Sukkia sun muita neuleita

Löysin kutomisen uudelleen loppuvuodesta 2014. Olen elämässäni kutonut paljon, mutta pitkän tauon jälkeen moni asia piti kaivaa uudelleen selkärangasta. Onneksi netti tarjoaa runsaasti hyviä neuvoja ja ohjevideoita sekä pilvin pimein kivoja malleja. Myös muutama neulekirja on tullut hankittua. Alkuun varsinkin käsiala oli epätasaista. Vanhat opit ovat palautuneet, uusia on löytynyt ja taitokin on karttunut tehdessä. Kutominen on mukavaa ajanvietettä, jossa lopputuloksena on lämmintä puettavaa jaloille, käsille ja päähän. Haasteita riittää edelleen, mikäs sen mukavampaa.

Kokosin kuvat neulomuksistani. Osa kollaaseista on vähän puolinaisia, kun kaikista käsitöistä en löytänyt alkuperäistä kuvaa. Laitoin linkit ohjeisiin, jotka löysin. Valitettavasti se ei kaikkiin ole mahdollista. Osa ohjeista on ostamistani kirjoista, jolloin ohjeita ei voi linkittää. Toivottavasti löydät näistä itsellesi inspiraation

NEULEITA 2020
Lisätty 25.4.2020

  
Ruskeisiin nilkkasukkiin kudoin myynnistä poistuneella  7veikan Raitalangan Vaahtokarkki-sävyllä sukan varteen raitakerroksia.


7veikan Kevätesikko-sävystä valmistui nilkkasukat, joiden mallineuleena on Helppo pitsineule. Nyt en kirveelläkään muista mallin lähdettä.

  
Persikansävyiset nilkkasukat piirakkaohjeella valmistuivat Pirta-sukkalangasta


Nilkksukkaa pidemmällä varrella tein Nina Laitisen ohjeella Levottomat-sukat. Lankana 7veikan beige. Ohjeen silmukkamäärällä tulee sen verran tiukat sukat, että vähänkin reilumpi pohje vaatii enemmän silmukoita. Mallineule ei ole laisinkaan niin vaikea, mitä kuvasta voisi päätellä.


Punaisesta 7veikasta kudoin pitsisukat, joihin mallineuleen löysin netistä Mummojemme neuleet -sivustolta. Helppo ja kiva malli tämäkin.

  
Valkoiset pitsipolvisukat on tehty Novitan vanhasta sukkalehdestä löydetyn ohjeen mukaisesti. Lankana puhtaan valkoinen 7veikka. Resorissa silmukoita 60 ja sen jälkeen olen lisännyt tasaisin välein neljä silmukkaa.


Koko talven villasukissa tassutelleena totesin omien sukkien nuhjaantuneen. Hyvin ovat kestäneet lukuisia konepesuja, mutta kaipasin jotain pirteää ja niinpä kudoin itselleni nilkkasukat oranssista 7veikasta, johon yhdistin oranssisävyisen Jenkka-langan (ei taida enää olla myynnissä).

  
Talven ajan olen ihaillut netissä lukuisia hienoja pipoja, joita ihmiset ovat ahkerasti kutoneet ja esitelleet. Päätin kokeilla jotain uutta ja sen tuloksena valmistui Hevosenkenkäpalmikko-mallilla pari pipoa. Samaista ohjetta oli toteutettu monessakin yhteydessä, mutta parhaat ohjeet löytyivät Nurjia silmukoita -blogista.


  
Beigessä pipossa olisi mahtunut vielä yksi palmikkokierre ennen kavennuksia. Kirsikanvärisessä pipossa korjasin kömmähdyksen. Tekokarvatupsut olen tilannut netistä.
 

Lisätty 26.3.2020


Jämälankasukkaprojektin tuotoksia.
Lankakerien koko- ja värilajittelun jälkeen aloitin keltaoranssisävyillä yhdistäen ne kerrosrivinousumallilla harmaaseen lankaan. Kohtuullisen kelvollisen näköiset raitasukat näistä tuli ja tämän sävypinon nöttöset on nyt käytetty.


Seuraavaksi otin työn alle sinisävyiset langat. Kudoin aina kaksi kerrosta sävylangalla ja väliin yhden kerroksen mustalla. Jalkaosiossa näkyy, kuinka Korpi-langoilla syntyy "värikasaumia".


