perjantai 14. lokakuuta 2016

Sähköpostiapatiaa

Syysmyrkkylilja - Colchicum autumnale 'Waterlily'

Nyt on mielen vallannut haikeus puutarhavuoden päättymisestä. Toki pihalla on vielä vähän siivottavaa ja haravoitavaa, mutta ei niistä riitä kunnon ulkoilun korvaajiksi. Vapaa-ajalle on keksittävä muuta puuhaa.

Vuorenkilpi - Bergenia

Sukkapuikot ovat löytyneet taas iltojen virikkeeksi. Kutomisenkin motivaatiota hieman laskee se, ettei valmiita töitä voi loputtomiin laatikoihin kerätä. Viikko sitten olin myymässä kutomiani sukkia, tumppuja ja pipoja naapurikunnan käsityötapahtumassa. Onnetonta oli myynti. Ei ainoastaan minulla, vaan myös kaikilla muilla käsityöläisillä. Tapahtumaa ei ollut juurikaan missään mainostettu, joten asiakkaat eivät löytäneet perille ja potentiaalisia ostajia oli todella vähän. Sukkamyyjiä oli minun lisäkseni muitakin, joten tarjontaa riitti. Harmitti, kun vähäisten asiakkaiden osoittaessa kiinnostusta, eri sukkakauppiaat alkoivat kilpailla hinnoilla keskenään. Mummot huutelivat toistensa yli yhä alenevia hintoja ja kun miesten villasukkien hinta painui 8 euroon, totesin, ettei paljon kannata myyntiin mitään kutoa.

Valamonruusun kiulukka

Sukulaiset ja ystävät tulevat siis jatkossa saamaan yhä enemmän villaisia terveisiä, sillä jotain tekemistä käteni iltaisin kaipaavat. Kuinka palkitsevaa onkaan oppia uusia mallineuleita ja nähdä värikkäiden lankojen muotoutumisen valmiiksi työksi.

Aronian lehti

Viime päivinä olen joutunut pähkäilemään myös sähköpostiin tulvivan roskapostin kanssa. Käytössäni on ollut ilmainen sähköpostiosoite "ei-niin-tärkeää-postia" varten. Sähköpostiosoite kysytään yhä useammin monissa eri yhteyksissä ja niistä on seurannut monenlaista mainospostia. On siis ollut ihan järkevää ohjata tärkeät ja vähemmän tärkeät asiat eri osoitteeseen, sillä mainospostia tulee ajoittain todella paljon, eikä sitä kaikkea ole mitenkään tarvetta käydä lukemassa. 

Punalehtiruusun kiulukat
 
Keväästä alkaen vähemmän tärkeään sähköpostiosoitteeseeni on alkanut tulla aivan valtavasti roskapostia. Siis ulkomaisista osoitteista tulevaa postia, joissa jo otsikkokin kertoo sisällön olevan silkkaa roskaa. Englanninkielisiä kirosanoja, peniksen pidennystä, outoja arpajaisvoittoja ja ties millaisia rahankeruukirjeitä. Niitä viestejä ei edes suositella avattavan ja olenkin ruksannut ne suoraan roskiin.Osa roskapostista on toki mennyt suoraan spämmi-kansioon, mutta yhtä paljon sitä tulee myös saapuneiden kansioon. Luettavien postien löytäminen joukosta on muuttunut työlääksi.

Tunturipoimulehti - Alchemilla alpina

Ilmaisissa sähköposteissa tila on usein rajallinen ja mm. roskaposti- sekä virussuoja varsin matalalla tasolla. Maksusta näitä palveluja voi toki saada enemmän. Nyt olen kyllästynyt aivan totaalisesti siihen, että joudun kahdesti päivässä tyhjentämään sähköpostini roskapostista, jotta se ei mene täysin tukkoon. Kävin läpi sähköpostini ja siirsin säilytyskelpoiset asiat toisaalle, jonka jälkeen irtisanoin osoitteen. Avasin uuden sähköpostin eri tunnuksella. Jatkossa aion miettiä tarkemmin, mihin sähköpostiosoitetta jaan, mutta luultavasti roskaposti löytää vähitellen uudenkin osoitteen.

Clematis Rouge Cardinal
 
Käytän nettiä ahkerasti jo ihan senkin vuoksi, että tänä päivänä monet palvelut ovat siirtyneet nettiin. Tietokone on ollut työvälineeni niin pitkään, että sen käyttäminen on minulle arkista ja luonnollista. Netissä liikkuessani yritän muistaa turvallisuussäännöt ja vältän klikkaamasta omituisilta tuntuvia linkkejä. Varovaisuudesta huolimatta tavallinen netinkäyttäjä on kyllä aika heikoilla väärinkäyttäjien edessä. Vaikka suurilta vahingoilta säästyisikin, joutuu välillä tekemään runsaasti turhaa työtä kaikenlaiseen siivoamiseen ja salasanojen vaihtamiseen. 

Kurjenpolvi jaksaa kukkia kylmyydestä huolimatta

Ja hei, on tullut aika kaivaa heijastimet laatikoista heilumaan takinhelmoihin.