sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Sunnuntailaiskotusta


Iskipä ihan hirvittävä laiskotus. Ulkona olisi monenlaista tekemistä ja aurinkokin paistaa upeasti. Eikä yöllä ole ollut pakkastakaan, toisin kuin useimpina muina öinä. En vaan saa itseäni kyörättyä pihamaalle, vaan tässä istun tietokoneen äärellä. Vedin jopa rullaverhon työhuoneen ikkunan eteen, ettei aurinko paistaisi sisään. No, syynä oli kylläkin se, ettei auringonpaisteessa näytöltä näy yhtään mitään.


Eilen laitoin hedelmäpuille verkot. Samoin verkotin kesän aikana istutetut koristepuut; ruusuorapihlajan ja kaksi koristeomenapuuta. En halua puutarhassamme vierailevan jättisuuren rusakon popsivan niitä heti ensimmäisenä talven suuhunsa.


Ihan ensimmäiseksi kuitenkin kiersin kuuraisan puutarhan kameran kanssa. Kukkijoita sieltä alkaa olla turha etsiä, mutta pakkasen leikki kasvien lehdillä on kaunista katseltavaa.


Puutarhaa kiertäessäni keksin jo monta uutta projektia. Tai ei ne kaikki uusia ole, mutta sen verran syvälle hautautuneita, että ansaitsivat tulla uudelleen huomioiduiksi.


Kasvimaalaatikoiden välistä pitäisi kitkeä sinne levinnyt suikeroalpi pois ja kattaa käytävät mieluummin vaikka kivituhkalla. Ehkä se olisi siten vähemmän kodikas paikka kotiloiden asuttavaksi. Ja yhtä pikkupuutarhan polun haaraakin voisi pikkaisen leventää, jotta sen hoitaminen olisi helpompaa. Näin viileällä kaikenlainen kaivaminen ja kärrääminen sujuisi huomattavasti mukavammin kuin kesähelteillä. Tai kevään kiireissä.


Mutta kun laiskottaa... Ehkä ryhdyn askartelemaan onnittelukortteja varastoon. Tai suunnittelemaan joulukortteja. Tai vain olla möllöttämään.

Laiskaa sunnuntaita teille kaikille! Ihan luvan kanssa.

43 kommenttia:

 1. Oh, kiitos samoin! Otetaan kissoista mallia ja olla möllötetään vaan :D
  Olen jo hirveästi reippaillut tänään, käytiin Mansikkapaikan metsästä hakemassa jäkälää kukkalaatikoihin. Kyllä nyt pitää jo loppupäivä laiskotella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juusosta ei juuri nyt voi ottaa mallia, sillä se köllöttää patiolla. Tai saisihan siinä samalla raitista ilmaa, jos menisi tuonne auringonläikkään sen kanssa köllöttämään. Naapureillekin riittäisi taas juteltavaa.
   Sinähän olet tehnyt jo ihan riittävästi yhdelle sunnuntaipäivälle. Etenkin, kun varmaan vielä olet yskäinen.

   Poista
 2. Mukava, että jotakuta muutakin laiskottaa... Pitäisi mennä ulos, on niin kaunis päiväkin. Mutta sisälläkin on välillä oikein mukava olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaisen kasvatuksen raadollisuus painaa selkäpiissä. Hienona päivänä pitäisi olla ulkona tekemässä töitä, sen sijaan, että laiskottelee sisällä. Ollaan ihan hyvällä omalla tunnolla sisällä ja laiskotellaan.

   Poista
 3. Kauniita kuurakuvia! Nyt kun alkaa penkit tyhjetä, niin alkaa jo seuraavan kesän suunnittelu. Se on vielä aika helppoakin, kun näkee konkreettisesti penkin koon. Talvella suunnittelua haittaa se, että on vaikeampi hahmottaa kasvualaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tässä paljaudessa näkee enemmän, kuin kesän vehreydessä tai talvisessa lumihangessa.

   Poista
 4. Laiskottelu tekee ihan hyvää. Jos ei jotain hommaa ehdi tänä syksynä tehdä, niin uusia syksyjä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin. Ei ne työt sieltä mihinkään karkaa ja hetken laiskottelun tuloksena ideat saattavat jopa parantua.