 Kolmantena oli jälleen vuorossa kerrosrivinousu mustalla pohjavärillä, johon yhdistin kaikki vähänkin punaista väriä sisältävät kerät. Eipä niitä paljoa ollut, mutta sukkaparin niistä sain. Kummasti yksivärinen pohjaväri sitoo kirjavatkin värit yhteensopiviksi. Nuo värilliset olivat kaikki liukuvärjätty, joissa sävyvalinnan on jo valmistaja tehnyt.


 Näihin lapsenkokoisiin nilkkasukkiin en ole oikein tyytyväinen. Vaaleanpunaiset värit olisivat ehkä kauniimmat johonkin tummempaan sävyyn yhdistettynä. No, tällaiset tuli ja jälleen monta pientä kerää kohtasi päätteensä.


 Harmaita ja sinisiä nöttösiä oli vielä jonkun verran. Harmaalla pohjavärillä jälleen kerrosrivinousua käyttäen tuli siistit sukat. Näissä sukissa pohjaväriä on joka 3. kerros. Postauksen aiemmissa kerrosrivinousuissa joka 4. kerros pohjavärillä.


Lopuksi oli keksittävä vihreistä ja ruskeista pikkukeristä jokin yhdistelmä. Oli ihan riittävän sotkuista kuljettaa kolmea eri väriä sukan läpi, joten siksi nuo tummemmat sävyt sijoittuivat kärkiosaan. 


Lisätty 21.3.2020


 Jules-sukat tein beigestä 7veikasta. Malli löytyy monestakin paikasta googlettamalla. Mallikerta koostuu kuudesta kerroksesta ja on neljällä jaollinen. Helppo ja nopea. Jalkapohjan kudoin sileäksi.

 
Nostetut palmikot -mallilla olen joskus tehnyt yhdet sukat. Nyt kudoin ne kirsikan värisestä 7veikasta, jonka yhdistin 7veikan Jenkka-lankaan (ei enää tuotannossa). Jalkapohjan alle en pamikoita laittanut, jotta ne eivät olisi siellä painamassa askellusta.

Malli on julkaistu Suuressa Käsityölehdessä, mutta minä löysin sen Koti männikössä -blogista. Kyseisessä blogissa on kauniita ja taitavasti toteutettuja neuleita. Käykää ihastelemassa.


Nämä viininpunaiset sukat on neulottu 7veikasta Olga-mallilla. Yhdet Olgat olen tämän uudemman kutomisinnostukseni alkuaikana tehnyt. Mikä lie, etten ole sen jälkeen malliin tarttunut, sillä se on helppotekoinen ja sillä saa kivat näköiset sukat. Malli toimii hyvin raitalangallakin.

Täältä löydät Olga-sukkien syntytarinan ja myös ohjeen.


 Polvisukat toteutin vaaleanharmaasta 7veikasta, johon yhdistin Raita-lankaa. Mallineuleena on hyväksi havaitsemani 4 o 1 n, kaksi kerrosta Raita-lankaa ja yksi kerros harmaata. Pohkeen jälkeen kavensin muutaman kerroksen välein ensin joka toisesta neljän oikean silmukan ryhmästä yhden kustakin ja seuraavalla kerralla lopuista neljän oikean silmukan ryhmistä yhden oikean. Näin mallineuleena pohkeen kavennusten jälkeen on 3 o 1 n.


 Oranssisävyiset polvisukat on toteutettu samalla ohjeella, kuin edellisen kuvan punaharmaat sukat.

 Polvisukissa käytin oranssia 7veikkaa yhdistettynä oranssisävyiseen Raita-lankaan.


Näihin valkoisiin Elinan pitsiunelmat -sukkiin ohje löytyy Kardemumman talo -blogista. Malli on helppo ja halutessaan voi jättää takaosan kuvion pois. Sukan pituutta voi myös säätää lisäämällä tai vähentämällä pitsikuvioiden määrää. Etuosan pitsikuvio koostuu kahdeksasta kerroksesta ja takaosan kuvio neljästä kerroksesta. 


Lisätty 14.2.2020 


Ruskeasävyinen Korpi Lastu -lanka yhdistettynä yksiväriseen ruskeaan 7veikkaan.


Marianne-karkin makua näihin matalavartisiin nilkkasukkiin tuli kirkkaan punaisesta ja luonnonvalkoisesta 7veikasta. Jalan päällä mallineuleena kerrosrivinousu eli kolmen kerroksen ajan 3 silmukkaa oikein, 1 s nostamatta, neljäs kerros kaikki oikein.


 Sukat&Neuleet -lehdestä poimin Hattaraa -pitsipolvisukkien ohjeen, jonka toteutin marjapuuron (053) värisellä 7veikalla. Helppo malli.


