torstai 13. joulukuuta 2018

Bloggaamisesta ja kuvista

Kuurainen pensaanoksa 27.11.18

Minna/Hiidenkiven puutarhassa -blogista postasi lokakuussa oivallisesti bloggaamisesta ja kuvista. Kyse ei ollut haasteesta ja sama teema on ollut esillä aiemminkin. Aihe on monille bloggaajille tärkeä ja esimerkiksi kuvien tallentamisesta tulee välillä kysymyksiä. Kerron omista tavoistani, jotka eivät siis missään nimessä ole se ainut ja oikea. Jokainen ilman muuta toimii niin, kuin itselleen parhaaksi näkee.

Kävelylenkin kuuraisia näkymiä 27.11.18

Kuvien ottaminen

Puutarhatöissä kamera on harvemmin mukana. Uppoudun töihin yleensä niin tehokkaasti, että unohdan kuitenkin kuvaamisen. Lisäksi säälin kameraani, enkä halua sen vaikkapa unohtuvan sateeseen. Usein puutarhatyöni ovat sangen multaisia ja sotkuisia, mikä ei kameran kannalta ole hyvä. Edellisistä syistä työvaihekuvat ovat minulle harvinaisia. Vaikka suunnittelisin ottavani kuvia eri työvaiheista, työn tiimellyksessä sen unohdan. Ja kun vihdoin muistan, olen niin likainen, että jätän kuvat ottamatta.

Yleensä teen kameran kanssa puutarhakierroksia. Kasvukaudella useitakin kierroksia yhden päivän aikana. Käyn myös tarkoituksella kuvaamassa jotain tiettyä kasvia tai kohdetta. Kamera on mukanani myös päämäärättömillä retkillä ja usein silloin tulee kuvattua kiinnostavia kuvia. Pyrin ottamaan samasta kohteesta useita kuvia ja valitsemaan niistä sitten mielestäni parhaan.

Kävelylenkin näkymiä 27.11.18
   
Kuvien käsittely

Blogia varten siirrän kuvia tarpeen mukaan kamerasta koneelle. Valitsen sopivat kuvat, rajaan ja pienennän ne yleensä heti. Käytän rajaamiseen ja pienentämiseen etupäässä Picasaa, joka tuli Bloggerin mukana. Kuvan pixelikoon pienentäminen on oleellista, sillä bloggeriin käytetyt kuvat tallentuvat Googlen pilvipalveluun, joka on maksuton 1 Gigaan saakka. Sen jälkeen on ostettava lisää tilaa. Toinen syy kuvan pienentämiseen on niiden nopeampi latautuminen. Varsinkin tabletilla ja kännykällä blogeja lukiessa eivät oikein isot kuvat jaksa aueta.

Kuvien rajaamisen ja pienentämisen lisäksi lisään kuviin vesileiman. Se käy Picasalla helposti. Varmasti myös muilla keinoilla. Vesileiman tarkoitus on estää/vähentää kuvieni luvatonta lainaamista. Toki vesileima on helppo halutessa poistaakin. Kuvani eivät ole suurta taidetta, mutta silti en halua niitä luvattomasti käytettävän.

Kylän talviuintipaikka 27.11.18

Kuvien tallentaminen


Kaikki kuvat siirrän kamerasta säännöllisesti. Kesällä kuvaan paljon enemmän ja silloin tyhjennän kameran useammin, kuin talvella. Kameran muistikortti ei välttämättä ole paras ja turvallisin kuvien säilytyspaikka. Ja vaikka isoille muistikorteille mahtuukin paljon kuvia, on mukavampi, että muistikortilla on runsaasti tilaa uusien kuvien ottamiseen.

Kuva-arkistoni on sekä pöytäkoneeni kovalevyllä että poltettuina rompuille. Lisäksi Ukkokulta ottaa varmistukset koneestani säännöllisesti, joten siten kuvat ovat vielä kolmannessakin paikassa. Kokemuksesta tiedän, ettei yksi paikka riitä turvaamaan kuvia. Minulta on hajonnut koneesta kovalevy että myös ulkoinen kovalevy. Romputkin ovat hyvin haavoittuvaisia, mutta jos kuvat ovat kahdessa paikassa, niiden samanaikainen rikkoutuminen on harvinaisempaa.



