tiistai 17. kesäkuuta 2014

Sinivaleunikko nupulla, jee!


Sinivaleunikossani on nuppu! Jee, sinivaleunikko ja siinä nuppu, vau! Tämä on keväällä kaupasta ostettu taimi. Yksi ainoa. Netin neuvojen mukaan pitäisi ensimmäisen kesän kukinta estää, jolloin taimi selviäisi talvesta paremmin. Miten ihmeessä hennon taittaa tuon hartaasti odottamani kukan? Olisi pitänyt ostaa useampi taimi ja antaa vaikka yhden kukkia ja siementää. Luultavasti annan tämän kukkia ja jos sitten heittää henkensä lopullisesti, se on sen ajan murhe.

Tänään meillä satoi aamupäivällä räntää ja rakeita. Ei sentään maa tullut valkeaksi, mutta ihan yhtä kylmiltä rakeet iholla tuntuivat kuin sydäntalvella. Parina yönä on alapihan lämpötila ollut +2 astetta. Välillä paistaa aurinko ja välillä tulee vettä. Tuulee niin, että puut taittuvat ja telkkarikuva pikselöityy futista katsellessa. Että tällainen juhannusviikko... Onneksi on sisällä lämmintä, villasukissa.

Ulla, olet lämpimästi tervetullut blogini pariin.

 

11 kommenttia:

 1. Vautsi, onneksi olkoon! Ei kai sitä nyt ainoata nuppua raaski katkaista, on se niin komia kukkana...saahan niitä siemeniä tilattua vaikka Joyseedsiltä;) Jospa joskus olisi tuo komeus mullakin..
  On kyllä tosi kylmää,hrrr... meillä on sadellut vettä pitkin päivää ja villasukat lämmittää niin mukavasti täällä sisällä kökötellessä...

  VastaaPoista
 2. Onnea! :) Sinivaleunikollahan taitaa olla vähän vaikea maine noin kasvatusmielessä. Eihän niin hienolta kasvilta voi millään nuppua katkaista!

  VastaaPoista
 3. Mä tekisin saman ratkaisun. Antaisin kukkia ja miettisin vasta sitten jos murehdittavaa tulee. Sehän voi muutenkin kuolla vaikeaan talveen. Siinä sitten olisi katkonut sen ainokaisen nupun. Silloin kyllä harmittaisi :)

  VastaaPoista
 4. Minulla kaksi kukkaa auki, värjöttelevä. On tuo niin hurmaava laji. En katkoisi.

  VastaaPoista
 5. Toi kuuluu niin mun hankintalistaan Palavan rakkauden kanssa! Laita kuva kun kukkii!

  VastaaPoista
 6. Oi - pitääkin huomenissa kiiruhtaa katsomaan meidän sinivaleunikkoa =) Minäkin antaisin reilusti kukkia. Tuo on vähän itsepäinen talvehtija niin ei tiedä vaikka ei nousisi toiste enää pintaan =)

  VastaaPoista
 7. Onpa julma kasvatusohje ;) Ei sitä ainoaa kukkaa raaski katkoa.

  VastaaPoista
 8. Onnea sinivaleunikolle Kyllä se selviää vaikka annat sen kukkii minulla kävi kerran samoin annoin kukkii ja selvisi talven. Hyvää lämpimää Juhanusta :)

  VastaaPoista
 9. Vau, sinivaleunkko on yksi kauneimmista ja ehkä vaikeimmista kasveista. Minäkin ehkä vaan nauttisin kukasta...
  Siemenkasvatusta olen kokeillut onnistumatta.
  Yksi puutarhatuttuni kylvi, kylmän viileästi, sinivaleunikon siemenet suoraan kukkapenkkiin, välittämättä kylmä- ja lämpökäsittelyistä ym. Ja viiden vuoden päästä kylvöstä hänellä oli ryhmä sinivaleunikoita. Eli siemenet taisivat saada kaikki käsittelyt luonnostaan, vaikka aikaa se kyllä vei.
  Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 10. Mulla on nyt ollut pari vuotta sinivaleunikko enkä kyllä taittanut mitään kukkaa kun se ekana vuoten kukki. Joten nauti, ja katso miten selviää!

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!