 7veikan uusi sävy Kevätesikko (202 yhdistettynä omasta lankavarastosta löytyneeseen kausiväriin (olisiko pääsiäinen tms.). Tuli sukat pikkujalkoihin.


Pystyraitamallissa kudotaan kahdella eri sävyisellä langalla kummallakin 2 o. Tässä mallissa kannattaa huomioida, ettei se jousta yksivärisen neuloksen tapaan. Lisää siis käsialasta riippuen 1-2 silmukkaa puikkoa kohden, jotta sukan saa jalkaankin. Tein pystyraidan vain varsiosuuteen. Ihan kivan näköiset sukista tulee, jos ulottaa mallineuleen jalkaosioonkin. Lankoina 7veikan kirsikka ja 7veikan Polkka (poistunut myynnistä). Värejä ja niiden paikkaa vaihtelemalla saa hyvin eri näköisiä sukkia.


 Kauneimmat käsityöt -lehden numerosta 2017-44 löysin palmikkosukkaohjeen, jonka toteutin nilkkapituisina. Lankana 7veikan turkoosi (355).


Wurm-pipon ohjeen löysin Puikko ja lanka -blogista.Tässä pipossa silmukoita on resorissa 110. Resorin jälkeen lisäsin tasaisin välein vielä 10 silmukkaa. Ihan hyvä olisi tullut vähemmälläkin eli seuraavassa voisi resoriin riittää 90 tai 95 silmukkaa, eikä resorin jälkeen lisäyksiä tarvita ollenkaan. Riippuu tietenkin pään koosta ja siitä, haluaako löysemmän vai napakamman pipon. Sekä langan vahvuudesta. Tässä pipossa käytin 7veikan luonnonvalkoista.SUKKIA 2019

Vihreästä Juhani-langasta Merja Ojanperän Keikkuvi-sukka Kauneimmat villasukat -kirjasta.Merja Ojanperän Helmi Orvokki luonnonvalkoisesta ja kirsikan sävyisestä 7veikasta.

  
Merja Ojanperän Helmi Orvokki valkoisesta ja farkunsinisestä sävyisestä 7veikasta.
 

Raitavartiset nilkkasukat kirkkaanpunaisesta 7veikasta ja punasävyisestä Jouluaatto-kausilangasta.
 

 Vaaleanpunaisesta Pirkka Sukkalangasta äidille nilkkasukat. Kuviona kaaripitsi.


 Kirkkaanpunaisesta 7veikasta Merja Ojanperän Haiku-sukat.


 Kirkkaanpunaisesta 7veikasta Vellamo-sukat (Juurakko Creations -blogista).
 

 Perusnilkkasukat mustasta 7veikasta veljenvaimolle ja veljentyttärelle.


  Taatusti muiden sukista erottuvat oranssit nilkkasukat pikkuveljelle.


 Merja Ojanperän Oliver-sukat Kauneimmat villasukat-kirjasta.

   
Juhannustanssit -sukat valkoisesta pörrölanka Pilvestä ja 7veikan punasävyisestä Polariksesta.


Luonnonvalkoisesta 7veikasta polvisukka, jossa mallineule muistuttaa kaaripitsiä, mutta ihan samanlainen se ei ole. Yhtä helppo kuitenkin. Aloituksen resorissa on 62 silmukkaa. Resorin jälkeen lisäsin yhden silmukan, jotta luku olisi mallineuleen vaatima seitsemällä jaollinen. En halunnut muuttaa mallineuleen silmukkamäärää, joten kavensin ylimääräiset silmukat nilkan resorissa. 2. ja 3. puikoille jätin 14 silmukkaa kumpaankin, jotta saatoin tehdä kuvion jalkapöydän päälle.


1 krs:  6 o, 1 n
2 krs:  4 o, 2 yhteen, lk, 4 n
3 krs:  3 o, 2 yhteen, 1 o, lg, 1 n
4 krs:  2 o, 2 yhteen, 2 o, lk
5 krs:  1 o, 2 yhteen, 3 o, lk, 1 n
6 krs:  2 yhteen, 4 o, lk, 1 n
7 krs:  6 o, 1 n
8 krs:  6 o, 1 n
jatka 2-6 kerroksia


Kirsikanpunaisen nilkkasukkaan käytin mallineuleena kerrosrivinousua. Toisena lankana on 7veikan punaharmaan sävyistä Raitaa. Kerrosrivinousun toteutin siten, että kudoin raitalangalla kolme kerrosta 3 o, 1 s kutomatta nostaen. Neljännellä kerroksella kudotaan perusvärillä kaikki oikein. Kärkiosiossa kudoin mallineuletta 2. ja 3. puikoilla.


