torstai 12. toukokuuta 2016

Kummallisuuksia

Keltareunapikarililja

Lisäsin blogiini kommenttien vahvistuksen vähäksi aikaa. Viime aikoina on tullut muutamia hiukan omituisia ja ehkä myös mieltä pahoittavia kommentteja. Täällä puutarhablogeissa on ollut todella ihania ihmisiä ja äärimmäisen vähän mitään epämiellyttävää. Mikä lienee ihmisiä nyt kiukuttavan, joten koitetaan tällä tavoin palauttaa rauha blogiini.

42 kommenttia:

 1. Hei mä sain kans. Ja mieleen tuli, että joku purkaa pahaa mieltään. Anonyymina tuli viesti. Ihme hommaa. Ja olen todellan nauttinut ja arvostanut hyvää ilmapiiriä ja kannustuksen määrää mitä puutarhabloggaajilla on keskenään. Kurjaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin tuntui, että jollain oli vain huono päivä. Enkä usko, että kyseessä on puutarhaihminen, vaan joku somessa liikkuva, joka nyt vain sattui minun ja sinun kohdallesi.

   Poista
 2. Omaan blogiini ei ole onneksi tullut ikäviä kommentteja. Toivotaan, että sinunkin blogistasi ne häipyisivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ikäviä kommentteja on ollut todella vähän. Ajattelin kuitenkin, etten anna tilaisuutta niille vähillekään.

   Poista
 3. Valitettavasti blogeihin lähettävät kommentteja joskus häiriköt, joilla ei näytä olevan riittävästi omaa elämää, kun pitää alkaa takertua toisten asioihin. Tsemppiä Between, kiitos kivasta blogistasi!
  Ihana, ihana keltareuna. Juuri ajattelin kirjoittaa ihanista "pikkareista" omaankin blogiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogit ovat osa tämän päivän somea ja someenhan mahtuu kaikenlaista. On niin helppoa purkaa pahaa mieltään, kun ei tarvitse sanoa mitään kasvotusten. Itse asiassa olen ihmetellyt, miten vähän negatiivisuutta täällä onkaan. Verrattuna esimerkiksi facebookiin.

   Kävinkin lukemassa pikkarijuttusi. Jännää, miten ensin innostuu kirjopikarililjoista ja hetken päästä huomaa, että niillähän on serkkuja ja vaikka mitä sukulaisia. Niitäkin pitää siis saada. Sama pätee kaikkiin muihinkin kasveihin. Harmi, ettei noista viidestä istutetusta keltareunoista noussut kuin yksi ainokainen. Se onkin sitten sitäkin ihanampi.

   Poista
 4. Keltareunapikarilijasi on söpö. Ja aiemmissa kuvissa myös muut liljaset. Toivotaan, että omituisuudet kaikkoavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se todellakin söpö. Toivottavasti päättää jäädä vakituiseksi asukiksi ja runsastua.

   Poista
 5. Onpa kaunis tuo keltareunapikarililja ja minulle ihan uusi ja ennennäkemätön.
  Toivotaan, ettei tänne puutarhablogeihin ala pesiytyä liiemmälti näitä ilkeämielisiä kommentoijia, sillä puutarhaihmiset ovat lähes poikkeuksetta mukavia, kannustavia, vinkkejä jakavia ja elämänmyönteisiä ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten tuossa jo Sailalle totesin, olen ihmetellyt, ettei täällä puutarhablogeissa juurikaan ole ilkeämielisyyttä. Facebookin puolella siihen törmää jatkuvasti. Eivät nuo kommentoijat olleet edes puutarhaihmisiä. Lienevät vain pahaa mieltä purkaakseen seikkailleet netissä ja osuneet minun kohdalleni.

   Poista
 6. Samoja havaintoja olen tehnyt joistain kommenteista eri puutarhablogeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi nimimerkki näyttää liikkuvan myös muissa puutarhablogeissa. Hän ei kuitenkaan itse ole puutarhabloggari, joten taitaa vain purkaa pahaa mieltään siellä täällä.

