lauantai 29. marraskuuta 2014

Mikä vekotin?


Ystäväni löysi kuvassa olevan esineen kirpparilta ja ajatteli sen liittyvän jotenkin puutarhaan. Hän arveli esineen olevan vanha. Toisaalta se on saattanut lojua ulkosalla suojaamattomana ja on sen vuoksi ruostunut. Jotenkin tuo valkoiseksi maalattu tai käsitelty puuvarsi ei puolla esineen vanhuutta.


Kuka tietää, mikä tämä vekotin on ja mihin tarkoitukseen se on ajateltu?


Edellisessä postauksessa pohdiskelin google+ -pohjaisiin blogeihin lukijaksi kirjautumista. Lisäsin omaan blogiluettelooni muutaman tällaisen blogin ihan vain kopioimalla linkin seuraamieni blogien listaan. En siis lisännyt itseäni piireihin, kuten google+ -blogien etusivulla kehotetaan. Klikatessani "lisää piireihin" -painiketta saan seuraavan kommentin:

 Huomautus Picasa-käyttäjille:
 • Ihmiset, joiden kanssa olet jakanut albumeita, näkevät kyseiset kuvat profiilissasi ja Google-hakutuloksissaan.
 • Valokuvissasi, kommenteissasi ja tageissasi näytetään Picasa-lempinimen sijasta nimesi.
Kuka tahansa, jonka kanssa jaat albumin, näkee, kenen muun kanssa se on jaettu, ja voi jakaa sen uudelleen, ellet lukitse albumia.
  
Bloggerin käyttäjänä käytän myös Picasaa, mutta en ole valmis jakamaan sinne blogia varten lataamiani kuvia ja sen myötä henkilötietojani julkisesti. Tämän kommentin vuoksi saatan siis olla aktiivisena lukijana google+:lla tehdyissä blogeissa, mutta en lisää itseäni piireihin. Saattaa olla, että olen ymmärtänyt jotain väärin, mutta te viisaat, oikaiskaa mahdollinen erheeni.


Mukavaa pikkujouluviikonloppua kaikille!

13 kommenttia:

 1. Mystinen väline minulle. Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 2. Jännän näköinen väline, mikä sitten onkaan. Vanhoissa tavaroissa on just kivaa se, että mihin niitä on mahdettu ennen käyttää. Toivottavasti selviää.

  VastaaPoista
 3. En tiedä yhtään mihin tarkoitukseen tuo on, mutta arvauksia kehiin. Hauskaa arvailla :)
  Luulen, että se on rikkaruohon-poistaja

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Tuollainen työkalu voisi olla kätevä naulojen irrottelussa, haarukkaosa naulan kannan alle ja kammetaan... :) Muista kertoa, jos saat tietää sen oikean käyttötarkoituksen!

  Kiitos, että olet laittanut minut seuraamiesi blogien listalle! Tuo linkkihän vie sinne Google+-sivulleni. Toivottavasti kaikki huomaavat jatkaa siitä varsinaiseen blogiini, eli sivulle http://mywoodlandgarden.blogspot.fi/!

  Mukavaa adventtiajan alkua kaikille!

  VastaaPoista
 5. Kyllä tuo mielestäni on rikkaruohorauta. Meillä on mökillä samannäköinen vanhempi rauta, ja uudemmissa versioissa näkee usein vain tuon pään, mutta ei tuota "nojaa". Esim. Nelsonilla on tuollainen valikoimissaan, samoin Jamie Oliverilla, Secret Gardenilla jne. Tuolla saa kätevästi kaivettua esim. voikukat juurineen, jos selkä kestää kyykkimistä :)

  VastaaPoista
 6. Epäilen, että kyseessä on jonkinlainen nupien/naulojen irroittaja. Vaikuttaa kotitekoiselta työkalulta. Käsittääkseni Picasa-albumeissa voi kieltää kuvien jakamisen kenenkään kanssa. Itse olen kirjautunut kuukle plussaan, mutta en ole sen kummemmin perehtynyt sen käyttöön. Rauhaisaa adventtiaikaa!

  VastaaPoista
 7. Jaa-a. Enpä tiedä, mikä vekotin tuo on. Mukavaa adventtia!

  VastaaPoista
 8. Vekotin voi olla minun puolesta ihan mikä vaan, en osaa yhtään arvata.
  En ole tuota google+ palvelua oikein edes ajatellut ja tuon Picasan olen poistanut koneeltani, en oikein sen touhuista pitänyt. Onhan se aika hyvä kuvien katseluohjelma ja saahan sillä aikaiseksi jotain parannusta kuviin.
  Voi olla, että kuvien lisäys esim. tänne blogiin on tavallaan helpompaa kun ne siirtää Picasasta.
  Täytyy ajatella asiaa....

  VastaaPoista
 9. Joku väänninhän tuo vekotin varmaankin on, rikkaruohoja varmaan, tuskin nauloja.

  En ole perehtynyt G+. Ärsyttää kylläkin, että on pakko liittyä johonkin. Tähän sanoisin, että onks pakko jos ei haluu...

  VastaaPoista
 10. Vekottimiesta en osaa minäkään tuon kummempaa sanoa.
  Mutta nuo Picasa ja google+, voihan! Yritin kerran rajoittaa Picasan julkisuusasetuksia, ja kuinka ollakaan siinä kävi niin, että tuosta vain, ilman mitään varoituksia kaikki linkitykset blogiin lataamiini kuviin katkesivat. Eli kuvat eivät näkyneet lainkaan ennen kuin kävin uudelleen lataamassa jokaikisen sadoista kuvista. Urakka on edelleen vaiheessa, eivätkä vanhimmat kuvat näy vieläkään, voi rähmä! Varovainen kannattaa siis olla, mutta milläs näistä kaikista ottaa selvää?

  VastaaPoista
 11. Arvailua, olisiko kyseessä voikukkarauta....? Mukavaa adventtia!

  VastaaPoista
 12. Ei aavistustakaan, toivotaan että joku tietäisi!

  VastaaPoista
 13. Hmmm mielenkiintoinen vekotin on. Nyt tulee ihan puhdas veikkaus mutta tähän kallistuin heti kun näin vekottimen kuvan. Mun mielestäni on työkalu jota tarvitaan huonekalujen verhoilussa..aukilyöntirauta. Lovetus on nastojen ja naulojen poistoon. Katsotaan josko selvinnee..

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!