Punaruskeasta 7veikasta kudoin kahdet sukat lapsille. Kärjen valkoiseen osioon ompelin viimeistelytöiden jälkeen mustalla langalla silmät ja nenän.
Raitasukkia on kiva kutoa. Ne valmistuvat nopeasti, eikä niihin tarvitse mitään ohjetta. Kummatkin sukat on kudottu 7veikasta ja silmukoita on 12/puikko. Resorissa ja kantalapussa kudon lähes aina oikeat silmukat takareunoistaan, jolloin jäljestä tulee napakampi ja kauniimpi.


Näissä raitasukissa lankoina on 7veikan peruspunainen ja raidallinen kausiväri Jouluaatto, jota löytyi kaupoista vuosi sitten. Resorina käytin viiden silmukan valepalmikkomallia.


Nilkkasukka miehelle
lankana harmaan beige Eero ja 7veikan Polkka
resorissa ja kantalapussa oikeat kudottu takareunoistaan
silmukoita 14/puikko 


Mustavalkoiset nilkkasukat
mallineuleena broken seed
lankana 7veikan musta ja valkoinen
silmukoita 12/puikko 


Polvisukka
lankana beigesävyinen eero ja 7veikan Raita
silmukoita aloituksessa 64, säärikavennusten jälkeen 12 s/puikko 


Raitasukkia lapsille
lankana 7veikka
silmukoita 10 ja 11/puikko 


Raidallinen nilkkasukka miehelle
2 kerrosta vuorotellen kumpaakin väriä
lankana 7veikka 
14 s/puikko


Pirjo Iivosen Jämälankasukat -kirjasta Marmelaadit, joissa jämälankojen sijasta käytin kirkkaanpunaista.


Samaisesta Jämälankasukka-kirjasta Valonpisareoita. Tämänkin mallin toteutin laiskuuttani riisuttuna eli jätin resorivarren nurjien silmukoiden riviin virkatut väriraidat pois.


Edelleen Jämälankasukka-kirjasta Miss Farkut, jotka kudoin luonnonvalkoisesta ja kirsikan värisestä 7veikasta. Kiva malli, helppo kutoa ja nätit jalassa.Sirkka-mallilla kudotut sukat, joissa tapahtui virhe. Luin ohjetta väärin, jolloin kuvio muuttui. Sinänsä ei haittaa. Jalat lämpiävät samalla tavoin, kuin oikeallakin mallilla. Lankana turkoosi 7veikka.


Luonnonvalkoisesta 7veikasta kudotut nilkkasukat nirkkoreunalla ja isommasta mallista irroitetulla sydänkuviolla.


Ylärivissä ja alaoikealla raitasukkia 7veikasta ja 7veikan Raita- ja Polkalangoista.
Alavasemmalle keltaisesta 7veikasta ja keltaoranssista Aurorasta nilkkasukat, joissa resorina röyhelö Merja Ojanperän Juhannustanssi-sukista. 


Raidallisia nilkkasukkia jämälankakeristä sekä yläoikealla raidalliset polvisukat keltaisesta 7veikasta ja kelta-harmaa Raita-langasta.


Yläoikealla luonnonvalkoiset nilkkasukat 7veikasta. Mallineuleena palmikko ja nurjat silmukat.
Sinisten sukkien mallineule mukailtu pipo-ohjeesta. 


Ylärivin punaiset polvisukat Nina Laitisen Levottomat.
Alakuvan sinisten polvisukkien sydänkuvio poimittu yksittäisestä ohjeesta. 


 Marjapuuronpunaiset nilkkasukat, mallineuleena palmikko ja nurjat välisilmukat.


Kirsikan väriset nilkkasukat, joissa pitsikuvio muokattu isommasta mallista.


Ylävasemmalla nilkkasukissa mallineuleena kierrejoustin
Yläoikealla ja alavasemmalla sukat ja tumput jämälangoista. Alavasemman sukan resori valepalmikkoa.
Alaoikealla kahden polvisukat Suvikummun Marjan nappisukkaohjeella ja kolmannet tavallisena raitaneuleena, jossa varsi kudottu 4 o 1 n. 


Vasemmalla polvisukat Magdalena, joissa viisi kerrosta nurin ja viisi oikein vuorotellen mustaa ja viininpunaista lankaa.
Oikealla polvisukat, joissa varsi kudottu 4 o 1 n. Aloituksessa 65 silmukkaa, joista kavennettu osa pohkeen kohdalla ja loput nilkkaresorissa siten, että kantalappua aloittaessa silmukoita on 12/puikko. 


