lauantai 4. helmikuuta 2017

Hyvää Runebergin päivää


Runebergin tortut ilmestyivät kauppoihin heti joulun jälkeen. Monia ihmisiä tuntuu harmittavan, kun erilaisten perinneruokien aikataulut ovat viime aikoina pettäneet ja levinneet miten sattuu. Onhan se tietysti vähän hassua, että mämmiä saa jo helmikuussa ja joulukinkkuja lokakuussa. Toisaalta, jos jostain tykkää kovasti, on mukavaa, että herkkuaan on mahdollista ostaa muulloinkin, kuin vain täsmällisesti jonain tiettynä päivänä.

Minä tykkään Runebergin tortuista ja kaupan versioita on tullut maisteltua jo useamman kappaleen. Tänään tein pitkästä aikaa Runebergejä ihan alusta alkaen itse. Ulkonäkö ei ole kovin siloiteltu, mutta maku sitäkin parempi. Odotan jo innolla iltapäiväkahvia, jolloin pääsemme näillä herkuttelemaan.

Mukavaa viikonloppua ja Runebergin päivää (joka on siis huomenna eli 5.2.) kaikille!
 

58 kommenttia:

  1. Minä olen leiponut Runebergin tortut viime vuosina itse. Niihin saa kätevästi käytettyä joulupipareiden koristelusta yli jääneet sokerikuorruretuubit, etteivät jää pyörimään laatikon pohjalle koko vuodeksi. Iloista viikonloppua ja hyvää Runebergin päivää sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runebergin tortut on helppo tehdä ja toisinaan niin tuleekin tehtyä. Meilläkin löytyi joulupipareita ja mantelijauhetta, joten oli kätevää käyttää ne torttuihin.

      Poista
  2. Onpa herkullisen näköisiä, en muistanut koko Runebergin päivää, vaikka sitä olen nähnyt allakassa koko viikon.
    Mä tykkään itse tehdyistä tortuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä harvoin pääsee Runeberg ohi menemään, kun tortuista tykätään.

      Poista
  3. Runebergin tortut ovat niin hyviä, tätä päivää olenkin odottanut. Tänä vuonna en leiponut itse vaan turvauduin paikallisen leipomon torttuihin, jotka ovat melkein yhtä hyviä kuin itse tehdyt. Leipomuksesi näyttävät herkullisilta 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runebergeistä taitaa jokaisella leipomolla olla oma versionsa, joten varmasti niistä sopiva makuun löytää. Omatekoiset on nyt maistettu ja hyviksi todettu.

      Poista
  4. Vautsi, itse tehtyjä! Olet taitava.
    Tunnustan, että minäkin otan aina kunnon varaslähtön Runebergin päivään. Koska tortut on niin hyviä, niitä täytyy maistaa kaikkien leipomoiden versioina, jotta varsinaisena päivänä voi sitten ostaa ne parhaimmat ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tehnyt torttuja itse aiemminkin, mutta näistä tuli tosi hyviä. Harjoittelu näköjään auttaa. Ja se kauppojen torttujen esimaistelu myös.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Maistuivat monta kertaa paremmilta, miltä näyttivät.

      Poista
  6. Mä leivoin eilen pullaa ja siispä laskiaispullia on meillä vino pino!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämä on pelkkää herkuttelua. Seuraavaksi meilläkin laskiaispullia.

      Poista
  7. Hyvältä näyttää tortut!
    Olen joka vuosi leiponut itse runeberin tortut.
    Hyvää illan jatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä oletkin varsinainen taituri. Monia herkkuja olen blogistasi käynyt katselemassa ja joitain ohjeita myös sieltä napannut.

      Poista
  8. Voitko lähettää tänne parit tortut. ASAP 😁
    Hyviltä näyttävät ja ovat mun herkkua. Enkä jaksa lähteä kauppaan ja leipominen ei onnistu multa laisinkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä tulee, ota koppi! Muutama jäi vielä huomiseksi.

      Poista
  9. Nam, näyttävät herkullisilta!
    Olen jo jonkun kerran "esimiastanut".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esimaistaminen onkin mukavampaa kuin paistaminen. Ensimmäistä on Runebergien osalta tullut enemmän harrastettua, mutta tällä kertaa innostuin myös paistamiseen.

      Poista
  10. Näyttävät herkullisilta. Olen huomenna menossa ystävän luo ja saan kuulemma Runebergin torttuja jälkiruuaksi :) Muuten en ole vielä herkkua maistellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on vielä paras edessä. Me otimme varaslähdön Runebergin torttuihin, kun Poika tuli käymään.

      Poista
  11. Hyvää Runebergin päivää myös sinulle! Herkullisen näköisiä teemaan sopivia herkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinulle! Kivoja nämä teemaleivonnaiset. Tulee samalla huomioitua teemapäivän kohdekin.

      Poista
  12. Kiitos samoin sinne! Hyviä kahvihetkiä herkullisten torttuin kanssa :)
    Mun pitäis huomenna tehdä, mutta kaupassa ei ollut enää mantelijauhetta, joten pitää taas käyttää jotain muuta. Tänään kylässä maistelin pitkästä aikaa kaupan Runebergin torttua ja menihän tuo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joskus käyttänyt kokonaisia manteleita jauheen sijasta rouhimalla ne. Ihan hyvää tulee sitenkin. Kaupan tortuissa on eroja. Tykkään vähän kosteammista.

