maanantai 5. kesäkuuta 2017

Juuso 16 v


Juuso täytti lauantaina 16 vuotta. Ihmisen iässä se vastaa 80 vuotta, joten Juusoa voi siis jo hyvällä syyllä kutsua vanhukseksi. Vielä riittää pojassa virtaa ja vauhtia, mutta eittämättä ikääntyminen jo näkyy.


Aiemmin keväällä Juuso oli eläinlääkärissä, jossa tehtiin hyvinkin perusteelliset tutkimukset. Kaikki arvot olivat hyvät ja muutenkin kissa terve, vaikka olin jo pelännyt vähintäänkin ikääntyville kolleille tavallisia munuaisvaivoja. Mielestäni Juuso juo paljon, mutta mitään ei löytynyt. Lääkärin mukaan 5 dl päivässä tai enemmän on kissan juomaksi määräksi iso. Sitä määrää Juuso ei tarkkailuni mukaan juo.


Juuso nukkuu paljon, mutta niin kissat ylipäätään tekevät. Normaali kissan vuorokautinen unimäärä voi olla jopa 20 tuntia. Sisällä leikkihiiret eivät enää kiinnosta, eivätkä ne saa kyytiä pitkin lattioita. Aamulla matot ovat samalla tavoin ojossa ja kynät pöydillä, kuin illalla nukkumaan mennessä. Juuso ei siis öisin enää ole yhtä aktiivinen, kuin nuoruusvuosinaan.

Leikkisyys ei silti ole Juusosta mihinkään kadonnut, vaan edelleen se välillä innostuu kanssani piilosille. Menee sohvan tai verhon taakse ja kuvittelee, ettei sitä kukaan sieltä huomaa. Sitten hölkyttelee toiseen huoneeseen ja palaa kurkkaamaan, tulinko perässä. Sitten taas vikkelästi jonkun huonekalun taakse kurkkimaan. Myös lakanoiden vaihdossa Juuson täytyy aina olla mukana. Mikäs sen mukavampaa, kuin livahtaa patjan ja lakanan väliin kömpimään ja sitten jäädä sinne pienille päikkäreille. Ehtii se mamma sänkynsä sijata myöhemminkin.


Ulkona Juuso ei enää viihdy. Varsinkaan, jos talonväki ei ole sen näköpiirissä. Hetken se saattaa nukkua kukkapenkissä tuijan varjossa tai leikkimökin terassilla. Mutta pian se on jo sisäoven nurkalla naukumassa takaisin sisälle. Ulos se edelleen haluaa tarpeilleen ja monta lenkkiä sen kanssa päivittäin tehdäänkin. Toisaalta kuluneen kevään aikana se on jälleen ruvennut käymään kodinhoitohuoneen pöydän alla olevalla hiekkalaatikollaan. Jouduin ostamaan uuden kissanhiekkasäkin varmasti ensimmäisen kerran viiteen vuoteen. Ehkä siitä on jopa pidempi aika.


Juuso on selvästi muuttunut jotenkin kulmikkaammaksi ja sen karvakin tuntuu minusta erilaiselta. Tokihan eläinkin muuttuu ikääntymisen myötä, mutta eläinlääkärin mukaan minä luultavasti myös katselen kissani olemusta eri tavoin. Kuin etsien siitä merkkejä sairaudesta, jonka haluaisin parannettavan, ettei yhteinen taipaleemme päättyisi ihan vielä.

Maailmalla kerrotaan jopa yli 30 vuotta eläneistä kissoista, mutta tarkkoja todisteita näin vanhoista kissoista ei kuitenkaan ole. Suomessa kissat elävät noin 20-vuotiaiksi. Jotkut muutaman vuoden yli, useimmat kuolevat nuorempina enenevässä määrin erilaisiin sairauksiin.


Juuso on aina ollut ihana kissa. Viisas ja persoonallinen, kuten tietenkin jokainen lemmikistään sanoo. Hellyydenrakas ja hellyyttävä myös. Sellainen se on edelleen. Yhteinen matkamme lyhenee vääjäämättä, mutta toivon Juuson saavan viettää kanssamme vielä muutaman vuoden terveenä.

Onnea ihana köllykkämme!
 
PS.
Meidän perheessä ja lähisuvussa on useita samanaikaisia syntymäpäiviä. Vuosi vaihtelee, mutta samalle päivälle riittää monta sankaria. Juuson synttäripostaus sattuu tyttäreni ja äitini syntymäpäivälle, 5.6. Onnea siis heillekin, vaikka kumpikaan tuskin tätä lukee. Onnittelen heitä siis muulla tavoin.
 

