torstai 10. kesäkuuta 2021

10 vuotta täyteen tänään

 

Istun tässä, ihmettelen
kuinka nopeasti aika kuluu:
viinin pinta laskee pullossa,
lumi sulaa, ruoho kuihtuu,
lapset lähtevät maailmalle,
radion konsertti loppuu.
Sinä siinä vierelläni,
ethän mene koskaan pois.

- Kai Nieminen -

 
10 vuotta sitten mietin ääneen, miten saisin yhdistettyä puutarhapäiväkirjan ja valokuvat. Oman bloginsa tuolloin aloittanut kummityttöni ehdotti, että alkaisin minäkin kirjoittaa blogia. Sain häneltä hyviä ohjeita, joiden avulla pääsin alkuun.

Blogimatkaani on sisältynyt paljon uuden opettelemista ja oppimista. Hienoja kohtaamisia ja välillä myös vastoinkäymisiä. Kesti aikansa löytää oma sävel, oma tyyli. Jonkin aikaa sain kulkea blogitaivaltani aika yksin, kunnes tulin löydetyksi.

Tulipa Foxtrot
 

Blogielämä on avannut minulle aivan uuden maailman. Rakkauteni puutarhaan ja kasveihin on saanut siivet, eikä liitelylle näy loppua. Olen tutustunut ihaniin, mielenkiintoisiin ihmisiin. Niin kasvokkain kuin virtuaalisesti. Tieto puutarhan rakentamisesta ja hoitamisesta on karttunut valtavasti. Moni blogiystävien esittelemä kasvi on saanut paikkansa minunkin puutarhassani. Tiedän ja tunnistan yhä enemmän erilaisia kasveja. Blogi on osoittautunut erinomaiseksi keinoksi yhdistää puutarhaharrastus ja valokuvaaminen. Siitä on väistämättä muodostunut tärkeä puutarhapäiväkirja, johon tulee usein palattua. 

Blogia voi ja saakin kirjoittaa itselleen. Parasta se on silloin, kun saa jakaa kuvat, tarinat, kokemukset, ideat ja kysymykset toisten puutarhaihmisten kanssa. Silloin saa enemmän tai ainakin yhtä paljon kuin antaa. Se on vertaisuutta parhaimmillaan. Puutarhan puhuminen on yhteinen kieli, jonka avulla kuilujen yli rakentuu vankka silta.

Tulipa Purissima

Puutarhablogeissa vallitsee toisten kunnioitus, aito välittäminen ja halu auttaa toisia. Somemaailman negatiiviset ilmiöt eivät ole pesiytyneet puutarhaihmisten keskuuteen. Yhden ilo on kaikkien ilo.

Ilman teitä, ihanat puutarhaihmiset, en olisi 10 vuotta jaksanut blogia kirjoittaa. Ilman kommenttejanne, ilman aktiivista osallisuuttanne puutarhapäiväkirjassani olisi tyhjiä sivuja. Kiittääkseni teitä arvon seuraavat palkinnot:


1. palkinto: Linda Peltolan "Viherpuutarha, julkaisuvuosi 2021"


2. palkinto: Mari Mörön "Kukkasillaan, julkaisuvuosi 2020"

3. palkinto: Merja Ojanperän mallin mukaan kutomani Helmi Orvokit

Tulipa Curly Sue

Arvonnan säännöt:

 1. Jokainen arvontaan osallistuva saa tasapuolisesti yhden arvan.

 2. Palkintoja voivat tavoitella kaikki blogini lukijoiksi kirjautuneet. Mikäli et ole lukija, voit liittyä oikeasta sivupalkista.

 3. Arvontaan osallistuvat kaikki, joiden kommentti on tullut ke 17.6.2021 klo 24.00 mennessä. Suoritan arvonnan torstaina.

 4. Ilmoitathan kommenttisi yhteydessä s-postiosoitteesi, jonka välityksellä pyydän postiosoitteen palkinnon lähettämistä varten.

 5. Arvonnan palkinnot postitetaan vain Suomeen.

 6. Mikäli en tavoita 30.6. mennessä jotakuta voittaneista, ko. arpa menee arvonnassa neljänneksi tulleelle.
Tulipa Carneval de Nice

Toivotan kaikille onnea arvontaan!

