sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Kevään ensi tuulahdus


Perjantaipäivänä oli ensimmäinen aito kevään tuulahdus. Mittarissa lämpötila nousi etelän puolella +10 asteeseen ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Vaikka tuuli tuiversi ihan kunnolla, se ei tuntunut laisinkaan kylmältä. Päinvastoin, lämpö hiveli poskia ja tontin sisäänkäynnistä hiekoitushiekkaa harjatessani tuli takin sisällä hiki.


Lunta on edelleen kunnolla ja kolatuissa paikoissa tiiviitä kekoja saa katsella taatusti vielä pitkään. Puutarhakierros oli pakko tehdä, vaikka osittain se tiesi hangessa tarpomista. Pälvipaikkojakin alkaa lämpimiin kohtiin ilmestyä ja niitä piti tutkia erityisen tarkasti mahdollisia piippoja nähdäkseen. Alapihan Ovaalipenkissä lehdellä värjötteli leppäkerttu. Kuvaamisen jälkeen siirsin sen viereen toisen lehden, jotta se pääsisi halutessaan helpommin kömpimään suojaan.


Kevätkaihonkukka on raparperin lailla varsinainen kevätvirkku. Ensimmäiset auringonsäteet saavat kevätkaihonkukan heräämään ja pyrkimään esiin kohmeisesta maasta lahoavien lehtien välistä. Viime kesän kuivuus kuritti kevätkaihonkukkaa ja sen kasvustot olivat laajalti ruskeina. Pohdin, kuinka sen juurille on käynyt ja nouseeko se jälleen keväällä. Elossa näyttää olevan.


Talon puistopäädystä löysin pikkuisen piipon. En tunnista piippoja tässä vaiheessa, mutta toivon tämän olevan lumikello. Ainakin niitä olen tuohon istuttanut ja nimilappukin näkyy siinä taustalla. Toki piiposta voi tulla vaikka posliinihyasinttikin. Elämme nyt jännittäviä aikoja.


Harjaneilikka on varsinainen jäätiköiden valtaaja. Se on aina yhtä täynnä vihreää voimaa ja heti lumien sulaessa tanakasti valmina uuteen kasvukauteen. 


Idänunikko on harjaneilikan tapaan kevään aikainen herääjä. Muutaman kerran se on saanut lunta niskaansa, kun olen levittänyt paksumpia kasoja laajemmille alueille. Eipä ole unikko ollut moksiskaan, vaan sinnikkäästi levittelee lehtiään kohti auringonvaloa.


Alapihan Ovaalipenkissä jouluruusutkin ovat valmiina kukkimiseen. Nuput pullistelevat lehtien ollessa vielä nuutuneita vapauduttuaan vasta lumen ikeestä. 

Jouluruusuja olen istuttanut sinne tänne puutarhaan nähdäkseni, missä ne parhaiten viihtyvät. Unelmissani on samanlainen jouluruusupehko, kuin Kivipellon Sailalla puutarhassaan. Jouluruusun sanotaan viihtyvän varjossa puiden ja pensaiden alla. Puutarhassani parhaiten viihtyvä jouluruusu on kuumassa ja aurinkoisessa rinteessä. Siitä päättelen, että tärkeintä on, ettei vesi jää seisomaan jouluruusun tyvelle.


Omenapuiden alle on vuosien saatossa muodostunut helmililjojen keskittymiä. Syksyllä ne kasvattavat vihreät lehdet, jotka tulevat jänisten napostelemiseksi säännöllisesti joka kevät. Silti helmililjat kukkivat aina komeasti eli kukka-aiheet saavat onneksi nousta rauhassa mullasta ajallaan. Toivottavasti näin käy tänäkin keväänä.

 
Tämä olopihan puutarhaporttikuva oli ihan pakko laittaa, jotta totuus pihani keväisyydestä kävisi selväksi. Yksittäisiä piippoja ja raparperin palluroita esittämällä mielikuva pidemmälle edistyneestä keväästä on harhaa. Ihan eletään yhä lumen ja jään keskellä, mutta toivo vihertyvästä maasta ja lämpimistä päivistä on saanut lujan ja todelta tuntuvan otteensa. Alkaa pikkuhiljaa mahanpohjassa olla tuttua odotuksen kutinaa. Vuoden parhaat hetket ovat pian käsillä.

