sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Arvokas lemmikki


Juuso on jonkin aikaa raapinut kovasti korvaansa. Kiinnitin siihen huomiota oikeastaan vasta, kun korvalehdistä alkoi löytyä tuoreita naarmuja ja kuivuneita rupia. Googletin netistä erilaisia kissan korvavaivoja ja koitin tutkia, näkyykö Juuson korvissa vaikkapa korvapunkin aiheuttamaa kahvinpurumaista töhnää. Ei löytynyt. Tosin, eipä Juuso kovin helposti antanut minua korvalehtiään väännellä.

 
Juuso täyttää kesäkuun alussa 16 vuotta, joten olen alkanut tarkkailla sen kuntoa ehkä tavallista enemmän. Minusta se on viime aikoina juonut aika paljon. Ja tietenkin kissa myös nukkuu tosi paljon, mikä saattaa johtua myös talvesta. Juuso kun ei niin kovin tykkää ulkoilla kylmässä ja lumessa. Kun lisäksi rokotusaika alkoi lähestyä, katsoin parhaaksi varata ajan tarkempiin eläinlääkäritutkimuksiin.


Juuso ei ole kovin rutinoitunut autossa matkustaja, eikä se myöskään vapaaehtoisesti kömmi kuljetuskoppaansa. Hetken reippailimme kotona vilkkaassa tahdissa peräkanaa, kunnes vihdoin sain Juuson kiinni ja työnnettyä koppaan ja kannettua autoon. Kyllä katti ymmärsi, ettei ole mikään normaali aamupäivä, vaan jotain omituista on tekeillä. Etenkin, kun sille ei annettu aamulla ruokaa, vaan pientä kissaa pidettiin nälässä. Muutaman kerran se ilmoitti autossa vastalauseensa, mutta ihan kunnialla päästiin eläinlääkäriin saakka.


Lääkäri tutki Juuson kunnolla todeten, ettei ainakaan päällisin puolin mitään omitusta havaitse. Korvatkin tutkittiin ja sieltä löytyi vähän eritettä, jota varten Juuso sai tippoja laitettavaksi kahdesti päivässä useamman päivän ajan. Sitten Juuso laitettiin takaisin koppaan, jonne se tällä kertaa menikin mielellään. Kuvitteli ressukka ilmeisesti pääsevänsä pian takaisin kotiin oman ruokakuppinsa äärelle. Ei, matka jatkui lääkärin ja hoitajan huomassa labraan ja ultraan. Mamma jäi odotustilaan jännittämään itsekseen.

 
Labrassa Juusolta otettiin verikokeet ja virtsanäyte. Kissa palautettiin minulle kopassaan side etutassunsa ympärillä. Hieman peloissani ja jännittyneenä rapsuttelin kopassa köllöttävää kissaani ja odottelin lääkärin tuomiota. Ohi kulkevalta hoitajalta oli pakko välillä kysyä, rauhoittivatko he Juuson, kun se nökötti niin oudon rauhallisena kopassaan. Eivät olleet rauhoittaneet. Juuso oli kuulemma antanut ottaa näytteet vastustelematta. Kenties Juuso tuumi, ettei kiduttaminen jatku, jos hän on ihan hiljaa ja näkymätön.


Lopulta tulokset olivat valmistuneet ja lääkäri kutsui niitä kuulemaan. Ei mitään vaivaa missään. Juuson kaikki arvot ovat normaalit ja lääkärin mielestä Juuso on hyväkuntoinen ja terve. Ei ikääntyville kissoille tavallisia munuaisvaivoja, ei diabetestä, eikä mitään muutakaan. Vain pieni tulehdus korvissa ja se hoituisi tipoilla. Lopuksi Juuso sai vakiorokotuksensa ja luvan lähteä kotiin.

Muutama kissankarva on näköjään linssissäkin.

Arvaatte varmaan, että halvaksi tämä reissu ei mammalle tullut. Olin varautunut siihen, ettei ihan pikkurahalla eläinlääkäristä milloinkaan ulos lähdetä, mutta 391 euroa kirpaisi tosi napakasti. Ymmärrän hyvin, miksi eläinlääkärin asiakkailta ensimmäisenä kysytään mahdollisia vakuutuksia. Eipä sellaisia taida maatiaiskissoille edelleenkään edes saada. Onneksi Juuso on ollut hyvin terve kissa. Toivottavasti niin on jatkossakin.