   Poista
 5. Laiskoittelu on hyvästä! Ehdottomasti!

  VastaaPoista
 6. Nythän on juuri oikea päivä laiskottelulle! Mullakin on piiiitkä lista tekemättömiä töitä, mutta en viitsi vilkastakaan...Kävin kyllä aamupäivällä lenkillä lähimetsässä ja hain litran verran puolukoita. Nyt saa riittää tämän syksyn marjastus, eikä siellä kyllä enää mitään olekaan.
  Huomenna on uusi päivä. Raikasta syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeviregina! Tämäkin viikko on alkanut kauniissa syyssäässä.

   Poista
 7. Sunnuntaina on aina mukavaa laiskotella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntaina ja joskus myös muina päivinä. Nyt sattui sunnuntaille.

   Poista
 8. Minäkin laiskottelen sohvalla;) Päivän suurin saavutus on kierros aurinkoisella pihalla kameran kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun oikein luvalla laiskottelee, se vasta tuntuu nautinnolliselta.

   Poista
 9. Kyllä sitä saa laiskotellakin! Kauniita kuvia. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli. Hienosti on viikko lähtenyt käyntiin.

   Poista
 10. Tänään oli eherottomasti tämän syksyn komiin päivä. Kerkesin jopa kerätä kauhallisen moskaa puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sittenhän on päivän urakka tehty. Nyt voit sinäkin laiskotella hyvällä omallatunnolla.

   Poista
 11. Ei kai sunnuntaina tarvitse mitään tehdäkään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin osui laiskotus oikeaan päivään.

   Poista
 12. Kun siltä tuntuu, niin silloin saa laiskotella :) Minä olen laiskotuksesta huolimatta yrittänyt vähän väkertää pihalla, kun työpäivien jälkeen ei oikein ehdi ja näe. Ihania kuvia taas kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikäläiselle laiskotus ei oikein sovi, mutta välillä on siihenkin taivuttava. Sitten taas jaksaa.

   Poista
 13. No sunnuntaihan on tarkoitettukkin lepopäiväksi. Tänään myös täällä oli hieno päivä ja harmitti vähän, kun käytin lähes koko päivän ulkovaraston siivoamiseen, joten se siitä lepopäivästä. Mutta uusiahan aina tulee ja talvella on aikaa levätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä yhtenä päivänä jo mietin, että miten kummassa saa talven kulumaan, kun ei ole puutarhatöitä. No, päivät ovat ainakin lyhyemmät ja aina sitä tekemistä löytyy.

   Poista
 14. Minulla ei ollu löhöpäivä. Ainoa rokulipäivä viikkoon, piti käyttää hyödyksi siivoamalla ja leipomalla, huh. Ens viikolla saattaa taas olla mukavaa menoa! :) Mutta kylläpä sitä joskus saa löhöpäivää pitää jos siltä tuntuu ja joskus kyllä siltä tuntuuki, yleensä juuri sunnuntaisin pyhäpuuron jälkeen, mutta kyllä se siitä löysää kun alkaa tekemään. Kauniita on kuurakuvasi! Täällä ei ole juurikaan nyt ollut niin paljoa pakkasta yöllä että aamulla ois kuuraa. Kaunis ja ihana syksy on ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on onneksi vapaata välillä viikollakin, joten kaikki kotityöt eivät kasaudu viikonloppuihin. Sekin aika on ollut. Ja nyt kun ollaan kaksin Ukkokullan kanssa - tai kolmin, jos Juuso lasketaan mukaan, pysyy huushollikin siistimpänä.

   Poista
 15. Ihanat kuurakuvat!

  Joskus on ihan hyvä laiskotella. Yleensä ainakin itselle tulee silloin parhaat ideat mieleen, kun on jouten ja vain hengailee puutarhassa tai kotona. Sitten vain pitää odotella sitä hetkeä, että jaksaa taas puuhastella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin se menee. Siinä laiskotellessa päässä pyörii ajatukset vinhaa vauhtia ja sieltä niitä ideoita sitten pukkaa. Välillä pitää hetken odotella, että jaksaa ryhtyä ideoita toteuttamaan, mutta toisinaan on lähdettävä ihan heti.

