lauantai 30. heinäkuuta 2016

Lukemista puutarhureille


Kiitos sille bloggarille, joka antoi minulle vinkin tästä kirjasta. Ja pahoittelut, etten muista, ketä kiittää. Kiitoksen kohde ilmoittautui itse eli Terrafiore - puutarhassa -blogin pitäjälle lämmin kiitos kivasta kirjavinkistä. Heti vinkin saatuani lähdin etsimään, mistä kirja löytyisi. Iso kirjakauppaketju myi ja näkyy myyvän edelleen sitä hintaan 34,90. Verkkokirjakaupan alesta samainen opus löytyi hintaan 5,50 ja sieltä minä sen tilasin.

Kirja on nyt ollut parin viikon ajan olohuoneen pöydällä, jossa luen muutaman sivun aina jossain sopivassa välissä. Kirjaa voi käyttää myös hakuteoksena ja lukea esimerkiksi jotain tiettyä kasvia koskevan osuuden. Kirja kertoo, miten kasvien nimet muodostuvat ja mitä tietoja kasvista voi jo pelkän nimen perusteella päätellä. Kirjassa on lyhyitä tarinoita monista kasvien kannalta merkittävistä henkilöistä ja pieniä juttuja kasveista muutenkin. Teksti on selkeää ja mukavasti kirjoitettu. Ei siis laisinkaan ryppyotsaista ja tylsää, kuten voisi kuvitella. Lisäksi kirja on täynnä kauniita kuvia, joita jo sinänsä jaksaa katsella mielellään. Suosittelen lämpimästi.


Ja nyt on jälleen saapunut se aika, jolloin näitä syysluetteloita putoaa postilaatikkoon. Vastustamattomia. Tuhlasin jo ensisilmäyksellä ihan liikaakin, joten läpyskä oli pakko laittaa hetkeksi sivuun, jotta saan järjen äänen taas kuuluviin. Tuskin ne sipulit maailmasta loppuvat, vaikka vähän niitä hankintoja ensin tuumailisin. Vaikka eihän sitä tiedä....