Olen ehdottomasti sitä mieltä, että jos lemmikin ottaa, siitä tulee kantaa kaikkinainen vastuu alusta loppuun saakka. Eläinlääkärireissut kurittavat kukkaroa ankarasti ja monelle muutenkin tiukalla budjetilla elävällä voi tänä päivänä olla valinnan paikka, ostaako ruokaa vai kiikuttaako hoitoa tarvitseva eläin lääkäriin. Surullista, jos lemmikkieläimen pitämisestä tulee ylellisyyttä, johon ei vähävaraisten tulot enää riitä. Eläin tuo ihmiseloon niin valtavasti iloa ja positiivista voimaa. Eläin myös opettaa empatiaa ja toisen elollisen olennon arvostamista ja huomioonottamista niin lapselle kuin aikuisellekin. Ihmistä eläin tuskin korvaa, mutta hyvänä kakkosena se tulee.

66 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat! Minulla ei ole kissaa, mutta koira on. Ymmärrä hyvin huolesi sen terveydestä. Halpaa ei ole eläinlääkärillä käynti todellakaan. Me otettiin nyt tälle nykyiselle vakuutus. Halpa ei tosin ole sekään... Toivotaan kisulle vielä monia hyviä vuosia. Oma koirani täyttää tänään 2 vuotta. Onneksi on niin nuori vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät onnittelut 2-vuotiaalle! Täytyy niitä lemmikinkin synttäreitä viettää. Lemmikit ovat tärkeitä perheenjäseniä.
   Kun Juuso perheeseemme otettiin, ei vielä maatiaiskissoille vakuutuksia saanut. Nyttemmin tilanne taitaa olla toinen. Maksaahan se vakuutuskin, mutta isoissa ja ylättävissä kuluissa pienentää kuitenkin hetkittäistä maksutaakkaa.

   Poista
 2. Onneksi Juusolta ei löytynyt mitään vakavampaa ja että korvatipoilla varmaan kutina loppuu. Olen kanssasi samaa mieltä, kun eläimiä ottaa, ne pitää huolella myös hoitaa!

  Ihanat kuvat Juusosta, suloiset pienet tassut! Rapsutuksia ja silityksiä täältä Kivipellosta ja pojilta puskut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuso kiittää rapsutuksista ja puskuista koko Kivipellon porukkaa.
   Onneksi ei mitään löytynyt. Kyllä sitä vanhan lemmikin kanssa eläinlääkäriin aina hiukan peläten menee. Tai nuoremmankin. Ovat ne niin rakkaita, että luopuminen tuntuu tosi vaikealta ajatukselta.

   Poista
 3. Vaikka eläimistä on paljon iloa,on niistä myös huoltakin ja rahanmenoja. Meidän kissoja on käytetty lääkärissä milloin minkäkin syys vuoksi. On kollitappeluita, joitakin tulehduksia ja Siiri oli kerran tiputuksessakin. Onneksi nyt ei ole pitkään aikaan ollut niitä murheita. Hyvää jatkoa Juusolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuso kiittää ja kehrää onnellisena!
   Vastuullinen lemmikinomistaja on varmasti käynyt kerran jos toisenkin eläinlääkärissä. Vähintäänkin rokotukset täytyy säännöllisesti hoitaa.