Tulipa Texas Flame

Yhdessä kukimme kauniimmin,
ystävä, yhdessä.
Syttyvät värit hennotkin
toistensa lähellä.

Yhdessä kukimme kauniimmin
Valo on yhteinen.
Samassa mullassa kasvamme
imien voimaa sen.

Yhdessä kukimme kauniimmin.
Kukaan ei varjoon jää.
Valvomme toistemme vierellä
keskellä pimeää.

- Anna-Mari Kaskinen -


89 kommenttia:

 1. Paljon onnea! Sekä kiitos blogistasi. Onneksi päädyit blogin pitämiseen. Ja nyt on monen vuode puutarhapuuhat tallennettu.

  Mukana arvonasss. Kirja 1 minulla jo onkin, mukana arvonnassa 2 ja 3 osalta.
  vaaleanvihreaa(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää, onnea arvontaan!
   Kiitos myös itsellesi blogistasi, joka on minulle tuttu ja mieluinen.

   Poista
 2. Kiitos Between blogistasi. Se on hyvän mielen tuoja, antoisa tietopaketti ja hyvää vertaistukea. Yksi parhaista puutarhablogeista mitä on. Minulta kysyttiin eilen mistä saan ideat puutarhaani. Ensimmäisenä vastauksena nousi mieleen blogit, niistä olen vuosien varrella ammentanut paljon tietoa ja ideoita.
  Ehdottomasti arvonnassa mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja kauniista sanoistasi! Tuli kyyneleet silmiin.
   Niin se vain on, että toisten blogeista ovat löytyneet ja löytyvät vastaisuudessakin lukuisat ideat ja mielenkiintoiset kasvit.
   Onnea sinulle arvontaan!

   Poista
 3. Lämpimästi onnea! Huikea blogimatka jo! Kaikki palkinnot kiinnostavat.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Parhaimmat onnittelut blogillesi! Vaikka en ole seurannut kauaa blogiasi,niin joka päivä kurkkaan mitä uutta olet kirjoitellut.
  Arvontaan mukaan ,ihanat palkinnot.
  tyttiklemetti@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tytti, onnea sinulle arvontaan.
   Mukavaa kuulla sinun lukevan blogiani.

   Poista
 5. Onnittelut pitkästä plokitaipalehesta! Allekirijootan täysin plokien merkityksen tälle harrastukselle. Ihanat palakinnot! Mukana, tiätty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika, olemmekin kulkeneet jo pitkään tätä yhteistä blogitaivalta.
   Onnea sinulle arvontaan!

   Poista
 6. Onnea blogillesi ja hyvää kesää. Ja myös mukaan arvontaan. salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salli M, onnea sinulle arvontaan.
   Lämpimiä ja aurinkoisia kesäpäiviä myös sinulle!

   Poista
 7. Paljon onnea! Kunnioitettava blogi-ikä! :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hippohiiri! Toivotan sinulle onnea arvontaan.

   Poista
 8. Paljon onnea sinulle ja blogillesi! Vain vähän aikaa olen minäkin lukenut blogiasi, koska löysin oman tieni blogimaailmaan vasta hiljan. Sinun postauksiasi on kiva lukea!
  Itsekin huomasin, että somemaailma on todella negatiivinen nykyään. Liityin keväällä useampaan puutarharyhmään ja ainakin puolesta olen jo poistunut. En kykene lukemaam niitä ilkeitä kommentteja vaikka ne eivät minua koskekaan. On ihana, että ainakin puutarhablogit ovat siltä välttyneet 😊 puutarhakeiju@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja onnea arvontaan!
   Kiva löytää uusi puutarhablogi. Kävin tutustumassa, kirjauduin lukijaksi ja lisään sinut lukuluettelooni, kunhan menen kotikoneelle.
   Puutarhablogeissa ilmapiiri on ollut erittäin hyvä ja toisia kunnioittava. Toivotaan, ettet joudu pettymään.

