keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Sukkakärpäsen iskemä

7veljestä ja 7veljestä Polkkaa

Sukkakärpänen iski minuun joulun alla niin pahasti, että se alkaa jo haitata kaikkea muuta elämää. Illat kuluvat puikkojen suihkiessa ja nukkumaankin on välillä vaikea lähteä, kun meneillään on jännittävät kantapääkavennukset tai uuden kuvion opettelu. Televisio-ohjelmista en taida muistaa mitään, vaikka siinä sohvalla töllötintä vastapäätä istunkin kutimen kanssa. Päässä pyörii vain meneillään olevan sukan vaiheet ja yhä useammin myös seuravaan sukan ideointi. Kaupan lankahyllyn ohitse en sitten millään voi kulkea koskettelematta edes paria kerää ja varsin usein joku niistä hipaistuista hyppää kuin huomaamatta ostoskoriin. Karmea olisi sellainen tilanne, että sukkaparin valmistuttua laatikossa ei olisikaan yhtä ainutta varakerää uusien aloittamiseksi.

7veljestä ja 7veljestä Polkkaa

Valmiita sukkia on jo lähtenyt synttärilahjoiksi ja muuten-vain-viemisiksi. Laatikossakin on pieni pino odottamassa, mennäkö jonnekin niitä myymään vai hukuttaako kaikki sukulaiset ja tuttavat vastedes villasukkiin. Kädet ovat ranteita ja sormia myöten hellänä. Oikean käden keskisormi ei taivu vaatimatonta kallistusta enempää ja vasemman käden selkämykseen on kasvamassa samanlainen nestepatti, kuin oikean käden selkämyksessä on jo vuoden verran vaivannut. Vaan kivusta ja vaivasta viis. Mieli huutaa lisää kutomista ja olo on niin onnellinen, kun monet alkutaipaleen ongelmat alkavat olla selätettyinä. Käsiala tasoittuu, ylimääräiset reiät katoavat ja puikot pysyvät käsissä vaivatta. Ja uuden kuvion oppiminen ja onnistuminen saa meikäläisen liihottelemaan seitsemännessä taivaassa.

7veljestä
No, onhan sitä täytynyt kutimista hetkittäin irrottautua askartelemaan muutamia kortteja. Niihin sukkapaketeihin mukaan liitettäväksi.

Ulos ei niin kovasti nyt tee mieli, sillä pienemmilläkin teillä alkaa loska lentää ja parin päivän ajan täällä etelärannikolla on tuo sakea sumu satanut tihkuna silmälaseja hämärtämään. Hämärää, hämärää, aamusta iltaan. Mutta kuunnelkaapa ihmiset, miten tintit visertävät. Ihan on kevättä ilmassa ja se vasta tuntuu mukavalta. Ei haittaa harmaus, ei loska, kun ajatukset viilettävät jo kohti tulevia aikoja. Yksi hujaus vain ja saamme jälleen kulkea nenä ja objektiivi kohti maata suunnattuna etsimässä niitä ensimmäisiä vihreitä merkkejä kesästä, aahhh!Leppoisaa kevään odotusta
kaikille!

Samalla toivotan lämpimästi tervetulleiksi  Elmerin ja 
Mirva Tapolan blogini lukijoiksi.

25 kommenttia:

 1. Ihania sukkia. Tällaiselle vanhan talon asukkaalle villasukat ovat jokapäiväinen selviytymisvaruste. Minäkin kudon, mutta en noin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukat jalassa on mukava hipsutella, vaikka lattiat olisivat lämpimiäkin.

   Poista
 2. Todella kauniita ja taidokkaasti tehtyjä sukkia kortteineen.

  VastaaPoista
 3. On se niin kiva lukeakin ja myös tehdä tuollasta, mistä saa noin ihanan flow-fiiliksen :) Hienot sukat!
  Ihanat kortitkin!
  Aika samanlaista on tuo keli täälläkin, ei ehkä ole noin sumuista ollut.
  Kevättä odotellessa ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie, minä taidan innostua aina yhdestä asiasta kerrallaan...

   Poista
 4. Kauniita sukkia! Innostuksesi välittyi ihanasti tänne ruudun toisellekkin puolelle :) Tuollainen käsillä tekeminen on kuulemma hyvää aivojumppakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, minäkin luin hiljattain jostain, että kutominen ja käsitöiden väsääminen ylipäätään pitää aivot virkeinä ja ylläpitää muistin säilymistä. Ennen vanhaan taisivat lähes kaikki naiset tehdä jotain käsillään, kun kaupasta ei valmista saanut.

