lauantai 25. lokakuuta 2014

Siirrytään taas talviaikaan


Ensimmäinen joululehti tipahti postilaatikkoon. Enää ei voi perääntyä, joulu tulee vääjäämättömästi. Onneksi sentään talvi väistyi täällä etelärannikolla vähäksi aikaa ja nyt voi taas vaikka istuttaa sipuleita. Luultavasti hurautan kerran vielä nurmikolla lojuvat lehdet silpuksi. Omenapuista ja syreeneistä eivät kaikki lehdet ole vielä tulleet alaskaan. 
 

Viime viikolla oli päivälläkin pientä pakkasta ja parina päivänä navakka tuuli puhalsi pilvet pois taivaalta päästäen auringon hetkeksi paistamaan. Sain haravoitua alapihan, mutta nyt siellä on jälleen runsaasti pudonneita lehtiä. Paksuimmat kerrokset ja etenkin vaahteranlehdet on kuitenkin haravoitu, joten loput voi jättää vaikka kevääksi. 


Pihalle ei nyt ole niin kiire, sillä suurin osa syystöistä on jo tehty. Nyt voisi ryhtyä suunnittelemaan tämän vuoden joulukortteja. Käytin pitkästä aikaa lauantain aamupäivän leipomalla korvapuusteja, joten taidankin istahtaa sohvalle tutkimaan eilispäivän kirjamessujen saalista ja nauttia pari lämmintä korvaria iltapäiväkahvin kera. Juuso jo odottelee mammaa rapsuttelemaan korvantakaa. 

Muistakaahan, että taas on talviaikaan siirtymisen hetki. Kellonviisarit siis tunti taaksepäin, kohti edellistä kesää. Katse kuitenkin tulevaan kesään, eikös niin!

 

39 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Piha oli huurteinen muutaman päivän ajan. Nyt taas sateisen harmaa.

      Poista
  2. Voi että tuo Joulu :) Toivottavasti saa viettää nyt sen kotona. Pipareita onkin jo jonkin aikaa tehnyt mieli. Pitää katella olisko siirappia ja tehä niitä vähän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten se joulu aina tulee niin nopeasti. Jälleen kerran...

      Poista
  3. Lämmin postaus<3 Itse huhkin vielä hikipäässä haravoinnin ja muiden syystöiden parissa, onneksi tosiaan lauhtui, niin saan toivottavasti hommat tänään ja huomenna hoidettua alta pois. Pikku taukoa tässä nyt vietän, vielä kohta pieni rykäisy, valoa piisaa vielä puoli seitsemän hujakoille. Sitten minäkin siirryn sohvalle takkatulen ääreen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää tuota haravoitavaa tulleen lisää minullekin. Tuuliset säät ovat tuoneet loppuja lehtiä nurmikolle. Ehkä sittenkin käyn vain huristelemassa leikkurilla.

      Poista
  4. Huurteen hunnuttama pihakuvasi on tosi kaunis, sellainen jo hitusen talveen ja jouluun viittava tunnelma.
    Minulla on nyt tunne, että joulua voisi jo kohta alkaa odotella.......
    Harmaan vesisateisen päivän terveiset täältä ja Juusolle myös.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huurteiset näyt ovat kaikonneet ja nyt sataa vettä. Lämpöäkin on mittarissa +11, joten vielä pääsee pihapuuhiin.

      Poista
  5. Huh hu, joko sitä joulua pitäis alkaa hehkuttaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kuule hehkuteltu jo muutaman viikon. Kotiin se näyttää tulevan onneksi vasta nyt.

      Poista
  6. Mullon sipulit kaikki vielä istuttamatta. Ja ostamatta. Hui sentään, jäänköhän ilman! Kaikki etenee liian äkkiä :) Tosin tämä loskavaihe saisikin edetä vaikka pikavauhtia :) Juu joululahjaa tässä väkerrän, seiskaveikan viidakosta. Polkka ois kyllä ollu kivempi.. Kun katsoin noita sun sukkia.
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin näköjään vielä ehtii sipulihommiin, kun maa on jälleen täysin sula.
      Tuosta viidakosta näkyy ihmiset olevan montaa eri mieltä. Voihan villasukka-ryhmässä on ollut useita kuvia valmiista viidakkosukista, eikä ne välttämättä ole kovin viidakkomaiset. Tykkään kovasti Polkasta ja yhdistän usein sitä yksiväriseen 7-veikkaan.

      Poista
  7. Niin olen jo odottanut tätä normaaliaikaa! Mulle se kesäaika on yhtä tuskaa, ei vaan voi mitään, että olen aamu-uninen. Kaikkein valoisimpaan aikaan ei haittaa yhtään, kun silloin ei muutenkaan ehdi juuri nukkua, mutta näin syksyllä on ihan kamalaa herätä kun on vielä pimeää!
    Tänään löysin kasvarista vielä kolme kukkasipulipussia. Krookuksia, jotka suunnittelin istuttavani nurmikolle, hyvin ehtii vielä :)
    Oi, korvapuustit on niin herkullisia! Meillä on tänään luumutorttuja kun testaillaan uutusglögejä :D
    Juusolle rapsutuksia minultakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäaikaan siirtyminen on varsin idioottimainen keksintö. Sitähän on jo pitkään kritisoitu, hyötyjä ei olekaan niin paljon kuin kuviteltiin, mutta haittoja monin verroin.
      Tuli jälleen lämmintä ja jälleen pääsee pihalle touhuamaan. En kyllä uskonutkaan talven vielä näillä leveysasteilla tulevan.
      Juuso kiittää rapsutuksista ja kellahtaa selälleen saadakseen niitä lisää.