 
Koneellani on oma kansio blogikuville ja oma kansio tallennetuille kuville. Blogi-kansiossa on käsillä olevan vuoden pienennetyt ja nimetyt kuvat kuukausittain. Lisäksi on bannereita ja sivupalkkikuvia varten omat kansiot. Muut kansiot toimivat apukansioina.



Tallennettujen kuvien kansioon menevät kaikki kuvat pienentämättöminä ja rajaamattomina. Kamerasta kuvia siirtäessäni pyrin siivoamaan huonot ja ylimääräiset kuvat pois. Olen huomannut, ettei yhdestä kukasta kannata säilyttää viittä samanlaista kuvaa. Varsinkin, kun pionit ja ruusut sun muut tulee kuvattua kesä toisensa perään. Nimeän kuvakansiot: vuosi-kuukausi-päivämäärä + jokin kuvien löytämistä helpottava sana (esimerkiksi: 20180707Pionit tai 20180817Kasvimaa). Mitä tarkemmin kansioita nimeää, sen helpompi kuvia on myöhemmin löytää. 

Tyhjennän kuvat kamerasta vasta, kun kaikki on siirretty koneelle, poltettu rompuille ja tarkastettu, että siirto ja poltto on myös onnistunut. 


Lumikärhö 27.11.18
 
Blogin kirjoittamisesta


Yleensä kirjoitan postauksen alusta loppuun saman tien. Aikaa siihen saattaa mennä paljonkin, vaikka idea olisi jo valmiina päässäni. Käyn välillä tyhjentämässä pesukoneen, laittamassa ruokaa ja syömässä. Kesällä teen postaukset iltaisin tai joskus jopa yöllä, kun en saa unta. Kasvuajan ulkopuolella käytän postauksiin sateisia ja kylmiä päiviä, jolloin ei ole muuta ohjelmaa tai jolloin muutenkin olisin kotosalla. Jollen ehdi kirjoittaa postausta loppuun, tallennan sen ja palaan siihen myöhemmin. Joskus sitten käy niin, että koko postaus muuttaa muotoaan. Ei välttämättä huonoa sekään.

Käytän aika paljon ajastusta. Kun on hyvä kirjoitusvire ja pää tulvillaan ideoita, saatan tehdä useamman postauksen putkeen ja ajastan ne sitten julkaistavaksi myöhemmin. 


Kirjavalehtinen pikkutalvio 1.12.18

Joskus postaus lähtee jostain tietystä kuvasta, joskus taasen kasvista tai pihalla tehdystä hommasta. Usein saan aiheen teidän postauksistanne nousseista ajatuksista ja ideoista. Onpa käynyt niinkin, että pää tyhjänä asetun koneen ääreen ja yhtäkkiä sanojen virta lähtee vyörymään. Kuvat ovat minulle tärkeitä, mutta vielä tärkeämpää kirjoittaminen. Siksi postauksissani on usein paljon tekstiä. Kukin luonnollisesti käyttää vahvuuksiaan.


Viime aikoina ovat ideat olleet vähissä ja motivaatiokin osin kadoksissa. Se on tavallista talvikaudella, mutta nyt jotenkin erityisen voimakasta. Välillä olen jopa ajatellut, että onko blogielämäni päättymässä? Onko se tullut tiensä  päähän? Väkisin en ala postauksia tekemään, sillä minulle on tärkeää, että voin seistä sanojeni takana. Bloggaaminen on ollut minulle miellyttävä harrastus ja sen myötä olen saanut puutarhaelämääni paljon hienoja asioita. Uskon ja toivon tämän hetkisen ideaköyhyyden väistyvän uuden kasvukauden lähestyessä.



PS. Muistattehan ottaa säännöllisesti varmistukset myös koko blogistanne. Bloggerissa se tehdään kohdassa Asetukset - Muu - Sisältö (siellä kohta Varmuuskopioi sisältö).Näin tekemällä on mahdollista palauttaa aineisto, jos se syystä tai toisesta katoaa.


26 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen postaus. Hyvien vinkkien jakaminen on aina mukavaa. :) Meillä on muuten samanlainen tapa nimetä kuvakansiot koneella. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omista tavoista kertoessa oppii itsekin ja toivon mukaan myös auttaa jotain toista.
      Työelämässä on oppinut tiettyjä tallennus- ja nimeämistapoja, joita sitten noudttaa omissakin harrastuksissa.

