Muutama henkilö on kysynyt ohjetta tälle Persikkakakulle, jollaisen kerroin tehneeni viime viikolla. Olen ottanut ohjeen vuosia sitten muistaakseni Kotivinkki -lehdestä ja alkujaan se on nimeltään Rahkatorttu. Alkuperäisen ohjeen aprikoosien sijasta olen useimmiten käyttänyt persikoita, kuten tuossa oheisessa kuvassakin.
RAHKATORTTU
Pohja
2 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pyöreään vuokaan. Kypsennä 175 asteessa n. ½ tuntia. Kumoa kakkupohja vuoasta ja anna sen jäähtyä.
Puhdista vuoka, jossa kypsensit kakun. Ripota sen pohjalle kidesokeria. Halkaise kakku ja nosta pintalevy vuokaan.
Täyte
2 dl kermaa
2 tlk (á 250 g) rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 400 g:n tölkki aprikoosia tms.
6 liivatetta + 1 dl nestettä
Vaahdota kerma. Lisää rahka, sokeri, vaniljasokeri sekä pilkotut aprikoosit. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä pari minuuttia, valuta ne ja lisää kuumaan nesteeseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahka-kermavaahtoon. Kaada seos vuokaan kakkupohjan päälle. Nosta pinnalle kakkupohjan toinen puolisko ja paina se kevyesti kiinni täytteeseen. Pane rahkatorttu jääkaappiin seuraavaan päivään saakka.
Kasta vuoka muutamaksi
sekunniksi kuumaan veteen ja irrota tortun reunat varovasti veitsen
avulla. Kumoa torttu tarjoiluvadille. Valuta iso tölkillinen aprikooseja
liemestään ja lado aprikoosit vieri viereen tortun pinnalle.
Pinnalle
n. 400 g:n tölkki aprikooseja
1 dl aprikoositökin lientä + 1 liivatelehti
½ dl mantelirouhetta
Kuumenna desilitran verran tölkkilientä ja sulata siihen liotetut liivatteet. Anna liemen seistä jääkaapissa, kunnes se hyytyy munanvalkuaisen vahvuiseksi. Sivele lientä aprikooseille pullasudilla ja anna sen valua aprikoosien väliinkin.
Koristele tortun reunat rouhituilla manteleilla.
PS.
Minulla oli pakkasessa valmis kakkupohja, joka oli tämän ohjeen pohjaa paksumpi. Siksi en saanut sitä kunnolla piilotettua.
Hurahtanut -blogissa on arvonta 1.4. saakka
Elämää ja elämyksiä -blogissa on meneillään yllätysarvonta 30.3. saakka
Törmäsinpä facebookissa näin ihanaan tulppaanisalaattiin (ei tietoa, kenen ohje ja kuva).
Aika herkullisen näköistä!
PS.
Tänään on ollut niin upea kevätpäivä, että oli pakko avata terassikausi. Joimme kahvit pihamaalla, lumen ja jään keskellä, keinussa istuen. Aurinko lämmitti kasvoja, talitintit lauloivat ja katolta sulava lumi lorisi ränneissä. Pienet on ilot, mutta kyllä nautittiin!!!
Kiitos ohjeesta! Tämä taitaa päästä pääsiäispöytääme lammaspadan jälkkäriksi.
VastaaPoistaAivan ihana tulppaanisalaatti :)
Täälläkin ollaan oltu plussan puolella lämpötiloissa eilen ja tänään. Lenkille pitää varustautua pian saappain.
Kyllä tuo rahkatorttu on herkullisen näköistä, tykkään persikoista. On kyllä jotain torttua tehtävä pääsiäiseksi persikalla päällystettynä. Onpa jollain ollut aikaa värkätä tulppaaneja :)
VastaaPoistaAi mitä herkkuja. Tuo tulppaanisalaatti olisi ihana juhlapöydässä !
VastaaPoistaRahkatorttu on varmaan suussasulavaa herkkua. tulppaanisalaatti kaunis asetelma.
VastaaPoistaMitä herkkuja,nami! Upea salaatti, on siinä ollut jollain näpräämistä:)
VastaaPoistaIhana rahka herkku ja salaatti,kiitos tästä ♥
VastaaPoistaOi mitkä herkut.
VastaaPoistaToivotaa teille lisää kauniita keväisiä päiviä.
Täälläkin aurinko paistoi mutta ulkona ei mitenkään lämmintä ollut.
Kiitos, lisäsin sen oitis resepteihini!
VastaaPoistaJa hienoja vinkkejä annoit muutenkin.
Onpas kaunis salaatti!
VastaaPoistaKatja, Emilie, Intianminttu, Pivi, Kirsikka, Mustakissa, Ritva, Sylvi, Leila, Sussi!
VastaaPoistaRahkatorttu on hyvää, vaikka tuo ulkoasu ei niin vetävä olekaan. Aurinkoista huomista päivää kaikille!
Voi että ihana salaatti, täytyy kokeilla :)
VastaaPoista