maanantai 15. maaliskuuta 2021

Maaliskuista maanantaita

 

Kaipa tämä elo menee jo sekopäisyyden puolelle, kun parasta ajan kuluttamista on siemenien kanssa touhuaminen. Keväisiä puutarhatöitä odotellessa täytyy ottaa tuntumaa kasveihin piilottamalla siemeniä multaan. Kaivoin siis esille pussillisen villiporkkana Daran siemeniä ja kylvin niitä.


Viime kesänä kylvin villiporkkanaa, joka oli jotain muuta kuin Daraa. Se kasvoi ja kukki suorakylvettynä. Daran suhteen mielikuvissani on sen pitsimäinen kukinto yhdistettynä johonkin tummaan kukkaan. Suklaakosmos olisi värinsä ja olemuksensa puolesta aika kiva Daran kaveri, mutta taitaa olla liian matala. Daran pitäisi kasvaa noin 90-senttiseksi, kun taas suklaakosmoksen korkeus on siinä 60 cm. Vielä tässä ehtii asiaa pohtia.

Samettikukista osa on itänyt.

Kaipa sitä voisi aikaansa paremminkin käyttää, kuin seisoa vahtimassa kylvettyjen siementen itämistä ja itäneiden taimien kasvua. Ehkä voisi kantaa enemmän huolta jostain globaalista ongelmasta sen sijaan, että murehdin tomaattien tilannetta. Tigerellasta tai Yellow Pearshapedista ei ole vielä eloa kummassakaan. Sungoldista iti heti kaikki neljä, Supersweetistä puolet eli kaksi. Muista neljästä lajista yksi kustakin. Päätin laskea varman päälle tekemällä uusintakylvön muista paitsi Sungoldista. 

Tähän(kin) tilanteeseen sopii Tommy Tabermannin runo:

Ihmeitä ei pidä odotella.
Ihmeitä pitää tehdä.


Sunnuntain ratoksi tehtiin Ukkokullan kanssa pitkä kävelylenkki. Plussakelistä huolimatta nastakengät olivat tarpeen, sillä öisin vallitsevan pakkasen vuoksi kulkuväylillä on vetisen sohjon alla liukasta jäätä. Järkevintä on turvata pystyssä pysyminen, jos siihen suinkin voi itse vaikuttaa. Veljenvaimo oli kaatunut hiihtoreissullaan selälleen jäiselle ladulle ja sen seurauksena hän parantelee särkylääkkeillä erittäin kipeää selkäänsä seuraavat 2-3 viikkoa. Onneksi ei kopauttanut päätään latupohjaan. 

Pergolan edustan kiveys näkyvissä.

Meteorologien mukaan kovimmat pakkaset tältä talvelta lienevät ohi. Harmautta ja räntää riittää tulevillekin päiville, mutta se ei harmita yhtä paljon, kuin menneen viikon lumityöt. Kerttu Kotakorpi sanoi jossain säätiedotuksessa, että räntä ja veisade sulattavat lunta yhtä tehokkaasti kuin auringonpaiste.

Anopin 102-vuotiaaksi elänyt Alma-äiti tapasi sanoa lapsikatraalleen, että näin kevättalvesta pilvien pitää antaa rauhassa sataa kaikki lumi alas, jotta se ei sitten sataisi vaikkapa kesäkuussa. 

Leikkimökin syreeninoksat notkuvat pisaroista.
 
Räntäsadetta ikkunasta katsellessa huonoa säätä on huomattavasti helpompi sietää ja uskoa kevääseen, kun ajattelee meteorologin ja Alma-muorin sanomisia. Tyhjentykööt nyt kaikki pilvet kertaheitolla, jotta auringolle on taas tilaa.


Ei oo enää sormet jäässä,
ei palellu varpaat talvisäässä.
Ei kohta enää lunta ja jäätä,
aurinko lämmittää nenänpäätä.
Vielä en luovu villasukista,
vaikka haaveilenkin kesäkukista.

 

Mukavia maalliskuun päiviä kaikille!