   Poista
 4. Olipa hyvä, että Juusolla oli kaikki kunnossa!
  Lemmikit tulevat todella rakkaiksi ja niistä on valtava huoli, jos tuntee ettei kaikki ole hyvin.
  Tämä oli todella aiheellinen postaus ja olen samaa mieltä kaikesta, mitä mietit eläinlääkäriaiheesta. Täällä on kokemusta vain kanien eläinlääkärikäynneistä, mutta aivan samoin ajattelen. Olemme saaneet aina loistavaa hoitoa ja tuntuu, että eläinlääkärissä paneudutaan melkein paremmin potilaaseen, kuin ihmisten lääkäreissä. Hinta on kuitenkin todella kirpaissut, varsinkin jos vertaa kanien tai muiden pienien lemmikkien hankintahintaan. Mutta olen aivan samaa mieltä, että jos lemmikin hankkii siitä on myös valtava vastuu. Eläinkaupassa pitäisi melkein kurssittaa lemmikin hankkijaa ennen sen hankintaa.
  Mutta toisaalta niin kuin sanot, on harmi jos lemmikeistä tulee vain harvojen ja valittujen ylellisyys. Monelle lapsiperheelle tai eläkeläiselle lemmikki olisi niin tärkeä seuralainen.
  Rapsutuksia Juusolle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa ajattelin Juuson kanssa eläinlääkärissä ollessani, että kunpa ihmisetkin kiikutettaisiin samalla huolella ja hellyydellä lääkärin huoneesta labraan ja ultraan ja tulokset saisi odottaessa. Sen sijaan, että käsketään soittamaan ja varaamaan aikoja, jotka menevätkin ties kuinka pitkälle. Juuson tutkimus oli ensi luokkaista, mutta olihan se hintakin aika ensiluokkainen. Ihan sama, minkä kokoinen ja laatuinen lemmikki on. Yhtä tärkeä ja rakas se on ja yhtä lailla sen terveydestä on huolehdittava. Koira, kissa, kani tai vaikka käärme. Meillä lääkittiin aikoinaan akvaariokalojakin ja seuratiin sydän syrjällään niiden kulloistakin tilannetta.

   Juuso kiittää lämpimästi rapsutuksista!

   Poista
 5. Hyvä kuulla, että Juusolla on kaikki hyvin! Toivottavasti myös korvat saadaan pian kuntoon ja edessä on vielä monta hyvää yhteistä vuotta.
  Me kävimme 14-vuotian seniorikissamme kanssa juuri perjantaina samankaltaisella visiitilla. Kissa on laihtunut melkoisesti, vaikka muuten onkin oma itsensä. Verikokeet olivat kunnossa, mutta pernassa näkyi jotain kasvaimen tyyppistä - lääkäri lupasi vielä selvittää asiaa kollegoiden kanssa ja palata alkuviikosta asiaan etenemisen osalta. Yksi vaihtoehto on ilmeisesti pernan poistaminen. Täytyy miettiä, millaiset riskit ja hyödyt siihen liittyvät. Mutta sillä välin rapsutamme kissaa ja olemme kiitollisia yhteisestä ajasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, teilläkin on sitten tärkeitä päätöksiä mahdollisesti edessä. Niin se vain on, että lemmikki on perheenjäsen ja kyllä sen hyvinvoinnin eteen on valmis aika paljon panostamaan. Toivomme täällä Juuson kanssa, että seniorikissanne asiat ovat hyvällä tolalla ja hänelläkin olisi vielä monia hyviä vuosia edessä kanssanne.

   Poista
 6. Meillä on nyt kissaton talous, kun Pesosestakin piti luopua. Kolme-neljä vuotta kävimme Peson kanssa kuukausittain lääkärissä verikokeissa ja haimme sille ruuan ja lääkkeet eläinlääkäristä....varmaan arvaat etteivät kuluneet vuodet olleet "halpoja", mutta ehdottomasti kannatti...niin ihana kissamme oli...vieläkin tulee kyyneleet silmiin kun muistelen kissojamme...

  http://kissatviirujapeso.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raija, otan osaa! On ne lemmikit niin rakkaita, että kaikkensa niiden hyväksi tekee.
   Kiitos tuosta linkistä. Kävin katsomassa ja kommentoimassa. Postauksesi herkisti kyyneleet silmiin.

