perjantai 1. joulukuuta 2017

Joulukalenterisukka


Novitalla alkoi tänään, joulukuun ensimmäisenä päivänä hauska joulukalenterisukkateema. Sukka koostuu erilaisista pitsi ja kohoneuleista. Ohje julkaistaan 24 päivän ajan klo 9:ään mennessä. Sukka kudotaan luonnonvalkoisesta 7-veikasta, mutta mikään ei tietenkään estä vaihtamasta väriä ja vaikka lankaakin.

Puikot vasemmalta: metalliset, koivuiset, KnitProt ja bambuiset.

Sukkia varten tarvitset langan lisäksi myös kahdet 3½:n sukkapuikot tai pitkät pyöröpuikot Magic Loop -tekniikkaa varten. Pelästyin jo, että joudun sukkapuikko-ostoksille, koska ehdin illalla aloittaa lahjasukat, joihin yhdet puikot on nyt sitten valmistumiseen saakka sidottu. Vaan löytyipä varastosta useampi oikean kokoinen puikkosatsi. Voin siis kalenterisukkia kutoessani testata samalla myös erilaisten puikkojen sopivuutta omiin käsiin.


Joulukalenterisukkien ohje löytyy Novitaknitsin sivuilta. Tulostin ensimmäisen päivän ohjeen paperille, jotta sen seuraaminen olisi helpompaa ja aion tulostaa myös kaikki muut kalenterisukan ohjeet. Näin myös mallineuleohjeet jäävät vastaisuuden varalle käytettäviksi.


Kuvien somisteena käytetyt tonttupojan ja -tytön ostin jokin aika sitten naapurin lapsenlapselta. Tonttulapset on valmistanut Puttipaja Oy. Huvitti hieman nuo tonttuihin kiinnitetyt ohjeet. Useimmiten kaikenlaisissa koristeissa on maininta, ettei tuote ole lelu, eikä se sovellu alle 3-vuotiaille. Harvemmin näkee suositusta, jossa ikäraja on aina 14 vuoteen saakka. Onneksi minulla sentään taitaa ikä riittää tonttulasten hypistelyyn.


Nyt sitten kaikki innolla kutomaan joulukalenterisukkia. On se ainakin terveellisempää, kuin napsia suklaakalenterin sisältöä. 

Joulukausi lienee nyt virallisesti avattu. Kaikille siis mukavaa viikonloppua ja joulukuuta!