 

45 kommenttia:

 1. Mulla vielä odottaa tuo homma. Siemeniä on ostettu, mutta vielä ei hommaan täysillä tartuttu.

  Suklaakosmos on kaunis. Tyrinn sen suhteen, kun istutin liian paahteiseen kohtaan. Harmittaa. Ostin sen kukkamessuilta, joita ei tietenkään tänä(kään) keväänä ole.

  Vielä meillä on aika talvista, mutta jos sitten pääsiäisenä hurahdetaan kevääseen 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaakosmosta on ollut myynnissä myös kesäkukkamyymälöissä. Jospa tänä keväänä löytäisit sellaisen itsellesi. Minun piti tilata suklaakosmoksen siemeniä, vaan taisi unohtua.
   Talvista on täälläkin, vaikka koko päivän on satanut vettä. Toivotaan, että pääsiäisenä koittaa keväthurahdus.

   Poista
 2. Eipä luovuta villasukista, en luovu kalsareistakaan vielä. Onneksi ei toivottavasti varpaita palella enää. Mutta lapasia ei voi vielä jättää pois niitäkään. Talviselta näyttää ikkunastakin katsoessa.
  Ei voi kuin ihailla sisäkasveja ja haaveilla tulppaaneista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukat jalassa tulee käveltyä välillä kesälläkin. Varsinkin pitkän puutarhapäivän jälkeen suihku ja villasukat puhtaisiin jalkoihin tuntuu mukavalta.
   Tämä on oikein hyvä aika ihailla sisäkasveja. Puutarhan tulppaanit ovat unelma vielä jonkin aikaa.

   Poista
 3. Hauska seurata sun ja mun ´Danrojen` itämistä ja kasvua. Kiitos vielä kerran ihanasta yllätyksestä! <3 Nämä ovat täydellisiä kukkia vaikka kukkakimpppuihin.
  Luulen, että tämä siementen kylväminen ja kylvösten tarkkailu on tänä vuonna erittäin tärkeää puuhaa. Ainahan nämä puutarhahommat tekevät hyvää mielelle, mutta tänä keväänä muuta ajateltavaa ja positiivista sellaista tarvitaan.
  Voiko olla mitään toivorikkaampaa kuin uusi kasvu!?

  Ja ihanan viisaita sanoja sekä Tommy Tabermanilta ja Alma-muorilta! <3
  Kaunista ja mukavaa uutta viikkoa säästä ja uutisista huolimatta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivokaamme, että kummankin Darat itävät ja ilahduttavat meitä kesällä kukinnallaan. Jollei ensi kesänä, niin viimeistään seuraavana.
   Korona sai viime vuonna puutarhakauppiaat myymään kaikkea mahdollista ihmisteninnostuessa touhuamaan pihoissaan. Ihan varmasti niin käy nytkin, jos vain asiakkaat uskaltautuvat myymälöihin. Tässä vaiheessa alkaa olla kroppa kovin täpinöissään päästäkseen puutarhahommiin. Onneksi on nämä kylvöhommat helpottamassa paloa.
   Tommylta uudempaa viisautta ja Alma-muorilta vanhankansan viisautta.
   Ulkona vallitseva harmaus ei minua haittaa. Kevättä se tietää.

   Poista
 4. Minä en luovu villasukista edes kesällä ;D Puikot käsissä ja sukat jalassa. Lyhyet, ohuet villasukat on yllättävän mukavat jalassa lämpimälläkin säällä, esim. terassilla.
  Minun käsityskyvyn yllätti tuolla jo aiemmin sinun jutuissa, että istutat aina vaan muutaman siemenen lajiaan. Minä (ja äiti ennen minua) istutan aina koko pussin, jos yleensäkään mitään istutan ;D Meillä ei ole ollut mitään käsitystä puutarhanhoidon ja lajikkeiden aakkosista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ympäri vuoden tulee minunkin villasukissa tassuteltua. Eivätkä puikot tipahda käsistä kesälläkään.
   Siemenpussissa saattaa olla lajista riippuen kymmeniä, ellei satoja siemeniä. Hukkuisin taimiin, jos kaikki kylväisin ja istuttaisin. Pieneen kasvariin ei valtavasti tomaatteja, kurkkuja ja paprikoita mahdu. Pakko tehdä kaiken aikaa valintoja ja tyytyä pienimuotoiseen viljelyyn, josta joka vuosi saan suuren ilon.

