Runebergin tortut ilmestyivät kauppoihin heti joulun jälkeen. Monia ihmisiä tuntuu harmittavan, kun erilaisten perinneruokien aikataulut ovat viime aikoina pettäneet ja levinneet miten sattuu. Onhan se tietysti vähän hassua, että mämmiä saa jo helmikuussa ja joulukinkkuja lokakuussa. Toisaalta, jos jostain tykkää kovasti, on mukavaa, että herkkuaan on mahdollista ostaa muulloinkin, kuin vain täsmällisesti jonain tiettynä päivänä.
Minä tykkään Runebergin tortuista ja kaupan versioita on tullut maisteltua jo useamman kappaleen. Tänään tein pitkästä aikaa Runebergejä ihan alusta alkaen itse. Ulkonäkö ei ole kovin siloiteltu, mutta maku sitäkin parempi. Odotan jo innolla iltapäiväkahvia, jolloin pääsemme näillä herkuttelemaan.
Mukavaa viikonloppua ja Runebergin päivää (joka on siis huomenna eli 5.2.) kaikille!
Minä olen leiponut Runebergin tortut viime vuosina itse. Niihin saa kätevästi käytettyä joulupipareiden koristelusta yli jääneet sokerikuorruretuubit, etteivät jää pyörimään laatikon pohjalle koko vuodeksi. Iloista viikonloppua ja hyvää Runebergin päivää sinullekin!
VastaaPoistaRunebergin tortut on helppo tehdä ja toisinaan niin tuleekin tehtyä. Meilläkin löytyi joulupipareita ja mantelijauhetta, joten oli kätevää käyttää ne torttuihin.
PoistaOnpa herkullisen näköisiä, en muistanut koko Runebergin päivää, vaikka sitä olen nähnyt allakassa koko viikon.
VastaaPoistaMä tykkään itse tehdyistä tortuista.
Meillä harvoin pääsee Runeberg ohi menemään, kun tortuista tykätään.
PoistaRunebergin tortut ovat niin hyviä, tätä päivää olenkin odottanut. Tänä vuonna en leiponut itse vaan turvauduin paikallisen leipomon torttuihin, jotka ovat melkein yhtä hyviä kuin itse tehdyt. Leipomuksesi näyttävät herkullisilta 😋
VastaaPoistaRunebergeistä taitaa jokaisella leipomolla olla oma versionsa, joten varmasti niistä sopiva makuun löytää. Omatekoiset on nyt maistettu ja hyviksi todettu.
PoistaVautsi, itse tehtyjä! Olet taitava.
VastaaPoistaTunnustan, että minäkin otan aina kunnon varaslähtön Runebergin päivään. Koska tortut on niin hyviä, niitä täytyy maistaa kaikkien leipomoiden versioina, jotta varsinaisena päivänä voi sitten ostaa ne parhaimmat ;-)
Olen tehnyt torttuja itse aiemminkin, mutta näistä tuli tosi hyviä. Harjoittelu näköjään auttaa. Ja se kauppojen torttujen esimaistelu myös.
PoistaHyvältä näyttää! :)
VastaaPoistaMaistuivat monta kertaa paremmilta, miltä näyttivät.
PoistaMä leivoin eilen pullaa ja siispä laskiaispullia on meillä vino pino!
VastaaPoistaElämä on pelkkää herkuttelua. Seuraavaksi meilläkin laskiaispullia.
PoistaHyvältä näyttää tortut!
VastaaPoistaOlen joka vuosi leiponut itse runeberin tortut.
Hyvää illan jatkoa sinne!
Sinä oletkin varsinainen taituri. Monia herkkuja olen blogistasi käynyt katselemassa ja joitain ohjeita myös sieltä napannut.
PoistaVoitko lähettää tänne parit tortut. ASAP 😁
VastaaPoistaHyviltä näyttävät ja ovat mun herkkua. Enkä jaksa lähteä kauppaan ja leipominen ei onnistu multa laisinkaan.
Täältä tulee, ota koppi! Muutama jäi vielä huomiseksi.
PoistaNam, näyttävät herkullisilta!
VastaaPoistaOlen jo jonkun kerran "esimiastanut".
Esimaistaminen onkin mukavampaa kuin paistaminen. Ensimmäistä on Runebergien osalta tullut enemmän harrastettua, mutta tällä kertaa innostuin myös paistamiseen.
PoistaNäyttävät herkullisilta. Olen huomenna menossa ystävän luo ja saan kuulemma Runebergin torttuja jälkiruuaksi :) Muuten en ole vielä herkkua maistellut.
VastaaPoistaSinulla on vielä paras edessä. Me otimme varaslähdön Runebergin torttuihin, kun Poika tuli käymään.
PoistaHyvää Runebergin päivää myös sinulle! Herkullisen näköisiä teemaan sopivia herkkuja.
VastaaPoistaKiitos, samoin sinulle! Kivoja nämä teemaleivonnaiset. Tulee samalla huomioitua teemapäivän kohdekin.
PoistaKiitos samoin sinne! Hyviä kahvihetkiä herkullisten torttuin kanssa :)
VastaaPoistaMun pitäis huomenna tehdä, mutta kaupassa ei ollut enää mantelijauhetta, joten pitää taas käyttää jotain muuta. Tänään kylässä maistelin pitkästä aikaa kaupan Runebergin torttua ja menihän tuo.