   Poista
 9. Paljon onnea blogillesi. Olen sitä ihan alkuajoista lähtien lukenut ja kovasti tykännyt.
  Kaikki palkinnot olisivat mieleisiä.

  marjo.vesanto@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnea sinullekin arvontaan. Mukava kuulla, että olet viihtynyt blogini parissa.

   Poista
 10. Paljon onnea! Kymmenen vuotta on pitkä aika. Sinun blogisi oli aikoinaan ensimmäisiä löytämiäni puutarhablogeja ja tykästyin tapaasi kirjoittaa. Itsellä tulee tässä kuussa yhdeksän vuotta täyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Muistan blogisi vuosien takaa eli peräkanaa tässä vuosia niitämme blogimaailman pyörteissä.
   Onnea sinullekin arvontaan.

   Poista
 11. Paljon onnea kymmenen vuoden synttärien johdosta! Ihanaa, että aloitit bloggaamisen, sinulla on aina kiinnostavia, aitoja juttuja ja jaksat myös kommentoida miettien ja jakaen pohdintaa kommenteissa, se tuntuu oikeastaan kirjeenvaihdolta. On niin mahtavaa vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia, saada ideoita ja oppia. Tämä on todellakin mukava yhteisö.
  Osallistun arvontaan, mutta jos kohdalleni osuu kirjapalkinto, sen saa pistää menemään seuraavalle osallistujalle, sillä nuo ihanat kirjat minulla on jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Heittäydyn innostuksen kohteisiini aina täysillä ja niin kävi puutarhabloginkin kanssa. Joskus säikähdän, että taas on tullut "höpötettyä" liikaakin. Usein sanottavaa olisi enemmänkin, mutta aika ja toisinaan myös tekniikka asettavat rajansa. Tapaamiset ovat olleet vähäisiä korona-aikaan, joka on ehkä lisännyt tarvetta jutella yhteisistä aiheista monien kanssa. Toivokaamme, että mahdollisuudet tavata puutarhaihmisiä erilaisissa tilanteissa palaavat jälleen.
   Valitsin palkinnoiksi puutarha-aiheisia kirjoja, mieluummin vielä kohtuullisen tuoreita ja kotimaisia. Toivotan sinulle onnea arvontaan, vaikka kohdallasi valikoima supistuikin melkoisesti.

   Poista
 12. Oikein lämpimät ja täydestä sydämestä tulevat onnittelut 10-vuotiaalle blogillesi! Sinun blogiasi on ihana seurata, luen kaikki kirjoituksesi tarkasti ja kuulut suosikkibloggareihini!

  Kirjoitit osuvasti puutarhablogien yhteisöstä ja olen kanssasi aivan samaa mieltä, saan itsekin aivan valtavasti inspiraatiota ja kokemuksellista tietoa tästä lähteestä.

  Osallistun mielelläni arvontaan, sinulla on hurjan hienoja palkintoja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi kauniista sanoistasi! Sinusta onkin tullut vakituinen blogiystäväni, jonka kanssa on aina paljon juteltavaa. Puutarhakuviasi on aina yhtä innostavaa katsella ja taivastella ahkeruuttasi sekä osaamistasi kasvimaailman parissa.
   Toivotan sinulle onnea arvontaan!

   Poista
 13. Oikein paljon onnea 10-vuotiaalle ! Olet tosi hyvä ja taitava kirjoittaja ja kuvaat niin upeasti kaunista puutarhaasi. Toivottavasti jatkuu tämä bloggailu pitkään.
  Mulla näkyy tulevan ensi vuonna sama merkkipaalu, mutta mulla ei nyt enää ole puutarhaa. Mutta kuvia kyllä otan muiden kukistakin :)
  Jätän arvonnan väliin tälläkertaa!
  Hyvää kesänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Emilie, kauniista sanoistasi.
   Muistan kyllä sinun puutarhasi, enkä lopettanut blogisi seuraamista puutarhasta luopumisen hetkellä.Minusta puutarhablogin pitämiseen ei välttämättä omaa puutarhaa tarvita. Tykkään puisto- ja kaupungikierroksistasi.
   Oikein aurinkoista ja antoisaa kesää sinulle!

