lauantai 22. kesäkuuta 2019

Sukkatehdas ei näköjään lomaile


Käteni eivät osaa olla laisinkaan paikoillaan ilman lankaa ja puikkoja. Sisällä tosin tulee näin valoisaan ja lämpimään aikaan oltua vähän, mutta aina löytyy jokin tauko, jolloin puikot suihkii.
 

Ajatuksena on ollut kutoa pienet ja vajaat lankakerät pois. Keväämmällä tein pinon lasten sukkia ja niihinhän jämälangat oli oivallinen materiaali. Vaan kyllä vähästä lankamäärästä syntyy isompiakin sukkia, kun asettaa värit ja raidat paikoilleen.


Olisi pitänyt ajoissa kirjata tiedot näistä sukista, sillä nyt en millään muista tämän farkusinisen sukkaparin kuvion lähdettä. Hämärästi muistan ottaneeni mallin jostain pipo-ohjeesta ja muokanneeni sen sukkaan sopivaksi.


Sama juttu näiden palmikkosukkien kanssa. Tämäkin malli taisi olla jostain pipo-ohjeesta. Sukkia varten ohjetta piti muokata, jotta sen sai istumaan neljän puikon silmukkamäärään. Lankana 7veikan luonnonvalkoinen.


Nilkkasukkien jälkeen halusin kutoa vähän pidempää sukkaa syksyä varten. Punaiset ja mustat on tehty Suvikummun Marjan nappivarsisukkien ohjeella, jonka löydät täältä. Mustiin en ommellut nappeja, kun en mieleisiäni löytänyt - vielä. 

Lankana näissä kaikissa sukissa on 7veikka. Punainen on todellakin joulunpunaista, eikä tuollaista neonpunaista, jollaiselta auringonvalossa otettu kuva saa värin näyttämään. 
Raitasukissa varsi on kudottu 4 o, 1 n. Aloituksessa on 64 silmukkaa. Kavennukset olen tehnyt varressa siten, että nilkan kohdalla on 12 s/puikko. Resorissa ja kantalapussa oikeat silmukat on kudottu takareunoistaan.


Polvisukkien jälkeen pitää ottaa vähän rennommin, joka hoituu kutomalla varrettomia sukkia. Nämä valmistuvat nopeasti ja pienemmästä lankamäärästä. Resorin voi kutoa haluamansa levyiseksi ja heti sen jälkeen onkin kantalapun vuoro.


Kesä tai talvi, lukematta ei voi olla. Muutaman kerran olen koittanut loikoa kirjan kanssa pihakeinussa, mutta siihen paistaa aurinko liian kuumasti. Vuosikausia tapani on ollut joka ilta ennen nukahtamista lukea kirjaa. Oikein jännittävän ja mielenkiintoisen kirjan kanssa voi käydä niin, että lamppu sammuu vasta aamutunneilla. 

Voitin Leena Lumin toukoarvonnassa Ninni Schulmanin "Vastaa jos kuulet" -dekkarin, jonka tietenkin ahmin muutamassa illassa kannesta kanteen. Kiitos Leena, että järjestät meille kirja-arvontoja.

Luulisi, että kesällä on enemmän aikaa lukemiseen, mutta harrastuksissa puutarha menee lukemisenkin ohi. Taidanpa lähteä tästä tietokoneen äärestä iltakierrokselle kukkieni pariin.

18 kommenttia:

  1. Kylläpä sinulla on ahkerat ja taitavat neulojankädet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nettimartta! Jonkinlainen neuloosiin sairastunsut nainen olen.

      Poista
  2. Kauniita sukkia taas kerran. Minulla on ollut neulomiskieltoa jännetupentulehduksen takia, onneksi vaiva on nyt parempi puutarhatöistä huolimatta. Lukeminen jää minulta kesäisin tyystin, hyvä kun puutarhalehden ehdin lukea. Talvella sitten tuleekin ahmittua kirjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännetupintulehduksen kanssa ei paljon neulota. Siitähän minä kärsin viime kesänä ja pelkäsin, etten pääse vaivasta ikinä eroon. Taisin päästä - ja nyt koputetaan puuta.
      Vähemmän kesällä ehtii lukemaan. Kyllä se enemmän kuuluu talven harrastuksiin.