Olen joskus käyttänyt kokonaisia manteleita jauheen sijasta rouhimalla ne. Ihan hyvää tulee sitenkin. Kaupan tortuissa on eroja. Tykkään vähän kosteammista.
PoistaHerkullisen näköisiä Runebergintortut. Kiitos samoin hyvää viikonloppua:)
VastaaPoistaOlivat hyviäkin. Osa on jo maistelu ja syöty.
PoistaNam, hyvältä näyttää! Hyvää Runebergin päivää myös sinulle!
VastaaPoistaKiitos, Aliina! Hyviä olivat tortut.
PoistaRunebergin tortut ovat herkkua.
VastaaPoistaMukavaa viikonvaihdetta!
Herkullisia olivat. Kerrankin onnistui nappiin.
PoistaNäyttää herkulliselta! Mukavaa Runebergin päivää!
VastaaPoistaKiitos Piparminttu, samoin sinulle! Hyvältä maistuivat ja maistuvat varmaan huomenna loputkin.
PoistaOn nuo tortut niin makoisia, ja täyttä tavaraa...tulee massu yhdestäkin täyteen ja minä ahdoin yhtenä päivänä kaksi. Mutta sitten jätinkin ruuan pois. Kaikkea ei mahdu. Mukavaa Runebergia teillekin. Kuiskaan tässä ihan hiljaa yhden salaisuuden....olen syntynyt ruuneperinä jonain vuonna 😊
VastaaPoistaTotta puhut, sen verran ovat tuttua tavaraa, ettei niitä montaa kerralla pysty syömään. Tosin omatekoiset ovat pienempiä, kun ei ole normikesää muottia.
PoistaPaljon onnea syntymäpäivänä sinulle! Voin nyt ihan virallisesti toivottaa, kun olemme siirtyneet Runebergin päivän puolelle.
Pökrätä jo ajatuksesta, että olis itsetehtyjä Runebergintorttuja lautasellinen edessäni. Sä osaat mitä vaan!
VastaaPoistaEn todellakaan ole mikään leipurimestari, enkä kokkikaan. Osaan lukea reseptejä ja toisinaan jopa onnistun tekemisissäni. Tällä kertaa kaikki meni minun mittapuullani nappiin. Hyviä olivat.
PoistaTunnustan,että en ole koskaan tehnyt torttuja. Varmaan ovat parempia kuin kaupan :).
VastaaPoistaRunebergejä on niin monenlaisia ja kaupastakin saa ihan hyviä. Olen tehnyt aiemminkin ja välillä on tullut vähemmän hyviä. Nyt onnistui ja maku ja koostumus on tosi hyvä.
PoistaHyvää Runeberginpäivää sinullekin - herkullisen näköisiä torttuja :)
VastaaPoistaKiitos, samoin sinulle Suvi! Tortut onnistuivat ja osa on jo syöty.
PoistaKiitos samoin!
VastaaPoistaKiitos, kiitos.
PoistaHyvää Runegergin päivää! Muutaman leipomon luomuksia on tullut maisteltua, mutta parhaiten maistui paikallinen.
VastaaPoistaUsein läheltä saa parasta ja ilman muuta lähileipomoita kannattaa suosiakin.
PoistaNjamskis mitä ihanuuksia. Ruunebergin tortut ovat myös minun herkkua, eikä ole yhtään haitannut, että niitä on voinut syödä jo jonkun aikaa =)
VastaaPoistaSamoin, ja onneksi niitä saa usein vielä pitkään Runebergin päivän jälkeenkin.
PoistaTortut ovat kyllä herkullisia, mutta jostain syystä en ole syönyt niitä enää moneen vuoteen. Aikoinaan tein niitä itsekin.
VastaaPoistaHyvää ja rauhallista sunnuntaita Sinulle!
Makukin muuttuu. Runebergin tortut tuskin mihinkään katoavat, joten aina voit palata niiden pariin.
PoistaMonena vuonna olen syönyt roppakaupalla Ruuneja ihan testimielessäkin ja olenpahan blogissanikin jakanut mielipiteitäni niistä.
VastaaPoistaTänä vuonna en ole syönyt kuin kaksi!
Oikein hyvää Runebergin päivää ja torttukahveja teille!
Siinäpä olisikin ideaa ostaa useamman leipomon torttuja ja suorittaa henkilökohtainen makutesti. Ehkä sitten ensi vuonna.
PoistaHerkullisen näköisiä, nam!
VastaaPoistaOllaan kyllä jo kahdet tortut syöty, mutta taidanpa vielä hakea kolmannetkin, päivän kunniaksi:)
Iloista Runeberginpäivää myös sinulle!
Viime vuonna söin R:n torttuja vielä itse juhlapäivän jälkeenkin. Taisin ostaa puoleen hintaan, kun lähikaupassa torttuja oli vielä läjäpäin.
PoistaHyvää Runebergin päivää myös sinulle Between.
VastaaPoistaIllassa jo ollaan, mutta mukavasti on päivä kulunut.
PoistaMinä olen onnellinen siitä, että Runebergin torttuja myydään pitkään, sillä olen hulluna niihin. Karvasmanteliöljyä pitää olla ja riittävästi kostuketta! Aah ;)
VastaaPoistaNimenomaan kostuketta. En tykkää kuivista Runebergeistä.
PoistaNäyttävät herkullisilta, kaunis väri ja mukavasti hilloa!
VastaaPoistaHyvää Runebergin päivää!
Kiitos Vikki! Hilloa pitää olla vähän isompi kasa tortun päällä.
Poista