sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Melkein kuin purkkiruusu


Mönkään menneestä hääpäivämuistamisesta viisastuneena sanoin jo hyvissä ajoin Ukkokullalle, että marketin tusinaruusun sijasta voisin ottaa äitienpäivälahjaksi jotain järkevämpää. Lasten puolesta hän on yleensä jonkun "narinapuskan" minulle kotiin kantanut. Koska talouteen tarvitaan joka tapauksessa uutta ruohotrimmeriä, sen voisi hankkia äitienpäivälahjana - kun nyt ei ihan heti muita merkkipäiviä ole lähellä.


Ruohotrimmeriä meidän tontilla tarvitaan lähinnä kadunvarren ojien siistimiseen. Muutaman kerran kesässä siistin ojat voikukista ja ties mistä rikkaruohoista. Ruohonleikkurilla ei kivisiä ja syviä ojia pysty ajamaan. Tähän saakka olen kiskonut perässäni pitkääkin pidempää sähköjohtoa, johon olen liittänyt jatkojohdon. Välillä jatkojohto irtoaa keskeyttäen hikisen homman ja manaillen olen käynyt sen kiinnittämässä takaisin. Vanhaan trimmeriin on ollut vaikea löytää sopivia siimakeriä, joten uusi kahden akun trimmeri oli enemmän kuin tarpeellinen. Kovin innostunut en ole erilaisia härpäkkeitä varastoihin keräämään, mutta trimmerille löytyy kyllä aktiivikäyttöä. Olen siis uuden ruohotrimmerin onnellinen omistaja.


Eilen kävin kaupassa hakemassa äidille ja anopille kukkaset ja samalla ohi ajaessani päätin katsastaa monitoimitavaraliikkeen (tunnetaan lähinnä B:llä alkavana auto- ja rakennustarvikeliikkeenä) varaston. Josko sinne olisi jo tullut sytytyssäleitä, joita parikin ihmistä on täällä blogimaailmassa ideoinut taimikylteiksi. Viimeksi ne olivat loppuneet. Myyjä kertoi, että sytytyssäleet ovat sivutuote, jota saapuu kauppaan tietyin välein, mutta päivämäärää he eivät pystyneet silloin sanomaan.


Nyt säleitä löytyi ja pussi olikin isompi, kuin olin osannut ajatellakaan. Viiden kilon säkki maksoi vaatimattomasti kuusi euroa ja nyt riittää taimikylttejä ties kuinka moneksi vuodeksi. Taimitikut ovat sen verran pitkiä, että ne kannattaa pätkiä puolikkaiksi, ainakin kevään taimi-istutuksiin. Ei siis tässä huushollissa enää kertakäyttöveitsiä tai -lusikoita eikä rautakaupan värikkäitä muoviliuskoja. Ei myöskään laminoituja tietokonetekstejä, vaan ehtaa takassa tai saunanpesässä poltettavaa puumateriaalia, joka on kaiken lisäksi varsin hyvännäköistä.

Narsissi Ice King

Äitienpäivä alkaa olla juhlittu ja aurinkoinen päiväkin on mennyt muisto vain. Kakkukahveilta kotiin ajaessamme auton tuulilasiin satoi jo lautasen kokoisia pisaroita. Huomenna olisi tarkoitus tehdä jotain pihassa, mutta siihen vaikuttaa pitkälti sää. Luvassa on aika epävakaista ja loppuviikoksi melko viileääkin. Ulkona on pilvisyydestä huolimatta kuitenkin niin huikean keväistä ja hento vihreys on vallannut maat ja mannut. Peipposet livertävät ja mustarastas lurittelee aamuvarhaisella ja iltamyöhäisellä. Niin on kaunista, ettei voi olla nauttimatta.

Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille!

PS.
Paristakin blogista on tullut kysymyshaasteet, joihin ilolla vastaan lähiaikoina. Kiitos vain.