   Poista
 7. Voi ihanaa Juusoa, mahtava juttu, että hän on niin hyvässä kunnossa! Ihanaa.
  Kyllä maatiaiskissallekin saa vakuutuksen, mutta iäkästä lemmikkiä ei enää voi vakuuttaa, vaan se olisi pitänyt ottaa jo nuorena.
  Käyn kunnaneläinlääkärillä useimmiten, se on selvästi yksityisiä eläinlääkäriasemia edullisempi, ja siellä saa aivan ihanaa hyvää hoitoa ja tutkimuksia myös. Mutta ainakin meillä päin kunnanell on usein iltapäivisin saarikeikoilla hoitamassa isompia tuotanto-/kotieläimiä, niinpä ei voi tuosta noin marssia eläinlääkäriin. Jos on akuutti ongelma, täytyy useimmiten mennä yksityiselle.
  Paljon terveitä vuosia ja rauhallista kotielämää ilman koppaa, autoa ja lääkäreitä Juusolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sellainen mielikuva, ettei aikanaan Juuson meille tullessa maatiaiskissoille vielä saanut vakuutuksia. En tosin ole varma. Myöhemmin olen sitä kuitenkin harkinnut ja törmännyt juurikin siihen, ettei aikuiselle kissalle sitä enää saa.
   Tyttären kissoja on käytetty kunnaneläinlääkärillä, joka onkin merkittävästi edullisempi, mutta hoito ja palvelu aivan yhtä pätevää, kuin missä muualla tahansa. Kirkkonummella on nykyisin vaikea saada aikoja kunnan eläinlääkärille, koska kunta yhdisti palvelunsa Espoon kanssa. Muutaman kerran olen käynyt hoidattamassa Juuson hampaatja rokotukset Nummelassa yksityisellä eläinlääkärillä, joka on edullinen ja asiallinen. Hänestä tulee mieleen oikea maalaiseläinlääkäri ja paljon hän käykin ympäristön maatiloilla ja hevostalleilla. Hänellä ei ole kuitenkaan ole laboratoriotiloja, joita nyt tarvittiin.

   Juuso tykkääkin mieluummin maata kuljetuskopan katolla, kuin sen sisällä.

   Poista
 8. Hyvä, Juuso on kunnossa. Olen samaa mieltä kirjoituksesi kanssa. Eläin on tosi tärkeä perheenjäsen eikä sitä pitäisi jättää yhtään vähemmälle hoidolle. On tosi harmillista, että eläinten hoito on niin kallista, kun eläimestä on niin paljon iloa. Voisin kuvitella, että erityisesti paljon kotonaolevalle pienituloiselle eläimen seura olisi tosi terapeuttista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet tutkimukset kertovat, että lemmikillä on hyvin paljon positiivisia vaikutuksia ihmiseen. Esimerkiksi verenpaine laskee ja mieliala kohenee. Yksinäinen ihminen saa edes yhden syyn lähteä ulos, kun pitää koiraa ulkoiluttaa. Eläinlääkärin kassalla kyllä tuli mieleen, että miten tuollaisen laskun maksaisi perustoimeentulolla. Ei mitenkään. Mahtaisiko siihen saada edes toimeentulotukoa?

   Poista
 9. olen täysin samaa mieltä siinä, että lemmikeistä pitää huolehtia. Hoitohinnat ovat myös koirilla hätkähdyttävät, tiedän kokemuksesta. Pääomasijoittajafirmat ovat löytäneet alan, ja esimerkiksi tässä meillä lähellä on eläinsairaala, jossa on hyvä hoito, mutta kaikki koiralliset kauhistelevat paikan järkyttävän kalliita hintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinlääkärit ovat voimakkaasti ketjuuntuneet ja niiden omistus keskittynyt viime vuosina. Meidän kylällä on koirien hampaisiin erikoistunut eläinlääkäriasema. Varmasti hoiton on laadukasta ja osaavaa, mutta kyllä se sitten näkyy hinnassakin. Ja se näkyy myös siinä, että oli eläimen vaiva mikä tahansa, ensimmäisenä avataan suu ja katsotaan hampaat. Se pikkuisen ärsyttää. Siellä olen Juusoa monet kerrat käyttänyt niin rokotuksissa, hampaiden hoidossa kuin akuuteissakin tapauksissa. Nyt yritys oli uusinut kotisivunsa, enkä löytänyt sieltä mitään tietoa muista hoidoista ja hinnoista, kuin hampaista. Luultavasti olisin saanut Juusolle saman hoidon samalla hinnalla, kuin nyt espoolaisessa paikassa. Hampaiden kunto on toki tärkeää, mutta tuli sellainen tunne, että menen jonnekin muualle. Espoon eläinlääkäritalo Viherlaaksossa on yksityinen, eikä käsittääkseni kuulu mihinkään ketjuun. Olen käynyt siellä aiemminkin ja myös muutama koiratuttavamme käyttää sitä. Voin suositella lämpimästi. Myös aukioloajat sopivat työssäkäyville.