72 kommenttia:

 1. Paljon Onnea Juusolle ja monia terveitä vuosia!

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea ihanuus-Juusolle ja terveitä ilon täyttämiä päiviä paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, ihana kissatäti ja upeiden virtuaalikissakavereideni Sulon ja Nöpön mamma!
   -Juuso ja mammansa Between-

   Poista
 3. Onnittelut ja rapsutukset Juusolle!

  VastaaPoista
 4. Onnea ja rapsutuksia ihanalle Juusolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi, rapsutuksia ei voi koskaan saada liikaa!
   -Juuso-

   Poista
 5. Onnea Juusolle, terveitä päiviä eteenkin päin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva, tässä mamman työpöydällä parhaillaan makoilen!
   -Juuso-

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Sussi ja Rikulle lämpimät terveiseni!
   -Juuso-

   Poista
 7. Juusolle sydäntäyden onnittelut täältä mailtä. Monia vuosia vielä Juusolle, iloksi kissalle itselle ja kotiväelle.
  Miten saitkaan Juuso kuvillasi minun sydämeeni ilon, ilon siitä, että olet perheesi lemmikki ja mamman mussukka.
  Kaikkea hyvää ja virkeyttä tuleviin päiviin, päiviin joita toivottavasti on vielä monia, monia, niin myös kesiä kuin talvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molley, kiitos! Kissamammana tiedät ja tunnistat toisen kissamamman tunteet ja ajatukset. Tuo minun mammani on varsinainen herkkis, kun kissoista puhutaan. Minä poika jatkan loikoilemista tässä mamman työpöydällä ja lähetän samalla terveiset sinne maalle. Etenkin niille karvaisille lomalaisille!
   -Juuso-

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Saraheinä! Olen aivan otettu kaikista näistä ihanista onnitteluista.
   -Juuso-

   Poista
 9. Juuso on ihana kollikulta, pehmoinen ja pyöreämuotoinen mussukka, minusta ei näytä kuvissa kulmikkaalta eikä vanhus-turkkiselta. Mutta hänellä onkin hyvä hoito, ruoka ja madotukset sun muut, mitkä pitävät pojat hyvässä kunnossa.
  Onnea Juusolle ja monta hyvää tervettä eläkevuotta! Eläkkeelle hän on selvästi siirtymässä, kun ulkoilusta ja raitisilmavessasta siirrytään mukavuuksien äärelle.
  Meilläkin on 5.6. juhlat, ostin silloin tämän tilan ja Mustin synttäreitä vietetään tässä samassa, vaikka hänen synttäri taitaa oikeasti olla jo kuun vaihteessa. Onnea äidille ja tyttärelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä edelleen olen pehmoinen ja pyöreä, vaikka mamma minua katsookin tosi tarkalla silmällä ja syynää harva se ilta minut läpikotaisin. Vaan sepä tuntuu pelkästään ihanalta, kun joku turkkiani rapsuttaa ja minua hellii.
   Tässä työpöydällä hyristen ja häntääni heilutellen lähetän puskut Ransulle ja Mustille ja toivotan heille hiirestysonnea. Ja Mustille muutama tuplahiiri ja -myyrä päälle synttärin kunniaksi!
   -Juuso-

   Kätevää juhlia montaa eri asiaa samana ajankohtana, vaikka se olisi tahatontakin. Saaripalstasi on niin ihana paikka, että varmasti sen hankkimisen vuosipäivää jaksaa ilolla muistella.
   -Between-

   Poista
 10. Onnea ihanalle Juusolke! Toivotaan monia terveitä vuosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu sinne Kaakon suuntaan! Kissamaisen pehmoiset terveiset myös Mikille!
   -Juuso-

   Poista
 11. Lämpimät onnittelut komealle ja viriilille Juusolle! Kuka sitä näin kylmillä säillä ulkovessaa käyttäisi jos on mukavuudet sisällä. Paljon letkeitä pappavuosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri! Ehkä tässä voisi jo itseään papaksi alkaa kutsuakin. Tosin omasta mielestäni olen yhtä komea ja nuorekas, mitä olen ollut heti teinivuodet ohitettuani. Pehmoiset puskuterveiset Nerolle!
   -Juuso-

