perjantai 2. maaliskuuta 2018

Siskokset - nautinollinen elokuvatapaus

Kylän kirsikkapuu toukokuussa 2017

Siskokset (Umimachi Diary, Japani 2015) Hirokazu Kore-edan herkkä ja kaunis tarina rakkaudesta ja perhesiteistä. Kolme siskosta tutustuvat isänsä hautajaisissa heille tuntemattomaan sisarpuoleen, jolle he avaavat kotinsa.

Tämä keskiviikkoiltana 28.2. Teemalla esitetty japanilainen elokuva tarjosi nautinnollisen katselukokemuksen. Puutarhaihmisenä tietenkin katse kiinnittyi upeaan luontoon vaaleanpunaisine kirsikankukkineen ja vehreine vuoristonäkymineen. Japanilainen kulttuuri tuotiin esille arvokkaasti ja kauniisti. Koin siskosten tunteista puhumisen vaikeuden ja pidättyneisyyden jotenkin hyvin samankaltaisena verrattuna omaan kulttuuriimme.

Siskokset rannalla - kuva netistä

Televisiossa pyörii päivä toisensa jälkeen joka kanavalla samat räiskintäleffat. Niiden nimetkin menevät jo niin sekaisin keskenään, että vain hetken alkua katselemalla voi todeta nähneensä ko. leffan vähintään kolme kertaa. Mikä nautinto onkaan saada silloin tällöin joku laadukas eurooppalainen, aasialainen tai peräti täysin vieraan kielialueen elokuva katseltavakseen. Siskokset -elokuva on juuri sellainen. Se on katsottavissa Yle Areenassa. Suosittelen lämpimästi!

Mukavaa viikonloppua ja alkanutta maaliskuuta kaikille!

38 kommenttia:

 1. Teemalta tulee onneksi vaihtoehtoja niille räiskintäleffoille, joita niin osuvasti kuvailit. Voi harmi, kun missasin tämän helmen, kuulostaa aivan ihanalta. Onneksi on Areena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on Areena. Kannattaa ehdottomasti katsoa tämä elokuva, eikä vähiten puutarhaihmisen näkökulmasta. Oli niin upeita kasveja ja maisemia, että ihan sydämeen otti.

   Poista
 2. Jep, räiskintää riittää. Teemalta tosiaan tulee hyviä ohjelmaia. Minä olen missannut tuon elokuvan, kuten Sailakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sattumalta olin juuri elokuvan alkamisen aikaan telkun ääressä ja käänsin Teemalle. Ihana elokuva monessakin mielessä.

   Poista
 3. Kiitos vinkistä! Tåytyypä vierailla Areenassa, kun jäi telkkarista elokuva katsomatta. Minäkään en pysty katsomaan yhtään räiskintäelokuvia, ihmissuhdekuvat sen sijaan ovat aina kiinnostavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tämä elokuva olisi sinunkin mieleesi. Niin kaunis monessa mielessä.

   Poista
 4. Kiitos vinkistä! Minäkään en tykkää sarjoista ja elokuvista, joissa ammutaan ja kiusataan ihmisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä elokuvassa oli upeaa seesteisyyttä ja tarina houkutteli katsomaan, miten se loppuu. Maisemat ja kasvit olivat uskomattoman kauniita.

   Poista
 5. Mä katselin tuon elokuvan ihan haltioituneena.
  Tapahtumat olivat tarpeeksi hitaita ja tunnelma oli ihana.
  Tuo vihreys ja minulle rakas Japani, sai mut niin fiiliksiin. Ikuisena japaninkielen opiskelijana myös puhutut repliikit olivat mannaa. Hyvää puhekieltä, josta ymmärtääkin jotain. Monissa vanhoissa japanilaisissa elokuvissa kieli on jotain vanhaa, ettei siitä ymmärrä oikeastaan mitään.
  Miehenikin jaksoi katsoa elokuvan, ehkä Japanin kaipuussa. Normaalisti hän katsoo actionia, ja tuosa elokuvassa ei hänen mielestään tapahtunut mitään. Mutta oli silti mielenkiintoinen.
  Ja nälkäkin siinä tuli. Oli ihana katsoa japanilaisia ruokia.
  Minäkin suosittelen tätä elokuvaa lämpimästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä pitää mainita, että Japanissa asuneena olen samaa mieltä, että meillä suomalaisilla on todella paljon yhteistä japanilaisten kanssa. Vaikka kulttuurimme sinänsä on todella erilaiset, me olemme luonteeltaamme hyvin samanlaisia. Japnailaiset tosin taitavat olla iloisempia ja ystävällisempiä.

   Poista
  2. Arvasin, että sinä varmasti katsot elokuvan. Olipa kerrassaan ihana elokuva kaikin tavoin. Tykkään kovasti japanilaisista elokuvista, joita meillä näytetään harmittavan vähän. Luin netistä, että Japanissa tehdään vuosittain valtava määrä leffoja, joista vain hippunen eksyy Eurooppaan.
   Mitkä maisemat ja kasvit. Vieläkin olen täysin leffan lumoissa. Olipa aivan ihana elokuva.

   Poista
 6. Tämä odottaa nauhoitettuna hiljaista keskittymisen hetkeä. Onneksi on teema. Sieltä tulee usein myös hyviä ranskalaisia elokuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teeman anti tulee yleensä tarkoin tsekattua, mutta nyt meinasi tämä japanilainen ihanuus ihan mennä sivu suun. Ranskalaiset ja italialaiset leffat ovat aina olleet mieleeni. Samoin monet espanjalaiset yllättävät positiivisesti. Onneksi tosiaan on teema.

