sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Marketanpuiston kevätmarkkinat ja bloggaajatapaaminen


Lauantaina aurinko paistoi ja kevätsää huokui ihanaa lämpöä. Olosuhteet perinteiselle Marketanpuiston kevätmarkkinoille olivat mitä parhaimmat ja niinpä suunnistin auton nokan kohti Kehä III:sta jo aamupäivällä ehtiäkseni kiertää markkina-alueen ennen klo 14 alkavaa Bloggaajatapahtumaa, joka niinikään on jo muodostunut mukavaksi perinteeksi.


Kotipuutarha -lehti, Puutarha Tahvoset, Kekkilä, Rudus ja Tikkurila olivat kutsuneet puutarhabloggareita Ideapihojen teemapäivään. Tällä kertaa esillä olivat kotimaiset marjakasvit ja niiden hoito, luomulannoitteet ja kompostimullan käyttö sekä uudet piharakennustuotteet. 


Kotipuutarha-lehden päätoimittaja Maija Stenman toivotti meidät tervetulleeksi, jonka jälkeen salaattibuffetin antimia nauttiessamme kuuntelimme Puutarha Tahvosten Tuuli Vistan esittelyä kotimaisista marjakasveista ja niiden hoidosta. Piia Reinikainen Kotipuutarha -lehdestä jatkoi Tuulin teemaa kertomalla marjapensaiden istutuksesta ja hoidosta. Sopivasti aiheeseen nivoutuen Pauliina Nyberg Kekkilältä jatkoi esittelemällä luomulannoitteita ja opastamalla kompostimullan käyttöön.

Puutarhahenkinen leivos - herkkua alusta loppuun!

Kahvia ja leivosta nauttiessamme saimme syventyä Iia Suikin esittelemiin Ruduksen uutustuotteisiin ja netistä löytyvään uuteen Kotipolku-palveluun, josta löytyy apua ja vinkkejä monenlaiseen kodin ja pihan rakentamiseen liittyvän kysymykseen.

Lopuksi Hanna Salonen esitteli Tikkurilan tuotteista mm. Patio Kivikuullotetta, jolla on mahdollista esimerkiksi uudistaa ja kirkastaa vanhan betonikivipintaisen pihapäällysteen väri.


Herkkuhetken ja informatiivisen osuuden jälkeen oli vuorossa Ruduksen työnäyte, jossa ladottiin matala muuri liuskekivimaisesta uutuustuotteesta. Naisnäkökulmasta katsottuna vaikutti aika kivalta tuotteelta, sillä kivet on helppo latoa ilman erityisiä kommervenkkeja. Korkeampaan ladontaan on toki järkevää käyttää erityistä liimaa ja toki muurin ladottavuuden kannalta on myös tärkeää, että alusta on riittävän suora ja vakaa.


Marketanpuiston keväinen bloggaajatapahtuma on runsaan asiapitoisen annin lisäksi mukavan lämminhenkinen ja kiva tilaisuus. Ilman muuta on hauska tavata blogielämässä jo tutuiksi tulleita ihmisiä, mutta myös mielipiteenvaihto ja keskusteleminen puutarhureille tuotteita markkinoivien yritysten edustajien kanssa on monin tavoin hedelmällistä. Lämmin kiitos järjestäjille omalta osaltani siitä, että sain olla läsnä.

Magnolia

Ennen bloggaajatapahtumaa kiertelin Marketanpuistossa. Samalla tavoin kevät on siellä myöhässä, kuin kotipuutarhoissakin. Pienten sipulikukkien kukinta alkoi jo olla ohi, eivätkä tulppaanit olleet vielä aloittaneet. Valkoinen magnolia kukki upeasti ja sitä katsellessa aloin jo pohtia, pitäisikö sittenkin kokeilla sellaista omalla pihalla.


Kiersin rhodoalueen nähdäkseni, missä vaiheessa rhodojen nuput ovat. Ei vielä värin pilkahdustakaan ainoassakaan nupussa, joten ihan hetkeen ei tarvitse rhodoretkeä mihinkään suuntaan suunnitella. Aiemmilla Marketanpuiston käyntikerroilla olen kuullut rhodoalueella satakielen laulun ja niin kuulin nytkin. Enkä ainoastaan rhodoalueella, vaan myös lähellä Överbyn taimimyymälää.

Hyvä idea esimerkiksi köynnösseinämäksi.

Kerrankin pystyin olemaan ostosten suhteen maltillinen, sillä kotiin tuli kolme kirjorevonhäntää kesäkukkaisutuksiin ja yksi oka-mukulakäenkaali (Oxalis tuberosa), josta voi syödä sekä lehdet, että mukulat. Jos haluaa kasvattaa mukulakäenkaalia myös seuraavana kesänä, on tietenkin hyvä jättää osa mukuloista syömättä. Tätä erikoisuutta näytti olevan yhdellä jos toisellakin. Eikä syyttä, sillä se on ohkolalaisen Myllypellon taimet -hyötypuutarhan tämän vuoden viljelyerikoisuus. Sunnuntaipäivän salaattiin en vielä käenkaalin lehtiä nyppinyt, mutta kesän mittaan saanen siitä maistiaiskokemuksia.

Marketanpuiston ympäristön espoolaispeltoja

Kaiken kaikkiaan oli upean aurinkoinen kevätpäivä täynnä antoisaa ja mukavaa ohjelmaa. Tänään on ollut hivenen rauhallisempi ja myös viileämpi päivä, mutta ei yhtään hullumpi tämäkään. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!