      Poista
  2. Toisten bloggaamistavoista on mukava lukea, sillä niistä oppii aina jotain uutta. Tästä sinun postauksestasi "Kuvien käsittely" -kappale sai suun loksahtamaan niin monesti auki, että ihme, ettei mennyt leuat sijoiltaan :D Picasaa ei minulle tullut bloggerin mukana. En myöskään tiennyt, että bloggeriin käytetyt kuvat tallentuvat pilvipalveluun. Enkä sitä, että lisätilasta joutuu maksamaan. Siirrän kuvat aina suoraan tietokoneen kuvakansiosta uuteen postaukseen. Onko siis näin, että myös tässä tapauksessa kuvani tallentuvat automaattisesti googlen pilvipalveluun? Välillä olen kännykällä vilkaissut myös omaa blogiani ja varmistanut, että postaukset näyttävät siltä kuin pitääkin eikä kuvien lataantuminen kestä älyttömän pitkää aikaa. Varsinkin uuden kameran saamisen myötä piti asia tarkistaa, sillä vanhalla kameralla ei kovin isoja kuvia saanut edes otettua. Nyt jäin miettimään, että ovatko 5-8-megaiset kuvat tarpeettoman isoja blogikäyttöön. Ja pitäisikö kameran asetuksista muuttaa suoraan kuvakoko pienemmäksi, sillä muuta kuvankäsittelyohjelmaakaan minulla ei ole kuin tietokoneen mukana tullut hyvin simppeli versio. Tässä taitaa mennä muutama ilta näitä asioita selvitellessä. Mitenkähän sitä uskaltaa enää uusia postauksiakaan tehdä? :D Blogista olen sentään ottanut varmuuskopion, eli sentään jotain tällainen noviisikin on jo oppinut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Google on muuttunut viime aikoina aika paljonkin, mutta ilmeisesti osa vanhemmista toiminnoista on säilytetty. Blogger on Googlen tuote, samoin Picasa. En tiedä, tallentuvatko bloggerin kuvat pilveen, jos käyttää jotain muuta, kuin Picasaa. Picasassa on tosiaan 1 gigan edestä ilmaista tilaa. Tila täyttyy hitaasti, jos pienentää kuvat siten, että pisin sivu on noin 800 pixeliä. Muutama vuosi sitten sain ilmoituksen kuvatilan uhkaavasta täyttymisestä. Silloin asiasta keskusteltiin täällä blogimaailmassa ja sain noita pienennysohjeita, joita noudattamalla olen pärjännyt hyvin. Ei se tallennustilan ostaminen niin kallista ole, mutta ylimääräinen vaiva bloggaamisessa.
      Blogissa käyttämissäni kuvissa pisin sivu on yleensä 640 pixeliä ja koko vajaasta sadasta kilosta noin 300 kiloon. Ennen pienennystä lähes aina useita megoja. Ero on siis huomattava. Mielestäni kuvia ottaessa kannattaa käyttää isoja ja laadukkaita kuvakokoja. Silloin kuvia on mahdollisuus käyttää laajemminkin. Itsekin tallennan kuvat aina alkuperäisessä koossaan ja pienentäessäni niitä blogia varten tallennan pienennetyt kuvat eri nimellä. Picasa on hyvin simppeli ja ilmainen kuvankäsittelyohjelma. Uskoisin sen olevan ladattavissa ilman bloggeriakin, mutta en ole varma. Google on ilmoittanut lopettavansa Picasan kehittämisen. Netistä löytyy muitakin ilmaisia ja helppokäyttöisiä kuvankäsittelyohjelmia. Itselläni on Photoshop, joka ei ole ilmainen. Vähemmän kuitenkin käytän sitä blogikuvien muokkaamiseen.

      Poista
  3. Hyvä postaus. Täytyypä tehdä jossain vaiheessa omani.Picasa on minulle tuntematon. Käytän kuvien käsittelyyn Photoshoppia. Minä pienennän aina kuvat juuri kertomastasi syystä. Älä lopeta bloggaamista, vaikka se itse kullekin välillä mieleen tuleekin. Hyvää loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma! Luin juuri netistä, että Google on lopettamassa Picasaa eli mahtaako sitä enää voida ladata. Picasa on helppokäyttöinen ja varsin yksinkertainen kuvankäsittelyohjelma. Muita ja monipuolisempia on netissä ilmaiseksi ladattavissa. Minullakin on Photoshop, mutta käytän sitä vähemmän blogikuvissa. Muissa tarkoituksissa sitten enemmän.
      Hyvää viikonloppua sinulle!