   Poista
 14. Onnea, onnea Bwtween♥♥ Haluan vain onnitellla ihanasta blogistasi, mutta en osallistu arvontaan.

  Blogisi on sinunoloisesi, vaikka emme livesti tunnekaan. Meillä on sama tavoite: Miten saisin yhteen runot ja puutarhan, mutta minulla tulisi siihen vielä yksi kolmas juttu. Kiitos Ihanainen♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena!
   Sinä olet yhdistänyt kiitettävästi kirjat ja puutarhan sekä kaiken muunkin. Elämänmakuisille blogeille riittää lukijoita.
   Mukavaa kesän jatkoa sinulle!

   Poista
 15. Paljon onnea kymmenvuotiaalle blogillesi. Olet loistava kirjoittaja ja postauksiasi on aina todella mielenkiintoista lukea. Minullakin muuten kymmenes vuosi bloggarina pyörähti käyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko! Muistelen, että olet kommentoinut blogiani tosi pitkään ja sinun blogiasi olen seurannut samaten vuosia. Samalla vuosikymmenellä olemme blogivuosissa.

   Poista
 16. Onnittelut huikeasta kymmenen vuoden blogitaipaleesta ja suuri kiitos kaikesta jakamastasi. Ihanista kuvista ja omista kokemuksestasi puutarhan pidossa. Usein ajattelen blogia lukiessasi, että siellä jossain naapurkunnassa se Between mennä porskuttaa ja puutarhassaan puuhastelee. Kaunista kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, onnea sinullekin arvontaan.
   Ehkä olet aiemminkin kommentoinut blogiani, mutta nyt ainakin löysin tien sinun blogiisi. Mihinkähän suuntaan vilkutan puutarhastani sinulle; Espooseen vai Vihtiin?

   Poista
  2. Huiskuttele Marketanpuiston suuntaan :)

   Poista
  3. Kiva tietää, sinnepä huiskuttelen.

   Poista
 17. Lämpimät onnittelut kymmenen vuoden blogitaipaleestasi! Sinun juttujasi on aina niin mielenkiintoista lukea; olet taitava kirjoittaja ja sinulla on kaunis puutarha, jossa totisesti riittää materiaalia postausten aiheiksi. Monesti olen myös saanut päivän parhaat naurut jostain huumorisävytteisestä lausahduksestasi. Kiitos siitä, että ilahdutat meitä kaikkia useamman kerran viikossa! Olen ehdottomasti mukana arvonnassa. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Ihan tässä liikuttuu näitä kommentteja lukiessa. Monia ihania ihmisiä, joihin olen saanut tutustua blogien kautta ja sinä kuulut heihin ehdottomasti. Kiva kuulla, että saan välillä myös nauruhermot helisemään. Huumori on aika vaikea laji.
   Mukavaa viikonloppua ja onnea arvontaan sinulle puutarhaystäväni!

   Poista
 18. Onnittelut kymmenestä vuodesta! Blogisi oli ensimmäisiä, joihin tutustuin melkein kymmenen vuotta sitten. Juttusi ovat aina monipuolisia ja kiinnostavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saraheinä! Kuulut tosiaan niihin ensimmäisiin blogini kommentoijiin ja kirjautuneisiin lukijoihin. Ajattelen sinua erityisellä lämnmöllä.
   Onnea sinulle arvontaan!

   Poista
 19. Paljon onnea 10-vuotiaalle! Tykkään blogistasi tosi paljon, kuvat ja tekstit on aina mielenkiintoisia. Ei haittaa ollenkaan, vaikka samat kukat kuvataan joka vuosi, nehän ovat joka kerran kukkiessaan yhtä erityisiä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka!
   Taitaa olla julkinen salaisuus, että me puutarhaihmiset kuvaamme samat kasvit vuosi toisensa perään. Ja yhtä onnellisina vielä julkaisemme kuvatkin, ehkä pikkuisen eri vinkkelistä kuitenkin. Täydestä menee.
   Onnea sinulle arvontaan!

   Poista
 20. Ihana blogiystäväni, mukavaa että ilostutat jutuillasi, kuvillasi sekä olet ahkera kommentoija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nettimartta! Ihanainen blogiystäväni sinäkin. Toivotan onnea arvontaan!