 

58 kommenttia:

 1. Siellä on kevät paljon pidemmällä. Meillä on metri lunta ja piipoista ei tietoakaan. Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kaikkien lumitilanteessa on se hyvä puoli, että taatusti se lähiaikoina sulaa.
   Aurinkoa on tänään riittänyt. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Ihana portti sinulla! Tuollaisesta haaveilen mökkipihalle. Vähemmän teillä lunta on kuin meillä. Samaa mieltä: vuoden parhaita hetkiä kohti ollaan menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma! Ukkokulta rakensi portin laatimani kuvan pohjalta. Aiemmin tilalla oli metallinen köynnöskaari, joka ruostui puhki ja romahti. Puisen portin pylväät on perustettu metallisille tuille. Eivät ihan heti hajoa.
   Lumi sulaa ja haihtuu nyt mukavaa vauhtia. Tänäänkin on kovasta tuulesta huolimatta ollut kohtalaisen lämmintä.

   Poista
 3. Ihania kevätkuvia! Millaisella kameralla kuvaat? Tuo leppäkerttukuva on aivan ihana ja niin tarkka.

  Kevätkaihonkukka on ihana, kun se kukkii keväisin niin suloisin pienin kukin. Mietin tässä juuri muutama päivä sitten, pitäisikö tänne meidän uudelle pihallekin sitä istuttaa. Tosin paikkaa ei ole, mutta ainahan jotain voi vaihtaa. ;)

  Jouluruusut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Onpa mukava kuulla, että tykkäät kuvistani. Tekniikka ei ole vahvuuksiani ja teen lujasti töitä oppiakseni paremmaksi kuvaajaksi. Kuvaan pääasiassa vuosia vanhalla järkkäri Canon 600D:lla, johon minulla on Sigma 17-50 mm ja Canon Macro 60 mm. Pienempänä matkakumppanina on minijärkkäri Olympus OM-D E-M10III, johon hankin pari kuukautta sitten objektiiviksi M.Zuiko 12-40 mm 1:2.8. Olympus on näppärän kokoinen ja kulkee paljon helpommin mukana, kuin painava ja möhkälemäinen Canon. Täysin en ole vielä oppinut Olympusta käyttämään, mutta eiköhän tulevan kesän aikana tulla paremmin tutuiksi.

   Kevätkaihonkukka on kiva maanpeitekasvi, joka kukkii keväällä ensimmäisten joukossa lemmikkimäisin kukin. Usein se kukkii loppukesästä uudelleen maltillisemmin. Olen kokenut kevätkaihonkukan vaivattomaksi kasvatettavaksi ja myös helpoksi nyhtää pois, jos siitä ei jossain tykkää. Sitä on helppo jakaa ja sen vuoksi sitä onkin meillä monessa paikassa. Toimii hyvin esimerkiksi pensaiden kupeessa. Kuivina kausina se saattaa mennä ruskeaksi, mutta elpyy hyvin vettä saatuaan. Suosittelen lämpimästi.

   Poista
  2. Minullakin on vuosia vanha Canon EOS 600D, jonka juuri virittelin käyttökuntoon. Objektiivi tuossa on Macro 0.25m/o.8ft, joka ei minulle sano yhtään mitään. Kamera on tyttäreni aikoinaan uutena ostama ja luulen, että tuo objektiivi on joku perusobjektiivi, ei erityisemmin lähikuviin tarkoitettu. Mutta siis hyvä tietää, että tuolla vanhalla Canonilla voi saada ihan tarkkoja kuvia, kun vaan hommaa oikeanlaiset objektiivit.

   Minulla oli aikaisemman rivitaloasunnon pihalla kevätkaihonkukkaa ja se on tuttu kasvi. Kova oli leviämään, mutta ihan valtavan kaunis etenkin keväisin, kun kukki. Myös lehdet ovat kivanmuotoiset ja raikkaan vihreät.

