perjantai 28. huhtikuuta 2017

Ystäväkirja

Krookukset 6.5.2016

Niin Elämää ja elämyksiä -blogin Pirkko kuin Saaripalstan Sailakin osallistuivat Ystäväkirja-haasteeseen. Kun ulkona vuoroin sataa vettä, räntää, lunta ja rakeita ja edellisten lisäksi siellä tuulee ja on kylmä, päätin ottaa haasteen käsittelyyn. 

Kaikki postauksen kuvat ovat vuoden 2016 toukokuun 1.-8. päiviltä. Aika lailla on nyt keväällä kirimistä, jos näihin kukkimisiin edes lähellekään yltää.

Kerrottu esikko 6.5.2016 (kukkivana ostettu ja maahan istutettu)

Nimeni on

Opiskeluaikana kevennettiin hyppytunteja kirjoittamalla ystävän kanssa siirappisia rakkaustarinoita, joissa aatelisherrat ratsastivat valkoisilla oriillaan kosiskelemaan kartanoiden kauniita tyttäriä. Mitä enemmän kliseitä saatiin yhteen tarinaan, sen parempi. Pitihän meillä olla myös aiheeseen sopivat salanimet ja minä olin
Wera de Betweenland

Sininen esikko 1.5.2016

Jotkut kutsuvat minua...
 
Varsinaista lempinimeä minulla ei ole koskaan ollut, mikä varsinkin lapsena tuntui suorastaan surulliselta. Opiskeluaikojen ystävä muistaa tuon hömppöharrastuksemme ja kutsuu minua välillä Weruskaksi. 
Lapsille olen Äiskä tai Mammakulta.

Pinkki kevätkirjotähti 1.5.2016

Olen syntynyt

Eurassa, mutta asunut 3 ensimmäistä kuukautta lukuunottamatta elämäni pääkaupunkiseudulla.

Kevätkirjotähdet ja scillat 1.5.2016

Pienenä olin ihan varma, että minusta tulee

Kirjailija, sillä kirjat olivat parasta, mitä maailmasta löytyi. Kirjat ja lukeminen kuuluvat tänäkin päivänä oleellisena osana elämääni.
Seuraavaksi haaveilin argeologin urasta, sillä lukemisinnossani uppouduin Kansojen historia -kirjasarjaan ja niissä kiehtoi eniten antiikin Kreikka ja faaraoiden Egypti.

Sinivuokko 6.5.2016

Mutta minusta tulikin

Konttorirotta tai virallisemmin sihteeri, josta työstä ylenmääräinen hohto ja seikkailu on aina puuttunut, mutta kyllä sillä leipänsä on tienannut. Kohta ei sihteereitä enää tarvita, kun kaikki tekevät tai pakotetaan tekemään hommansa itse tietokoneillaan. Ja jos joku sihteeri onkin, hän kutsuu itseään vähintäänkin assistentiksi.

Jossain vaiheessa työpaikallani kulki sanonta: "Jollet voi antaa alaisellesi lisää palkkaa, anna hänelle isompi pöytä tai hienompi titteli."

Valkovuokko 8.5.2016

Kolme parasta piirrettä minussa
 
Perfektionisti, josta on sekä hyötyä että haittaa.
Herranjestas, miten itsensä kehuminen on vaikeaa... olen minä mielestäni myös aika kiltti. Tai oikeastaan liiankin kiltti ja sitä ominaisuutta monet pyrkivät tietoisesti tai tiedostamattaan käyttämään hyväksi. Samaa aihetta Saila sivusi omassa postauksessaan puhumalla EI:n sanomisen opettelemisesta.

Kotkansiipisaniainen 8.5.2016

Kaupunki

Helsinki, jossa olen kahdesti asunut melko lyhyen ajanjakson kummallakin kertaa. Vaikka koenkin itseni oikeastaan aika lailla espoolaiseksi (jossa asumisesta alkaa siitäkin jo olla melkoinen tovi), ei Espoo mikään oikea kaupunki ole. Helsinki on.
Muista kaupungeista olen avoimesti kiinnostunut riippuen siitä, missä kulloinkin vierailen. 
Viimeksi kävin Berliinissä ja siitä kyllä tykkäsin kovasti.

Suikeroesikko 8.5.2016

Biisi
Mielibiisejä on runsaasti. Sekä vanhaa että uutta. Kotimaista että ulkomaista.
60-70 -luvuilla tehtiin paljon hienoja biisejä, joista on tullut suorastaan klassikoita.
Ikkunoita on kiva pestä Santanan "Oye como va":n tahdissa. 
Jos siis ikkunoita on ylipäätään kiva pestä. 
Tykkään myös klassisesta musiikista.

Vuorenkilpi 6.5.2016

Juoma
 
Vesi, rasvaton piimä, valkoviini, punainenkin käy, tumma olut.
 
Tulipa Persian Pearl 8.5.2016
 
Sarja

Skandinaaviset- ja brittidekkarit
Master Chef of Australia - heti, kun se taas pyörähtää käyntiin.
 
