maanantai 16. toukokuuta 2016

Hohhoijaa


Ukkokullalla on vuosisadan flunssa tai influenssa. Heräsin hänen yskimiseensä ja aikani sängyssä pyörittyäni päätin nousta ylös. Ulkona aamu sarastaa mustarastaan säestyksellä. Hetken mietin, josko lähtisi pihalle tuoksuttelemaan, mutta taidan kohta painua takaisin nukkumaan. Hetken vielä ehtisi, eikä tulevasta päivästä tulisi niin ankea, kuin mitä se on valvotun yön jälkeen.

Ajatus oli nimetä nuo kollaasin narskut, mutta kaikki kuvat eivät kuitenkaan vastaa istutuskirjanpitoani. Googletin kuvia niillä nimillä, joita mukamas olen istuttanut, mutta kuvat eivät sittenkään aivan täsmää. Ehkä sitten joskus toiste.

Tulipa Spring Green - tykkään kovasti vuosi toisensa jälkeen

Eilen olin tuttavani kanssa naapurikaupungin kevätmarkkinoilla. Minä kauppasin villasukkiani ja hän kranssejaan sekä kirpparitavaraa. Oli kyllä niin vaisut markkinat. Kauppiaita oli aiempaa merkittävästi vähemmän ja niin oli asiakkaitakin. Olivatko sade-ennusteita pelästyneet vako mitä? Turhaan, sillä aamun jälkeen ei satanut ja iltapäivällä aurinkokin alkoi lämpimästi pilkahdella.

Kirjopikarililjat kukkivat yhä

Yhdet lastensukat sain myytyä. Meni kyllä niin totaalisesti miinukselle, ettei mitään rajaa. Sisäänkäynnin pulla-leipäkauppias sai ennen kotiinlähtöä senkin sukkarahan ja paljon muuta. Hänkin halusi päästä markkinoille raahamistaan tuotteista helposti eroon ja myi täysin ulosheittohintaan. Nyt on pakkasessa leipää ja pullaa.

Tulipa Sun Lover

Onneksi se vähäinen kirppariporukka oli aivan mahdottoman mukavaa. Naapuripöydän hankolainen naishenkilö oli täynnä positiivista asennetta ja helkkyvällä naurullaan sai muidenkin suut hymyyn. Olisihan sunnuntaipäivän voinut paremmin viettää, mutta tulipa yksi kokemus laariin lisää.

Tulipa Persian Pearl sateen lakoonnuttamana

Aamulla lähtöä tehdessäni meinasin myöhästyä oikein kunnolla, kun ulos mennessäni kohtasin pihakäytävillä marssivan kotiloarmeijan. Yöllinen sade oli saanut ne mönkimään koloistaan ja oli aivan pakko hakea etikkapurkki etanoiden marinointia varten. Markkinapaikalle ajaessani olin jo vähällä soittaa kiinteistövälittäjälle kysyäkseni sopivia kerrostalokoteja. Asfalttifirma olisi ollut seuraavana soittolistallani. Onneksi oli pyhäpäivä, jotta ei tullut tehtyä hätiköityjä päätöksiä.


Taidanpa painua vielä vähäksi aikaa peiton alle. Mukavaa maanantaipäivää kaikille!