   Poista
  3. Ihan hyviä kuvia Canonin 600D:lla saa. Objektiivi taitaa olla tärkeämpi kuvien laadun kannalta. Macroni on Canonin EF-S 60 mm 1:2.8 USM. Nyt ehkä ostaisin vähän pidemmän macron (esim. 100 mm), mutta hyvin pärjään tuolla 60:llakin.

   Kevätkaihonkukka leviää helposti, mutta sen kitkeminen vääristä paikoista on helppoa. Ainakin verrattuna pikkutalvioon, jota joutuu kaivamaan hiki otsalla, jos päästää sen leviämään vääriin paikkoihin.

   Poista
 4. Melko samanlaiselta näyttää täälläkin. Yksi iso kukkapenkki on meillä ihan lumeton, keijunkukat siellä jo loistavat. Lumi on tosiaan hirveän kovaa, yritin taipuneita pallotuijan oksia pelastaa, mutta vaikeaa oli. Aivan ihana kuitenkin tietää, että jo viikossa parissa tapahtuu edistystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti toistuvat vesisateet ovat kovettaneet lunta. Tänään kiersin yläpihaa rautalapion kanssa, kun lumilapiolla ei saanut hangesta palastakaan irti.
   Viimeisen viikon aikana lumi on sulanut ihan silmissä. Tuntuu mukavalta tietää, että jokainen päivä on askel kohti vihertyvää kevättä.

   Poista
 5. Kovin on silti toiveikasta, siellä on jo monia pälvipaikkoja. Minulla on nyt yhden kukkapenkin reunassa sellainen parin sentin alue multaa näkyvissä. Vieressä paksut kinokset lunta. Silti se yksi pieni lumeton kohta on todella kiinnostava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti yksikin lumeton paikka on kiinnostava. Miten sitä jaksaakaan käydä tuijottamassa ja vähän myös rapsuttamassa kohmeista multaa piippojen toivossa. Pälvipaikat lisääntyvät kaiken aikaa ja lumi häviää. Niin teillä kuin meilläkin.
   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 6. Siellä onkin jo paljon kevään ja kasvuun lähdön merkkejä. Lumikin on painunut aika vähiin. Leppäkerttukuva on hieno! Syödyt helmililjasi, niin surkea kuin niiden kohtalo onkin, näyttävät hauskasti vastaleikatulta nurmikolta. Minä huomasin eilen, että takapihan metsikössä kuusten alla on maa jo paljaana. Pihalla upottaa vielä polvia myöten, mutta tuijan ja alppiruusujen latvat ovat jo paljastuneet lumen seasta. Niin ne lumet sulavat pikku hiljaa täälläkin. Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kevät on valtaamassa alaa ihan kaikkialla. Nyt kannattaisi ottaa tilannekuvia vaikka päivittäin, niin näkisi erot. Minusta viikon aikana on tapahtunut hurjaa edistymistä ja lumi on sulanut vauhdilla.
   Omppupuiden helmililjoille käy joka vuosi noin. Näyttää tosiaan ihan leikkurin yliajamalta nurmikolta. Täytyypä muistaa ottaa kuvia, kun sama paikka myöhemmin kukkii. Ehkä laitan sen kuvan puun alle jäniksille vinkiksi, että "ettepä sentään kukkia tuhonneet".
   Toivottavasti teilläkin on ollut yhtä aurinkoista, kuin täällä tänään. Olen kiertänyt talon varmaan viidesti. Piti hakata jäätä käytäviltä ja levittää lunta kasoista. Omanlaistaan kuntoilua sekin.
   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 7. Ihana keväinen postaus! Todellakin vuoden parhaat hetket ovat kohta käsillä!! Teilläpäin on kevät edistynyt pidemmälle kuin meillä, mutta perässä tullaan :) Täytyykin tänään taas taas kiertää puutarhaa, olisiko joku kohta, missä piippoja näkyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka täällä etelässä kevät tulee usein aikaisin, muu maa saa meidät aina ennenpitkää kiinni. Pihakierrokset ovat nyt päivittäisiä ja joka kerran jotain uutta löytyy. Jollei piippoja niin ainakin madaltuvia hankia.
   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 8. Teillä on kukko tuuliviirinä. Meillä on joutsen ja purjelaiva. Ja metri lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin viirikukon vuosia sitten Ukkokullalle joksikin lahjaksi. Vaihtoehtoja ei sillä kauppiaalla juuri ollut, joten siksi kukko tuli valituksi. Joutsen olisikin ollut hauska. Ja vene, sillä Ukkokullalla oli viirin hankkimiseen aikaan venekin.
   Toivottavasti sentään katollanne ei enää ole metriä lunta. Maastakin se sulaa vikkelästi alkuun päästyään.
   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 9. kevään tuntua todella jo pihamaallasi! kuulosti niin mukavalta, kun kirjoitit laittaneesi pikku pirkon lähelle toisen lehden, se pääsisi suojaan tarvittaessa:)) meilläkin kaivattaisiin suojaa, piha on paljas lumesta ja kova myrskytuuli puhaltaa niin, ettei ulos tee mieli mennä vaikka aurinko paistaa sini taivaalta. jos sentään kasvihuoneessa voisi aloittaa kevätpuuhat...
  mihin tämä maaliskuu oikein hupeni, tuntuu kuin se olisi vasta alkanut ja nyt jo ollaan kohta huhtikuussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin tänään kevään tuntu on ollut ulkona konkreettinen, vaikka tuuli onkin tuivertanut navakasti. Yllättäen tuuli ei tuntunut kovin kylmältä, vaikka tukka meinasi päästä lähteä.

