tiistai 28. huhtikuuta 2015

Taimihulluutta

Aroniat auringossa

Sen verran vaan tulin pikaisesti ilmoittamaan, että jos joku varakas ihminen haluaa välttämättä luopua ylimääräisistä rahoistaan, voin antaa tilinumeroni. Olen nimittäin keksinyt kaikelle ylimääräiselle rahalle mielestäni erinomaisen sijoituspaikan. Kannan sen iloisin mielin erilaisiin taimikauppoihin. Mitä enemmän suostutte minulle rahaa antamaan, sen ahkerammin olen valmis sitä taimiin käyttämään.

Scillameri jo lopettelee tältä keväältä

Mistäkö tällaisia aatoksia? Kävin tänään eräässä taimikaupassa, jossa oli niiiiiiiiiiiiin valtavan ihania kasveja, hyväkuntoisia, tanakoita, terveen näköisiä ja oloisia ja vieläpä merkittävissä määrin kotimaisia taimia. Mutta myös melko hintavia. Siellä sitä pyörin muiden yhtä kahjojen asiakkaiden kanssa, kuin mikäkin Anttilan keväthuumauksen iskemä akankutale. Eipä siitä sen enempää tällä kertaa. Kevättä vaan jatkossakin. Palataan langoille.
 

34 kommenttia:

 1. Vähän sama meininki. Mulla unohtuu ostoslista taimikaupassa ja sekoa saman tien. Ei mitään tolkkua tai rotia hommassa. Tällänen akankutale täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin eilen olla hyvin kurinalainen sen ostoslistani kanssa, mutta miten ollakaan, törmäsin Omenaruusuun ja niin mentiin listan ulkopuolelle. Tämä on kuitenkin niin ihanaa hulluutta, ettei yhtään jälkikäteenkään harmita.

   Poista
 2. Voih, minä poden ihan vieroitusoireita, kun en ole varsinaisesti puutarhamessujen jälkeen päässyt vielä kunnolla taimikauppoihin. Onneksi kohta koittaa töistä lomapäivä, ja sille päivälle olen jo suunnitellut ainakin yhden taimistokäynnin. Toisena toukokuun vapaapäivänä pitää kiiruhtaa ostoksille Suvikummun Marjan työpaikalle...No, ostitko jotain? Hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin, ostin. Ostamaan ihan varta vasten lähdin. Mukaan lähti purppuraomenapuu Aamurusko, ruusuorapihlaja, Teresanruusu ja Omenaruusu. Kalliiksi tuli, mutta reissu oli pitkään harkittu ja suunniteltu.

   Poista
 3. Tunnistan tunteen. Jossain kohtaa kevättä budjetti on karata käsistä, vaikka miten tolkuttaa järkeä päähänsä. Siinä mielessä puutarhaharrastus on hyvä, että pienestäkin ostoksesta tulee todella iloiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä myös puutarhaan sijoitettu raha vain kasvaa korkoa kauneudessa ja ilahduttaa mieltä vuosi toisensa jälkeen.

   Poista
 4. Taimikaupat on kummia..heti alkaa nuppi menee sekasi!
  Kävin tänään meinaan..huh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa taimikaupoissa on myös se, että siellä kaikki muut ovat ihan yhtä kajahtaneita.

   Poista
 5. Niin tuttua, niin tuttua...mutta, keväthän on vaan kerran vuodessa. Kaikki ilo irti siis :D Täällä kuitenkin on niin pitkä talvi, että se sit tasoittaa vähän. (seli seli).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi täällä blogimaailmassa löytyy kanssakulkijoita tässäkin asiassa. Selitykset ovat tuttuja ja turvallisia.

   Poista
 6. Yritän nyt itse pidätellä syksyn aleen asti ja valmistella nyt kevään ja kesän aikana paikat kasveille valmiiksi. Katsotaan miten kutaleen käy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syysalesta minäkin useimmiten teen isoimmat ostokset, mutta nyt halusin suunnitellut ostokset heti maahan ja kasvamaan.

   Poista
 7. Jos sillä rikkaalla on sun taimien jälkeen vielä jotain ylimääräistä, mäkin voin antaa tilinumeroni. :D Täälläkin ois niin monta ihanaa kasvia haaveissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan ilmoittaa sinun yhteystietosi, jos sopiva rikas löytyy.