   Poista
 10. Hyvä kirjoitus! Samaa mieltä olen kuin Sinä ja monet kommentoijat, että hintavaa on lemmikin pitäminen, etenkin silloin kun on sairastelua. Berninpentu Jymylle otettiin heti vakuutus, lääkärireissu tuli kun annettiin uutta ruokaa liian iso annos, ja siitä seurasi kunnon ripuli, perinteinen hoito+lääkinnällinen ruoka, lasku 250€, omavastuu ei riittänyt... Hienoa, että iäkäs Juuso- kissasi on hyvässä kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen seurannut parin koiranomistajatuttavamme lääkärikäyntejä ja hurjia hintoja on sielläkin. Useimmat kai ottavatkin koiran myötä heti myös vakuutuksen. Ymmärrän, että eläinlääkäritoiminta on bisnestä, mutta hiukan matalammilla hinnoilla ihmiset ehkä käyttäisivät eläintään helpommin lääkärissä ja huolehtisivat niiden hyvinvoinnista paremmin.

   Poista
 11. Ihana kuulla, että vanhalla herralla on kaikki kunnossa! Ei ole itsestään selvyys tuon ikäisellä. Toivottavasti terveys jatkuu vielä monet vuodet!

  Tosiaan on kallista tuo eläinlääkärillä käynti. Yksi kevät vein Ellin tutkittavaksi, kun se hengitti niin oudosti. Mitään ei löytynyt ja maksu tutkimuksista oli tietenkin hurja. Kissa oli itse asiassa jo normaali, kun menimme lääkärille. Turhasta maksettiin sillä kerralla, mutta tulipahan kuitenkin hengitystiet tarkastettua.

  Ihania ilmoja ja nyt ja melko lämmintäkin, eiköhän Juusokin taas kohta ala nauttimaan ulkoilusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne vaivat näköjään alkavat kissoilla lisääntyä 15 vuoden ylittyessä. Onneksemme Juusolla ei korvatulehdusta kummempaa vaivaa nyt ollut.
   On se vaan helpompaa sitä kissaansa vierellään katsella, kun tietää, että se on terve. Pahinta on sellainen jäytävä epätietoisuus. Ymmärrän hyvin, että veitte Ellin lääkäriin, vaikka oireet olivat jo hävinneet.

   Kevätt on selvästi ilmassa, vaikka meidän pihalla taitaa ollakin kaikki Etelä-Suomen lumet. Hetki sitten ajoin Espoosta kotiin ja totesin, että siellä oli paikoin lumet hävinneet kokonaan. Katujakin jo pestiin.

   Poista
 12. Juuso <3. On kyllä hintavaa käydä eläinlääkärissä, mutta minkäs teet, kun ei voi olla ilmankaan eläimiä =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee. Lemmikin pitäminen on omanlaisensa harrastus, joka täytyy ottaa huomioon lemmikkiä ottaessaan. Eipä tässä maailmassa mikään ole ilmaista. Lemmikin tuomaa iloa ei kuitenkaan voi rahassa mitata.

   Poista
 13. Ihania kuvia!
  Totta, että eläinlääkärireissut ovat hintavia. Nyt kuitenkin tiedät että kaikki on kunnossa. Kyllähän näistä kavereista pitää huoli pitää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sillä eläinlääkärilaskulla sai taas joksikin aikaa mielenrauhaa ja tyytyväisyyttä siitä, että tietää kissan olevan kunnossa.

   Poista
 14. Kiva kuulla, että Juusolla on kaikki hyvin. Hieno saavutus ikäkissalle. Silitykset komealle pojalle! Eläinlääkärireissut ovat aina raskaita ja myös hintavia. Olen samaa mieltä, että lemmikistä on täysi vastuu ja sille pitää antaa myös terveydenhoito. Mutta tuollainen summa kirpaisee pahasti kukkaroa ja varsinkin jos on esimerkiksi työtön tai muuten pienituloinen. Nero onneksi ansaitsee ruoka- ja lääkärikulunsa kolumnillaan ja elättää varmaan kohta minuakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta on Neron kolumnistiura mennyt ihan ohi, joten kävin blogissasi tutkimassa ja löysin. Kiitettävästi Nero seikkailee myös blogissasi ja mielelläni hänen kuulumisiaan luenkin.