   Leppäkerttu oli niin kohmeisen oloinen, että halusin tarjota sille suojaa. Ehkä se oli eksynyt mullan pinnalle kolostaan kevään kaipuussaan.

   Aika menee hurjaa vauhtia, kuten totesitkin. Hetki sitten oli pimeä talvi ja kohta siirrytään huhtikuuhun.

   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 10. Kevään merkkejä löytyy jo, mutta on täälläkin vielä lunta. Vielä saa kevättä odotella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättä odotellaan vielä täälläkin, vaikka nyt se tuntuu vihdoin ihan oikeasti alkaneen. Eikö olekin hienoa, että kaiken aikaa ollaan lämpöä ja valoa kohti menossa.

   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 11. Sama hanki täälläkin. Ainoa pilkotus on kivimuurin päällä talon pohjois(!)seinustalla. Ilmeisesti iltapäivän aurinko pääsee talon kulman taakse muurin lämmittämään. Siellä on jo kurjenpolvi ja mehitähtiä lumesta vapaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivimuurinne kerää ja varastoi varmasti auringossa lämpöä ja sulattaa siten ympäriltään lunta. Siitä se pälvipaikkojen leviäminen alkaa. Kurjenpolvella ja mehitähdellä on jo mukavat paikat.

   Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 12. Oi, oi ihana kevään tuulahdus välittyi kuvista tänne ruudun toisellekin puolelle. Tuo sininen taivas on niin tervetullutta ja lupaa kevättä, vaikka puutarhaa peittäisikin vielä paikoin paksu hanki.
  Meillä seinänvierustoilta on alkanut lumi sulamaan lupaavasti, mutta muualla on vielä upottava, paksu hanki.
  Mutta kyllä se tästä, joka päivä joku askel eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siniseltä taivaalta paistava aurinko on mieluisaa katseltavaa. Tosin harmaana sadepäivänäkin lumi sulaa hyvin ja pälvipaikat lisääntyvät.
   Tänä talvena on ollut kaikkialla paljon lunta, joten ei ihme, että sen sulaminen ottaa aikansa. Pian on Vaahteramäkikin vehreänä.

