perjantai 24. huhtikuuta 2020

Raitaa, pitsiä ja pipoja


Kesää kohti kuljettaessa sohvalla istuminen vähenee ja niin vähenee myös kutominen. Aika kuluu enenevässä määrin pihapiirissä ja kasvien kanssa touhutessa.

Valoisten iltojen lisääntymistä ja lämpimiä ilmoja odotellessa muutama sukka on valmistunut. Ruskeisiin nilkkasukkiin kudoin myynnistä poistuneella  7veikan Raitalangan Vaahtokarkki-sävyllä sukan varteen raitakerroksia.


7veikan Kevätesikko-sävystä valmistui nilkkasukat, joiden mallineuleena on Helppo pitsineule. Nyt en kirveelläkään muista mallin lähdettä.


Persikansävyiset nilkkasukat piirakkaohjeella valmistuivat Pirta-sukkalangasta.


Nilkksukkaa pidemmällä varrella tein Nina Laitisen ohjeella Levottomat-sukat. Lankana 7veikan beige. Ohjeen silmukkamäärällä tulee sen verran tiukat sukat, että vähänkin reilumpi pohje vaatii enemmän silmukoita. Mallineule ei ole laisinkaan niin vaikea, mitä kuvasta voisi päätellä.


Punaisesta 7veikasta kudoin pitsisukat, joihin mallineuleen löysin netistä Mummojemme neuleet -sivustolta. Helppo ja kiva malli tämäkin.


Valkoiset pitsipolvisukat on tehty Novitan vanhasta sukkalehdestä löydetyn ohjeen mukaisesti. Lankana puhtaan valkoinen 7veikka. Resorissa silmukoita 60 ja sen jälkeen olen lisännyt tasaisin välein neljä silmukkaa. 


Koko talven villasukissa tassutelleena totesin omien sukkien nuhjaantuneen. Hyvin ovat kestäneet lukuisia konepesuja, mutta kaipasin jotain pirteää ja niinpä kudoin itselleni nilkkasukat oranssista 7veikasta, johon yhdistin oranssisävyisen Jenkka-langan (ei taida enää olla myynnissä).


Talven ajan olen ihaillut netissä lukuisia hienoja pipoja, joita ihmiset ovat ahkerasti kutoneet ja esitelleet. Päätin kokeilla jotain uutta ja sen tuloksena valmistui Hevosenkenkäpalmikko-mallilla pari pipoa. Samaista ohjetta oli toteutettu monessakin yhteydessä, mutta parhaat ohjeet löytyivät Nurjia silmukoita -blogista.

Beigessä pipossa olisi mahtunut vielä yksi palmikkokierre ennen kavennuksia. Kirsikanvärisessä pipossa korjasin kömmähdyksen. Tekokarvatupsut olen tilannut netistä.


Tuskin puikot vieläkään koriin putoavat, mutta mielenkiinto kohdistuu nyt paljon muuhun. Lankavarastokin on huvennut, kun ei tule käytyä ostoksilla. Netistä saa toki lankojakin tilattua, mutta josko nyt vaihteeksi siirtäisi huomionsa puutarhan suuntaan.