   Poista
 12. Onnea ja rapsutuksia ihanalle Juusolle!
  Minäkin tiedän monta synttärisankaria, jotka juhlivat 5.6. Onnea siis kaikille tämän päivän sankareille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina, minä sitten tykkään kaikista rapsutuksista ihan hurjasti!
   -Juuso-

   Riina, 5.6. taitaa olla suosittu merkkipäivä, sillä kolmet onnittelut laitoin heti aamutuimaan tekstarina.
   -Between-

   Poista
 13. Paljon onnea Juusolle. On varmasti ihanaa omistaa tuollainen kissa. Pitkäikäisyys kertoo hyvästä ja huolehtivasta hoidosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko! Mamma kyllä sanoo, että heillä on käynyt tuuri, sillä olen aina ollut hyvin perusterve kissa. Vaan kyllä tuo mamma on minun hoitoni suhteen myös aika tarkka.
   -Juuso-

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Kiitos mimon mami! Sinulla onkin niin hieno profiilikuva tuossa nimimerkkisi yhteydessä. Oikein nätti tällaisen vanhan kissaherrankin mielestä.
   -Juuso-

   Poista
 15. Vanha kissa! Onnittelut merkkipäivänä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Varpuslintu! Pakko myöntää, että alan olla jo vanha katti, mutta vielä on virtaa.
   -Juuso-

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Kiitos Amalia! Tänään tuleekin paljon rapsutuksia, joita ei voi koskaan saada liikaa. Mielihyvin otan vastaan sellaiset sinultakin.
   -Juuso-

   Poista
 17. Onnea Juuso :) Ihanaa, kun olet pysynyt terveenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Savea ja Papuja! Olen tosi tyytyväinen, että olen saanut elää terveenä näin pitkään. Mamma taitaa olla vielä iloisempi.
   -Juuso-

   Poista
 18. Onnea ihana Juuso! Onnellisia kesäpäiviä sinulle ja emännällesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sesse! Kesästä minä tykkäänkin kovasti. Lämpimässä kukkapenkissä on kiva makoilla, jos vain mamma on jossain lähistöllä.
   -Juuso-

   Poista
 19. Voi onnea Juuso! Olet hyvin suloinen, eikä ikinä uskoisi, että on jo ikäpresidentti, näyttää ihan nuorelta pojalta vielä. Pitkää ikää sinulle Juuso! Olet kyllä onnekas kun olet saanut noin ihanan omistajan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia! Ihan nuoreksi minä vielä itseni tunnenkin, vaikka tuo mamma tuossa vieressä suree ja hössöttää katoavia vuosia. Minulla olisi voinut olla toinen elämä tallikissana, mutta kyllä tämä lellipojan rooli on maistunut hyvältä tämäkin. Oikein leppoisia ovat päiväni.
   -Juuso-

   Poista
 20. Onnittelut Juusolle, ja pitkää ikää emännän seurana. Kissoista tulee vanhana vähän kulmikkaita ja karvakin muuttuu, mutta onneksi se ei tarkoita sitä ettei olisi vuosia vielä edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja!
   Minä mitään kulmikas ole. Mamma horisee omiaan, kun pelkää minun sairastuvan. Mitä sitä etukäteen murehtimaan. Ollaan ja eletään. Mau!
   -Juuso-

   Poista
 21. Onnea! Kunnioitettava ikä.
  Näitä Juuso-postauksia on kiva lukea ja katsella. Meillä oli kissa kun olin lapsi, mutta nyt myöhemmin olen tullut allergiseksi kissoille. Mikä on hirveä harmi!!! Voin olla samassa tilassa kissan kanssa, ei mitään, mutta jos silitän kissaa ja kosketan silmääni niin johan turpoaa. Sama jos sattuu jossain olemaan pienikin ihorikko, niin johan kutittaa.
  Kylässä käydessä kissoja kyllä rapsuttelen paljonkin, mutta menen heti pesemään kädet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo ja hyrisevä terveiset omalle karvaiselle puutarhakaverillesi!
   -Juyso-

   Kissat ovat hyvin allergisoivia. Se on sääli etenkin silloin, kun ihminen tykkää kissoista ja eläimistä. Onneksi olet voinut ottaa itsellesi koiran.
   -Between-

   Poista
 22. Juuso on komea kissa. Ihanasti kerroit sen tekemisistä ja eroavuuksista entiseen. Toivon tietenkin teille vielä lukuisia yhteisiä vuosia ja terveyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Maatuska! Mamma on järjestänyt minulle niin leppoisat olot, että kyllä minä meinaan elää 100-vuotiaaksi.
   -Juuso-

