keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Puutarhassa hiljenee, villasukissa ei

Kruunuvuokko pukkasi vielä yhden kukan

Tuntuu aivan omituiselta, kun taivas on pitkästä aikaa pilvessä, eikä aurinkoa näy. Pihalle toki voisi mennä, mutta en nyt keksi mitään tähdellistä tekemistä siellä. Vaahteroista leijailee hiljakseen lehtiä, vaan ne on äkkiä haravoitu. Tulisi nyt yksi kunnon tuulinen päivä, joka vähän ravistelisi puita ja pudottaisi lehtiä enemmänkin.


Lehtiä vaahteroissa edelleen riittää, vaikka tuo kuva on jo muutaman päivän ikäinen. Ei todellakaan mitään upeaa ruskan loistetta, vaan hitaasti ruskean pilkullisiksi käpertyviä ruttuja.


Maanantaina aloitin urakan, jota olen pitkään miettinyt. Aiemmin kasvimaalaatikoiden väleissä oli oksahaketta, mutta se tuntui suorastaan houkuttelevan kotiloita uumeniinsa. Lisäksi suikeroalpi oli vähitellen valloittanut käytäviltä alaa, enkä oikein tykännyt siitäkään. Kaunis kasvi, mutta väärässä paikassa. Se sai lähteä. 


Riittihän siinä kitkemistä ja melkeinpä mullaksi maatuneen hakkeen rapsuttamista, mutta vihdoin saatoin levittää käytäville sanomalehteä ja kärrätä sen päälle kivituhkaa. Nyt on koko iso säkillinen kivituhkaa käytetty. Sitä pitäisi vielä hiukan lisätä, mutta enpä taida enää tähän hätään alkaa uutta säkkiä tilaamaan. Jääköön kevääseen. Tuo harmaa kivituhka tiiviistyy todella hyvin, eikä siten kulkeudu pois käytäviltä haravoinnin ja muiden toimenpiteiden mukana.


Hedelmä- ja koristepuut on verkotettu, joten nyt vain odotellaan haravoinnin alkamista. Kukkapenkeistä otan vain päällimmäiset vaahteranlehdet ja nurmikolta ajan lehdet silpuksi ainakin kerran. Etenkin ne miljoonat vaahteranlehdet, joita sinne putoilee niin omista kuin kunnan puista. 


Iltaisin sukkapuikot suihkii ja sukkia valmistuu. Pitää varmaan kohta keksiä jotain muuta ajanvietettä, kun noita sukkia alkaa jo olla aika tavalla. Minkäs sille mahtaa, kun ihmiset julkaisevat aina vain uusia malleja ja väriyhdistelmiä, joita on sitten ihan pakko itsekin kokeilla.


Tämä kettukuvio on ihan ensimmäinen jälkikäteen tehty villasukkakirjailuni. Ei mennyt aivan kympin arvoisesti, mutta enpä ryhtynyt sitä purkamaankaan.


Myös tämän syksyn pystyraitahittiä piti kokeilla. Tuli kyllä aika tiukkaa ja se näkyy jo päällekin, sillä laiskuuttani en vaihtanut resorin jälkeen isompiin puikkoihin. Mielessä kävi, että puranko, mutta en vielä. Aloitin jo toisetkin samalla mallilla, mutta eri väreillä. Ne meni oitis purkuun, heti ensimmäisen sukan valmistuttua. Kirjoneule ei taida olla tällaiselle hätähousulle paras mahdollinen mallineule. 


Erikoisempien mallien välissä on hyvä rauhoittua tekemällä jotain täysin tavanomaista ja yksinkertaista.


Kerrosrivinousu on yksi lempimalleistani. Sillä saa mukavasti vaihtelua ja sitä on todella helppo tehdä vaikka jännemmänkin telkkariohjelman ohessa.