Ylävasemmalla röyhelösukat, joihin röyhelöohje Merja Ojanperän Juhannustanssi-sukista.
Yläoikealla lilasävyinen pitsisukka.
Alavasemmalla sininen körttisukka ja alaoikealla nilkkasukka yksivärisestä ja pinkkisävyisestä Polkka-langasta. 


Molemmat polvisukat kudottu yksivärisestä 7veikasta ja sävyyn sopivasta Polkka-langasta. Mallineuleena varressa 4 o 1 n.


Sukkia jämälangoista. Ylävasemmalla neljät varrettomat sukat, joissa kantalappu aloitetaan heti resorin jälkeen.


Jämälankasukkia. Olen jakanut pienet kerät kahdeksi samanpainoiseksi keräksi, jolloin sukista on tullut melko yhdenmukaisia. Toinen vaihtoehto on kutoa molempia sukkia samasta kerästä ja katsoa, kuinka paljon saman sävyistä lankaa riittää.


SUKKIA 2018


Yläkuvassa raidalliset nilkkasukat mallineuleena Olga.
Alakuvassa luonnonvalkoiset nilkkasukat mallineuleena Piirakka


Polvisukat mallineuleena Olga.


Vihreät polvisukat. Mallina Nina Laitisen Levottomat.


Jämälankasukkia. Yläoikeassa sukassa mallineuleena kutomisen ohessa syntynyt reikäneule.


Luonnonvalkoiset nilkkasukat, joissa pitsineule koostuu 13 silmukasta/puikko.


1. krs
1 o, langankierto, 4 o, nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, vedä nostettu silmukka yhteenneulottujen yli, 4 o, langankierto, 1 o
2. krs. kaikki oikein
3. krs:
2 o, langankierto, 3 o, nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, vedä nostettu silmukka yhteenneulottujen yli, 3 o, langankierto, 2 o
4. krs kaikki oikein
5. krs
3 o, langankierto, 2 o, nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, vedä nostettu silmukka yhteenneulottujen yli, 2 o, langankierto, 3 o
6. krs kaikki oikein
7. krs
4 o, langankierto, 1 o, nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, vedä nostettu silmukka yhteenneulottujen yli, 1 o, langankierto, 4 o
8. krs kaikki oikein
9. krs
5 o, langankierto, nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, vedä nostettu silmukka yhteenneulottujen yli, langankierto, 5 o
10. krs kaikki oikein
Toista kerroksia 1-10 niin monta kertaa, kuin haluat kuvion toistuvan. 
 

Raidallisia sukkia yksivärisest 7veikasta, 7veikan Polkasta ja Raita-langasta.


Oikealla polvisukat sydänkuviolla.
Vasemmalla raidalliset polvisukat. 


Ylävasemmalla junasukat kaksosvauvoille.
Alaoikealla röyhelösukat Merja Ojanperän Juhannustanssi-sukkia mukaillen. 


Ylärivissä raitasukkia.
Alarivissä röyhelösukat Merja Ojanperän Juhannustanssi-ohjetta mukaillen. Vaaleanpunaisissa toinen röyhelö pörröisestä langasta. 


 Kuvien sukkien malli Merja Ojanperän Helmi-Orvokki.


Ylävasemalla nilkkasukat Kodin Pellervo-lehden mallilla.
Yläoikealla Merja Ojanperän Juhannustanssi -sukista röyhelömalli. 

Vasemmalla raitasukkia. 
Oikealla korinpohja-malli
1-6 krs: 3 o, 9 n

7-8 krs: kaikki oikein
9-14 krs: 6 n, 3 o, 3 n
15-16 krs: kaikki oikein 
 

Polvisukat mallina Nina Laitisen Ihanat.


SUKKIA 2017


 Raitasukkia. Keskivasemmalla sinisävyiset Körttisukat.


Ylärivissä raitasukkia ja alarivissä mallina kerrosrivinousu.


Luonnonvalkoiset polvisukat vaaleanpunaisin somistein. Mallina Merja Ojanperän Kukkapolku.


Marjapuuron väriset polvisukat. Mallina Merja Ojanperän Illusia.


Ylävasemmalla raidalliset polvisukat. Yläoikealla ja alavasemmalla Merja Ojanperän Juhannustanssi-sukat ja alaoikealla Merja Ojanperän Helmi-Orvokit.


Ylävasemmalla Broken Seed. Yläoikealla raidallinen polvisukka. Alavasemmalla Magdalena (5 kerrosta nurin, 5 kerrosta oikein vaihdellen mustalla ja viininpunaisella).
Alaoikealla mallineuleena 1 o 1 n kahdella eri langalla. Huomioi, että mallista tulee käsialasta riippuen aika tiukka ja joustamaton, joten silmukoita kannattaa lisätä.