   Poista
 5. Samat touhut siellä ja täällä. Eipä juuri viitsi missään ihmisten ilmoilla käydä kuin pakolliset asiat nopeasti, joten mikä sen parempaa kuin viherterapia.
  Daran kanssa sopivat tosiaan ihanasti tummat sävyt, toivon hyvää kasvua sinun rikkaporkkanoillesi. Minun suklaakosmokset eivät ole ainakaan tähän mennessä itäneet, joten toinen kerta, kun epäonnistun niiden kasvatuksessa.
  Kevään edistymistä toivon, mutta joku meterologi taisi todeta, että vasta pääsiäisviikolla lämpenee kunnolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmikseni unohdin tilata suklaakosmosta, joten sen kasvattaminen jää nyt jonkun muun huoleksi. Muita kosmoksia minulla kyllä on. Ehkä niistä saan Daran kanssa jonkun kivan yhdistelmän. Laitoin mietintämyssyyn.
   Pääsiäisviikkoon ei itse asiassa enää kovin pitkälti ole eli hyvältä näyttää.

   Poista
 6. Noista Daran siemenistä minäkin haaveilin ja siksi se tänä vuonna sitten jäikin. Mutta ei se mitään minulla on monia siemeniä kylvettynä ja lisää kylvään tänään ja ehkä huomenna. Shilit vain jurottavat. Nyt sataa taas lunta reippaasti ja varmaan myös teillä. Minulla on parhaillaan jalassa sinulta saadut sukat, ne on niin kauniit 🤗❤
  Villasukat on minullakin jalassa melkein ympäri vuoden.
  Hyviä istutuksia jos niitä teet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin Daran siemeniä yhden pussin viikko sitten Nummelan Prismasta. Siellä on mukavan kokoinen Nelson Gardenin siemenvalikoima. Ehkä myös muissa Prismoissa (Lohjan Prismahan on samaa SSO:ta).
   Meillä on tullut hyvin märkää lunta, räntää ja tänään silkkaa vettä. Eiköhän lumet saa vähitellen kyytiä.
   Kiva, että antamani villasukat miellyttävät. En osaa pitää näppejäni erossa puikoista ja langoista. Eikä onneksi tarvitsekaan.
   Onnea sinun kylvöillesi. Toivotaan, että chilit lopettavat juromisensa.

   Poista
  2. Pitää minunkin käydä Prismassa katsomassa. Nyt tosin emme käy
   viikkoon kaupoissa, käymme vain kahden viikon välein. Mutta jos sitten on, kiitos ilmoituksesta.

   Poista
 7. Kiitos Between, tätä ihanaa Daraa minäkin kylvän, se on tämän viikon ohjelmassa. Tomaatteja myös ja sitten uusi erä kelloköynnöstä. Ageratumin myös ja toivottavasti se onnistuu, olisi ehkä ollut viisainta ostaa muutama pikkutaimi.
  Jotenkin olen tänä keväänä kylvöjen suhteen aika epävarma, kevään edistyminen ei ainakaan nyt näytä edistyvän ja missä luuraa aurinko. Harmaalta ja aika ankealta tuolla ulkona näyttää.

  ”Vielä en luovu villasukista,
  vaikka haaveilenkin kesäkukista.” 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotan onnea kylvöillesi. Dara on nyt ihastuttanut monia. On kiva kesällä nähdä, miten se kunkin puutarhassa viihtyy.
   Ulkona näyttää harmaalta, vaan ei anneta sen häiritä. Vesisade ja kostea ilma sulattavat hankia. Kyllä se kevät ja aurinko sieltä taas tulevat.
   Ei luovuta villasukista, eikä myöskään kesäkukista.

