torstai 1. toukokuuta 2014

Vappupäivän sadetta pidellessäSataa, vihdoinkin! Ei haittaa laisinkaan, vaikka on vappupäivä. Aamulla jo kiirehdin pihalle kaivamaan. Tarkoitus oli pohjustaa paikkaa uusille suunnitelmille, mutta homma jäi totaalisesti puolitiehen isojen pisaroiden kastellessa hiuksia ja vaatteita. Kylmäkin on, vain viisi lämpöastetta. Maa on kuitenkin niin kuivaa ja kaikkialla on pölyä ja siitepölyä, joten vesisade tulee tarpeeseen. Toivotaan, että sadesäätä seuraa aurinkoa ja lämpöä. Silloin saamme nauttia mahtavasta viherryksestä ja uusien kukkijoiden tulvasta.Ehdin sentään ennen sateen alkamista huomata jälleen yhden iloisen yllätyksen. Kahtena kesänä kukkimaan innostunut jalohortensia on edelleen elossa. Pelkäsin jo menneen talven tehneen siitä selvää, mutta kyllä sieltä tulee jälleen uusien pienä versoja. Pieniä on nämä meikäläisen onnen aiheet, mutta kasvavat sentään kesän aikana vähän suuremmiksi.


Pakenimme Juuson kanssa sisälle hyytävää kylmyyttä ja vesisadetta. Kuluu se vappupäivä kotioloissakin, vaikka ei lapiohommia voisikaan tehdä. Ihaillaan joulun ja pääsiäisen lisäksi myös vapuksi kukkimaan yltynyttä kaktusta ja odotellaan iltapäivän munkkikahvia.

 


Krookukset, scillat ja tulppaanit
hymyilevät kevättä kukkapenkissä.
Koivun alla sinivuokko avaa
taivaansiniterän
auringon ihailtavaksi.
Riemu karkeloi ilmassa.


Leppoisaa Vappupäivää kaikille!

15 kommenttia:

 1. Kiitos samoin. Sinivuokkokin availee kukkiaan, kun aurinko vaan paistaisi. Meillä on ollut poutaa, vaikka vilu meinas tulla tuolla kaupungilla.

  VastaaPoista
 2. Iloista vappua! Tänne tulivat hetken auringon jälkeen taas harmaat pilvet. Joten taidan kömpiä Musti seuraksi sänkyyn, on hyvä kirja kesken. Ihan kiva vappu tällainenkin!

  VastaaPoista
 3. Pikkuisen saisi täälläkinpäin sadella,että saisi heiteltyä kanankakkaa kukkamaille. Aurinko paistelee,mutta kylmä tuuli tekee ilmasta hyvin kalsean;tätä päivää on pitkälti vietelty sohvan pohjalla elokuvia katsellen :)

  VastaaPoista
 4. Jalohortensiat on siitä käteviä, että ne ei haittaa vaikka ne paleltuisivat, koska ne kasvattavat aina uudet varret. Mullakin iski joku tauti viime kesänä. Leikkasin ne melkein maata myöten kokonaan ja jo kesän aikana kasvoi uudet hyvät varret ja lehdet.

  VastaaPoista
 5. Meilläkin sateili räntää, saisi kyllä enemmänkin sataa kun on niin kuivaa joka paikassa.
  Olin vähän aikaa minäkin ulkona lisäsin multaa kukkapenkkeihin,tuntui niin kylmältä lähdin sisälle
  Rupesin sämpylän paistoon ja tein omenapiirakan näin vietin vappu päiväni

  VastaaPoista
 6. Pienet onnenaiheet on tärkeitä! Meillä mustaherukka pukkaa lehtiä, ja siitä iloitsen.

  VastaaPoista
 7. Meilläkin oli räntää aamusella 5cm. Silityksiä Juusolle ja hyvää Vappua sinulle!

  VastaaPoista
 8. Kiitos samoin. Täällä tuli lunta n. reippaat 15cm...

  VastaaPoista
 9. Keväällä on kiva kierrellä ja katsella mitä kaikkea maasta nouseekaan!

  VastaaPoista
 10. Täällä on aurinko paistanut, mutta niin kylmää on ollut, että kesän ensimmäiset tötteröjätskit sai tulla kotiin sisälle syömään.

  VastaaPoista
 11. Täällä ei sitten satanut, joitain hiutaleita vain hetken ilmassa leijaili. Kylmä vappu täällä meillä mutta silti ahersin tai siksi sain aikas lailla tehtyä pihahommia.
  Juusolle terveiset rapsutuksen kera.
  Toivotaan tännekin sadetta ja sitten päivänpaistetta.

  VastaaPoista
 12. Toivoin meille sadetta, mutta en saanut. Olen silti viettänyt sisällä mukasadepäivää ;)

  VastaaPoista
 13. Sade oli tervetullut kuivaan luontoon:)

  VastaaPoista
 14. Onneksi pitäisi sataa vielä tänäänkin, sillä eiliset sateet jäi laihanlaisiksi. Saisi maa kunnolla kastua! Kiitos muuten paljon siitä HongKongin perennavinkistä! Löysin ihania lewisioita ja muita kivoja : )

  VastaaPoista
 15. Meillä ei satanut eilen vaikka kovasti odotettiin, minä ja luonto. Tänään on satanut vain vähän. Kunnon kuuroa odotellaan!

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!