Broken Seed-malli
1. krs: yksivärisellä 1 o, 1 n
2. krs: värillisellä kaikki oikein
3. krs: yksivärisellä 1 n, 1 o
4. krs: värillisellä kaikki oikein
toista edellisiä.


Yläoikealla Kaaripitsi, ylävasemmalla Sirkka-malli, alavasemmalla pitsineule.

Kaaripitsi

Luo 54 silmukkaa siten, että kahdella puikolla on 13 s ja kahdella 14 s. 
1. krs: 2 n, lk, 5 o, 2 o yhteen
2. krs: 2 n, 1 o, lk, 4 o, 2 o yhteen
3. krs: 2 n, 2 o, lk, 3 o, 2 o yhteen
4. krs: 2 n, 3 o, lk, 2 o, 2 o yhteen
5. krs: 2 n, 4 o, lk, 1 o, 2 o yhteen 

Sirkka-neule
Mallineule (kuudella jaollinen):
1. krs: 1 o, lk, 2 o takareunoistaan yhteen, 3 o
2. krs: 2 o, lk, 2 o takareunoistaan yhteen, 2 o
3. krs: 3 o, lk, 2 o takareunoistaan yhteen, 1 o
4. krs. 4 o, lk, 2 o yhteen takareunoistaan
5. krs: 3 o, 2 o yhteen, lk, 1 o
6. krs: 2 o, 2 o yhteen, lk, 2 o
7. krs: 1 o, 2 o yhteen, lk, 3 o
8. krs: 2 o yhteen, lk, 4 o 

Alavasemman pitsineule
1.-3. krs: 3 o, 1 n
4. krs: lk, 3 o yhteen, lk, 1 n
Aurora-langasta kudotut pitsipolvisukat. Mallineule Novitan lehdestä.


Yläoikealla raitasukat Polkka-langasta. Muut Merja Ojanperän Helmi-Orvokit.


Ylävasemmalla vaaleanpunaiset valepalmikkosukat, joissa valkoinen kukkaraita.
Yläoikealla vihreät sukat Aalto-mallineuleella. Samoin alaoikealla.
Alavasemmalla mallineuleena Nostetut palmikot (Koti männikössä-blogista)

  
Yläoikealla raitasukat ja ylävasemmalla Vinoruutu. Alarivin sukissa Merja Ojanperän Juhannustanssi-sukkien röyhelömalli.

Vinoruutu-malli

2 o, langankierto, 2 o, 2 o yhteen
jatka niin pitkään kuin haluat.
 

Ylärivissä raitasukkia ja alarivissä Merja Ojanperän Juhannustanssi-sukkia.


Ylärivissä raitavartisia nilkkasukkia. Alavasemmalla kerrosrivinousut.
Alaoikealla pitsineule, joka koostuu kuudesta ja silmukasta 12 kerroksesta:
1. krs: 1 n, lk, ylivetokavennus, 1 o, 2 o yhteen, lk
2.-6. krs: 3 o, 1 n, 2 o
7. krs: 1 o, 2 o yhteen, lk, 1 n, lk, ylivetokavennus
8.-12. krs: 1 n, 5 oYlävasemmalla raidalliset Merja Ojanperän Juhannustanssi-sukat ja alaoikealla raidalliset nilkkasukat. Alavasemmalla raidalliset polvisukat. Yläoikealla kerrosrivinousut.


Yläoikealla säärystimet mallina 5 kerrosta oikein, viisi kerrosta nurin.
Alavasemmalla körttisukat ja alaoikealla raitasukat.
Yläoikealla pitsineulesukat, joiden malli
1. krs: 5 o, 2 n
2. krs: 3 o, 2 o yhteen, lk, 2 n
3. krs: 2 o, 2 o yhteen, lk, 1 o, 2 n
4. krs: 1 o, 2 o yhteen, lk, 2 o, 2 n
5. krs: 2 o yhteen, lk, 3 o, 2 n  Vasemmalla raidalliset polvisukat ja oikealla polvisukat, joiden mallineule 4:lla jaollinen:

1.-3. krs: 3 o, 1 n
4. krs: lk, 3 o yhteen, lk, 1 n
 

Merja Ojanperän Helmi-Orvokit.


