tiistai 13. syyskuuta 2016

Tekemistä syksyn sohvaperunailtoihin


Pimenevät illat vaativat taas ihan uudenlaisia huveja. Kun telkkarissa kaikki ohjelmat tuntuvat olevan uusintojen uusintoja, voi katseensa luoda vaikka käsiinsä ja vielä tarkemmin niissä suihkiviin puikkoihin. Jokunen sukkapari onkin jo kesän päätteeksi tullut kudottua, mutta vaihteeksi kaipasin jotain muuta. Lankalaatikosta löytyi Adlibriksestä tilattua Raggi-lankaa ja sille sopiva pipo-ohje Kauneimmat Käsityöt -lehdet numerosta 1/2015.


Resoriosuuden kudoin harmaasta 7-veikasta. Kuvio on helppo, sillä 3 o, 3 n -mallineule siirtyy aina kolmen kerroksen jälkeen yhdellä silmukalla eteenpäin, jolloin syntyy tuollainen kiertävä kuvio. Piposta tuli niin mukava, että se saattaa löytää paikkansa talvipakkasilla omasta päästäni.


Jo aiemmin kudoin parit Muija-sukat, mutta nyt innostuin harjoittelemaan tositeolla kahden tai useamman langan kuljettamista neuleessa. Kirjoneuleesta tulee helposti liian tiukkaa, joten lisäsin varteen silmukoita enemmän, kuin jos olisin tehnyt sukat yhtä lankaa käyttämällä.

Suklaanruskea 7-veikka ja 7-veikan ruskeasävyinen Polka.

Tarkoitus on myös ollut tuhota lankajämiä, mutta ei siitä näytä mitään tulevan. Haluan värien sopivan yhteen ja jos omasta laatikosta löytyykin lankaa varteen, on terään käytävä hakemassa kaupasta mieluinen väri. Tai toisin päin. Kun lisäksi kauppoihin tulee joka kaudella uusia herkullisia värejä, on niitä lähes mahdoton vastustaa. 


Mukavia käsityöhetkiä kaikille!