      Poista
  4. Opettava kirjoitus, kiitos! Picasaa olen käyttänyt vuosia ennen bloggeria. Picasasta on jotenkin hankala etsiä kuvia blogiin kun käytössä on Windows 10 valokuvat. Joskus kuvien löytäminen on monen mutkan takana ja blogin kirjoittamiseen kuluu a-i-k-a-a. Minulle ei ole tullut mieleenkään varmuuskopioida blogikirjoituksiani??? Sama tunne oman blogin kirjoittamisessa, vähän jo tökkii... Eipä lopeteta kuitenkaan, kannustetaan täällä toisiamme ja kirjoitetaan silloin kun on sellainen vire päällä. Itselläni on menossa pari muuta aivotyötä vaativaa projektia, joten bloggaus on jäänyt sivummalle. Joulunodotusta Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ukkokulta on it-asiantuntija, eikä hän suostunut hankkimaan meille Windowsin kymppiversiota. Minulla on koneessani vanhempi Windows ja mies on Linux-käyttäjä.
      Varmuuskopiointi on siinä mielessä tärkeää, että siten takaa omien juttujensa säilymisen. Muussa tapauksessa ne saattavat hävitä sinne bittiavaruuteen, jos vaikka blogger lopettaa toimintansa tai tulee jokin muu häikkä.
      Joo, aina välillä ideakäyhyys valtaa pään ja mielen. Useimmiten vire on palautunut, kunhan päivät pitenevät. Eiköhän niin käy nytkin. Kannustetaan vain toinen toisiamme. Mikäs sen mukavampaa.
      Siirryn nyt hetkeksi keittiöön lämmittämään glögiä ja jotain naposteltavaa sen ohessa. Hyvää joulunodotusta sinullekin.

      Poista
  5. Minullakin jää työvaihekuvat ottamatta juuri tuosta samaisesta syystä. Olen aina niin innoissani itse työstä, etten muista kameraa lainkaan. Ja sitten kun muistan, on jo liian myöhäistä ottaa kuvia :)

    Kiinnostava kirjoitus bloggaamisesta ja kuvista. Kuvien säilyttämiseen rajattu tila asettaa rajoitteita kuvakoolle myös Wordpressissä (jota itse käytän), mutta olen huomannut, että blogikäytössä pienemmätkin kuvat riittävät aivan mainiosti. Aikaahan kuvien käsittely aina vie, mutta tilan ollessa rajallinen se kannattaa kyllä tehdä. Mukavaa joulukuista torstaita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että muitakin möyrimisen lomassa kuvaamisen unohtavia on. Välillä teen hienoja kuvaussunnitelmia, jotka sitten haihtuvat työn tiimellyksessä.
      Kuvien pienentäminen blogiin ei minusta haittaa eikä näy juuri ollenkaan. Tärkeää on tietenkin säilyttää kuvat alkuperäisessä koossaan ja muodossaan, jotta niitä voi muihin tarkoituksiin käyttää ja muokata. Aikaa se kuvien pienentäminen ja rajaaminen vie, mutta toisaalta siitä on tullut jo ihan rutiinia.
      Joulu lähestyy hurjaa vauhtia, hyvää viikonloppua sinulle!