   Poista
 23. Voi, myöhästyneet onnitteluni kullanmurulle.
  Kyllä kissan karva ja kasvot muuttuvat ikääntyessä.
  Eletty elämä näkyy nassussa.
  Teillä voi olla monta tervettä yhteistä vuotta vielä ❤
  Jotkut todella elävät parikymppisiksi. Tunnen pari ikäneitoa , yli 19 vuotiaita ja yhden työpaikkani Misu eli yli 21vee.
  Juuso on ihana ja söpö ❤❤
  Hali hänelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos leenajaipanat! Kylläpä sanotkin mukavia asioita. Lämmittävät tällaisen vanhan herrasmiehen mieltä. Halitkin ovat aina tervetulleita. Voisitkos muuten lähettää ne ikäneitotuttusi tänne vieraisille. Mielelläni nuuskuttelisin kauniita tyttökissoja.
   -Juuso-

   Poista
 24. Vanhenevassa eläimessä on jotain niin hellyyttävää. Kokemusta ei ole kissoista, mutta koirista on. Sitä alkaa murehtia jo, kun täyttävät kymmenen vuotta. Meillä kaksi edellistä koiraa eli 14-vuotiaiksi. Sitä surun määrää, kun niistä joutuu luopumaan! Onneksi nykyinen koira on vasta 2 -vuotias. Ihania kuvia sinulla Juusosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kivisen Vilma! Komeasta pojasta on helppo räpsiä hyviä kuvia.
   -Juuso-

   Lemmikin menettäminen tuntuu tosi surulliselta ja siksi sitä kai alkaakin jo hyvissä ajoin siihen valmistautua. Sinänsä etukäteen murehtiminen on hölmöä, vaan minkäs sitä itselleen voi.
   -Between-

   Poista
 25. Vastaukset
  1. Hyrisevä kiitokset sinulle Kaupunkilaistyttö!
   -Juuso-

   Poista
 26. Vastaukset
  1. Oi, kiva, että tykkäsit! Mukavaa päivää sinulle, toivottaa
   -Juuso-

   Poista
 27. Onnea! Nautinnollisia päiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie! Minäpä kissa tykkään nautiskelusta.
   -Juuso-

   Poista
 28. Onnittelut Juusolle!
  Hän näyttää virkeältä ja hyvinvoivalta, varmaankin saatte vielä yhteisiä vuosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni! Virkeä ja hyvinvoiva kissa minä olenkin. Mamma vain hössöttää.
   -Juuso-

   Poista
 29. Ihana Juuso <3
  Täytyyhän sitä jossain vaiheessa osata rauhoittua :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Vähän voisi tosiaan jo tahtia hidastaa, mutta edelleen on välillä laitettava mamman kinttuihin vauhtia.
   -Juuso-

   Poista
 30. Onnea Juuso! Söppänä vanhus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Vanha olen ja ilman muuta myös söpö.
   -Juuso-

   Poista
 31. Ihanan suloinen Juusokissa. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sisko! Kylläpä tämä onnittelujen tulva lämmittää vanhan kissan mieltä.
   -Juuso-

   Poista
 32. Onnea Juusolle! <3 Mikähän kissoja lakanan vaihdossa viehättää? Taitaa kaikki kissat rakastaa sitä puuhaa, ainakin meillä se on ihan parasta viihdettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati!
   -Juuso-
   Olen kuullut monelta kissanomistajalta, että lakananvaihto tehdään kissan kera. Jokin siinä hommassa niitä kovasti kiehtoo.
   -Between-

   Poista
 33. Onnea Juusolle ja paljon hyviä yhteisiä hetkiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piparminttu! Mielelläni minäkin elelisin mamman kanssa vielä pitkään.
   -Juuso-

   Poista
 34. Luin Juuso-juttusi jo eilen, mutta vasta tänään vastaan - hämälinen mietti yön yli ;) Juuso vaikuttaa varsin arvokkaalta seniorilta, jolla on vielä pilkettä silmäkulmassa. Ja kaunis Juuso on, todella kaunis. Toivotan teille vileä monta aikaa armasta rinnan ja sylikkäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, Vanha rouva! Kylläpä sanoit nätisti minusta. Saat täältä pari ylimääräistä pehmoista puskua.
   -Juuso-
   Ymmärrän hyvin hämäläisyyttä. Olenhan naimisissa yhden tosi hämäläisen kanssa.
   -Between-

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!