   Poista
 16. Minäkin olen laiskotellut koko päivän. Itse asiassa vierailtiin 70-vuotisjuhlilla viisi tuntia juurikin päivän parhaaseen työskentelyaikaan. Eikä ole yhtään syyllinen olo. Mutta nyt kyllä jo tekee mieli ulos heti ensimmäiseksi....huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus muu elämä vähän tuppaa haittaamaan puutarhaelämää. Toisaalta pihalla on sitten mukava touhuta, kun on välillä tehnyt muutakin. Synttärikahvit piristävät kummasti ja tietenkin myös mukavien ihmisten näkeminen.

   Poista
 17. Laiskottelemalla kerätään uutta puhtia ahkerointiin ja sitt tapahtuu!
  Jokainen syksyllä tehtävä vähäinenkin homma on kevään kiireistä pois..mutta kun sitä ei niin saa aina itsestään irti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, noin minäkin ajattelen. Kaikki, minkä saa syksyllä tehtyä, auttaa keväällä. Laiskotellessa kuitenkin päässä pyörii ajatukset kaiken aikaa ja joskus syntyy varsin hedelmällisiä ideoita, joiden toteutuskin on helpompaa, kun niitä on ensin päässään pyöritellyt.

   Poista
 18. Joo komppaan Tainaa, lepo on luovuuden alku. Mä sanon aina et mun on pakko pitää välillä sellaisia reporanka iltoja/päiviä, muuten en jaksa. Mun yks ystävä kerran sanoi hauskasti, et sen on pakko vaa joskus maata sohvalla, kun sen pää on niin täynnä ajatuksia ja ideoita.
  Paljonhan sä oot siellä jo uurastanutkin. Harava on tainut heilua siellä aika ahkerasti ja ikkunoitakin oot pessyt. Täällä ei ole ehditty oikein kumpaakaan noista...
  Levollisia ja mukavia päiviä! (Joulukortteja tarttiskin alkaa miettimään)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, unohdin sanoa et todella kauniit kuvat. <3

   Poista
  2. Ja minä komppaan Tainaa ja sinua. Tuntuu, ettei pääni ole koskaan lepotilassa, vaan aina siellä pyörii varsinainen ajatushautomo. Kun aikansa asioita päässään ideoi, ovat ne viittä vaille valmiit toteutettaviksi.
   Kovin paljon en ole vielä haravoinut, kun vaahterat, omppupuut ja syreenit ovat vielä aivan lehdessä. Samoin useimmat pensaat. Taitavat tulla sitten kaikki kerralla ja silloin sitä haravaa saakin heilutella.
   Kun on vuosikausia itse askarrellut joulukortit, ei enää kehtaa kellekään kaupan kortteja lähettää. Tulee heti noottia. Pitänee siis ryhtyä sitäkin asiaa miettimään. Varmaan auttaisi, jos menen vähäksi aikaa sohvalle pitkälleni laiskottelemaan. Siis käynnistän ajatushautomoni.

   Poista
 19. Ihanat kuura kuvat. Laiskottelu on varmasti paikalla joskus sitten taasen jaksaa paremmin.työskennellä. Hyvää alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma! Viikko on alkanut aurinkoisessa ja pirteässä syyssäässä.

   Poista
 20. Laiskottelua tarvitaan välillä, ihan todella. Ei kukaan jaksa aina pakertaa.

  Kauniit kuurakuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ja kun on aikansa laiskotellut, on taas kiva touhuta.

   Poista
 21. Ihania kuuran koristamia kukkia! Laiskottelu on välillä paikallaan ja hyvät ideat tulevat usein mieleen silloin kun ei ole kiirettä minnekään.
  Minulla on viime vuosina pihatyöt kääntyneet niin päin, että teen loppukesällä ja syksyllä mahdollisimman paljon pihan uudistustöitä, koska keväällä seuraan mielellään perennojen kasvamista ja kukkimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä järjestys. Näin syksyllä jaksaa paremmin kärrätä ja kuopsutella, kun ei ole helteitäkään vaivaamassa.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!