      Poista
  6. Tosi kiva postaus♥

    Tuota blogin varmuuskopiointia olin pohtinutkin, mutta miten sen saa kopioimaan kaiken? Yritin, mutta näytti kopioineen sieltä täältä jotakin :-o En ymmärtänyt mitään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pauliina!
      Minulla varmuuskopiointi on sujunut ongelmitta. Onko sinulla asiantuntijoita lähipiirissä. Kannattaa kysyä neuvoa.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  7. Mukava postaus!
    Tuota Picasaa ei saa enää ladattua. Huomasin sen kun ostin uuden läppärin. Ohjelma toimii kuitenkin vanhassa koneessa.
    Ihan hepreaksi on muuttunut tämä blogger. Ennen tosiaan oli Picasa web album, mihin kuvat tallentui. Nyt löydän ne jostain googlen-albumi arkistosta. Google tilillä on paljon tallennustilaa, mutta onko siihen laskettu blogin kuvat. Ei hajuakaan. Google tililläni on näköjään myös jotain kuvia. Luultavasti bloggeriin liittyen, sillä muutoin en ole sinne mitään ladannut.
    Olen kuitenkin pienentänyt kuvat juurikin sen latautumisajan vuoksi. Ja osaksi siksi että ainakin aiemmin sitä ilmaista tilaa bloggerin kuville oli rajoitetusti, kait se vieläkin on niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Netistä luin, että Google on lopettamassa Picasaa. Ilmeisesti se on nyt sitten toteutunut. Minun koneellani se yhä toimii. Pitänee kuitenkin varautua siihen, että ongelmatilanteessa se ei ehkä enää toimikaan, kun tuki siltä on päättynyt.
      Picasa on Googlen tuote, joten se selittänee kuviesi löytymisen Google-tililtä. Jos olet pienentänyt kuvasi aiemminkin, tilaa luultavasti on edelleen riittävästi. Muutama vuosi sitten asiasta täällä keskusteltiin ja silloin joku oli laskenut, että pienennettyjä kuvia mahtuu melkoisesti ilmaiseen gigaan. No, voisihan se itsekin laskea. Pienentäminen kyllä kannattaa, sillä katsoin omia kuviani, joiden koko on ennen pienentämistä jopa kymmenen megaa ja pienentämisen jälkeen alle kilosta noin kolmeen kiloon. Joskus luen muiden blogeja esimerkiksi bussissä kännyllä ja silloin huomaa, kuka ei ole kuviaan blogiin pienentänyt. Joidenkin kuvat latautuvat hyvin hitaasti tai eivät ollenkaan. Kaiketi bussi kulkee silloin erityisellä katvealueella.

      Poista
  8. Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Teen monia asioita kuten sinäkin. Otan pääsääntöisesti puhelimella kuvia, siirrän läppäriin, ja jossakin vaiheessa tikulle ja siitä ulkoiselle kovalevylle.
    Tuo varmuuskopiointi pitänee tarkistaa. Picassa on mulle vielä hakusessa, siis kuvien korjailu. Mä korjaan kuvat puhelimessa ennenkuin siirrän läppäriin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Picasaa ei kannata enää metsästää, sillä luin tässä kommentoinnin ohessa, että Google on sen lopettanut. Muita ilmaisia ja monipuolisempia kuvankäsittelyohjelmia netistä löytyy. Ja rahalla saa tietenkin hyviä.

      Poista
  9. Hienoa, että teit tällaisen yhteenvedon kuvien lataamisesta aina blogin tallentamiseen saakka. Minun blogini varmaan kaatuu jossain vaiheessa omaan yksinkertaisuuteeni, kuvien pienentämistä en hallitse, picasaa käytän kyllä. Mutta blogin varmuuskopioiminen on tekemättä... kiitos hyödyllisistä tiedoista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku! Toivottavasti postauksestani ja näistä kommenteista on sinulle apua. Aika noviisi olen itsekin, mutta olen saanut täällä blogimaailmassa muilta paljon apua ja neuvoa. Kannattaa siis rohkeasti kertoa ongelmistaan ja kysyä, miten toiset jonkun asian ratkaisevat. Picasalla kuvien pienentäminen on helppoa. Ehkä voisin jossain vaiheessa tehdä siitä pienen postauksen, koska niin moni yhä käyttää Picasaa. Nythän sitä ei enää voi netistä itselleen ladata.
      Hyvää viikonloppua sinulle!

      Poista
  10. Hyvä kirjoitus ja selostus työtavoista. Mutta kuvajutut pilvessä oli mullekin uutta maksuineen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maatuska! Ehkä olet kuvasi jo pienentänyt, jollei sinulle ole tullut ilmoitusta ilmaisen tilan täyttymisestä. Alkuun en tajunnut kuviani pienentää ja ilmoitus kuvatilan täyttymisestä tuli jo vuosia sitten. Silloin puhuin asiasta täällä blogimaailmassa saaden runsaasti hyviä neuvoja.
      Hyvää viikonloppua sinulle!