   Poista
 7. Tuo komenttien valvonta on hyvä idea silloin kun blogiin tulee epämiellyttäviä kommentteja ja olen kyllä sitä itsekin joskus harkinnut mutta en ole vielä toistaiseksi ottanut valvontaa käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan ylimääräistä vaivaa kommenttien valvonnasta tulee, mutta koitan saada pari häirikköä pois. Palataan sitten toivoni mukaan normijärjestykseen.

   Poista
 8. Oi, miten ihana tuo keltareunapikarililja! En ole ennen nähnytkään, pitääkin lisätä se pakko saada -listalle.

  Harmillista, jos jotkut haluavat jostain syystä kommentoida ikäviä. Puutarhablogeissa nimenomaan on ollut ihanan kannustava ja postiivinen ilmapiiri, toivottavasti se myös jatkuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin ostaa keltareunapikarililjan viime syksynä Puutarhanikkareilta. Viidestä sipulista yksi nousi, mutta ehkä ne muut ilmestyvät sitten ensi syksynä.

   Ikävyyksiä kommentoijat eivät näytä olevan itse puutarhabloggareita. Mitä lienevät, pahaa oloaan purkavia someseikkailijoita.

   Poista
 9. Kannattaa käyttää tätä vahvistusta. Itse en ole tästä luopunut.
  Toivotaan, että tilanne rauhoittuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahaa oloaan purkavat someseikkailijat taisivat olla asialla. Eivät onneksi puutarhabloggareita.

   Poista
 10. Ihana herkkimys tuo pikarililja ❤️
  Minullakin on ollut sama mielessä jokusen kerran. Kyllä sellaiset kommentit harmittavat pitkän aikaa, ja ne ovat tietysti anonyymien kirjoittamia, arvaahan sen. Pitää vaan kovettaa mielensä ja ajatella että meitä on moneen junaan ja ilkeät kommentit heijastuvat ihmisen omasta pahasta olosta.
  Mutta sinulle Between tahdon toivottaa mitä ihaninta viikonlopun odotusta, aurinkoisin terkuin Tuulikki ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulikki, samoin sinulle mukavaa viikonloppua. Joka onkin jo alkanut.

   Some on tuonut mukanaan helpon tavan purkaa pahaa mieltään vieraille ihmisille. Toivottavasti kommenttivalvonta siivoaa heidät pois ja voin palata normaaliin päiväjärjestykseen.

   Poista
 11. Hamillisia nuo ikävät kommentit:-( Kaunis tuo keltareunainen pikarililja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkavat ehkä pahaa mieltään täällä somemaailmassa, mutta samalla aiheuttavat pahaa mieltä myös viestiensä vastaanottajille.

   Poista
 12. Harmi, että känkkäränkät ovat rantautuneet puutarhablogeihinkin. Olisiko niin, että kun jotain nostetaan, toiset katsovat asiakseen lytätä ja masentaa hänet sen sijaan, että osaisivat iloita toisen kanssa. Olen aina iloinnut puutarhablogien kannustavasta ja positiivisesta ilmapiiristä, toivottavasti se säilyykin sellaisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät onneksi olleet puutarhabloggareita, vaan ilmeisesti pahaa mieltään purkavia someseikkailijoita. Harmi sinänsä, että löytävät tiensä tänne puutarhablogeihinkin. Luulisi, että facebook heille riittää. Toivotaan, että ovat vain ohimenevä ilmiö, eivät tosiaankaan rantaudu tänne pysyvästi.

   Poista
 13. Harmi tällaiset ei asialliset kommentit. Joillakin on ehkä paha olla ja mistähän se johtunee!
  Aikanaan Seniorinetti jouduttiin lopettamaan sinne pesityneiden epäasiallisten kirjoittajien ja kommentien takia. Silloin ei puhuttu vihapuheista, mutta jotain sellaista se varmaan oli. Joillakin vain on jostain syystä paha olla ja yksi sen ilmentymä on epäasiallisuus somessa.
  On se vain kumma kun ihanasta puutarha-asiastakin saadaan jotain aihetta pahansuopaisuuteen ja muuhun asiattomuuteen.
  Mutta meillä on onneksi se puutarha josta voimme ammentaa voimaa ja iloa unohtaen pois kaikki pahansuopaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät olleet onneksi puutarhabloggareita, vaan ilmeisesti pahaa mieltään purkavia someseikkailijoita. Harmillista, mutta toivotaan heidän katoavan. Facebookissa epäasiallisuuden ovat ihan arkipäivää ja onkin ollut aivan ihanaa, etteit täällä sellaiseen juurikaan törmää.

