keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kevätrunoja ja kissalle pilleri


Auringonsäde kultainen
pajun herättää.
Lämpimästi poskea sen
hiljaa silittää.
– Kevät on tullut, herää jo!
kuiskaa korvaan tuon.
– Katso ympärillesi,
kevään sulle suon.
Aika on silmut avata
pajut pehmentää.
Silkkinukalla kaunistaa
kevätelämää.

 
Onni

Kevät on uurtanut kapean kehän
ruskean koivun juureen.
Kevät on uurtanut kapean kehän
sieluni talveen suureen.

Aurinko paistaa kapeaan kehään
holveista huiman sinen.
Maailma mahtuu kapeaan kehään
aava ja ihmeellinen!
 
- Aila Meriluoto -


Tänään pihalla ollessani mietin, hakisinko kameran. En viitsinyt, sillä lumisen maiseman kuvaaminen ei inspiroinut yhtään. Oheiset kuvat otin muutama päivä sitten Plantagenin myymälässä. Monet ovat varmaan alla olevan kissanpilleri-jutun jossain yhteydessä lukeneet, mutta laitanpa sen tähän päivän piristykseksi.

MITEN ANNAN KISSALLE PILLERIN?

1.
Nosta kissa ja pidä sitä käsivarsillasi, kuten pitäisit pientä vauvaa. Laita oikean käden etusormi ja peukalo milemmin puolin kissan suuta ja paina varoen kissan poskia, pidä samanaikaisesti pilleriä kämmenellä. Kun kissa avaa suunsa, anna pillerin vieriä suuhun. Anna nyt kissan sulkea suunsa, jotta se voi niellä pillerin rauhassa.

2.
Nosta pilleri lattialta ja hae kissa sohvan takaa. Anna kissan jälleen maata käsivarrellasi ja toista toimenpiteet edellisestä kohdasta. Hae kissa makuuhuoneesta ja heitä pois litimärkä pilleri. Ota uusi pilleri pakkauksesta, pidä kissaa vasemmassa käsivarressa ja ota luja ote kissan takatassuista vasemmalla kädellä. Pakota kissan suu auki ja paina pilleri syvälle sen suuhun etusormella. Sulje nyt kissan suu ja laske kymmeneen.

3.
Nosta pilleri akvaariosta ja poimi kissa alas kirjahyllyn ylimmältä hyllyltä. Huuda puolisoasi puutarhasta apuun. Asetu polvillesi ja pidä kiinni kissaa jalkojesi välissä, ota luja ote etu- ja takatassuista. Älä välitä vaikka kissa murisee sinulle. Pyydä puolisoasi pitämään kiinni kissan päästä samalla, kun sinä viet viivoittimen kissan suuhun. Anna pillerin liukua suuhun viivoitinta pitkin ja hiero samalla voimakkaasti kissan kurkunpäätä, jotta saisit käynnistettyä nielurefleksit.

4.
Poimi kissa alas verhotangolta. Ota uusi pilleri pakkauksesta. Kirjoita pikaisesti muistilappu uuden viivoittimen hankkimisesta ja verhojen korjaamisesta. Lakaise sirpaleet rikkoutuneista posliiniesineistä, jotka olivat ikkunalaudalla ja säilytä ne korjausta varten. Kiedo kissa pyyheliinaan ja pyydä puolisoasi makaamaan kissan päällä siten, että kissan pää pilkottaa esiin kainalosta. Laita pilleri pilliin, väännä auki kissan suu kynällä ja puhalla pilliin.

5.
Lue tuoteseloste, jotta voisit varmistua siitä, etteivät pillerit ole haitallisia ihmisille. Juo lasi vettä, jotta saat huuhdeltua pois pahan maun suustasi. Laita laastari puolisosi käsivarrelle ja huuhtele pois veri matolta kylmällä vedellä ja suovalla.

6.
Hae kissa naapurin puutarhavajasta. Ota jälleen uusi pilleri. Pistä kissa keittiön kaappiin ja sulje ovi niin, että vain kissan pää näkyy. Väännä suu auki ruokalusikalla ja ammu pilleri kissan suuhun ritsalla.

7.
Hae ruuvimeisseli autotallista ja kiinnitä irronnut kaapin ovi. Laita sidetuppo poskellesi. Soita lääkärille ja tiedustele, milloin viimeksi sait jäykkäkouristusrokotuksen. Heitä pois verinen T-paita ja hae uusi vaatekaapista. Soita palokunnalle ja pyydä heitä poimimaan kissa alas puusta toiselta puolelta katua. Pyydä anteeksi naapuriltasi tuhoutuneen aidan takia. Ota viimeinen pilleri pakkauksesta.

8.
Sido kissan etu- ja takatassut rautalangalla ja kiinnitä rautalanka lujasti ruokapöydän jalkaan. Hae nahkaiset työkäsineesi pihavajasta. Paina pilleri kissan suuhun ja laita perään pala sisäfilettä. Pidä kissan päätä ylöspäin ja huuhtele pilleri alas kahdella litralla vettä.

9.
Pyydä puolisoasi ajamaan sinut tapaturma-asemalle. Istu kiltisti hiljaa, kun lääkäri ompelee sormiisi 12 tikkiä ja poimii pillerin jäännökset oikeasta silmästäsi. Matkalla kotiin poikkea huonekaluliikkeeseen tilaamaan uusi ruokapöytä.

10.
Soita Pelastakaa kissa ry:lle ja pyydä heitä hakemaan kissa. Tiedustele paikalliselta eläinliikkeeltä, kuinka paljon hamsteri maksaa.

...JA MITEN ANNAN KOIRALLE PILLERIN?

Kiedo pilleri pekoniin. Se siitä!