   Poista
 8. Yritän vältellä kaikkia taimikauppoja vielä vähän aikaa! Kun saisi edes nämä pihalla olevatkaan siivottua, niin olisin tyytyväinen. Se on kyllä totta, että rahaa palaa... Ostan syksyisin alesta aika paljon uusia kasveja, kun ne ovat hyväkuntoisia, isoja ja vieläpä halvempiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tyyriitä ostoksia en ole vuosiin tehnytkään, joten se tuo hiukan anteeksiantoa tähän ylenmääräiseen tuhlaamiseen.

   Poista
 9. Ah, tiedän niiiiiiiiiiiin hyvin tuon tunteen!!! Taimien hamstraaminen on omanlaisensa addiktio sekin, keventää välillä lompakkoakin tuntuvasti, mutta hyvään tarkoitukseen menee. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä on ekologisempaa törsätä taimikaupassa vaate- ym. kauppojen sijaan?

   Poista
 10. taimihulluus on hulluutta siitä mukavimmasta päästä;) tääl vasta scillat parhaimmillaan sen verran ollut kylmää. viime viikolla kävin hakemas pari kärhöä tarjouksesta, muut taimet jätin viel sovinnol taimistolle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä taitaa olla taimikauppa parhaimmillaan. Päätellen ihmismäärästä, joka nyt kaupoilla liikkuu.

   Poista
 11. Voi sinua ihanuutta! Samaa täällä podetaan ja sijoittajia kaivataan!! Kävin taimistolla jo haistelemassa, vain neljä tainta lähti mukaan...Toukokuulla teen retkiä uusiin taimistoihin, Raumalle, Poriin, Uuteenkaupunkiin, Turkuun ja vaikka minne, hurma on päällä ja voimakkaasti! Ihana tunne ettei ole ainoa tässä ilosanomassa! Säästetään taimikuluissa sitten marraskuun jälkeen aina helmikuulle, vai mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, koko talven valmistautuu ihan näitä muutamaa kesäkuukautta varten. Sehän on kuin rahaa laittaisi pankkiin.

   Poista
 12. Ihanaa hulluuttahan se on. niin täälläkin.
  Meillä on nyt niin paljon taimia laatikoissa että voisin vaikka sinullkin antaa.
  Ei tarvi vilä mennä taimitarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä edes aloittanut perennakasvatusta, kun ajattelin sen tehdä kesän aikana ulkosalla. Mutta jotain pitää aina käydä taimikaupastakin hakemassa.

   Poista
 13. Oi ja voi! Olen yrittänyt välttää taimimyymälöitä, mutta viime viikolla menin... oli se kaameeta. En kyllä ostanut melkein mitään, vielä. Listan kyllä tein, mitä palaan ostamaan, heti kun löytyy se sponsori :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystyit lähtemään listan kanssa kaupasta ulos???? Vaikka pakkohan se on, jos se sponsori puuttuu. Noihin kalliimpiin taimistoihin ei kyllä ilman listaa parane mennä laisinkaan, sillä heräteostokset tulevat liian kalliiksi. Syksyn alessa uskaltaa jo vähän törsätäkin, kun alennukset voivat olla jopa 70 %.

   Poista
 14. Keväthuuma tulee joka vuosi, ei sille voi mitään. Ja sitä paitsi talousmenoissahan voi säästää.. ja laittaa sieltä säästyneet roposet taimiin. Minä ostan taimet pääasiassa loppusyksystä, taimien loppuunmyynnistä, yleensä räntäsateessa ja koleudessa - mutta onhan se tosi paljon hauskempaa keväällä tietenkin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syysalesta minäkin käyn ostamassa, mutta näin keväällä saa sellaista, mitä ei välttämättä enää syksyllä ole valikoimissa. Nyt oli muutama toivekasvi, jotka halusin saada heti maahan aloittamaan kasvunsa.

   Poista
 15. Rahastahan se moni asia on kiinni...vaan sillä mennään mitä on. Minä haluaisin noita scilloja, ihanaa sinistä ketoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus voi olla hyväkin, ettei rahaa ole mittaamattomasti. Täytyy käyttää luovuutta ja ties mitä Pirkka-niksejä.
   Monta vuotta meillä oli vain scilla siellä, toinen täällä. Nyt sinisyys alkaa olla jo melko mittavaa.

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Onneksi täällä blogimaailmassa on kohtalotovereita, joiden kanssa tällaiset asiat on helppo jakaa. Puutarhaan hurahtamattomat eivät oikein aina ymmärrä...

   Poista
 17. Jep,
  kyllähän sitä innolla menee taimikauppaan ja aina löytää jotain ihanaa. Ihan päinvastoin kuin vaatekaupoissa, joissa tulee vierailtua erittäin harvoin ;)

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!