      Poista
  13. Herkullisen näköisiä Runebergintortut. Kiitos samoin hyvää viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat hyviäkin. Osa on jo maistelu ja syöty.

      Poista
  14. Nam, hyvältä näyttää! Hyvää Runebergin päivää myös sinulle!

    VastaaPoista
  15. Runebergin tortut ovat herkkua.
    Mukavaa viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullisia olivat. Kerrankin onnistui nappiin.

      Poista
  16. Näyttää herkulliselta! Mukavaa Runebergin päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu, samoin sinulle! Hyvältä maistuivat ja maistuvat varmaan huomenna loputkin.

      Poista
  17. On nuo tortut niin makoisia, ja täyttä tavaraa...tulee massu yhdestäkin täyteen ja minä ahdoin yhtenä päivänä kaksi. Mutta sitten jätinkin ruuan pois. Kaikkea ei mahdu. Mukavaa Runebergia teillekin. Kuiskaan tässä ihan hiljaa yhden salaisuuden....olen syntynyt ruuneperinä jonain vuonna 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut, sen verran ovat tuttua tavaraa, ettei niitä montaa kerralla pysty syömään. Tosin omatekoiset ovat pienempiä, kun ei ole normikesää muottia.

      Paljon onnea syntymäpäivänä sinulle! Voin nyt ihan virallisesti toivottaa, kun olemme siirtyneet Runebergin päivän puolelle.

      Poista
  18. Pökrätä jo ajatuksesta, että olis itsetehtyjä Runebergintorttuja lautasellinen edessäni. Sä osaat mitä vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En todellakaan ole mikään leipurimestari, enkä kokkikaan. Osaan lukea reseptejä ja toisinaan jopa onnistun tekemisissäni. Tällä kertaa kaikki meni minun mittapuullani nappiin. Hyviä olivat.

      Poista
  19. Tunnustan,että en ole koskaan tehnyt torttuja. Varmaan ovat parempia kuin kaupan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runebergejä on niin monenlaisia ja kaupastakin saa ihan hyviä. Olen tehnyt aiemminkin ja välillä on tullut vähemmän hyviä. Nyt onnistui ja maku ja koostumus on tosi hyvä.

      Poista
  20. Hyvää Runeberginpäivää sinullekin - herkullisen näköisiä torttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinulle Suvi! Tortut onnistuivat ja osa on jo syöty.

      Poista
  21. Hyvää Runegergin päivää! Muutaman leipomon luomuksia on tullut maisteltua, mutta parhaiten maistui paikallinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein läheltä saa parasta ja ilman muuta lähileipomoita kannattaa suosiakin.

      Poista
  22. Njamskis mitä ihanuuksia. Ruunebergin tortut ovat myös minun herkkua, eikä ole yhtään haitannut, että niitä on voinut syödä jo jonkun aikaa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin, ja onneksi niitä saa usein vielä pitkään Runebergin päivän jälkeenkin.

      Poista
  23. Tortut ovat kyllä herkullisia, mutta jostain syystä en ole syönyt niitä enää moneen vuoteen. Aikoinaan tein niitä itsekin.
    Hyvää ja rauhallista sunnuntaita Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makukin muuttuu. Runebergin tortut tuskin mihinkään katoavat, joten aina voit palata niiden pariin.

      Poista
  24. Monena vuonna olen syönyt roppakaupalla Ruuneja ihan testimielessäkin ja olenpahan blogissanikin jakanut mielipiteitäni niistä.
    Tänä vuonna en ole syönyt kuin kaksi!

    Oikein hyvää Runebergin päivää ja torttukahveja teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä olisikin ideaa ostaa useamman leipomon torttuja ja suorittaa henkilökohtainen makutesti. Ehkä sitten ensi vuonna.

      Poista
  25. Herkullisen näköisiä, nam!
    Ollaan kyllä jo kahdet tortut syöty, mutta taidanpa vielä hakea kolmannetkin, päivän kunniaksi:)

    Iloista Runeberginpäivää myös sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime vuonna söin R:n torttuja vielä itse juhlapäivän jälkeenkin. Taisin ostaa puoleen hintaan, kun lähikaupassa torttuja oli vielä läjäpäin.

      Poista
  26. Hyvää Runebergin päivää myös sinulle Between.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Illassa jo ollaan, mutta mukavasti on päivä kulunut.

      Poista
  27. Minä olen onnellinen siitä, että Runebergin torttuja myydään pitkään, sillä olen hulluna niihin. Karvasmanteliöljyä pitää olla ja riittävästi kostuketta! Aah ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan kostuketta. En tykkää kuivista Runebergeistä.

      Poista
  28. Näyttävät herkullisilta, kaunis väri ja mukavasti hilloa!
    Hyvää Runebergin päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vikki! Hilloa pitää olla vähän isompi kasa tortun päällä.

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!