      Poista
  8. Huuli pyöreänä, nurmikon leikkuuta, mitäh????!!! Täälä on jo reilu 10cm lunta! Vesisadettahan tuo lupas... Tännekin saapui joululehti, yllätyksenä tosin minulle joka en ole jouluihminen. Tulevaa kesää odotellessa!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesää odottelen täälläkin, mutta tosiasioiden edessä täytyy ottaa ilo irti näistä kaikista välivaiheista.
      Lämmintä on ja tällä viikolla huristan vielä nurmikon leikkurilla. Nyt sataa, joten jääköön loppuviikkoon.

      Poista
  9. Minä hurauttelin vielä viime viikon lauantaina ruohonleikkurilla viimeiset lehdet murskaksi. Nyt nurmikolle on tipahdellut muutamia lehtiä, jotka saavat jäädä rauhassa keväälle. Haravoin yleensä vain pahimmat paikat ja säilön lehdet tarkkaan kompostiin tai sekoitan kasvimaahan. En koe koskaan että lehdet ovat stressin aihe, ne ovat mahtavaa kompostiainetta.
    Joulumieli alkaa pikkuhiljaa tulemaan, ostin tänään punaista matonkudetta. Ei kun joulumattoja virkkaamaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään haravoinnista ja kaikki puutarhajäte kyllä löytää paikkansa meidän tontilla. Neljä isoa lehtikompostia on jo täynnä. Tosin sateet painavat niiden pinnan vielä alaspäin ja lisääkin mahtuu.

      Poista
  10. Meillä lumi peittää maata. Juusolle pusu nenänpäähän:)

    VastaaPoista
  11. Onneksi lämpimät säät vielä palasivat. Löysin vielä pari pussia sipuleita, jotka nyt onnistun saamaan maahan. Haravoitu on myös, meillä ei voi jättää lehtiä maahan kevääseen, myyrät innostuvat kyntämään koko nurmikon lehtien alla. Lehdettömällä nurmikolla ei ole keväällä yhtään myyrän kekoa. Korvapuusteja, nam, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tosiaan, että vielä riittää lämmintä. En tosin uskonutkaan, että talvi näille leveysasteille vielä tulisi. Kunhan sade lakkaa, on tarkoitus kärrätä vähän multaa pensaiden alle haravoitujen lehtien päälle. Tuuli ei pääse ripottelemaan niitä takaisin levälleen.

      Poista
  12. Ihanaa saada yksi ylimääräinen tunti!
    Sulla on hyvin levollisen, siistin ja kauniin näköistä, mutta huuruisen talvista. No, onhan se pakkanen täälläkin poikennut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirkko, pakkanen tuli ja oli ja meni. Nyt sataa tihuttaa ja mittarissas on +11.

      Poista
  13. Oletpa ollut ahkera, kun kaikki syystyöt on jo tehty. Minä en ole vielä aloittanutkaan haravointia, kun olen yrittänyt rakentaa uutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisin hosua noiden syystöiden suhteen, kun pelkäsin talven tulevan. No, se tuli ja meni. Nyt on taas lämmintä.

      Poista
  14. vietin mukavan iltahetken kierrellen kauniissa puutarhassasi kesän kukkaloistosta nauttien ja Juuson kuulumisia on aina mukavaa lukea. tuo villasukkasivusi on hyvä idea, kauniita sukkia kaikki tyyni. tääl ei ole viel lunta näkynnyt tälle syksylle, hyvä niin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvi tuli ja meni ja nyt ollaan jälleen varsin lämpimässä säässä. Sinänsä hyvä, sillä kyllä tuolla pihalla tekemistä keksii.

      Poista
  15. Onneksi ei ole vielä lunta meilläkään.Syksyn hommat ovat kesken ja tuuli heittelyt lehtiä jo metsään...luonto hävittää loput..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuuli on viime päivinä puhaltanut haravoituja lehtiä takaisin nurmikolle, joten leikkurille on hommia. Kunhan sade loppuu.

      Poista
  16. Minulla on vielä puutarhan syystyöt tekemättä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi siis tuli leudompaa. Vein Juuson aamulla puoli kuudelta ulos ja silloin tuuli, kuin olisin jossain etelässä. Lämmintä ja leutoa.

      Poista
  17. Pakkaset ja lumiriite maassa ovat olleet minulle lupa tehdä piparitaikina. Jostain syystä sitä taikinaa päätyy leivontaan vähemmän kuin kulhoon valmistui... :) Joulun odottaminen on kyllä mukavaa aikaa suunnitteluineen ja hämärästä nauttimisineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susanna, piparitaikina on herkullista ja sitä on ihan pakko maistella. Ihan lapsuudesta saakka muistan, kuinka taikinakulhon keskelle vähitellen muodostui aikamoinen kraateri. Eikä kukaan tunnustanut.

      Poista
  18. Joululehdistä tulee sellainen tunne, että nyt pitää alkaa suunnittelemaan leipomisia ja askarteluja.

    VastaaPoista
  19. Oih, joulu <3

    Minulla on kiitos kirjamessuviikonlopun vielä osa vaahteranlehdistä haravoimatta. Muuthan voi vaikka jättää maatumaan, jos haluaa.

    Sun piha näyttää ihan siltä, että 'winter welcome!'...

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisin taas innostua liian aikaisin. Uusia lehtiä on pudonnut nurtsille syreeneistä ja omenapuista, joten ehkä vielä vähän täytyy käydä haravoimassa.

      Poista
  20. Tänään katselin kaupassa, että jaahas, joulukinkkuja pakastealtaat pullollaan - se on joulu nyt! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukinkkuja? Miten ihmeessä jaksaa kinkkua syödä jouluna, jos jo nyt aloittaa?

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!