perjantai 24. huhtikuuta 2020

Raitaa, pitsiä ja pipoja


Kesää kohti kuljettaessa sohvalla istuminen vähenee ja niin vähenee myös kutominen. Aika kuluu enenevässä määrin pihapiirissä ja kasvien kanssa touhutessa.

Valoisten iltojen lisääntymistä ja lämpimiä ilmoja odotellessa muutama sukka on valmistunut. Ruskeisiin nilkkasukkiin kudoin myynnistä poistuneella  7veikan Raitalangan Vaahtokarkki-sävyllä sukan varteen raitakerroksia.


7veikan Kevätesikko-sävystä valmistui nilkkasukat, joiden mallineuleena on Helppo pitsineule. Nyt en kirveelläkään muista mallin lähdettä.


Persikansävyiset nilkkasukat piirakkaohjeella valmistuivat Pirta-sukkalangasta.


Nilkksukkaa pidemmällä varrella tein Nina Laitisen ohjeella Levottomat-sukat. Lankana 7veikan beige. Ohjeen silmukkamäärällä tulee sen verran tiukat sukat, että vähänkin reilumpi pohje vaatii enemmän silmukoita. Mallineule ei ole laisinkaan niin vaikea, mitä kuvasta voisi päätellä.


Punaisesta 7veikasta kudoin pitsisukat, joihin mallineuleen löysin netistä Mummojemme neuleet -sivustolta. Helppo ja kiva malli tämäkin.


Valkoiset pitsipolvisukat on tehty Novitan vanhasta sukkalehdestä löydetyn ohjeen mukaisesti. Lankana puhtaan valkoinen 7veikka. Resorissa silmukoita 60 ja sen jälkeen olen lisännyt tasaisin välein neljä silmukkaa. 


Koko talven villasukissa tassutelleena totesin omien sukkien nuhjaantuneen. Hyvin ovat kestäneet lukuisia konepesuja, mutta kaipasin jotain pirteää ja niinpä kudoin itselleni nilkkasukat oranssista 7veikasta, johon yhdistin oranssisävyisen Jenkka-langan (ei taida enää olla myynnissä).


Talven ajan olen ihaillut netissä lukuisia hienoja pipoja, joita ihmiset ovat ahkerasti kutoneet ja esitelleet. Päätin kokeilla jotain uutta ja sen tuloksena valmistui Hevosenkenkäpalmikko-mallilla pari pipoa. Samaista ohjetta oli toteutettu monessakin yhteydessä, mutta parhaat ohjeet löytyivät Nurjia silmukoita -blogista.

Beigessä pipossa olisi mahtunut vielä yksi palmikkokierre ennen kavennuksia. Kirsikanvärisessä pipossa korjasin kömmähdyksen. Tekokarvatupsut olen tilannut netistä.


Tuskin puikot vieläkään koriin putoavat, mutta mielenkiinto kohdistuu nyt paljon muuhun. Lankavarastokin on huvennut, kun ei tule käytyä ostoksilla. Netistä saa toki lankojakin tilattua, mutta josko nyt vaihteeksi siirtäisi huomionsa puutarhan suuntaan.

 

28 kommenttia:

  1. Ihania neulomuksia sinulla! Olet tosi taitava! Minulta onnistuu juuri ja juuri perusvillasukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos SariS! Sitkeän harjoittelun ja tekemisen tulos. Paljon on vielä oppimista, mutta mukavaa on huomata myös oppivansa.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  2. Ihania neulomuksia, onneksi lankavarastoa on riittänyt! Nyt onkin hyvä hetki kuluttaa sitä mitä laatikoista jo löytyy. Mahtavan kauniita pitsisukkia ja värikkäitä sukkia, ja ihanat pipot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on tullut hamstrattua lankoja ja nyt on varastoa tyhjennettävänä. Värien suhteen alkaa olla pohtimista, miten saa riittämään. Kirjoneuleiden kanssa on edelleen vähän niin ja näin, joten käytän energiani pitsineuleiden opettelemiseen.