Aina ei voi aloittaa uutta lankakerää, vaan välillä täytyy tuhota jämälankoja. Tämän sukan mallissa viidakkolanka raidoittui nätisti siten, että jokaiseen valkoiseen väliin tuli hiven mustaa. Totuus on kuitenkin toisenlainen. Minun kerässäni musta oli tuollaisina klöntteinä. Päätin tehdä vaihteeksi vähän isommat sukat, kun enimmäkseen tulee kudottua oman jalan mitoituksen mukaan.


Tällaiset sukat innostuin kutomaan niinikään mallista. Valkoinen ruttuvarsi korostaa viininpunaista jalkaosaa. Mallissa varteen oli virkattu viininpunaisia kukkasia koristeeksi, mutta ne jätin väliin.


Pidän kovasti väreistä ja villalangoissa niitä riittää. Ei todellakaan tarvitse tyytyä harmaaseen. Vähän hillitympää kaipaavalle päätin kutoa tällaiset sukat. Valaistus tässä kuvassa hämää, sillä nuo sukat ovat sysimustat ja varressa olen käyttänyt puna-musta-valkoista Nostalgia lankaa. Neulemallina varressa on jälleen kerran minulle mieluisa kerrosrivinousu.


Lupasin tehdä ystäväni vastasyntyneelle lapsenlapselle kortin. Totesin, kuinka hankalaa on mennä jotain lupaamaan, eikä sitten synnykään yhden ainokaista ideaa. Lopulta sain kokoon kolme korttia, joista hän saa tehdä valintansa. Yleensä etsin kortteihin myös sopivan runon tuonne sisäpuolelle.


Sen verran työlästä näiden vauvakorttien tekeminen oli, että ihan kauhistuin, kuinka käy joulukorttien. Vuosikausia olen askarrellut joulukortit itse, joten miten ihmeessä uskallan lähettää kaupan kortteja. Ehkä tässä vielä harmaat aivosolut sen verran liikahtavat, että jotain syntyy. Onhan sentään vielä aikaa ideoimiseen.


Tässähän tätä postausta tälle päivälle. Omaishoitohommat kutsuvat. Mukavia arkipäiviä teille kaikille!
 

55 kommenttia:

 1. Kaunis kukka ensimmäisessä kuvassa :) - ja villasukatkin aivan ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Olet lämpimästi tervetullut blogini pariin.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Onpa söpöt kortit ja sukat!
  Tosiaan, nyt ei ole mikään kaunis ruskasyksy täällä etelässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Muuten on kyllä ollut huikean hieno syksy. Nyt on luvassa sateisempaa, mutta ei haittaa, jollei viikkotolkulla ala satamaan.

   Poista
 4. Suloisen sydämellisiä villiksiä!! =)
  Tosiaan, jos ihmisillä on ylimääräisiä neulesukkia niin SPR toimittaisi niitä paleleville varpaille...

  Siun kylvölaatikot ovat hyvän kokoisia. =) Meilläkin ne riivatun kotilot valloittivat pihan kokonaan kun naapuritehdas ei viitsinyt leikata villinurmeaan niin kotilot suorastaan juhlivat siellä pitkässä heinässä ja siitä kipittivät aamuöisin meidän puolellemme. Mur.

  Hiekka ja kivituhka ovat hyviä vaihtoehtoja kotilontorjuntaan. =) Myös ihan tuhka estää niiden liikkumista mukavasti. Harmi vaan kun sitä kesällä tulee lämmitysuuneista vähemmän. Pitää kai laittaa talteen jonnekin säiliöön nyt talven tuhkia ja kesänmittaan levitellä tuhkarinki sellaisten kasvien ympärille, jonne ei haluaisi kotiloiden vaeltavan. Niinko mansikkamaalle... =P