      Poista
  3. Ihania sukkia jälleen! Taidankin kutoa itselleni tuollaiset varrettomat kesäsukiksi, kiitos taas kivasta ideasta:)

    Nukkumaan en osaa käydä ellen lue tai ratko sudokua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lyhytvartiset ovat kivoja myös ohuemmista kesälangoista. Ajattelin sellaisiakin jossain välissä kokeilla.
      Ahaa, sinä olet sudokujen ratkoja. Meillä se on Ukkokullan harrastus.

      Poista
  4. Voi miten kauniita sukkia! Olet sinä taitava, kun osaat tuollein muokata ohjeita. Minulta onnistuu juuri ja juuri perussukat. Ilman mitään kuviointeja!

    Lukeminen on minulla jäänyt tosi vähälle. Mutta kesäloma on edessä ja minulla on tavoitteena lukea ainakin yksi kirja aina loman aikana. Saas nähdä miten käy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marketta! Luulenpa, ettei minusta kovin taitavaa tule koskaan, mutta sinnikkäällä yrittämisellä sentään pääsee johonkin tulokseen. Tykkään kutomisesta kovasti ja siksi riittää innostusta uuden opetteluunkin.
      Lukeminen sopii hyvin kesälomaan. Pitää vain löytää kirja, joka imaisee mukaansa. Toivottavasti sellainen sinulle löytyy.

      Poista
  5. oho!,ompas kommeita sukkia,ja palijon!!
    Taitava ja ahkera olet!!! :)
    Kauniita Juhannuspyhiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Kutominen on mukavaa ja kaiken aikaa opin siinäkin uutta.
      Leppoisaa juhannuksen jatkoa sinulle!

      Poista
  6. Kauniita sukkia! Tänä aamuna oli muuten sen verran koleaa, että laitoin villasukat jalkaan ;)
    Meillä on koiran vuoksi aidattu piha, joten sen ja koiran itsensä vuoksi meidän pihalla ei rusakot vieraile.
    Kertakaikkiaan ihana puutarhanäkymä edellisen postauksen neljännessä kuvassa. Upeaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koleaa oli täälläkin ja parin tunnin ajan satoi vettä välillä ihan kunnolla. Sasteen otin ilolla vastaan, sillä kovin alkaa taas olla kuivaa.
      Hyvä juttu, ettei sinulla ole vaivaa rusakoista, eikä peuroistakaan. Koirankin voi päästää vapaana pihalle, eikä tarvitse pelätä sen karkaavan. Rajanaapurillamme on tosi mukava ja nätti koira. Se kyllä pääsisi meidänkin puolelle, vaan kahta kertaa lukuunottamatta en ole nähnyt. Ekalla kerralla pelästyin, kun yllättäen koira tuijotti minua ihan vierestä. Taisi ressukka pelästyä pelästystäni ja jolkotti pikaisesti takaisin kotipihalleen.

      Poista
  7. Sukkatehtaallasi ei tosiaan ole lomailtu, vaan sieltä on taas valmistunut pari jos toinenkin kauniita sukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukkia on mukava antaa lahjaksi viluvarpaille. Molemminpuolinen hyöty, kun joku saa tarpeellista ja minulla nivelet pysyvät liikkuvina.

      Poista
  8. Kyllä oot tuas kauniita sukkia neulonu! Lämmittää moent jalat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavaksi olisi tarkoitus kutoa muutama pipo ja tumput. Sukat ovat vaan niin helppo, kun ohje on tiukasti takaraivossa.

      Poista
  9. Oi, mikä sukkatehdas!
    Niin upeita tuotoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehtaaksi Ukkokultakin toimintaani sanoo. No, juhannuksena sukkatehdaskin oli kiinni.

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!