keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Asiallista palvelua

Lilja - Lilium Tiber

Helppo on narista ja ruikuttaa milloin mistäkin aiheesta. Somemaailma on täynnä kaikenlaisia negatiivisia uutisia ja haukkumista. Olen alkanut suodattamaan, mitä uutisia luen ja ennenkaikkea uutisiin liittyvää kommentointia. Pakko on suojella itseään, ettei jatkuvasti pahoittaisi mieltään. Toki on hienoa, että meillä kaikki saa vapaasti ilmaista mielipiteensä, mutta silti toivoisin ihmisten muistavan kommentoidessaan normaalit käyttäytymiseen kuuluvat säännöt. Ihan kaikkia sammakoita ei kannattaisi suustaan julkisesti päästää.
Pelargonia 'Inspire Pink'

Edellinen on jonkinlainen köyhä aasinsilta seuraavassa esittämääni kiitokseen. Keskustelen parin ihmisen kanssa usein siitä, kannattaako asiakaspalautetta antaa. Jos itse olisin yrittäjä ja esimerkiksi valmistaisin jotain tuotetta, haluaisin ilman muuta tietää, mitä asiakkaat tuotteestani ovat mieltä. Ja eritoten, jos tuote kaipaa kehittämistä tai siinä on jotain, mikä ei asiakkaita miellytä. Yrityksillä on toki monenlaisia keinoja testata tuotteitaan, mutta viime kädessä loppukäyttäjä on se paras testaaja.


Rusopajuangervo - Spriaea x billiardii

Olen jo jonkin aikaa käyttänyt taimien, viherkasvien ja kesäkukkien lannoittamiseen Biolanin merileväuutetta. Minun kukkani näyttävät siitä tykkäävän. Merileväuutetta ei näköjään ole joka kaupan hyllyllä, joten purkin nähdessäni ostan, jos vain edellinen alkaa olla vähissä. Kahden viimeisimmän merileväuutepurkin korkki on auennut väärästä paikkaa, jolloin kaatonokka ei ole ollut käytettävissä. Purkista on ollut hankala kaataa nestettä kastelukannuun ja varsinkin purkin ollessa täynnä iso osa nesteestä purskahtaa pitkin tiskipöytää. Ainetta siis menee hukkaan ja ruskean uutteen siivoaminen aiheuttaa ylimääräistä työtä. Aikani sotkuja siivottuani ja mielessäni asiaa harmiteltuani otin kuvan rikkonaisesta purkista ja laitoin Biolanille asiakaspalautetta.


Vastaus asiakaspalautteeseeni tuli nopeasti. Ilahduttavinta oli, että samalla viikolla Biolan lähetti minulle uuden merileväuutepurkin ja sen ohessa myös ravinnepuikkoja ja purkillisen luonnonravinnenestettä. Uskon, että Biolan hyötyy saamastaan palautteesta eli tässä tapauksessa he voivat tarkastaa korkin kiinnitysmekanismit ja tarvittaessa parantaa sitä. Minulle lähetetty lohdutuspaketti toimii taasen erinomaisena markkinointina, sillä näin saatiin yhdestä harmistuneesta asiakkaasta tyytyväinen ja taattiin, että jatkossakin ostan merileväuutetta.

Clematis Rouge Gardinal

Biolan ansaitsee minusta kiitokset ja kukkasen hyvästä asiakaspalvelusta.