   Poista
 8. Istuttele Sinä siemeniä minunkin puolestani. On ensimmäinen kevät yli 40-vuoteen, etten levittele istutuspurkkeja ikkunalaudoille. Tämän uuden kodin molemmat pihat on istutettu niin täyteen perennoja, ettei taida olla tilaa kuin muutamalla amppelitomaatilla ja yrtitkin on ripustettava amppeleihin. Olen osannut sulkea silmäni kauppojen siemenpussivalikoimilta. Seuraan kasvattiesi kehittymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan istutella siemeniä useammankin ihmisen puolesta ja kesällä sitten hukun taimieni joukkoon. Sinulla on jännittävä kevät edessä, kun pääset tutustumaan uuden kodin perennoihin. Levollisempi kevät voi olla välillä piristävääkin.
   Kerron kasvattieni kehityksestä - tai kehittymättömyydestä. Aika näyttää, kuinka käy.

   Poista
 9. Nyt kun minulla ei ole mitään kylvöjä tänä keväänä, on kiva seurailla muitten touhuja. En yhtään ihmettele sitä, että mielenkiinnolla seuraat, mitä siementen kylvämisestä seuraa. - Nastakenkiä täälläkin tarvittiin vieiä eilen. Nyt ollaan plussalla eli jospa lumien sulaminen alkaisi. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on nyt erilainen kevät edessä. Voit käyttää kylvöhommista säästyvän ajan mielenkiintoisiin kirjoihin ja Raumaan tutustumiseen.
   Hyvin auratuissa paikoissa hiekka- ja asfalttipinta oli jo näkyvissä, mutta syrjäisemmillä teillä nastat olivat ehdottomat pystyssä pysymisen takaamiseksi. Tämän päiväinen sade on vauhdittanut lumien sulamista. Eiköhän niin käy teilläkin.
   Samoin sinulle, mukavaa maaliskuun viikkoa!

   Poista
 10. Minä kylvin Daraa syksyllä ja ne olivatkin vikkeliä ja lähtivät heti kasvuun. Taitavat olla menetettyjä tapauksia talven jäljiltä. Pitää tehdä keväällä uusintakylvöt, niin ovat kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylvitkö Darat maahan? Eiköhän ne siellä pärjää ja tänä vuonna jo kuki. Toivotaan ainakin.

   Poista
  2. Laitoin ne muoviruukkuihin, jotka laitoin talveksi lavankaulukseen ja peittelin ne omenapuunlehtipeitolla, toivottavasti tosiaan heräävät keväällä.

   Poista
 11. Hyvin moni taitaa nyt seurata silmä kovana kylvöjensä edistymistä ja kasvua. Minulla kylvöjä on vielä vähän, mutta kummasti askel vie heti jo aamusta katsomaan, mitä mullasta on mahdollisesti ponnahtanut esille.
  Liukuesteitä on pidetty täälläkin vielä lenkillä käydessä. Hieman haasteellista, kun osa teistä on ollut sulana ja osa osin jäässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on meneillään taimikylvöjen "hullut viikot" eli multaa tuijotetaan silmä kovana. Mikäs sen mukavampaa, kuin aamulla löytää vihreää väriä mullan pinnalta.
   Nastat kuluvat varsinkin asfaltilla kulkiessa. Lumiseen aikaan tulee kävellessä haettua sulia osuuksia ja nyt sitten nastakengillä niitä lumisempia paikkoja, jotta nastat säästyisivät.

   Poista
 12. Samaa meininkiä. Mulla oli viime vuonna isosudenporkkanaa suorakylvössä ja nyt sitten olen blogien aivopesun uhrina sortunut Daraan ;) :) Viikonloppuna just lykkäsin multaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä blogistaniassa nämä taudit tarttuvat. Nyt on meneillään selvä Dara-kuume. Toivottavasti itävät meillä kaikilla. Aion laittaa Daraa myös suorakylvönä.