  Meillä muutes tuulee ihan kiitettävästi mutta väärään suuntaan ja tuo muualta lehtiä pihaan. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jo muutama päivä sitten iäkkään ja innokkaasti kutovan äitini kanssa puhe siitä, että ylimääräisiä sukkia voisi hyvään tarkoitukseen lahjoittaa. Annoimme Asunnottomien yöhön, mutta jatkuvastihan sukkia tulee lisää. SPR:n konttotori on tosiaan sen verran lähellä, että toimitamme nyt sukkia jatkossa sinne.
   Tehtiin nuo kasvilaatikot vähän isommiksi, että on tilaa enemmän. Ja korkeus katsottiin siten, että reunalla voi istua, jolloin selkä ei rasitu niin paljon. Kotiloiden määrä on vuosi vuodelta lisääntynyt ja nyt niitä on aivan mahdottomia määriä. Minulla on ympäri tonttia etikkapurkkeja, johon niitä keräilen ja sen lisäksi etanarakeita kuin lannoiteta ikään. Naapuritontti on kunnan maata ja siinä on pitkää rikkaruohokasvustoa. Olen vuosien mittaan leventänyt matalana pitämääni raja-aluetta ja kohta kai tulee naapureilta noottia, että varastan kunnan maata. Mutta kun niitä kotiloita lymyää siellä ja vaeltaa meidän puolelle. Mur siis täältäkin niille kotiloille.
   Hankimme kesällä ison, kannellisen metalliastian, johon keräämme talven aikana tuhkat saunasta ja varaavasta takasta. Aiemmin tuhkaa on mennyt suotta hukkaan, kun sille ei ole ollut kunnon keräysastiaa. Keväällä olen laittanut tuhkaa nurmikolle sulavalle hangelle. Samoin olen ripotellut tuhkaa marjapensaille, kun luin jostain, että sillä olisi myös tuholaisia torjuva vaikutus. Ainakin marjapensaat rehottavat ja tuottavat hyvin marjaa, ei siis negatiivisia vaikutuksia ole ollut. Ihan hirveitä tuhkamääriä ei kahden aikuisen taloudesta tule, mutta kaikki kannattaa hyödyntää.

   Poista
 5. Onpa siistin näköinen kasvimaa, ihana! Minullakin on haketta kasvilavojen väleissä käytävän katteena ja tänä kesänä etanoita ilmestyi ihan riesaksi asti. Jos meno jatkuu vielä ensi kesänä samanlaisena, niin aion kyllä kokeilla kivituhkaa sen tilalle, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuota oksahaketta syntyy, kun kaikki risut ja oksat pyritään hyödyntämään puutarhassa. Tänä kesänä kuitenkin kyllästyin totaalisesti kotiloihin ja päädyin tuohon kivituhkaan kasvimaalle. Jonkun muunkin blogissa oli sama ratkaisu ja tykkäsin sen hienosta ulkonäöstä. Olen hyvin tyytyväinen tähän ratkaisuun jo nyt ja suosittelen sitä lämpimästi muillekin. Kaikki hyvät vinkit ovat lämpimästi käytettävissä. Mukavaa, jos niistä on hyötyä.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Katju! Olen varsinainen mämmikoura kutomisessakin, mutta intoa on sitäkin enemmän.

   Poista
 7. Ihanat sukat ja vauvakortit, noiden ensimmäisten sukkien värimaailma viehättää kovasti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Aika paljon vinkkejä löydän fb:n Voihan villasukka-ryhmästä ja sieltä nuo kettusukatkin taitavat olla.

   Poista
 8. Ihania villasukkia, ja sellaisia ettei ihan heti tule vastaavia vastaan. Varsinkin nuo pystyraitasukat on upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elmeri! Villasukissa näyttää olevan suosittuja trendejä ja tuo pystyraita on näköjään ollut tämän syksyn hitti. Seuraan fb:ssa pariakin villasukkaryhmää, joista paras on minusta Voihan villasukka -ryhmä. Siellä on ihania malleja ja ideoita ja valtavasti ihmisten vinkkejä. Suosittelen. Pystyraita oli minulle hankala malli, koska siitä tulee helposti liian tiukkaa. Ja niinhän sitten kävi minullekin. Hiukka lisää kärsivällilsyyttä varmasti olisi auttanut parempaan lopputulokseen. Tosi helppo malli.