SUKKIA 2016


Ylärivi: raidalliset nilkkasukat, viininpunaiset kerrosrivinousut, punaiset nappirivisukat (malli Suvikummun Marja).
Keskirivi: punasävyiset raitapolvarit, raidalliset nilkkasukat valepalmikkoresorilla, punasävyiset lastensukat.
Alarivi: keltaiset Sirkka-sukat, kirsikka-harmaat raitasukat ja siniset raitasukat. 


Raidallisia polvisukkia.


Raidallisia polvisukkia.


Vasemmalla vihreät polvisukat ja oikealla ruskeat Kumpare-malliset polvisukat.
Kumpare-malli
1.-5. krs: 3 o, 3 n
6.-10. krs: kaikki oikein
11.-15. krs: 3 n, 3 o
16.-20. krs: kaikki oikein
toista edellisiäVasemmalla harmaasävyiset polvisukat. Oikealla vaaleanpunaiset pitsukat.
Paula-mummun pitsi
1. krs: lk, 2 o, 2 o yhteen, 2 n
2. krs: 1 o, lk, 1 o, 2 o yhteen, 2 n
3. krs: 2 o, lk, 2 o yhteen, 2 n
4-5. krs: 4 o, 2 n
jatka toistaen kerroksia 1-5.Vasemmalla viininpunainen palmikkosukka ja oikealla oranssinen raitasukka.


Vihreäsävyiset pöllösukat.


Raidallisia nilkkasukkia. Vasemmassa sukassa resorit valepalmikkoa.


Raitasukkia. Oikealla kerrosrivinousut.


Oikealla ruskeasävyiset raitasukat. Vasemmalla vaaleanpunaiset pitsusukat, joissa nirkkoreuna.

Pitsimalli
1. krs:
1 o, 1 n, 2 o, 1 n, 1 o
2. krs:
1 o, 1 n, lk, 2 o yhteen takareunoistaan, 1 n, 1 o

toistetaan kerroksia 1-2.
 

Ylärivissä raitasukkia. Keskirivissä vasemmalla Maija-sukat sekä kahdet raitasukat.
Alarivissä pitsipolvisukat, vihreät raitasukat.
Alaoikean mallineule:
Mallineuleen aloitin kutomalla joka puikon alussa 1 n, 1 o, 1 n ja näiden jälkeen puikon muut silmukat oikein. Siirsin mallineuletta joka puikolla yhdellä silmukalla eteenpäin.


Oikealla punaiset kerrosrivinousut. 
Vasemmalla pitsineule:
Mallineuleena on neljä kerrosta 3 o, 1 n ja viides kerros kaikki nurin.


Raidallisia polvisukkia.


Vasemmalla nappivarsisukka (malli Suvikummun Marja).
Oikealla pitsineule, jonka löytöpaikka on unohduksissa. 


Ylärivin vasemmalla ja alarivin oikealla pöllösukat. Ylärivin keskimmäinen kerrosrivinousut ja keskirivin keskimmäinen Broken Seed.Ylävasemmalla ja yläoikealla kerrosrivinousuja lapsille sekä yläoikealla vaaleanpunaiset pöllösukat.
Alavasemmalla raidalliset vinoruutusukat ja alaoikealla mallineuleena valepalmikko. 


Oikealla ruskeasävyiset, raitavartiset polvisukat.
Oikealla pitsisukat, joissa 7 silmukan mallikuvio:
1. ja 2. krs: 5 o, 2 n
3. krs: 3 o, 2 o yhteen, lk, 2 n
4. krs: 5 o, 2 n
5. krs: 2 o, 2 o yhteen, lk, 1 o, 2 n
6. krs: 5 o, 2 n
7. krs: 1 o, 2 o yhteen, lk, 2 o, 2 n
8. krs: 5 o, 2 n
9. krs: 2 o yhteen, lk, 3 o, 2 n
toista näitä yhdeksää kerrosta.Siniset ja luonnonvalkoiset nilkkasukat, joissa Niina Laitisen Timanttirivi-mallineule.
 

SUKKIA 2015


Kirjoneulesukkia, raidallisia sukkia ja nappivarsisukat.


Ylärivissä vasemmalta valkoiset piirakat, raitavarsisukat ja vaaleanpunaiset pitsisukat.
Keskirivissä vasemmalta vaaleanpunaiset piirakat, keltaiset ja ruskeasävyiset kerrosrivinousut.
Alarivissä erilaisia kerrosrivinousuja. 


Ylärivissä vasemmalta timanttirivisukat, pastelliraidat ja oranssiruskeat nilkkasukat.
Keskirivissä tiikerisukkia lapsille, karkkisukat ja ruskeat kerrosrivinousut.
Alarivissä turkoosit ja punaraitaiset lapsille ja vaaleanpunaiset palmikkosukat. 