   Poista
 13. Daran uhri täälläkin! Vielä en ole kylvänyt mutta ihan lähipäivien hommia se on. Ajattelin sen seuraksi muuatta tummaa daaliaa ja tummempia zinnioita, saas nähdä minkälaiseen seuraan se lopulta päätyykään.
  Villasukat pysyvät jalassa ihan vuoden ympäri ja samanlaisia multaantuijotuskuvia täältäkin saisi :D Taidankin ottaa tomaattikylvöksen tarkkailuun, siellä saattaa hyvällä tuurilla jo pikkuisia niskakoukkuja näkyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokin tumma kukka Daran kaverina tuntuu hienolta ajatuksenakin. Daalioista on helppo löytää korkeita ja tummia. Hmmm, pitääpä laittaa mietintämyssyyn se vaihtoehto.
   Leiriydypä hetkeksi villasukkinesi tomaattikylvösten ääreen. Eiköhän sieltä pian joku koukku esiin kömmi.

   Poista
  2. Kysynpä vielä, minkä verran Dara kaipaa tilaa ympärilleen ja montako taimea istuttaisit neliömetrille? Yritän vähän hahmottaa niiden kaipaamaa tilantarvetta. Päätin kokeilla sitä uuden daalia-alueeni väli- ja taustakasvina.
   Ensimmäinen koukku pilkisti jo tomaattikylvöksestä, huomenna varmaan jo useampi. Siirränkin ne sitten heti naperoporukkaan valojen alle.

   Poista
 14. Almalla oli viisas sanonta, mieluummin nyt kuin kesäkuussa. Olen käynyt kurkkimassa pari kertaa päivässä omia tomaattikylvöksiä mutta mitään ei ole näkyvissä, malttamaton ei malttaisi odottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottaminen ei yleensäkään sovi minulle ja noiden kylvösten kanssa se on erityisen vaikeaa. Kohta on lattiassa ura, kun kulkee vahtimassa vuoroin ulkona sulavaa lunta ja ikkunalaudalla nököttäviä kylvöksiä.

   Poista
 15. Katsoin justiin sääennustetta, huomiselle ja sitä seuraaville kolmelle päivälle on luvassa silkkaa auringonpaistetta iltapäiviksi! Toivottavasti tämä toteutuu ja siellä teillä myös, ettei ole vain paikallinen ilmiö.
  Dara ja suklaakosmos kuulostavat todella ihanalta yhdistelmältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään aurinko kurkisti pilvien takaa ja samalla näin kolmen joutsenen lentävän meille päin. Autolla ajaessa olisi parempi pitää katse tiessä, eikä taivaalla. Oli vaan niin hieno fiilis katsella joutsenia.
   Taitaa olla tulossa Dara-kesä, kun katselee sen aiheuttamaa innostusta.

   Poista
 16. Kyllä vanha kansa tiesi. Parempi lumisateet nyt tai jopa huhtikuussa kuin kesäkuussa. Lisäksi pilvinen sää ja vesisade on paras ikivihreitä ajatellen. Täälläkin hanget ovat alkaneet painua hyvää vauhtia. Pälvipaikoista on edelleen turha haaveilla, mutta etupihan aidasta näkyy jo pitkältä matkalta yläreunaa. Aidan paljastumisesta onkin hyvä seurata kinosten madaltumista.
  Jos sinulla on samaa purppurarevonhäntää kuin minulla ('Oeschberg'), niin sehän sopisi upeasti sekä värin että korkeuden puolesta 'Daran' kaveriksi. Tavalliset punakosmoksetkin varmasti sopivat yhteen 'Daran' kanssa, jos et löydä suklaakosmosta.
  Tomaattilajikkeiden itämisvauhdissa on todella suuria eroja. Minulla itse kerätyt 'Maskotkat' alkoivat itää muutamassa päivässä, tänä keväänä ostetut 'Balkonzauberit' viikko-melkein kaksi edellisten jälkeen. 'Majasta' löysin vasta tänä aamuna ensimmäisen hennon vihreän koukun mullan pinnalta ja kylvöstä on yli kaksi viikkoa. Olipa hyvä, etten tehnyt vielä uusintakylvöjä!
  Sekopäistä tai ei, niin mikäs sen rattoisampaa kuin piilotella siemeniä multaan ja tutkia kylvöksistä joka päivä itämisen merkkejä. Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime päivien pilvisyys ei ole haitannut ollenkaan, sillä hanki on vajonnut silmissä ja meillä näkyy pihakäytävillä jo vähän hiekkaakin.
   Purppurarevonhäntäni näkyy olevan "Velvet Curtains'. Pussukan tietojen mukaan venyy 150-200 senttiseksi eli melkoinen puska pienistä taimista hyvällä tuurilla kasvaa.
   Todellakin tomaatit itävät täysin eri vauhdilla. Sungold pomppasi nopeasti pintaan jokaisen kylvetyn siemenen voimin. Tigerellasta ei näy vilaustakaan. Maltti olisi nyt valttia, vaan ei taida kuulua vakiovarusteisiini.
   Ollaan ihan rauhassa sekopäisiä, jos tätä meidän innostavaa harrastusta ja elämäntapaa joku niin haluaa nimittää.
   Viikko alkoi ihan kivasti, samoin tämä päivä. On tämä kevät mahtavaa aikaa. Oikein mukavia päiviä sinulle!