   Poista
 9. Oletpa ahkeroinutniin ulkona kuin sisälläkin! Minä olen niin huono sukankutoja, että ilomielin otan vastaan anopin ja tätien kutomat!
  Meillä on vielä jänisverkot laittamatta, eikä haravointiakaan ole paljoa tehty. Kun ne haravoitavat on meilläkin vielä puissa. Ulkona on jo niin kylmää, ettei huvita olla töissä, hainkin jo eilen pinon kirjoja. Aika kuluu nyt lukemisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta villasukkien kutomisesta on tullut vähän kuin toinen olomuoto. Siinä sohvalla iltaisin istuessa niitä syntyy, kun telkusta tulee enimmäkseen sellaista ohjelmaa, joka ei vaadi kuin toisen silmän vilkaisuja.
   Harvoinpa muuten meidänkään jänisverkot näin varhain on paikalleen laitettu. Sattui olemaan sopiva inspiraatio. Lisäksi verkot olivat tämän kesän Ukkokullan rakentamassa puukatoksessa, josta ne oli helposti otettavissa.
   Kirjastoon pitäisi minunkin ehtiä. Alkaa olla kaikki omaan hyllyyn viime aikoina ostetut kirjat luettu. Sängyssä pitää aina ennen nukkumaan ryhtymistä jonkin aikaa lukea. Joskus on niin mielenkiintoinen kirja, ettei malta sammuttaa valoa ja se taasen kostautuu aamulla väsymyksenä.

   Poista
 10. Mulla sukkien kutominen on sen verran hankalaa, ettei ihan jatkuvasti jaksa siihen ruveta...mieluummin teen suurpiirteisesti sellaisia juttuja joihin ei tarvii ohjetta katsoa...
  Kortteja minäkinolen muutaman tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika yksinkertaisia malleja noissa sukissa minäkin harrastan. Joskus välillä täytyy kuitenkin kokeilla jotain uutta, ihan vain itseäni haastaakseni.
   Korttiaskartelu on sekin mukavaa, mutta vaatii myös oman innostuksensa. Ja kun kaikki tavarat on pöydälle levitetty, ei niitä ihan hetkeen viitsisi poiskaan kerätä. Siksi yleensä askartelen vinon pinon kortteja kerrallaan.

   Poista
 11. Olet kyllä ollut ahkera. Sukkien kutominenkin vaatii aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahkeruudesta en mitään tiedä, mutta illalla telkun ääressä sukkia valmistuu ihan itsestään. En vain osaa olla tyhjin käsin. Helpoimmat mallit eivät vaadi kovin paljon käsiinsä katsomista tai laskemista, joten siinä ne kädet suihkii itsekseen. Siis miltei itsekseen.

   Poista
 12. Upeat sukat ja kortit! ja hyvännäköinen kasvimaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Kohta voikin taas hyvällä mielellä vähän laiskotella.

   Poista
 13. Ihania lämpimiä sukkia, ja niin kaunis kortti. Onko tuo kruunuvuokko monivuotinen kestääkä se talven yli, että nousee keväällä kasvuun vai otatko mukulat talveksi ylös ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni kruunuvuokon mukulat pitäisi nostaa talveksi pois. Joskus jokunen on jäänyt maahan ja seuraavana kesänä on tullut kukka tai pari. Ei kuitenkaan enää seuraavana. Hyvä, kun muistutit. Täytyykin käydä kaivamassa kruunuvuokot pois mullasta.

   Poista
 14. Vauvakortit olivat aika ihania. Ja sukatkin. Saisitteko naapurilta luvan kaataa vaahteroita? Meidän naapurillemme lupa heltisi. Pääsisitte vähän helpommalla? Kaunis ja siisti kasvimaa teillä, lehdistä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaahterat ovat kunnan tontilla, eikä kunta mielellään anna kaataa lehtipuita eikä mäntyjä. Meidän alueelle suunniteltu kunnostusprojekti olisi tarkoittanut myös tuon kunnan omistaman pienen metsikön harventamista ja siistimistä. Kunta kuitenkin siirsi jälleen kerran projektia vuodella ja ties kuinka paljon sen jälkeen. Täytyy siis edelleen jaksaa haravoida miljoonia lehtiä.