Ylärivissä raidallisia sukkia. Keskirivissä kettusukat ja turkoosit kerrosrivinousut. Alarivissä pitsivartiset nilkkasukat, turkoosiraitasukat ja mustapohjaiset kerrosrivinousut.Raitasukkia, kerrosrivinousua ja pitsineuletta valkoisena ja vaaleanpunaisena.


Ylärivissä vasemmalta vaaleanpunaiset lastensukat kukkarivillä, kuplasukat ja luonnonvalkoiset nappivarsisukat.
Keskirivissä raitavartisia polvisukkia.
Alarivissä luonnonvalkoiset pitsipolvarit ja punasävyisiä raitapolvareita. 


Kirjoneulesukkien harjoitelua.
Ylärivissä vasemmalta kahdet Broken Seed-mallilla ja kolmet kirjoneulesukat.
Alarivissä vasemmalta turkoosit kerrosrivinousut, punaiset kirjoneuleet, punaiset kerrosrivinousut ja ruskeasävyiset raitasukat. Alaoikea taitaa olla sama, kuin ylävasen. 


Ylärivi vasemmalta kerrosrivinousut, sateenkaariraidat ja viininpunainen kumpare-sukka.
Keskirivissä oranssisävyiset pöllösukat, kolmet raitasukat ja sateenkaariraitaiset Molly-sukat.
Alarivissä vihreät pitsineuleet, keskellä oranssit Ailin lapaset-mallilla ja vaaleanpunasävyiset kerrosrivinousut.

Molly-neule:
kaksi kerrosta oikeaa ja 3. kerros 1 o, 1 n


Vihreän sukan mallineule:
3 kerrosta 2 o, 2 n

3 kerrosta 1n, 2 o, 2 n
3 kerrosta 2 n, 2 o
3 kerrosta 1 o, 2 n, 2 o
toistetaan edellisiä 
SUKKIA 2014
Ylärivissä kerrosrivinousuja, keskirivissä vasemmalla varressa vinoruutu, muut kerrosrivinousuja. Alarivissä tiikerisukkia ja junasukat lapsille sekä kettusukat lapselle.


Ylärivissä vasemmalta valepalmikkovarrella punaiset sukat, raitasukat miehelle ja körttineulevartiset sukat.
Keskirivissä raitavartiset sukat, nappivarsisukka (Suvikummun Marjan ohje) ja vaaleat pitsusukat.
Alarivissä vasemmalta vaaleat pitsineulesukat, kuplasukat ja punaiset tähtisukat. 


Nilkkasukkia eri väreissä.


Ylärivissä kahdet oranssiraitaiset ja oikealla Suffelisukat.
Keskirivissä vauvan tossut, viininpunaiset piirakat ja erilaisia sukkia.
Alarivissä raitasukkia sekä kahdet pitsineulesukat. 


Ylärivissä vasemmalta ruttuneulesukat, nappivarsisukat ja kahdet kerrosrivinousut.
Keskirivissä kahdet lilat nilkkasukat ja raidalliset nilkkasukat.
Alarivissä pinkit  ja valkoiset pöllösukat sekä raidalliset nilkkasukat.
PIPOJA


Kuvio on helppo, sillä 3 o, 3 n -mallineule siirtyy aina kolmen kerroksen jälkeen yhdellä silmukalla eteenpäin


Mallineuleena koko pipon ajan
*1-2. krs: 1 o, 1 n
3-4. krs: 1 n, 1 o*
Puikkoina 60 cm:n pyöröpuikko nro 5.


 
Pipon alussa kudotaan 4 cm helmineuletta.
Sen jälkeen:
1. krs: 3 o, 1 n
2. krs: 1 n, 1 o
3. krs: 1 o, 1 n, 3 o
4. krs: 1 n, 1 o

Suvikummun Marjan neulemalli (nappivarsisukka)
 

Ylävas. Suvikummun Marjan malli

Yläoik. Sama, kuin vasemman reunan alakuvassa
Alavas. Kukkajoustin
Alaoik. Tuplahelmineule


TUMPPUJA


Raidallisia tumppuja.


Ylävasemmalla siniset tumput Suvikummun Marjan ohjeella, yläoikealla ja alavasemmalla tumput kupla-mallilla ja alaoikealla raitatumput.


Ylävasemmassa varressa pörrölankaa, yläoikealla lankana
Alavasemmalla raidalliset tumput ja marjapuuron punaiset Suvikummun Marjan ohjeella. 


 Kahdet luonnonvalkoiset tumput vauvalle.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!