      Poista
  3. Aivan ihania! En oikein usko, että nuo pitsineuleet on niin helppoja, että jaksaisi opetella. Hyvä aina kun saa tehtyä tavalliset perussukatkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilie! Olen huomannut, että mitä enemmän kutoo, sitä paremmin tiedot tallentuvat päähän. Netissä on runsaasti erilaisia vinkkejä, joita hyödynnän ahkerasti. Eikä niissä perussukissakaan mitään vikaa ole. Niitä tarvitaan.

      Poista
  4. Todella kauniita neulomuksia ja niin siistin näköistä "käsialaa".
    Paljon olet ehtinyt. Nyt tosiaan voi olla, että muut puuhat kutsuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina! Selvästi huomaa, ettei kutimet enää houkuttele yhtä tehokkaasti, kuin pimeinä iltoina. Aika paljon tulee pohdittua kasviasioita sisälläkin.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  5. No vautsi, kun olet ollut ahkerana. Todella kauniita ja taiten tehtyjä sukkia ja pipoja! Kevään edetessä olen kyllä huomannut minäkin, että aika menee iltaisin mieluummin pihahommissa kuin puikkoja heiluttaessa:) Kaunista viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Neuloosi iski muutama vuosi sitten ja sillä tiellä ollaan yhä. Nyt kyllä puutarhahörhöys houkuttele enemmän, kuten sinäkin huomaat.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  6. Olet kyllä hurjan taitava. Ihania erilaisia neuletyylejä. Tosi kivat nuo pipot. Hyvää viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Keijunkukkanen! Ainakin olen sitkeästi opetellut uusia malleja. Kiva haastaa itsensä näissä neuleasioissa.
      Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  7. Upeita luomuksia jälleen. Hyvin pysyy sulla puikot käsissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maatuska! Jotain liimaa taitaa puikoissani olla, kun aina solahtavat käsiin niistä putoamatta. Kutominen on kivaa ja valmiin työn katseleminen palkitsevaa. Onpa sitten lämmintä annettavaa syksyn tullen.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  8. Kiitos Suvi! Onpa sitten syksyllä ja talvella lämpimäisiä annettavaksi.

    VastaaPoista
  9. Kauniita sukkia on taas valmistunut taitavista käsistäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunuvuokko! Kutominen on mukavaa, onneksi tulee valmistakin.

      Poista
  10. No voi yhen kerran! Väkisinkin alko hymyilyttämään, kun ensin vaan ihan "hyviä ilmoja odotellessa" oli tehty sukkia... ja lista se vaan jatkui ja jatkui ;D
    Hirmu määrä kauniita sukkia ja pipoja!
    Tykkään etenkin noista Levottomista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Levottomat on kaunis malli. Nina Laitisella on muitakin samantyyppisiä.
      Hyvien ilmojen välissä taisi olla huonoja ilmoja, joten sukkaprojekti sai jatkoa.

      Poista
  11. Kovasti olet vielä ahkeroinut!

    Minun käsityövauhtini on hiipunut taas dramaattisesti. Onneksi kelit lämpenevät ja miehetkin tulevat toimeen ilman uusia sukkia ainakin syksyyn asti :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villasukkakelit ovat vaihtuneet ohuempien sukkien keleihin, ei sentään vielä paljasvarpaisiin. Älä käsityötahtisi hiipumista murehdi. Sinun upeita lintukuvia katselen mielelläni.

      Poista
  12. Kauniita sukkia ja pipoja oot tehny!

    VastaaPoista
  13. Hengästyttävä määrä neulomuksia, olet kyllä mahdottoman taitava.

    Minun piti se pihapaita neuloa islanninvilloista mutta piha kerkesi paidan edelle! Noh, tulee niitä kylmiä päiviä jolloin voi vähän taas kilkutella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se paitajakso sieltä pihan jälkeen taas tulee, mutta toivon mukaan vasta syksyllä. Näitä pihakelejä on sentään odotettu turhankin innokkaasti. Eikä kyllä taitoa sinultakaan puutu. Niin hienoja paitoja kilkuttelet.

      Poista
  14. Ihania sukkia!
    ;)kauniit!!!
    ja pipot!vautsi!!
    (minä sain tuliaisena just tuollaisen pipon-ens talaveksi)

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!