   Poista
 15. Kauniita sukkia ja kortteja. Ja kumpiakin tarvitaan aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Aina näköjään pitää olla joku projekti meneillään.

   Poista
 16. Tulipas kasvimaasta siisti. Meillä ei onneksi oo, ainakaa viälä, kotilo-ongelmia. En ollenkaa oo villasukkaihimine. Pirän niitä kyllä. Non talavella aiva eherottomat, mutta en saa niitä itte aikaaseksi. Onneksi on äitee, joka sukittaa jäläkelääsensä. Kauniit kortit. Nuasta on vaikia valita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin äiti on aina kutonut villasukat niin omille kuin vieraillekin. Nyt äidillä alkaa jo olla ikää, vaikka edelleen hän myös kutoo. Mistä lie runsas vuosi sitten villasukkamania minuunkin iskenyt ja sillä tiellä ollaan edelleen.

   Poista
 17. Söpöt kettusukat! Ihana, kun teet kaikenkuvioisia ja-värisiä sukkia. Piristävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit ovat vaan niin ihania. Saa ihan luvalla leikkiä niiden kanssa.

   Poista
 18. Ihanat kettusukat ja kaikki muutkin mallit! Suloisia ja kivoja on vauvakortitkin, aivan hyviä kaikki. Mukavaa että siellä on vielä ruskaa, kun täällä ei enää ole, mutta menee se syksy jo aivan hyvin ilman ruskaakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään se vähäinenkin ruska saa kyytiä, sillä sataa ja tuulee ihan kunnolla.

   Poista
 19. Kasvimaastasi tuli siisti ja varmasti myös helppohoitoisempi. Itselläni on samoin kasvimaalla käytävät katettu kivituhkalla jo monta vuotta sitten ja täytyy sanoa, että olen ollut kyllä ratkaisuun tyytyväinen sillä käytävät on melko helppo pitää siistinä.
  Oletpa tehnyt paljon kauniita sukkia. Samoin nuo kortit ovat upeita ja saajalla tulee olemaan varmasti valinnan vaikeus edessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kivituhkan laittamisen jälkeen ihmettelen, kun en ole aiemmin moista hoksannut. On kyllä niin paljon paremman näköistä ja ihan varmasti myös helpompihoitoista. Josko kotiloiden mahaakin kivituhka raapisi sen verran tehokkaasti, että pysyisivät loitompana.

   Poista
 20. Kauniita ruskamaisemia teillä on. Kiva kun sellaisesta voi nauttia. Ja miten ihania sukkia sekä suloisia vauvakortteja. Minusta on niin kiva ihailla muiden tekemiä sukkia, kun itse olen niin huono neulomisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukkien kutominen taitaa olla nykyisin jopa jonkinlainen muoti-ilmiö. Mutta mukavaahan se on, että ihmiset innostuvat kädentaidoista.

   Poista
 21. Kasvimaastasi tuli siisti ja varmasti myös helppohoitoisempi. Itselläni on samoin kasvimaalla käytävät katettu kivituhkalla jo monta vuotta sitten ja täytyy sanoa, että olen ollut kyllä ratkaisuun tyytyväinen sillä käytävät on melko helppo pitää siistinä.
  Oletpa tehnyt paljon kauniita sukkia. Samoin nuo kortit ovat upeita ja saajalla tulee olemaan varmasti valinnan vaikeus edessään.

  VastaaPoista
 22. Kasvimaalaatikoiden käytävät näyttävät todella siisteiltä! Siinä on varmasti ollut hommaa. Samanlainen projekti on minullakin suunnitelmissa, koska vaikka kotiloita ei olekaan (kop kop) niin rikkaruohoja puskee hakkeen välistä ihan hulluna. Laitoin aikoinaan sanomalehtiä hakkeen alle, mutta nyt ajattelin käyttää maisemointikangasta, siitä ei nyt ainakaan pitäisi tulla mitään läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maanrakennuskangasta minäkin olisin laittanut, mutta kun en ole saanut sitä hankittua. Sanomalehtiä laitoin aika paksulti. Olen huomannut, että vuosien myötä myös alueille, joissa on käytetty maanrakennuskangasta, rikkaruohoja vähitellen tulee. Osa rikkaruohoista tulee myös muita teitä, kuin sieltä maapohjasta käsin. Luulisin, että tuota kivituhkapintaa on nyt vähän helpompi pitää siistinä ja rikattomana.