   Säännöllisesti olemme Juuson hampaat ja rokotukset hoidattaneet. Samalla on yleensä katsottu muukin kunto. Akuutisti Juuso on tainnut eläinlääkärissä käydä ainoastaan kerran, kun joku vieras kissa ryhtyi Juuson kanssa pihassa tappelemaan ja puri Juusoa pahasti. Nyt, kun Juusolla alkaa jo olla ikää, sen tilaa seuraa jotenkin tarkemmalla silmällä. Olin valmistautunut huonoihin uutisiin, joten nyt on iso kivi pudonnut sydämeltä.

   Poista
 15. Onpa mukava kuulla, että Juusolla on kaikki hyvin, vaikka varmasti oli ihmeissään kaikista kokeista ja kuvista. Ei lemmikin pitäminen todellakaan ole halpaa lystiä. Kun meidän Vilmasta aika jätti, päätimme, että uutta kissaa ei oteta. Joskus tulee kyllä mieli, että jos kuitenkin ja miten kiva se olisi, Vilmakin eli 18 vuotiaaksi, mutta riittääkö meidän päivät niin pitkälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa minäkin olen tässä miettinyt, että kun Juusosta aika jättää, voiko sitä enää uutta kissaa ottaa. Kissaan on kuitenkin sitouduttava noin 20 vuodeksi, eikä tässä enää mitään nuoria olla. Voi myös olla, että jossain vaiheessa tulee eteen kerrostaloon tai ainakin pienempään asuntoon muutto. Se on raskas muutos myös lemmikille. Onneksi noita asioita ei nyt kuitenkaan tarvitse miettiä. Juuso on terve ja toivotaan niin olevan vielä pitkään.

   Poista
 16. Minua vähän pelotti, että kuinka tässä tarinassa käy... Onneksi Juusolla kaikki hyvin! Mukavia kevätpäiviä teille molemmille :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelotti minuakin mennä Juuson kanssa lääkäriin, mutta onneksi kaikki oli hyvin.
   Huomenna on vapaapäivä ja aiomme mennä Juuson kanssa pihamaalle leikkaamaan tuija-aitaa.

   Poista
 17. Ihanaa että Juusolla on kaikki hyvin - terveiset hänelle <3

  VastaaPoista
 18. Hienoa ettei mitään vakavaa löytynyt! Itselläni on turhan hyvässä muistissa juhannus, jolloin Siiri oli kolme päivää tiputuksessa eikä selviämisestä annettu mitään toiveita. Munuaisten akuutti vajaatoiminta, joka ilmeisesti aiheutui nukutuksesta hammaskivenpoiston yhteydessä. Ei ollut halpaa, ei. Onneksi Murunen toipui ennalleen ja voi hyvin. Olisin voinut antaa kaikki rahani, jos vain kissa olisi sillä saatu kuntoon. Rapsutukset Juusolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin hyvin kuvitella, millaisten tunteiden vallassa olit. Kyllä tuollaisena hetkenä raha on täysin toisarvoinen asia. Voisin vaikka pankin lainatiskille marssia saadakseni laskun maksettua, mutta pääasia, että kissa hoidetaan.
   Juuso kiittää tyytyväisenä rapsutuksista!

   Poista
 19. Terveisiä Juusolle. Onpa hän hyväkuntoinen vanha herra :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuso kiittää terveisistä! Vanha herrahan hän jo alkaa olla.

   Poista
 20. Olipa helpotus lukea, että Juusolla on kaikki kunnossa! Lemmikeistä tulee perheenjäseniä ja olen siitä onnellinen, että voimme itselle ja lapsille suoda niiden tuoman ilon. Harmillisen monessa perheessä on allergiaa, joka estää lemmikkien hankinnan. Kissanpäiviä sinulle ja Juusolle =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikeistä on niin mittaamattoman paljon iloa, ettei aina niiden merkitystä edes täysin ymmärretä. On tosiaan hienoa, että lapset saavat kodissaan elää lemmikin kanssa.
   Meillä on totisesti oikeat kissanpäivät, minulla ja Juusolla!