   Poista
 5. Eikös vaan olekin ihan terapiaa se sukankutominen!
  Kauniita sukkia olet kutonut, ovat varmasti saajatkin onnellisia!
  Selviät vielä aika vähällä, jos kauppareissulla tarttuu kerä tai pari mukaan; minä ostan nykyään langat kilon erissä! ...(kun tulee halvemmaksi...) Mutta sitä varten käyn kyllä Turussa, etten sentään joka ruokakauppareissulla niitä ostele ;)
  Onko teillä siellä vielä noin paljon lunta kuin tuossa viimeisessä kuvassa?
  Tiedätkös, meillä ei ole lunta yhtään, kuvailin tänään pihalla ihan uusi pieniä kasvinalkuja jo! On tämä outo helmikuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvissa lumen määrä näyttää suuremmalta kuin onkaan. Tien vierille sitä on aurattu, vaikka ei olisi ollut laisinkaan tarpeellista. Auroilla lienee kiintiöt vielä vajaat. Muutama lämmin päivä ja tuo märkä massa on kadonnut tyystin. Veljeni asuu Salossa ja hänenkin mielestään meillä on Saloon verrattuna "tosi paljon" lunta.
   Olenkin tässä miettinyt, mistä löytäisi hyvän tukkukaupan, jonne lähteä lankaostoksille. Vaihtelu lankatarjonnassa kiinnostaisi. Kunhan tämän hetkinen talouskriisini (uuden sängyn ostaminen + muita isoja laskuja) vähän helpottaa taidan tehdä nettitilauksen( tosin näkyvissä on jo Juuson hammaslääkäri, joka ei irtoa edes kahdella satasella, lienee lähempänä 500 euroa). Sain kyllä mielenkiintoisen lankakauppaosoitteen Tallinnassa. Monet ovat siellä varmaan käyneetkin, sijaitsee Vanhan kaupungin laidalla Muurivahe-kadulla. Ehkä lähden maaliskuussa taas Tallinna-reissulle, kun on laatikossa yksi 5 euron risteilylappu käyttämättä.
   Hyvää Ystävänpäivää sinulle (ihailtiin juuri ystäväni kanssa sinulta saamiani nappivarsisukkia, jotka päällä tepastelin täällä kotona).

   Poista
 6. Todella kauniita sukkia oletkin suihkinut!! Kiva idea yhdistää Polkkaa yksiväriseen ja tasoittaa siten Polkan lievää levottomuutta. Kaunista myös tuo pitsi! Toivottavasti kätesi yhä kestävät neulomisen : )

  Ihanat kortitikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä kädet tykkää, sain tänään lääkäriltä lähetteen röntgeniin. Vaan kutominen on niin mukavaa ajanvietettä, että sitä on vaikea vastustaa.

   Poista
 7. Kauniita sukkia olet neulonut. Neulominen on rentouttavaa puuhaa, eikä siinä tarvitse kauheasti muuta ajatella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, joskus on kiva tehdä jotain hyödyllistä ilman ajatuksen hiventäkään.

   Poista
 8. kauniita sukkia, erityisesti nuo liilat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Lila on eräs mieliväreistäni.

   Poista
 9. Oi miten kauniita sukkia olet tehnyt olet ollut niin ahkera. Ja kortitki viellä tosi kauniit! ♥

  Vastaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma! Kylläpä nämä kaikki kehut ilahduttavat.

   Poista
 10. Kauniita sukkia. Kiva tuo yhdistely 7-veljestä sekä polkan.
  kauniit ovat myös nuo kortit =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rantapuikko! Yllätyin itsekin, miten kiva yhdistelmä 7veikasta ja polkasta tuli.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Tykkäätkö Myrtti yhtä paljon villalankakerästä, kuin meidän Juuso. Suorastaan limastettua Juuson käsittelyn jälkeen.

   Poista
 12. Tuohan on erittäin hyödyllinen hurahdus ja mitäs niistä telkkariohjemista; hyvää taustalöpinää tärkeämmän asian rinnalla :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, radio toimiikin paremmin sukkaurakan taustalla, koska se ei vaadi ylimääräistä vilkuilua.

   Poista
 13. Kyllä on kauniita sukkia ja ihanat itsetehdyt kortit . Hyvää pyhää

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!