tiistai 8. tammikuuta 2019

Helmet-lukuhaaste 2019


Innokkaana lukijana pohdn kovasti viime vuoden alussa Helmet-lukuhaasteeseen osallistumista. Joitakin lukemiani kirjoja kirjasin, mutta sitten jätin haasteen seuraamisen kesken. Luen paljon dekkareita ja jotenkin tuntui, ettei niitä saa mahdutettua haasteen otsikoiden alle. Toinen kynnys muodostui siitä, että kuvittelin jonkinlaisen pakon haasteen teemojen täyttämiseksi.


Anun puutarha -blogin Pioni postasi osallistumisestaan viime vuoden haasteeseen  5.1.2019. Hän on lukenut kiitettävän määrän kirjoja. Pionin postaus sai haastehormonit hyrräämään ja päätin lukuhaasteeseen osallistua. Tällä kertaa en edes tavoittele koko listan täyttymistä. Ajattelin ottaa haasteen vastaan kevyesti ja iloisin mielin. Lukeminenhan on vapaaehtoista ja todella mukavaa. 

Pionin viime vuoden aikana selättämää kirjalistaa selatessani löysin kirjoja, joita ajattelin kirjastosta lainata. Kun siis itse kukin kirjahaasteen omalla tavallaan selättää ja lukulistansa vuoden päästä täällä julkaisee, siitä saattaa löytyä lukuvinkkejä monelle muullekin.

Tämän vuoden aloitin Liza Marklundin 'Pimeys keskellämme' -dekkarilla ja lukemista jatkan Olli Jalosen Finlandia-voittajalla: Taivaanpallolla. Tulkaa mukaan kirjojen antoisaan maailmaan!

Helmet lukuhaaste 2019 löytyy täältä.