   Poista
 21. Toivotaan monia, terveitä yhteisiä vuosia! Meillä vanhin kissa on elänyt 18-vuotiaaksi. Hampaita kannattaa tarkastaa myös, sillä vanhalla kissalla voi olla niissäkin ongelmia.

  Kunnaneläinlääkäriä meilläkin käytetään, mutta ei täällä pikkukaupungissa edes ole yksityisiä. Hinnat on suhteellisen kohtuullisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hampaat on Juusolla tarkastettu ja hammaskivi poistettu säännöllisesti. Nekin nyt tarkastettiin, mutta eivät aiheuttaneet toimenpiteitä.
   Meidän kunta yhdisti kunnan eläinlääkäripalvelut Espoon kanssa, jolloin pääsy sinne vaikeutui entisestään. Yhdistämisen tarkoitus oli parantaa palveluita, koska kunnan ell:n virka oli viimeisinä vuosina osa-aikainen. Toisin kävi, entistä vaikeampaa sinne päästä. Yksityisiä täällä on lukuisia, joten niistä voi toki valita. Hinnat vain tuntuvat olevan jokaisella yhtä korkeita.

   Poista
 22. Onneksi Juusolla on kaikki hyvin! Rapsutuksia hänelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuso kiittää! Onneksi on kaikki hyvin, kivi putosi mamman sydämeltä.

   Poista
 23. Hienoa, että Juusolla on kaikki hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on tosiaan kaikki taas hyvin. Kissapapparainen hiukan pelästytti.

   Poista
 24. Onneksi oli tarinalla onnellinen loppu. Eläimen ottaessaan on mielestäni jo sitoutunut siihen, että siitä huolehditaan kunnolla. Valitettavasti saa lukea niin paljon toisenlaisia tarinoita, kuin tämä. Se tekee surulliseksi :(
  Mahtavia kuvia olet ottanut lemmikistäsi. Hyvää jatkoa molemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska!
   Varmasti useimmat lemmikin ottaessaan jo ymmärtävät, että myös sen terveydestä tulee huolehtia. Ehkä niiden surullisten tapausten takana on myös ihmisten omia vaikeuksia. Tiedä häntä.
   Juuso ja mammansa kiittää!

   Poista
 25. Voi pientä Juuso-kultaa <3. Onneksi kaikki on hyvin, vaikka reissu säikäyttikin pikkuista. Kyllä minunkin mielestäni eläintä hankittaessa pitää varautua siihen että yllättäviä eläinlääkärikuluja saattaa tulla.. Olen huomannut että täällä pk-seudulla ainakin monet eläinlääkäriasemat ovat yhdistyneet keskenään, ja eläinlääkärimaksut ovat sen seurauksena nousseet hurjasti :(.

  Watti lähettää komealle pojalle terveisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuso kiittää Watin terveisistä! Pitkään aikaan ei olekaan ollut Watin kuulumisia luettavissa.
   Pääkaupunkiseudulla on tosiaan tapahtunut voimakasta ketjuuntumista. Juuson laskussa suurin kulu muodostui labratutkimuksista ja lääkärinpalkkiosta. Korvalääkkeet olivat tosi halpoja.

   Poista
 26. Mielenkiintoinen kirjoitus, näitä kissajuttuja toivoisi enemmänkin! Ainakin OP-Pohjolalta saa maatiaiskissallekin vakuutuksen tosin ikä taitaa Juusolla ainakin tulla vastaan vakuutuksen myöntämisessä.

  Ihana että huolehdit kuitenkin ystävästäsi näin hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyisin tosiaan maatiaiskissoillekin saa jo vakuutuksia. Juuson meille tullessa se ei ollut mahdollista ja myöhemmin Juusolla oli jo liikaa ikää vakuutuksen saamiselle.

   Juuso on meille tärkeä ja pidämme itsestäänselvyytenä, että siitä huolehditaan kaikin tavoin. Edelleen on paljon ihmisiä, joiden mielestä maatiaiskissa on VAAN kissa, eikä muka ole niin tarkkaa, miten siitä huolehditaan. Toivoisin, että kaavailut kaikkien lemmikkien pakolliseksi rekisteröimiseksi toteutuisivat. Jos se edes vähän helpottaisi kissojen hylkäämistä ja kaltoinkohtelua.