   Poista
 14. Voi miten ikävää, inhoan tuollaista. Minäkin olen osani saanut. En ymmärrä miksi jotkut tahtovat olla niin ilkeitä, maailma olisi paljon parempi paikka jos olisi enemmän kiltteyttä ja kannustamista. Mitä ainakin täällä puutarhamaailmassa tuntuu olevan muutoin tosi paljon. Halit sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia!
   Täällä puutarhamaailmassa kaikki ovatkin uskomattoman kannustavia ja toisiaan tukevia ihmisiä. Nämä huonotuuliset kommentoijat lienevät jotain pahaa mieltään purkavia someseikkailijoita.

   Poista
 15. Kyllä rumista kommenteista tulee paha mieli vaikka ne yrittääkin unohtaa heti. Puutarha & kissa-aiheet ovat niin viattomia että ihmettelen miten joku keksiikin niistä jotain negatiivista sanottavaa. Toivon mukaan ei ala satamaan, eli aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha-aiheista kukaan ei ole onneksi pahaa sanonut. Sen sijaan kissajutut ja muutama muu elämään liittyvä asia on kirvoittanut ilkeyksiä. Eivät onneksi ole puutarhablokkareita, vaan jotain someseikkailijoita.

   Facebookissa kaikenlainen ilkeämielisyys on ihan arkipäivää. Seurasin aiemmin Kissaihmiset -ryhmää, mutta poistuin sieltä, sillä en kestänyt sitä vihan määrää, jota jotkut jopa kissaihmisiksi itseään kutsuvat ilmoille roiskivat.

   Itse asiassa saisi yhden päivän sataakin, sillä puutarhassa alkaa olla äärimmäisen kuivaa. Kunhan ei sada viikkotolkulla putkeen. Yksi päivä tässä vaiheessa riittää mainiosti.

   Myös sinulle ja Watille mukavaa viikonloppua.

   Poista
 16. Asiaton viesti saattaa pilata hyvin alkaneen päivän, mutta niistä ei kannata lannistua. Jatka vaan samaan tyyliin. Hyvää viikonloppua sinulle Between!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetkeksi kyllä tulee aivan hurjan paha mieli, mutta onneksi niistä alhoista pääsee ylös. Ja sanottakoon, ettei ilkeämieliset olleet puutarhabloggareita, eikä varmaan puutarhaihmisiä laisinkaan, vaan mitä lie pahaa mieltään purkavia someseikkailijoita.

   Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 17. Voi harmi! Tiedän, että blogimaailmassa liikkuu paljon känkkiä, mutta puutarhablogeissa niitä on ollut vähemmän.

  Mukavaa viikonloppua kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätkä nämäkään olleet ilmeisesti edes puutarhaihmisiä, puutarhablogaajista puhumattakaan. Mitä lienevät pahaa mieltään purkavia someseikkailijoita.

   Poista
 18. Tuollaiset kommentoijat eivät voi oikeasti harrastaa puutarhanhoitoa. Tai sitten harrastavat liian vähän. Kannattaisi vähän lisätä multaa kynsien alle, että tulisivat paremmalle mielelle.
  Meidän tarttis pyytää tollaset kiukuttelijat meidän bloggaajapäivään, kyllä se hyvä mieli tarttuisi ja ilkeys häviäisi. :)
  Halauksia sinulle ihana puutarhaystäväni! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina!
   Luultavasti ovatkin yksinäisiä ja tavalla tai toisella elämäänsä pettyneitä. Sinulla onkin hyvä resepti eli multaa kysien alle ja maata möyrimään. Se parantaa vaivan kuin vaivan.

   Poista
 19. Olen Riinan kanssa samaa mieltä, eivät voi kaivella maata, mutta lämpimästi sitä suosittelen, sillä se on parasta terapiaa, mitä voi olla!!
  Toivottavasti pysyvät poissa ja ottavat vinkistä vaarin.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 20. Ärsyttävää sellainen negatiivisen energian levittäminen! Mur!

  Toi keltareunakaunotar on aivan ihastuttava!<3

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!