sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Eka joululahja


Itse ostaen saa takuuvarmasti mieluisat joululahjat. Tilasin uuden puutarhakalenterin jo pari kuukautta sitten ja vihdoin posti sen toi. Monilla kalenteri on nykyisin kännykässä ja moni ei kaipaa kalenteria laisinkaan. Minäkin olen hissukseen siirtynyt käyttämään kännykän kalenteria, mutta siinä rinnalla pitää ehdottomasti käyttää myös perinteistä allakkaa. Mieluummin sellaista, johon voi kirjoittaa muutakin, kuin pakolliset menot. 

Olen kovasti tykästynyt tähän pihakalenteriin, johon kirjaan niin sää- kuin puutarha-asioitakin. Niiden perinteisten hammaslääkärimenojen ja sukulaisten merkkipäivien lisäksi. Pihakalenterista on tullut tärkeä asiakirja, joiden vanhemmista kappaleista tapaan tarkastaa menneiden vuosien istutuksia ja tomattikylvöjen ajankohtia. Kierresidonta helpottaa kalenterin käytettävyyttä. Lisäksi pihakalenterissa on runsaasti hyvää tietoa ja kauniita kuvia. Kalenteriosuudesta löytyy suomalaiset nimi- ja juhlapäivät. 

Kalenterin toimittajina ovat Aarno Kasvi, Saila Routio, Linda Peltoja ja Pirkko Kahila. Julkaisija on Pellervo-Media. Kalenteria voi tilata julkaisijalta ja se on myynnissä myös monissa kirjakaupoissa.


Tämä ei ole minkäänsortin yhteistyöpostaus. Ihan vain innoissani haluan kertoa siirtyväni pian uuteen kasvukauteen elämäni kahdeksannen pihakalenterin kanssa. 


 

34 kommenttia:

  1. Hankit kauniin ja hyödyllisen joululahjan. Parhautta, sanois meidän koirakolmikko. :)
    Itse käytän kännykkäkalenteria ja ihan tavallista karua pöytäannakkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin saan niin asiantuntevia kiitoksia, kuin nyt teidän koirakolmikolta. Kiitos ja rapsutuksia korvan taakse pojille!
      Kännykalenteri on hyvä, koska se on yleensä aina mukana ja lisäksi kalenteriin voi lisätä muistutuksia. Eipä pääse ajankohdat unohtumaan. Perinteinen allakka on kuitenkin verraton kaikenlaiseen kirjalliseen muistamiseen.

      Poista
  2. Onpa hyvä hankinta!
    Itsekin käytän perinteistä kalenteria, sillä en vaan ole yhtään tykästynyt kännykän kalenteriin.
    Suloista joulun aikaa ja hyvää uutta vuotta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämäkin asiat ovat niitä kuuluisia makuasioita, joista ei pidä enkä lähdekään kiistelemään. Olen tosiaan opetellut/oppinut käyttämään kännyn kalenteria, kun se on aina mukana ja helposti päivitettävissä. Silti perinteinen kalenteri on edelleen minulle tärkeä ja päivittäin käytössä.

      Poista
  3. Ihanaa kun, saa alkaa jo suunnittelemaan seuraavaa kasvukautta uuden puutarhakalenterin muodossa. Viikon päästä päivät alkavatkin jo pidentyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osuit naulan kantaan. Avatessani postin tuoman paketin, ajatukset lensivät ensimmäisenä tuleviin kylvöihin ja uuteen kasvukauteen. Ja minä kun jo kuvittelin, että miten tässä lainkaan jaksaa innostua...

      Poista

  4. Jee, nytkö se on tullut painosta! Täytyypä käydä laivarannassa tarkastamassa, onko tänne saarellekin jo tullut.
    Ihanaa, että kalenteri on mieleesi! Vanhoista tulee tosiaan tarkastettua yhtä sun toista. Niin kuin blogistakin, tämä on todella tärkeä tietolähde. Siitä tulikin mieleen, että olen jo jonkin aikaa miettinyt uuden varmuuskopion ottamista, edellisestä kerrasta on jo aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotin kalenteria niin innolla, että ehdin sitä jo asiakaspalvelusta kysyä. Tuli sellainen tunne, että olenko kenties unohtanut tilata kalenterin.
      Jotkut asiat kolahtaa heti ensikohtaamisella ja minulle kävi tämän pihakalenterin kanssa niin. Kätevä ja kivasti toteutettu, puutarhaihmiselle sopiva kalenteri, jollaista etsin ja vihdoin löysin. Tykkään kovasti, mistä osoituksena, että kahdeksannen jo otan käyttöön. Laita kiittävät terveiset muillekin kalenterin tekijöille.
      Tietotekniikka ja netti on erinomainen tietolähde, mutta se tuppaa olemaan myös tiedon syöjä. Siksi varmuuskopiot ovat tarpeen.

      Poista
  5. Tuollainen kalenteri minullakin on ollut useana vuonna. Varhaisempina vuosina se alkoi vasta huhtikuusta, siksi minulla kalenteri vaihuu vasta silloin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edelleen tämä Pihakalenterin ulottuvuus on tammikuusta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun. Olen kuitenkin tavannut aloittaa aina uuden kalenterin heti vuodenvaihteessa, joten en osaa tätäkään vaihtaa vasta keväällä. Tapojeni orja, näköjään.