   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 13. Meilläkin on pälvet lisäntyneet, mutta vihreitä piippoja ei näy missään vielä. Ja täällä oli sekä eilen että tänään tosi kylmä tuuli. Mutta aurinko paistaa niin täällä koiratalolla, että kotonakin, johon huomenna taas kotiudun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipoilla on tapana ilmestyä yhtäkkiä ja arvaamatta. Kohta niitä varmasti löytyy sinunkin pälvipaikoistasi.
   Tuuli on tosiaan riepotellut tienoota melkoisesti, mutta täällä se ei ole ollut kovin kylmää. Tai sitten en vain huomannut, kun innoissani levittelin pihalla lunta.

   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 14. Ihania kevään merkkejä! <3 Kivaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna, samoin sinulle! Ja mukavaa alkavaa viikkoa myös.
   Kevättä on jo niin paljon rinnassa ja mielessä, ettei sitä voi olla jakamatta.

   Poista
 15. Ihania nämä ensimmäiset kevään merkit, joka kevät ilahduttavat yhtä paljon.
  Söpö leppiskin jo heräilemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kevään ensimmäiset merkit ovat joka kevät yhtä innostavia ja sykähdyttäviä. Käsillä on ajat, jolloin uutta löytyy joka päivä ja aina vain paranee.
   Leppis oli vähän kohmeessa ja hidasliikkeinen. Siksi annoin sille toisen lehden, jonka suojiin se saattoi kömpiä. Viime kesänä oli paljon leppäkerttuja ja toivotaan niin olevan myös tulevana kesänä.

   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 16. Voi onhan teillä kevät hyvässä vireessä. Leppäkerttu ja kaikki. Toivottavasti ensiviikko sulattaa lisää lunta meillä ja teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea uskoa, että enää tulisi kovin kohtalokkaita takatalvia. Räntää voi hyvinkin vielä sataa. Onhan sitä satanut juhannuksenakin. Uskotaan silti kevään edistymiseen ja iloitaan jokaisesti pienestäkin löydöstä. Jopa kohmeisesta leppäkertusta.

   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 17. Kevään merkkejä näkyy jo selvästi kuvissasi, vaikka lunta näyttää vielä myös löytyvän. Toivotaan, ettei takatalvi enää yllättäisi ja kevät etenisi rauhalliseen tahtiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan, ettei tulisi takatalvia. Eikä edes räntäsateita. Ja jos tuleekin, ei masennuta. Kyllä ne kaikki aikanaan sulaa. Näitä hetkiä on kovasti odotettu ja nyt nautitaan jokaisesta piiposta ja mullasta nousevasta versosta.

   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 18. Oi sulla on jo pientä vihreää näköpiirissä! Nuo pienet löydöt piristävät päivän ja koko seuraavan viikonkin. Perästä tullaan! Meillä mennään vielä selkeän talvisissa merkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreän määrä lisääntyy ja valkean vähenee päivä päivältä. Ihan varmasti tulette rivakkaa tahtia perässä. Tänään tosin sataa taas räntää ja yöpakkasiakin on luvattu, mutte eiköhän se tästä iloksi muutu.

   Poista
 19. Runsaasti keväistä tunnelmaa puutarhassa ja suloinen leppäkerttu! Meillä ei näy vielä piippoja, mutta oletan että niitä ei tarvitse enää pitkään odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä ne piipot ovat viittä vaille valmiina ponnistamaan ilmoille heti, kun lumi antaa myöten. Varmasti ei tarvitse pitkään odotella.

   Poista
 20. Tänään käväisin mökillä Tukholman puutarhareissusta lauantaina aikana toipuneena. Sieltä lumet olivat uudestaan sulaneet. Kerran jo olivat veks, ennen kuin tuli se välitalvi. Nyt oli taas maa sulaa ja rannasta jo jäätkin lähteneet. Sille teki mieli ihan ääneen hurrata! Tosi kivasti teilläkin jo vihertää siellä täällä. Ja melko mukavasti plusasteita päivisin luvassa, joten eiköhän nuo valkoiset rippeet sieltäkin kohta katoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppuviikoksi luvattiin ihan mukavan lämpimiä päiviä, joten lumi saa kyytiä. Tänään tosin satoi taas räntää ja sulaneet kohdatkin olivat hetken valkoisina.
   Rantaveden vapautumiselle voi hyvinkin hurrata. Nyt on käsillä ne ajat, jolloin jokainen päivä tuo uutta nähtävää puutarhaan.