      Poista

  11. Hyvä yhteenveto.

    Muuten tiedoksi, että Google Drive tarjoaa rajoittamaton maksuttoman tallennustilan, mikäli pakkaa kuvat riittävän pieniksi. Tämä käytännössä tapahtuu automaattisesti, kun lataa kuvat tietokoneelta Google Kuvat -sovelluksen kautta ja avulla Bloggeriin. Minulla näyttää olevan käytössä vain 1 Gt Google Driven ilmaisesta 15 Gt:n tallennustilasta, vaikka lienen siirtänyt blogiini tuhansia kuvia vuosien mittaan. Kuvien mahdollisen muokkauksen teen ennen siirtoa Adobe Photoshop Elementsiä käyttäen, joka myös mahdollistaa satojentuhansien kuvien käsittelyn ja löytämisen tietokoneen syövereistä. Kaikki tietokoneellani olevat kuvat varmuuskopioin ulkoiselle SSD-levylle automaattisesti ja tietenkin blogini kuvat ovat myös Googlen pilvipalvelussa tallessa, toivon mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko! Sinulla kuvien käsittely ja tallennus näyttää olevan hyvin hallussa.
      Käytän Google Drivea aika paljon, mutta blogikuvia en ole sinne tallentanut, kun blogger tarjosi Picasan kautta tilaa. Picasaa ei enää voi netistä ladata, joten ehkä se meiltä vanhoilta käyttäjiltäkin jossain vaiheessa poistuu. Ehkä silloin täytyy siirtyä Driveen tai miettiä asia uudelleen.
      PhotoShopia käytän jonkun verran, mutta Picasa on sopivan simppeli ja nopea blogikuvia varten.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  12. Minun tapani tallentaa kameran kuvat tietokoneelle on näin:
    Siirrän kuvat kameran muistikortilta resussien hallinnan kautta ja minulla on kansio nimetty vuoden ja kuukauden mukaan(Joulukuu 2018),jos kuvia tuntuu tulevan kuukaudelle paljon voin tehdä kansion sisään toisen kansion ja sille nimeksi vaikkapa Loppukuun kuvat tai esim jonkin erikoisen tapahtuman kuvat tulevat kuukauden alikansioon. Kun vuosi on täysi niin teen kansion jonka on nimetty vuosiluvun mukaan ja sinne siirrän kaikki kaksitoista kansiota alikansioksi.
    Kansion kuvien katseluun olen asetusten kautta oletussovelluksissa muuttanut Windowsin valokuvien katselun. Minä en pidä Win kympin omasta kuvaohjelmasta tai en ole siihen oikein perehtynyt.
    Kuvat bloggeriin pienennän PhotoScape ohjelmassa ja muutenkin niitä tällä ohjelmalla parantelen. Resoluutio on 72 DPI tai ehkä sata DPI.
    Hyviä kuvia en oikein osaa ottaa mutta jotenkin hallitsen kuvankäsittelyä ja tietokoneen kansiorakenteen.Tallenukseen käytän ulkoista kiintolevyä ja muistitikkuja.
    Bloggaajana olen aika huono ja nykyisin myöskin aika laiska.
    Minusta tuo kameran muistikortilta kuvien siirtäminen on kaikkein helpoin ja kuvat saa helposti järjestykseen ja ne kaikki löytyvät omista kansioistaan Tehtäväpalkista kun napauttaa kuvaketta kansiot tai resussien hallinta sieltä löytyy kansio Kuvat.Näkymä voi olla erilainen Windowsin eri versioissa ja kymppi on ehkä aluksi aika erilainen verrattuna aikaisenpiin versioihin.
    Aikanaan olin aivan pihalla omien kuvien kanssa ja aina ne olivat hukassa mutta kun opin hallitsemaan tietokoneen kansiorakenteen olin jo aika selvillä vesillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Molley! Sinullakin asiat ovat hyvin hallussa.
      Minulla ei ole Win10:ä, eikä ilmeisesti tulekaan. Saattaa olla, että siirryn Ukkokullan perässä jossain välissä Linuxiin. 72 dpi on hyvä koko nettikäyttöön. Minäkin siirrän kuvat koneelle suoraan muistikortilta. Sujuu nopeati ja helposti. Tallentaminen ja kansioiden luominen ei sinänsä ole vaikeaa. Vaikeinta kaiketi on löytää itselleen sopiva kuvien nimeämistapa. Sellainen, jonka avulla tarvitsemansa kuvat löytää pitkänkin ajan jälkeen.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  13. Sinulla on aina blogissasi laadukkaita kuvia ja jouhevaa tekstiä. Miellyttää silmää.
    Otan varmuuskopiot kahdelle ulkoiselle kiintolevylle. Maksimointia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nettimartta! Sanasi lämmittävät mieltä kovasti.
      Joissain asioissa on tarpeen maksimoida. Kokemuksesta tiedän, että varmuuskopiointi kuuluu ehdottomasti näihin asioihin.

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!