   Poista
 21. Onnea 10 - vuotiaalle blogillesi ja kiitos yhteisestä matkasta minkä olen saanut kulkea rinnallasi. Minulla oli aikoinaan sama ajatus miten voisin yhdistää kuvat ja päiväkirjan. Onneksi aloitin tämän blogin pitämisen sillä se antaa itselleni niin paljon ja toki toivon myös pystyväni antamaan jotain muillekin. Tuo Kaskisen runo sisältää kyllä kaiken sanoman minkä itse haluaisin sanoa. Arvonnassa mukana 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Onneksi aloitit blogielämän, sillä siinä ohessa olet rikastuttanut meidän lukijoiden elämää päästämällä meidät kurkistamaan vallan mahtavaa kasvivalikoimaasi. Minä olen lisäksi saanut sinulta kasvejakin, joita katsellessani olet aina läsnä puutarhassani.
   Kaskisella on herkkiä runoja moneen tilanteeseen.
   Onnea sinulle arvontaan!

   Poista
 22. Onnea täyskympistä :) Kauniita kuvia ja mukavaa luettavaa blogi täynnä.
  Mukana arvonnassa. riiti81(At)gmail.com

  VastaaPoista
 23. Onnea, Between ihanasta blogistasi! Sinun postuksiasi oikein odottaa, niissä on kauniiden kuvien lisäksi aina jotakin syvällisempää pohdintaa ja tietoa kasveista ja puutarhasta. Nuoret ovat älykkäitä, kun ohjaavat meitä "vanhempia" aloittamaan uudenlaisen tavan kirjata muistojamme ja jakaa hyödyllistä tietoa sekä puutarhakuvia muillekin. Sinulla on myös hieno valokuvauksen taito! Blogiystävyys on aivan omanlaisensa ystävyys, emme tunne toisiamme, mutta sittenkin tuntuu, että jaamme ilot ja surut välittäen ja ymmärtäen. Kiitos blogistasi, toivotaan sille pitkää ikää! Osallistun mielelläni arvontaan, Lindan Viherpuutarha minulla jo onkin, joten tavoittelen kakkos- ja kolmospalkintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Emme tosiaan tunne, mutta varsinkin viimeisen vuoden aikana minäkin olen alkanut odottamaan postauksiasi. Luen ne ilolla aistien sinussa herkkyyttä ja lämpöä. Tuntuu, kuin tutustuisin sinuun joka postauksen myötä piirun verran enemmän.
   Nuorilla on myös rohkeutta tarttua uusiin asioihin huomattavasti meitä vanhempia ripeämmin. Harkinta on hyve oikeissa tilanteissa, mutta liiallisena se tuppaa olemaan myös este.
   Toivotan sinulle onnea arvontaan!

   Poista
 24. Onnea paljon! Tänne on aina mukava piipahtaa, vaikka ei kasveista mitään ymmärtäisikään ;D Käsityösi ovat kauniita ja niitäkin syntyy melkoinen määrä puutarhanhoidon ohella.
  Kiitos blogiystävyydestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sartsa! Ihan riittävästi sinä ymmärrät kasveja, eikä se ole edes mikään vaatimus lukemiseen. Puhuisin meille yhteistä "kissaakin" huomattavasti enemmän, jos karvainen Juuso-kaverini yhä eläisi. Käsitöissä jään sinulle kirkkaasti kakkokseksi, ei vaan vitoseksi, vaan ei haittaa. Intohimo sekin.
   Minäkin kiitän sinua blogiystävyydestä ja toivotan onnea arvontaan!

