perjantai 23. tammikuuta 2015

Asentokissa Juuso


Ulkona on ollut päivä toisensa jälkeen jotenkin tavattoman tylsä sää. Harmaata, harmaata ja harmaata. Välillä vähän pakkasta, välillä vähän enemmän. Enimmäkseen viitisen pakkasastetta ja välillä joitakin lumihiutaleita taivaalta. Sen verran, että viikon takainen jää peittyy niin pihassa kuin ajoteilläkin. Kauppamatkalla kamera oli mukana, mutta otin vain yhden ainokaisen kuvan. Kävin katsastamassa kylän avantouintipaikan, vaikka en kyseisen lajin harrastaja olekaan. Kunhan vaihdoin vähän kävelyreittiä aikani kuluksi.


Iltaisin tulee harrastettua sukkaneuloosia ja yleensä saan Juusosta mukavan seuralaisen. Siinä se köllii sohvalla vieressäni ja nukahtaa hetkessä kuorsaamaan äänekkäästi.


Juusolla on hauskoja nukkuma-asentoja. Kissojen tapaan se nousee välillä kokonaan seisomaan, köyristää selkänsä ja venyttelee usein samalla myös haukotellen. Sitten se taas kellahtaa makuulle.


Pentuna Juuso nukkui enimmäkseen kerällä, mutta vanhemmiten se on ottanut tavakseen laittaa tassut leuan alle.


Välillä voi vähän kääntää selkääkin mammalle.


Vatsapuolta mamma ei kyllä voi vastustaa. Sen paljastuessa on annettava Juusolle vähintäänkin viisi kunnon rapsutusta, josta seuraa melkoinen kehräämiskonsertti.


Perjantaipäivä alkaa kääntyä illan puolelle ja edessä on vapaata. Työhuoneen lattian täyttävät isot kassit täynnä kirpparille hinnoiteltua tavaraa. Sunnuntaina alkaa viikon kirpparipöytävaraus ja toivon, ettei mitään tarvitsisi takaisin kantaa. Joulun jälkeen kävin läpi sisustustekstiilini ja lähtö tuli monille verhoille, liinoille ja kankaille. Mikä ihme saa ihmisen säästämään kaikenlaista, vaikka aivan takuuvarmasti tietää, ettei niitä tule käyttämään. Vielä kun oppisi olemaan tarkempi ostostilanteissa. Ettei sitä ylimääräistä ja käyttämättä jäävää tavaraa edes kotiin kantaisi. Piti ostaa viikonlopuksi tulppaaneja, mutta enpä ole käynyt lähelläkään kukkia myyvää kauppaa muutamaan päivään. Olkoon siis tämä tulppaanityttö minun leikkokukkakimppuni, kunnes pääsen kukkakauppaan.Samalla myös kaikille oikein leppoisaa viikonvaihdetta. Muistakaa bongata lintuja!