   Poista
 23. Sukkaverstaasta kuuluu siis huima tikutus ja sukkia, kauniita sukkia valmistuu! Olet ollut kyllä niin ahkera! Meillä syystöitä vielä riittää, ajattelin ensi viikonloppuna loput perennan varret katkoa, jos ei siis sada ihan kaatamalla! Kasvimaasikin on nyt niin kaunis, ne kotilot ovat varmaan tosi ikäviä, saivat varmaan kivituhkasta vastaiskun!

  Edellisen postauksen huurteiset kuvat ovat niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikäläisen sukkainnostus on tainnut mennä jo manian puolelle. Mutta kun en yhtään tykkää istua kädet sylissä.
   Meilläkin on vielä perennoja leikkaamatta. Viikonlopuksi luvattiin aurinkoista, joten luultavasti silloin on taas hyvät olosuhteet pihatöille. Nyt täällä sataa ja tuulee ja maisema on lentäviä lehtiä täynnä.

   Poista
 24. Vastaukset
  1. Niin tarvitaan ja niitä on niin mukava kutoa.

   Poista
 25. Jopas on sukka poikineen. Oletpa ollut ahkera. Pihassakin vielä puuhailet. Meillä vaahterat ovat samanlaista ruttua. Lehdet ovat tiukasti puusssa, eikä ne ole ollenkaan saaneet ruskaväriä. Toivottavasti tulevat sateet pudottavat ne alas, niin saa haravoitua pihan taas kerran.
  Minäkin olen vuosikymmenet tehnyt itse joulukortit. se on melkoinen urakka, mutta taas piti askarteluosastolla vähän pyörähtää ideoita nuuskimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tuo meidän toive puunlehtien putoamisesta taitaa toteutua oikein kunnolla. Sade ja tuuli saa ilman sakeaksi lentävistä lehditä.
   Joulukorttiaskartelu on tosiaan melkoinen urakka, kun minäkin lähetän niitä aika paljon. Se on kuitenkin omalla tavallaan mukavaa touhua ja liittyy saumattomasti joulun valmisteluihin.

   Poista
 26. Kylläpä kasvimaasi näyttääkin täydelliseltä. Jotakin pitäisi keksi, kun rikkaruohot valloittavat käytävät ja etanat salaattilaatikot.

  VastaaPoista
 27. Hei, sinulla on hieno blogi, jään lukijaksi. Ja oi miten kauniita villasukkia olet tehnyt! Kertakaikkiaan ihania! Täälläkin työn alla, hyvin hitaasti valmistumassa. Kasvimaastasi tuli tosi siisti ja varmasti rajoittaa lehtokotiloiden liikkumista tuo hiekka. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 28. Söpöset kortit :) Mä ottaisin heti nuo oranssit sukat...ihanat värit!

  VastaaPoista
 29. Olen miettinyt tuota samaa projektia - kivituhkaa lavalaatikoiden ympärille. Tuhkaakin olisi iso säkillinen, se pitäisi käyttää johinkin, kun ei ole mikään palstan kaunistus. ehkä sitten ensi keväänä, kun muutenkin aion puuhastella laatikoiden ympäristössä.

  VastaaPoista
 30. Tuo kivituhka on kyllä kätevää :)
  Oikein kivan näköisiä sukkia olet neulonut. Minun neulontahommat eivät ole vielä alkaneet :)

  VastaaPoista
 31. Kyllä on kauniita villasukkia! Itsellä ei tahdo puikoilla syntyä oikein mitään.

  VastaaPoista
 32. Kyllä sinä saat käsilläsi paljon kaunista aikaiseksi myös sisätiloissa.
  Kauniita villasukkia ja hauskoja vauvakortteja.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!