Varjolilja 8.5.2016
 
Kosmetiikkatuote
 
Huulirasva ja käsivoide.
Huulivoidetta pitää olla joka huoneessa ja kaikissa käsilaukuissa. Jopa auton kolikkolokero on pyhitetty huulirasvalle, jotta se on helposti ja nopeasti saatavissa. Jotkut ovat koukussa tupakkaan, minä huulirasvaan. Pitäisikö mennä huulirasvan vieroituskurssille?

Käsivoidetta kuluu etenkin talviaikaan ja jostain syystä myös tämä kevät on ollut varsinaista käsivoiteen kulta-aikaa. Johtuisiko kylmistä ilmoista?
 
Alppikärhö 1.5.2016
 
Sovellus
 
Etupäässä joku nettiselain, jonka avulla luen uutisia, lehtiä ja seikkailen blogimaailmassa.
 
Jalopähkämö 1.5.2016
 
Instagrammaaja
 
Tunnukset on Instagrammiin, mutta aika ei vain riitä kaikilla mahdollisilla foorumeilla pyörimiseen. Muutenkin tulee ihan liikaa vietettyä ruutuaikaa niin pakollisten asioiden hoitamiseksi kuin vapaa-ajalla uutisia ja blogeja lukien. 
En vastusta tietotekniikkaa enkä digitalisaatiota, mutta kohtuus ja järki siinäkin olisi suotavaa.
 
Punapäivänkakkara 1.5.2016
 
Jos saisin lisää tunteja vuorokauteen

Muutama lisätunti olisikin oivallinen juttu. Olisi niin paljon kaikenlaista kivaa ja vähemmän kivaa tekemistä, mutta tuppaa joka päivä aika loppumaan kesken. Puoliltaöin on pakko kömpiä sänkyyn, jotta jaksaa ja ehtii taas seuraavan päivän pakertaa.

Kevätkaihonkukka 6.5.2016

Parin lasillisen jälkeen perjantai-iltana kuuntelen Spotifystä

En kuuntele Spotifytä. Muutama vuosi sitten raahasin kellariin kaikki musiikkivehkeet  pois tilaa viemästä, radiota lukuunottamatta. Vahvistin tai kaiuttimet toimivat huonosti ja kiukutti kuunnella rätinää ja äänen ajoittaista katoamista. Vinyylit, cd:t ja kohta varmaan historiallisiksi muinaisjäänteiksi luokiteltavat c-kasetitkin ovat edelleen kirjaston hyllyissä ja kaapeissa. Monta vuotta kotona soi aina musiikki. Nyt olen pitkän aikaa nauttinut eniten hiljaisuudesta kotona ollessani. Autossa soi yleensä radio, jotta kuulen samalla mahdolliset liikennetiedotteet. Tiedän valita kotiinpaluureitin sen mukaan, missä on vähiten kulloinkin ruuhkaa.

Jouluruusu 1.5.2016

Pakkaan mukaan matkalle

Vuosi vuodelta vähemmän kamaa matkalle mukaan. Ulkomaille tietenkin passi, luottokortti ja sen verran käteistä, että ainakin alkuun pärjää. Kamera tietenkin ja yleensä myös joku halpa pokkari, jonka voi luettuaan jättää vaikka hotelliin - ja jonka joka kerta kuitenkin raahaan takaisin kotiin. Joka kerran reissuun lähtiessäni kuvittelen lukevani jo lentokoneessa, mutta hauskempaa on katsella muiden ihmisten touhuja.

Krookukset 1.5.2016

Mitä teet kotona, kun kukaan ei näe

Kuljen verkkareissa ja t-paidassa. Näki joku tai ei. Lapsena piti aina vaihtaa kouluvaatteet kotivaatteisiin ennen, kuin alkoi läksyjä tekemään. Se on jäänyt jonnekin takaraivoon ja niinpä kotona ollaan kotivaatteissa, ellei ole joku juhlavampi tilaisuus.

Posliinihyasintti 1.5.2016

Viimeisin sisustusostokseni
 
Taitaa olla se keraaminen Sulo Vilén -kurpitsa, jonka ostin 4 eurolla pihamaalle. Tuolla se nököttää pergolassa odottamassa lämpimämpiä päiviä ja parempaa sijoituspaikkaa. 
 
Mukulaleinikki 1.5.2016
 
Paras tapa tuhlata 50 euroa
 
Talviaikaan saisin helposti tuon summan kulumaan kirjakaupassa.
Kesällä 50 euroa hupenisi hetkessä jossain taimikaupassa.
 
Kevätsuudelma 6.5.2016
 
Ohjenuorani elämässäni
 
 Tee pakolliset hommat heti. Tekemättöminä ne kuormittavat enemmän mieltä kuin mitä niiden tekemiseen kuluu aikaa.
 
Haasteen voi vapaasti ottaa ja jakaa eteenpäin, ken haluaa. Olkaapa hyvä!
 
PS.
Blogger ei suostunut yhteistyöhön fonttikoon muokkauksessa ja rivityksessä, joten pahoittelen postauksen ulkonäköongelmia.