sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

Kevätmessut pikakierroksella

 
Olin kahden vaiheilla, jaksanko lähteä kiertämään tämän vuoden Kevätmessuja. Kun sain naapurin Maritilta kaksi lippua, päätös olikin sitten tehty. Lämmin kiitos Maritille ja Visalle messulipuista. 

Perjantaina ajoin messuille Ukkokulta seuranani. Tiesin, että sillä kokoonpanolla ei kovin paljon yksityiskohtia pysähdytä hypistelemään. Yllättävän kärsivällisesti Ukkokulta kuitenkin perässäni kulki ja malttoi jopa hetken odottaa, jotta sain muutaman kuvan muistokseni kameralla sihdata.

Olen yleensä käynyt messuilla perjantaina, koska silloin on mielestäni sopivan väljää. Nyt ihmisiä oli pilvin pimein. Käytävillä oli ajoittain hankala kulkea, kun piti väistellä muita ja toisaalta myös pyrkiä itse myötävaikuttamaan muiden kulkua. En halua kuviini vieraita ihmisiä. Niinpä kuvasaldo jäi vajavaiseksi, sillä etenkin kukkakohteissa aina oli edessä jonkun selkä, pää tai käsi.

Hesan messuilla on paljon muutakin kuin pelkkää puutarhaa. Joka nurkalla joku sähköyhtiö oli kiskomassa omalle standilleen. Teleoperaattoreita en sentään joutunut kimpustani hätistelemään.

Puutarha-alan pienet yrittäjät ja monet kauempana toimivat loistivat poissaolollaan, kuten on ollut jo useampana vuotena. Tommolan Tilan kaltaisia perennamyymälöitä olisi kiva nähdä messuilla, mutta ymmärrän kustannusten luultavasti nousevan suuriksi.

Siemeniä oli myymässä useita tuttuja firmoja. Juurakoitakin oli kivasti tarjolla. Muitakin kuin ulkomainen "sipulibingo-kauppias". Puutarhanikkareilla oli vanhaan tapaan yksi runsaimpia osastoja. Siellä oli myynnissä ruusuja, kärhöjä, viiniköynnöksiä, jouluruusuja ja monia muita houkuttelevia kasveja.


Päähallin keskellä yleensä sijainnut Ideapiha-alue oli nyt takanurkassa. Sinne oli onneksi helppo löytää. Sitäkin vaikeampaa siellä oli ottaa kuvia, koska meitä innokkaita kameran näpyttelijöitä riitti jonoksi asti. Ja muitakin katselijoita.

Aika paljon istutuksissa oli käytetty viherkasveja, kuten postauksen parissa ylimmässä kuvassa näkyy. 

Ostokseni jäivät minimaalisiksi. Pukinmäen puutarhalta ostin kaksi suklaakosmoksen juurakkoa. Olivat niin muhkeita, etten voinut ohi kulkea. Viime keväänä ostamani suklaakosmoksen juurakko on kellarissa, mutta en ole varma sen selviytymisestä.

Helenin standilla nappasin pari Fazerin sinistä konvehtia ja Gardenan osastolla kokeilin akkukäyttöisiä oksasaksia. Näppärä vempain, joka saattaisi olla pätevä omenapuiden vesiversojen leikkaamisessa. Satasen messutarjous jäi kuitenkin hyödyntämättä. Totesin, että jokakesäinen vesiverso-operaatio toimii riittävän näppärästi ilman akkuvempaintakin.


Messukeskuksen parkkitalo oli harvinaisen täynnä. Yleensä olen saanut auton kohtuullisen lähelle messukeskusta. Nyt meidät ohjattiin kauimmaiseen rakennukseen, josta sitten kipitettiin messuille tihkusateessa. Jostain syystä EasyPark-sovellus kännykässäni ei ollut käynnistynytkään, minkä huomasin vasta parkkitalosta pois ajettuamme. Löysin mahdollisuuden maksaa pysäköinnin netissä 48 tunnin kuluessa. Näin vierähti kivi pois sydämeltä. Pelkäsin jo, että pysäköinti pyörii tunnista toiseen, päivästä toiseen ja lopulta saan selkäpiitä karmivan laskun. Tällaisia juttuja mediassa on viime aikoina ollut.


Messujen "Lähiruoka&Luomu" -osastotkin kiersimme. Viime vuonna ostin kreikkalaiselta oliviikauppiaalta erilaisia oliiveja ja helsinkiläisen leipomon edustajalta leipää ja leivonnaisia. Nyt ulkomaisia kauppiaita edusti englantilainen fudge-kauppias, eipä juuri muita. Hunajaa oli tarjolla useilla kauppiailla, kuivalihaa parilla standilla. Ainut ruokapuolen ostos oli 3 pakettia Forsman-teetä. Nekin päähallin puolelta.

Alunperin oli tarkoitus syödä Ukkokullan kanssa jossain messujen lukuisista ruokapaikoista. Hetken niitä katsottiin ja todettiin, että tyhjää pöytää etsiessä ehtii kuolla nälkään. Niinpä ajettiin Tapiolan Ainoan Itsudemoon herkuttelemaan shushilla.

Kyllä näillä Kevätmessuilla kannattaa aina käydä. Vähintäänkin pääsee virittäytymään alkavan  kevään tunnelmaan. Pahoittelen vaisua kuvasaldoani. Mikäli haluat nähdä enemmän kuvia ja lukea messuista lisää, käy kurkkaamassa esimerkiksi Sarin puutarhat -blogia. Hän on tehnyt postauksen torstaina ja ilmeisesti lisää on tulossa.