   Poista
 25. Blogisi täyttää kymmenen vuotta ja minulle on blogisi ollut yksi parhaista ja myöskin innoituksen lähde.
  Blogisi on näinä vuosina muuttunut ja vain siihen yhteen suuntaa eli vain paremmaksi ja sisältö muuttunut niin rikkaaksi ja luettavaksi. Odotan blogiasi ja ainakin sen luen monien muiden joukosta.
  Juuso-kissa oli blogisi yksi ilon aihe ja voi kuinka surin kissasi siirtymistä kissojen omaan taivaskotiin.
  Arvontaan osallistun ja samalla toivotan blogillesi kaikkea hyvää ja että jaksat meitä edelleen ilahduttaa blogisi kuulumisilla.♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Molley, miten kauniisti minulle aina kommentoitkaan! Olen iloinen kuullessani niin monien lukevan blogiani mielellään. Tavoitteeni on ylittynyt monin verroin.
   Juuso oli ihana kissa. Palasin hetki sitten nurmikonleikkuusta. Tapaan pysähtyä Kotikiven äärellä katsomaan, mitähän Juuso mahtaisi kivellä istuessaan pohtia. Hän kun nukkuu nyt siellä kiven kupeessa.
   Näyttää vahvasti siltä, että joudutte kaikki blogijorinoitani vielä vastaisuudessakin lukemaan. Mukava tietää, etten tee sitä turhaan. Onnea sinulle arvontaan ja hyvää viikonloppua!

   Poista
 26. Lämpimät onnittelut blogisi pitkästä ja ansiokkaasta taipaleesta! Aina ihanaa luettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Mielelläni vierailen sinunkin blogissasi.
   Onnea sinulle arvontaan!

   Poista
 27. Kiitos blogistasi ja runosta. Täällä ihailen kukkaloistoasi, jollaista minun pihasta ei löydy. Meillä oli aikoinaan kesämökki ja siellä minulla oli jopa kasvihuone. Tähän talon pihapiirin istutimme puita ja pensaita. Kukkapenkkejäkin oli mutta ne kasvoivat pian enemmän rikkaruohoja kuin kukkia. Mansikkamaa oli aika monta vuotta noin 500 puskaa. Aika aikansa kutakin.
  Sinulla on myös käsitöitä, joista olen ottanut mallia, lähinnä miesten sukkiin.
  Arvonnassa mukana tietenkin.
  nina40fi@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Beata! Sinäkin olet kulkenut matkassani jo pidemmän aikaa. Ei siihen välttämättä aktiivista puutarhaelämää tarvita. Mukava kuulla, että sukkaprojektini ovat tuottaneet sinulle inspiraation hetkiä.
   Onnea sinulle arvontaan!

   Poista
 28. Onnea 10v:lle blogille. Pääsit omalle lukulistalle ensimmäisten joukossa kun viime vuonna innostuin puutarhablogien maailmasta ja rohkaistuin omaakin blogia aloittamaan. Ei arvontaa minulle tällä kertaa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iikku! Kiva, että olet liittynyt lukijoihin. Minäkin löysin sinun blogisi hiljan. Jokaisella meistä on annettavaa toisillemme, vaikka aina emme sitä niin ajattele.
   Onnea sinulle arvontaan!

   Poista
  2. Kommentoidessa pitäisi miettiä sanomisiaan tarkemmin eli arvontaan et osallistunut.

   Poista
 29. Onnittelut! En osallistu tällä kertaa arvontaan, mutta halusin vain jättää kommentin muuten vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle M.T.Ainasoja! Toivottavasti sinäkin jatkat mielenkiintoista ja kuvauksellista blogiasi, jotta pääsen virtuaaliretkeille kanssasi.

   Poista
 30. Paljon onnea ja iloa sinulle ja 10-vuotiaalle blogillesi <3 Ihailen ja innostun sekä saan uutta tietoa ja opin uutta, kun luen postauksiasi. Mukana arvonnassa ruusuunelmiajavillasukkia@gmail.com.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja K! Sinulta olenkin monen monet kivat käsityöohjeet löytänyt.
   Onnea arvontaan!

   Poista
 31. Lämpimät onnittelut Between sinulle ja blogillesi. Olet tuttu kävijä blogini kommentoijana, kiitos siitä sinulle. Uskolliset lukijat kommenteillaan auttavat jaksamaan oman blogin pitämistä. Ja mitä toisten blogien lukiminen antaakaan. Monia ihania juttuja olen saanut nähdä blogisi kautta.
  Osallistun ilman muuta arvontaan. Sen verran tiedoksi, että minulla on jo tuo Lindan upea kirja eli se saa mennä jollekin muulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska! Totta, olemme vierailleet toistemme blogeissa jo pitkän aikaa. Toisten blogeista saa todellakin ideoiden lisäksi myös voimaa jatkaa omansa kirjoittamista. Vastavuoroisuus toimii silläkin tavoin.
   Onnea sinulle arvontaan!