   Poista
 27. Lämminhenkinen postaus, juuri näin!
  Hienoa että Juusolla oli kaikki hyvin!
  Onnetar suosi Sinua vähän aikaa sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa! Jännityksellä odotan, miten onnetar on minua suosinut.

   Poista
 28. Onneksi kaikki oli hyvin. Toivotaan terveitä kissanpäiviä Juusolle jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä helpotti meitäkin, että Juuso todettiin terveeksi. Ehkä meillä on vielä jokunen hyvä vuosi yhteistä taivalta.

   Poista
 29. Onneksi Juuso sai terveen paperit. Lemmikeistä pitää pitää huolta, vaikka se rahallisesti kirpaiseekin. Se mitä lemmikki antaa ihmiselle ei voi rahassa mitata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Lemmikin arvoa ei voi rahassa mitata.

   Poista
 30. Hyvä Juuso! Kauheaa, kun ehdin jo pelästyä että poika sairaana. Törkeän kallista on, mutta kun ei ole vaihtoehtoa. Perheenjäsenestä pitää huolehtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitään vakavaa ei korvatulehduksen lisäksi onneksi löytynyt. Pikkuisen kyllä pelotti tuloksia odotellessani. Kallista on, mutta hoitamatta en taatusti jättäisi.

   Poista
 31. Ihana Juuso!<3 Pitkää ikää vielä toivotellaan!

  Kyllä elukan hoitaminen on kallista! Niin kurjaa kuin se onkin, joskus vain on pakko lopettaa lemmikki, kun sitä ei ole varaa hoidattaa.

  Meillä on ollut hevosilla ja koiralla vakuutuksia jos jonkin moista. Se kannattaa kanssa miettiä, haluatko maksaa monta sataa euroa vuodessa vakuutusta. Vai pistääkö sen rahan sivuun vuosittain varmuuden varaksi, jos jotain sattuu? Nykyiselle ponille en vakuutusta ottanut ja Maurillakin on vain henkivakuutus, jonka edut huononevat nyt kun se täyttää 8-v. Joten lopetan vakuutuksen, koska se ei juurikaan mitään noin vanhalla koiralla korvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut vakuutuksista. Juusolla ei sitä vakuutusta ole, mutta pari vuotta sitten annoimme alueella kiertävän turvapalvelun tehdä meille tarjouksen kamera- ja muusta valvonnasta talossamme. Kun sitten tutustuimme ehtoihin ja hintoihin, totesimme saavamme pelkkiä toiveita ja unelmia turvallisuudesta. Käytännössä kukaan ei ollut mistään vastuussa, eikä korvauksia murtotilanteessa saanut sen enempää, kuin ilman vartiointisopimusta. Vakuutuksia kannattaa kyllä katsoa varsin kriittisesti ja laskea, onko niistä todellista hyötyä.

   Poista
 32. Ihana kuulla noin pitkäikäisistä kissoista! Toivottavasti omatkin maatiaiseni pitävät meille seuraa vielä monen monta vuotta, sillä niinkuin kerroit, ne tuovat niin paljon iloa ja valoa elämäämme.
  Eläinlääkäripalvelut tuntuvat monissa paikoin olevan hyvinkin eri hinnoissa mutta itse pyrin käyttämään jo hyväksi kokemaani paikkaa jossa eläinlääkäri on asiansa tunteva ja pärjää eläimen kanssa - sekään ei aivan itsestäänselvyys kaikkialla ole... Aurinkoista kevään jatkoa sinne teille, aivan ihana blogi sinulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonja!
   Olet oikeassa, asiantunteva ja taitavasti eläimiä käsittelevä lääkäri on hintansa arvoinen. Vaikka eläinlääkärihinnoista välillä nurisenkin, en silti hintaa säästääkseni veisi lemmikkiäni tietoisesti huonoon hoitoon.
   Toivon kissoillesi pitkää ikää ja terveyttä. On ne niin ihania köllyköitä ja elämään iloa tuovia otuksia.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!