   Poista
 21. Siellähän on jo paljon piippoja näkyvissä. Meillä vielä paljon lunta, kevättä ilimassa kuitenkin. Kaikki on valamiina hangen alla, ponkasoot esiin kuhan lumesta vappautuu. Kuluva viikko vähän jarruttaa kevään etenemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, siellä ne ovat hangen alla valmiina ylös ponkaisemiseen. Seuraaviksi öiksi on luvassa kunnon pakkasia, mutta loppuviikoksi taas lämmintä. Eteenpäin mennään ja sehän on mukavaa.

   Poista
 22. Siellähän on jo kevät vauhdissa! Meillä on ollut paljon viileämpää, vaikka ei olla kovin kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä meidän nurkilla on muita paikkoja kylmempää, joten kerran näinkin päin. Sinulla sentään talventähdet jo tuikkivat mullasta. Täällä vasta pari kärkeä. Hyvää kannattaa odottaa.

   Poista
 23. Meilläkin on hanki alkanut vähän vajumaan, mutta lunta riittää silti vielä joka paikassa. Pälvipaikkoja ei vielä näy, joten piipotkin ovat vielä piilossa. Pihatie alkaa onneksi olla jo kokonaan sula ja se on yleensä sen merkki, että muuallakin alkaa vähitellen tapahtua. Kevät on kyllä ihanaa odotuksen aikaa. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoista keikkumista tämä kevään tulo taas on. Eilen tuli illalla lunta ja räntää vaakatasossa ja maisema oli kovin talvinen. Aurinko kyllä jo lämmittää mukavasti ja päivän aikana kevät edistyy hissuksiin.
   Mukavaa tiistaipäivää sinulle!

   Poista
 24. Kevät on teillä jo vahvasti tuloillaan ja piippoja montakin sorttia. Täällä eilen kuljeskelin pienen lenkin pihalla ja meidän piipot ovat toissavuotisten tulppujen ja ihmeen pitkälle jo kurkottivat.
  Lumet täällä pihoilla ovat melkolailla sulaneet, mutta metsissä sitä on vielä runsaasti. Toivottavasti leppis löysi lisäsuojan, ihana teko 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on antanut piipoille kasvukäskyn ja sieltä ne nousevat kohmeisesta mullasta innolla. Tänään on auringonpaisteesta huolimatta hyisen kylmä tuuli. Vaan eiköhän se kevät silti etene.
   Leppäkerttu oli kadonnut, joten toivon mukaan se löysi suojan itselleen.

   Poista
 25. Samanlaisissa harhaanjohtavissa tapahtummissa eletään täälläkin. Suurin osa pihasta taitanaa olla lähelle 40cm lumikerroksen alla. Muutamat keväiset kohdat tuovat kuitenkin jo iloa. Siellä näyttäisi olevan vähän vielä enemmän kasvua kuin täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeellisesti kasvit heräävät mullan alla heti, kun aurinko sulattaa lumen päältä. Eilen illalla tosin satoi vähän lisää lunta, mutta eiköhän sekin pian sula.

   Poista
 26. Täältähän tuli jo kevään tulahdus.
  Pieni leppäkerttukin jo heränyt.
  Mukavaa jatkoa keväälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sylvi, meidän kevät seuraa takuuvarmasti perässänne, vaikka teillä onkin jo kevät täysillä meneillään.
   Mukavia kevätpäiviä sinulle!

   Poista
 27. Ihana kevät; sulavat lumet ja kaikki piipot!

  VastaaPoista
 28. Nyt näyttää jo hyvältä, noin monta kevään merkkiä! Loppuviikon aurinko sulattaa varmasti loputkin lumet kukkapenkkiesi päältä. Täällä joudutaan vielä tovi odottelemaan piippojen ilmestymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti loppuviikolle ennustettu lämpö ja auringonpaiste toteutuu. Varmasti huhtikuussa näemme edistystä laajemminkin.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!