   Poista
 32. Onnittelut 10-vuotiaalle. Olemme kulkeneet yhdessä pitkän puutarhakierroksen ja tavanneetkin useasti. Paljon vinkkejä ja neuvoja on tullut vaihdettua vuosien mittaan. Parasta on ollut se, että innostus tarttuu silloinkin kun itsellä se on ollut vähän hakusessa. Kiitos kaikesta inspiraatiosta vuosien varrelta. Kaikki palkinnot ovat ihania ja mieleisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri! Meillä on tosiaan ollut tilaisuus tavata myös ihan oikeasti, mistä olen iloinen. Monta inspiraation katoamista olen näiden 10 vuoden aikana kokenut, mutta kuten sanoit, toisten avulla se löytyy uudelleen.
   Toivotan sinulle onnea arvontaan!

   Poista
 33. Onnea 10 vuotiaalle blogillesi. Mukava on ollu seurata siun puutarhoo siellä Espoossa. Pieteetillä hoijat puutarhoosi ja monia kaunokaisia on suatu ihailla. Neulomasi villasukat ja muut joita oot esitelly suavat myös kommentoinnin, tältä käsityöimmeiseltä. Mukana oon arvonnassa ja jos onni suosii kirjoissa, tuon Viherpuutarhan sain äitienpäivä lahjaks. Hienot palakinnot on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Mukavaa, että olet blogiystäväni. Murteella kirjoittamasi blogi ja kommenttisi ovat arvokas lisä puutarha-aiheiden lomassa.
   Toivotan sinulle onnea arvontaan!

   Poista
 34. Paljon Onnea!

  Monen monta ilon aihetta sain sydämmeeni.Sinulta Between!
  Aluksi hiukan pelkäsin ,miten suhtaudutaan,kun tulin vain ihailemaan...enkä juuri osaa mitään...
  Kiitos ,blogiystävyydestäsi!
  Kirjoja en tarvi ,kun ei ole sitä puutarhaa:(
  ..mutta villasukat niitä oon tarttenu:)

  :( ei ole blogia,eikä voi osallistua:(

  Kaikkea Hyvää Sinulle.
  Halauksin kiittää Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa, ihanaa kuulla sinusta! Ihan varmasti voit osallistua, sillä olet edelleen blogini lukija. Ei siihen omaa blogia tarvita.
   Onnea sinulle arvontaan ja kaikkea hyvää elämääsi!

   Poista
  2. Kiitos !
   Lämpöiset halaukset :)

   Poista
 35. Paljon onnea ja monia vuosia lisää blogillesi! Osallistun arvontaan, kivat palkinnot :) info@viherrin.com

  VastaaPoista
 36. Onnea 10-vuotiaalle ihanalle blogille!
  Sinun blogiasi on niin kiva seurata, vaikkakin blogikierrokselle ehdin vasta nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo! Sinä olet pitkäaikainen blogikaverini ja kommentoit aktiivisesti. Jokaisella meistä on muutakin elämää elettävänä, joten väkisinkin tulee vierailutaukoja.

   Poista
 37. Onnea 10-vuotiaalle blogillesi. Sinusta on tullut vuosien mittaan ihana blogikaveri. Blogissasi on aina kiva käydä ja myös päinvastoin, kommenttejasi on kiva lukea. On kiva, että harrastuksiisi kuuluu myös lukeminen. Hyvää kesää sinulle! Nyt kun minulla ei ole puutarhaa, voisin haluta ykköspalkintona nuo ihanat sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli A! Olen iloinen sanoistasi. Lukeminen on aina kuulunut elämääni, enkä voisi kuvitella kirjatonta arkea. En kuitenkaan ole kovin hyvä kirjoittamaan toisten kirjoista ja siksi vierailen mielelläni tutustumassa mm. sinun kirjaesittelyihisi. Sieltä olen ammentanut monen monta kirjaa, joista osa on edelleen listalla odottamassa lukuhetkeä.
   Toivotan sinulla onnea arvontaan!

