krakovaa ja nyt toive toteutui. Meillä oli oikein hieno matka. Näimme ja koimme paljon, mutta nautimme myös leppoisaa lomaa.

5. MATKUSTATKO YLEENSÄ YKSIN VAI RYHMÄSSÄ?

Lasten ollessa pieniä teimme perheenä paljon omatoimimatkoja. Muutaman kerran olimme myös valmiiksi järjestetyillä seuramatkoilla. Ennen lapsia teimme Ukkokullan kanssa kaksin omatoimimatkoja ja sellainen oli Krakovan matkakin. Olen matkustanut myös yksin, mutta matkalla on kiva jakaa kokemuksia ja siksi seura on mukava plussa. Laivamatkoja teen yleensä jonkun ystävän kanssa, sillä Ukkokulta ei yhtään tykkää laivalla matkustamisesta. Hän ei saa aikaa kulumaan, vaikka matka olisi lyhytkin. Naisporukassa juttua riittää, joten hetken kelluminen vesillä ei ole pitkästyttävää.


Betula - Koivu

6.UNELMAKOHDE, JOHON OLET AINA HALUNNUT MATKUSTAA?

Venetsia oli pitkään unelmakohteeni. Se on niin poikkeuksellinen ja ainutlaatuinen kaupunki, että halusin sen nähdä. Olen käynyt siellä kahdesti, joten yksi unelma on täytetty. Oikeastaan mikä tahansa matkakohde voi olla unelmakohde.Jokaisesta matkasta riittää muisteltavaa loppuelämäksi. Nautin kaikesta uuden näkemisestä, matkakohteiden historiasta ja viime vuosina myös hienoista puistoista ja puutarhoista. Madeiralle haluaisin mennä. Ehkä se voisi olla unelmakohteeni.

7.MIKÄ ON VIIMEISIN KIRJA, JONKA OLET LUKENUT?

Juuri nyt luen kahta kirjaa, joista ensimmäinen on Merja Naroman "Puutarhatuliaisia, ulkomailta ideoita omaan pihaan" ja toinen Kimmo Takasen "Tunne lukkosi, vapaudu tunteiden vallasta". Sain juuri Donna Leonin viimeisimmän "Maalliset jäänteet" luettua ja dekkareiden välissä maistuu tietokirjallisuus.


Prunus Accolade - Koristekirsikka Kevätsuudelma

8. MIKÄ ON LEMPIKIRJALLISUUSLAJISI?

Eniten tulee nykyisin luettua skandinaavisia dekkareita ja kotimaista proosaa. Lukemisen suhteen olen kaikkiruokainen ja tutustun mielelläni vieraisiinkin lajeihin. Sotakirjallisuus ja science fiction taitaa olla ainoat, joita en juurikaan osta tai lainaa. Jos on puutarha intohimoni, niin on sitä lukeminenkin.
 
9.MITÄ TYKKÄÄT JAKAA SOSIAALISESSA MEDIASSA?

Pääpaino taitaa nykyisin olla kasveissa ja kaikessa puutarhaan liittyvässä. Ilo hartaasti odotetusta, mullasta nousevasta perennasta on välillä niin suuri, että se on kirjattava blogiin ja siten jaettava muiden kanssa. Siinä ohessa sitten saattaa kuulla, että muutkin ovat omaa vastaavaa kovasti odottaneet. Miten rauhoittavaa onkaan todeta olevansa samanlainen kasvienkaipaaja muiden joukossa, eikä siis iänikuinen mämmikoura, jolla kaikki menee aina pieleen.

Vuosi sitten jaoin mielelläni kuvia ja tarinoita kissastamme Juusosta. Nyt Juuso köllöttää mirrinminttupusikossa pilvien päällä ja kurnahtelee lempeästi nähdessään naapurin adoptiokissan metsästävän hänen vanhalla reviirillään. Ole rauhassa Juuso, ei mamma sinua unohda.
 

Syringa - Syreeni, vaan mikä?

10.MIKÄ ON SUHTEESI ASUINPAIKKAASI?

Tällä tontilla olen luultavasti kaivanut ja kääntänyt kohta jokaisen neliömetrin, osan useampaankin kertaan. Hien lisäksi olen puutarhamme multaan valuttanut sydänvereni, joten rakashan tämä asuinpaikka eittämättä on. 


Asumme mukavassa pientalovaltaisessa kylässä, jossa on hyvä yhteishenki ja riittävät peruspalvelut sekä kohtuulliset liikenneyhteydet isompiin keskuksiin. Olen aina viihtynyt täällä.


Acer - Vaahtera

11.MITÄ HALUAISIT EDISTÄÄ MAAILMASSA?

Rauhaa ja jokaisen ihmisen tasa-arvoista kohtelua. Empatia tuntuu olevan katoava luonnonvara, joten toivoisin enemmän toisen ihmisen asemaan asettautumista ja "minä itse" -asenteen höllentämistä.


Yksi kylän kolmesta järvestä.

Annan SUNSHINE BLOGGER AWARDIN Hiidenkiven puutarhassa -blogin Minnalle. Pienten lasten äitinä hän jaksaa tehdä aktiivisesti mielenkiintoisia postauksia. Yhtä aktiivisesti hän käy kommentoimassa toisten blogeja lämpimin ja ajatuksella kootuin sanoin. Kiitos Minna, tuot aina hyvää tuulta tullessasi!

Prunus sargentii - Rusokirsikka, luulisin. Kylämme keskustassa.