   Poista
 7. Kiitos vinkistä! Harva elokuva on tosiaan hyvä.
  Joku aika sitten katsoin areenalta Liian paksu perhoseksi-elokuvan. Olen sen aiemminkin katsonut toki. Se oli taas yhtä koskettava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut Liian paksu perhokseksi kirjana ja nähnyt leffan. Nyt näin mainoksen leffasta ja ajattelin, että täytyypä katsoa se uudelleen. Kestää kyllä erinomaisesti toisen ja kolmannenkin katsomisen.
   Katsopa myös tämä Siskokset. Hieno elokuva. Ja muista katsella myös kasveja ja maisemia.

   Poista
 8. Oih! Tuon haluaisin nähdä!
  Kuulostaa juuri selaiselta sydäntä sykähdyttävältä ja kauniilta, mutta myös hieman erilaiselta kuin normaalit jenkkiversiot.
  Kiitos vinkistä ja suloista viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!
   Jollei teillä ole mahdollisuus nähdä Areenaa, huomasin, että Siskokset -elokuva löytyy myös dvd:nä. Lämpimät suosittelut, oli ihana elokuva.

   Poista
 9. Minäkään en räiskinnästä välitä ollenkaan. Tykkään eniten BBC:n pukudraamoista, mutta niitäkin tulee harvakseltaan. Rauhallistunnelmaisia elokuvia näkee aika harvoin, joten minun täytyy katsastaa tuo Siskokset-leffa, kiitos vinkistä! Watti taitaa meillä olla ainoa, joka tykkää väkivaltapätkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siskokset elokuva oli tosiaan hyvin rauhallinen ja seesteinen. Tunnelma oli kuitenkin käsin kosketeltava ja monin paikoin herkisti.
   Watti varmaan hyväksyy sen, että katsot muitakin kuin räiskintäleffoja, jos rapsutat sitä leffaa katsoessasi riittävän innokkaasti.

   Poista
 10. Tämä täytyy ehdottomasti katsoa, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsele myös elokuvassa näkyviä maisemia ja kasveja.

   Poista
 11. Katson nykyään hyvin valikoidusti elokuvia, aika usein Teemalta. Kotipiirissäkin on tapahtumia kuin elokuvista, nimittäin puolison lähiomaisen kuoleman jälkeen virkatodistuksesta ilmeni salattu sisarus yli 60 vuoden takaa. Tehtiin oma "kadonneen jäljillä"-ohjelma ja tuntematon sisarus löytyi...Oikeastaan heitä onkin kolme...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin jännittäviä tapahtumia. Muutamia uusia sisaruksia on tuttujen omaisten kuoleman jälkeen ilmaantunut, joten ilmiö taitaa olla oletettua yleisempää.

   Poista
 12. Kiitos vinkistä. Laatuelokuvat ovat aina katsomisen arvoisia.

  VastaaPoista
 13. Kuulosti sellaiselta että on kyllä katsottava! Aurinkoista alkavaa
  viikonloppua ja Mukavaa alkanutta maaliskuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde, samoin sinulle! Auringonpaisteen lomassa voi välillä hyvän leffankin katsoa.

   Poista
 14. Teemalla tulloo hyviä elokuvia. Hyvä ol tuokin kuva.
  Mie kyllä tykkeen kunnon länkkäreistäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemalta tulee tosiaan hyviä elokuvia.
   Hyviä länkkäreitäkin on, mutta valitettavan harvoin niitä näytetään. Enimmäkseen ihan turhanpäiväisiä leffoja, joita ei jälkikäteen juuri edes muista. Coenin veljesten elokuvista pidän (eivät tosin ole länkkäreitä), vaikka ne sisältävät väkivaltaa.

   Poista
 15. Täytyypä katsoa! Veljeni on Japanissa töissä ja minun on pitänyt lähteä siellä käymään. Oli vähän tarkoitus mennä nyt keväällä kirsikkapuiden kukinnan aikaan. Mutta sitten tytär tosiaan ilmoitti nyt kohta syntyvästä vauvasta, joten en kyllä malta tänä keväänä lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä vauvoja joka kevät synny. Enpä lähtisi mihinkään minäkään vastaavassa tilanteessa. Herkuttele kuitenkin Japani-tunnelmilla katsomalla tuo leffa.

   Poista
 16. Minulta elokuva meni ohi, pitää katsoa näkisikö sen netissä. Kiinnostaa myös siksi että olen oman siskopuoleni tavannut vasta aikuisiällä ja lähtenyt siitä rakentamaan sisaruutta loppuelämäksi.
  Tsemppiä Juusolle! Rohkeasti oli ulkona, meillä ei nuoremmatkaan ulkoile nyt lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuvassa sisaruuden rakentaminen onnistui hienosti, vaikka ongelmia toki matkalle mahtui. Areenassa leffa on edelleen nähtävissä.
   Tuon yhden ulkokävelyn jälkeen Juuso onkin tehokkaasti kiertänyt ulko-oven. Ikkunalaudalla on mukavampaa ja hiekkalaatikko kelpaa erinomaisesti.

   Poista
 17. Ah, katsoin juuri leffan Areenasta, kiitos Mimon Mamin, joka vinkkasi asiasta blogini kommenteissa. Aivan hurmaama elokuva, rakastuin oitis elokuvan tunnelmaan ja väritykseen, kauniisiin ihmisten kohtaamisiin ja tietty siihen japanilaisuuten, jota niin rakastan. <3 Huikea elokuva.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!