   Poista
 17. Turha siton kovin globaalia asioota murehtia, ku ei niihin voi pahemmin itte vaikuttaa. Taimikasvatuksehen sitävastoon voi. Son tähän aikahan parasta terapiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, saa vain vatsansa kipeäksi isoja asioita murehtimalla. Taimiasiat pyörivät nyt päässä vilkkaasti ja hyvä niin.

   Poista
 18. Mielenkiintoista on seurata siemenen taimeksi kehittymistä. Kylyvöksiä on tehty ja taimia kouluttu tiälläkin. Tuota Daraa oon kasvattanu useita vuosia ja joskus muutama taimi jopa talavehtii. Kaunis on ja suklaakosmostakin nyt ensimmäisen kerran siemenestä kylyvin. Meillä vielä luntakin hipsii ja on sitä sulatettavaksikin. Villasukkissa on mukava kulukii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla odotan, miten viime kesänä kylvetty ja kukkinut villiporkkana on talvehtinut. Daraa minulla on nyt ensimmäistä kertaa. Toivottavasti suklaakosmoksesi itävät ja kukkivat kesällä. Unohdin tilata niiden siemeniä, eikä kaupoissa tee mieli kierrellä mitään etsimässä.

   Poista
 19. Villiporkkana vaikuttaa nätille. Saatan vaikka kokeilla, jos sattuu siemenpussi kaupassa vastaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin villiporkkanaan viime kesänä. Daran kukassa on punertavaa väriä. Olen nähnyt Daran siemeniä nyt kahdessakin Prismassa. Taisi olla Kraudankin Nelson Garden-kokoelmassa.

   Poista
 20. Vai sekopäisyyden puolelle menee hommat:D Ihan järkevältä ajan käytöltä minusta vaikuttaa - mikäpä sen lystimpää on kuin katsoa taimien kasvua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä olo on vähän sekopäinen näiden kylvösten kanssa. Kohta ei mahdu lisäpurnukoita, mutta silti pitää sitä ja tätä vielä kylvää. Mikäs tämän mukavampaa sekopäisyyttä.

   Poista
 21. ;)
  järkevältä minustakin Sinun touhut tutuu....
  Samoja tuijotuksia..täällä Pohjosemmassakin 🤣
  Valoa ja kasvua kohti mennään.
  Hyvää vointia ja mukavaa viikonloppua!,Sinulle Between 😊🌞🤗
  (pariin kertaan oon kirjoittanu ,jotenki takkuaa tämä kommentin lähettäminen;)jospa tämä onnistuis:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan järkevää hommaa, vaikka välillä tuntuukin sekopäiseltä touhuta näin suurella innolla siementen ja mullan kanssa.
   Kiva kuulla, että sielläkin kylvöhommat ovat alkaneet.
   Kommentoinnissa on ollut ongelmia. Pari päivää sujui hyvin, tänään taas takkuaa. Missä vika lienee. Toivottavasti korjaantuu pian.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!