      Poista
  6. Pihakalenteri on kiva, minulla on ollut se kerran. Nyt olen siirtynyt kokonaan sähköiseen kalenteriin kun työssäni käytän sitä niin on luontevaa että kaikki kalenterit on sähköisiä. Tosin se pelottaa että jos tiedot häviävät niin sitten olen pulassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sähköinen kalenteri onkin ihan hyvä. Jotenkin tämä Pihakalenteri on enemmän kuin kalenteri. Minulla se toimii myös puutarha-asioiden muistikirjana ja paljon muunakin.

      Poista
  7. Kyllä minullakin oikea kalenteri olla pitää, vaikka kännykän kalenteriakin käytän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kännykalenteri on hyvä lyhyisiin aikamerkintöihin. Vaan eipä sinne tule laitettua kylvöjuttuja ja istutustietoja tai muita pidempiä jaarituksia.

      Poista
  8. Tuommoinen kalenteri olisi ollut hyvä ihan alun alkujaan, mutta kun aloin pistää muistiin asioita ihan mappiin, niin sieltähän ne löytyy ja muitakin pidempiä kirjoituksia siellä on, vähän kuin päiväkirja. Tuntuu ettei kehtaa enää monen vuosikymmenen jälkeen aloittaa uudenlaista systeemiä, koska siinä vanhassa alkaa olla jo tunnearvoa :) Olen kyllä katsellut kaupasta juuri tuommoisia, ja hienoa että siinä on puutarha-asioita eikä vain tyhjää tilaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta sinun kannattaa jatkaa alulle laittamaasi systeemiä. Minullakin on paljon puutarhaan liittyviä asioita myös koneella, mutta tykkään kirjata asioita perinteisesti paperille.

      Poista
  9. Kivan oloinen kalenteri <3 Mukavaa sunnuntai-iltaa Sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä pihakalenteri on kiva ja siinä on paljon puutarhaan liittyvää asiaa. Minusta se on enemmän kuin kalenteri.
      Sunnuntai on vierähtänyt maanantaiksi ja illaksi tämäkin päivä. Mukavaa joulunalusviikkoa sinulle!

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Tuollaista peukutusmahdollisuutta kaipaan tälle pöytäkoneellekin, mutta täällä ei ole hymiöitä.

      Poista
  11. Kiva kalenteri. Hyvää joulun odotusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma, samoin sinulle! Joulu alkaakin olla jo lähellä.

      Poista
  12. Minäkin haluan kalenterin (sellaisen ihan tavallisen) paperista. Johon voi siis kirjoittaa ihan käsin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä Pihakalenteri on juuri sellainen. Paljon asiaa ja riittävästi tilaa omille muistiinpanoille ja merkinnöille.

      Poista
  13. Kivan näköinen kalenteri. Minustakin tuntuu, että perinteinen kalenteri on yhä tarpeen vaikka kännykän kalenteria moneen käytänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutaman kerran olen hermostunut kännykalenterin kanssa, kun se ei ole ollutkaan käytössä (akusta virta loppu tms.). Joskus perinteiset menetelmät ovat varsin turvallisia.

      Poista
  14. Kiitos vinkistä, näyttää kivalta kalenterilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein toimiva ja monipuolinen kalenteri. Melkeinpä kuin puutarhakirja.

      Poista
  15. Mä tarvitsen myös aina perinteisen kalenterin. On jotenkin helpompi hahmottaa asiat. Ja kun käsin kirjoittaa merkinnän ne jäävät paremmin mieleen. Omituinen juttu. Tuota Pihakalenteria hehkuttavat monet. Mä olen myös tietyn kalenterin vakikäyttäjä. Pitää olla paljon tilaa, kierteet selässä, hyvä paperi ja kaunis kansi. Ihanaa joulun odotusta! Ei olla törmätty joulukukkaostoksilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen huomannut saman eli käsinkirjoittaessa asiat näyttävät painuvan paremmin mieleen. Ehkä siinä kynällä piirustaessaan tulee ajatelleeksi enemmän ja syvemmin.
      Pihakalenterissa on paljon juuri noita ominaisuuksia, joita sinäkin painotat. Ne seikat minuakin miellyttävät.
      Joulukukkaostokseni ovat suuntautuneet tänä vuonna Espooseen. Siellä on yksi kauppa, josta olen aina saanut laadukkaita amarylliksiä. Niin tänäkin vuonna.
      Joulu on jo niin lähellä, että tontut taitavat teilläkin hiiviskellä nurkissa. Nyt niiden töppösten äänet eivät kuulu, kun maa on valkeana ja pehmeänä lumesta. Ihanaa joulunaikaa sinulle!

      Poista
  16. Kalenteri näyttää oikein kivalta! ja miten mukava onkaan sitä sitten täytellä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Sormet jo ovat uutta kalenteria hiplanneet, vaikka vanhassakin on vielä sivuja elämättä.

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!