   Poista
 38. Onnea 10-vuotiaalle!
  rosanpunaistakultaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MaaritKoo! Toivotan sinulle onnea arvontaan!

   Poista
 39. Lämpimät Onnittelut vuosikymmenen blogitaipaleesta! Ihanaa kun löytyy vielä aktiivisia postaajia... minä olen "taivastellut" ensi vuoden Wappuna 10-vuotta! Moni seurattava ja seuraaja ja hylännyt harrastuksen sen aikana...
  En ole kyllä lainkaan puutarhaihminen, mutta toivottavasti se ei ole este blogiystävyydelle - rakastan kuitenkin katsoa ja luonnossa/matkoilla/ystävien luona kuvata kukkia... ihmetellä sitä taituruutta millä ne saadaan sellaiseen kukoistukseensa; RAKKAUTTA ja substraalia, menikö se niin?
  PUhutko sinä kukillesi?
  Mutta ilolla liityin lukijaksi, osallistun arvontaa ja toivotan sinut tervetulleeksi vastavierailulle, jos minun höpinäni ja kätteni työt kiinnostaa... näpertelen enemmän sisällä, vaikka ulkoilma ihminen olenkin, hih... ota siitäkin selvää...
  Iloa ja energiaa kesääsi jokatapauksessa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repolainen! Ei todellakaan tarvitse olla puutarhaihminen ja/tai puutarhabloggari lukeakseen blogiani ja tullakseen blogiystäväksi. Olet lämpimästi tervetullut ja tämän naputeltuani tulen vastavierailulle.
   Rakkautta ja Substralia, muistit oikein, ainakin huonekasveille. Kyllä minä puhun kukilleni. Upotan puutarhan multaan ilot ja surut. En tiedä, onko sillä kasvua edistävää ja kukintaa lisäävää vaikutusta, mutta hyvin kuuntelevat.
   Iloa riittää ja energiakin on aina tervetullutta. Lämpöä ja aurinkoa sinun kesääsi!

   Poista
 40. Myöhästyneet onnittelut sinulle ja blogillesi! Olemme klkeneet melkein yhtä pitkän matkan, oma kymppini täyttyy heinäkuun lopulla. On ollut ilo seurata puutarhaasi ja vielä suurempi onni tavata myös livenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Meillä onkin sitten miltei saman pituinen matka täällä blogimaailmassa. Sinua on ollut kiva tavata myös ihka elävänä ja useampaan kertaan. Toivottavasti siihen tulee mahdollisuus vielä jatkossakin.
   Onnea sinulle arvontaan!

   Poista
 41. Arvontaan en ehtinyt mutta lämpimät onnittelut kymmenvuotiaalle täältä itärajalta! Jokainen postauksesi ilahduttaa minua sillä luvassa on aina kauniita, oivaltavia kuvia ja lempeän lämpimiä kuvauksia puutarhapuuhistasi. Ihan sama kirjoitatko puusavotasta ja hakettimista tai pikkuisista taimista, lämpö ja lempeä ote kuuluu kauas. Pidä linjasi ja jatka bloggaamista.
  Kiitos blogiystävyydestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehdit mukaan arvontaan, sillä takaraja on tänään 17.6., joka on torstai, eikä keskiviikko, kuten erheellisesti olen tuonne ylös laittanut. Onnea siis sinulle arvontaan!
   Sanallisessa ilottelussa taidan jäädä sinulle kirkkaasti kakkoseksi, sillä tapasi kirjoittaa on monipuolisesti soljuvaa. Elämänmaku välittyy blogistasi. Mukava kuulla ja tietää, että olen jutuillani onnistunut tavoittamaan muutakin, kuin päällimmäistä pintaa. Olisi niin paljon enemmänkin sanottavaa, mutta toisinaan on järkevämpää pyrkiä välttämäään somemaailman karikot.
   Enpä taida olla blogia vielä lopettamassa. Mielelläni olen jatkossa sinun(kin) blogiystäväsi.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!