lauantai 27. joulukuuta 2014

Jänöjussin jälkiä


Auringon jo lähestyessä laskeutumisaikaansa, kävin pihalla sytyttämässä lyhtykynttilöitä. Kummastelin, kuka on peuhannut alapihan kukkapenkeissä ja lähdin oikein lähempää asiaa tutkailemaan.


Jänöjussihan se siellä on etsinyt ilmeisesti syötävää itselleen. Pikkutalviot eivät ole kaiketi kelvanneet, mutta sulkaneilikka sitäkin paremmin.


Jussikka jätti vielä muutaman papanan merkiksi käynnistään. Olipa hyvä, että muistin suojata ajoissa omenapuut ja muut jänöille maistuvat kohteet. Pupupolkuja kulkee meidän alapihalla niin tiuhaan, että joko siellä vierailee kokonainen lauma tai sitten se yksittäinen jänöjussi risteilee työkseen puutarhassamme.En tiedä, kelpaako syyshortensia jäniksille, mutta muutama talvi sitten joko myyrä tai jänis oli kuitenkin kalunnut yhden vanhemman syyshortensian juuresta aivan kuorettomaksi. Leikkasin sen ihan alas ja kyllä se siitä elpyi, mutta isoksi kasvamiseen näyttää kuluvan muutama vuosi. Nyt laitoin alapihan Vanille Fraisen ja Wim's Redin ympärille verkon, jotta eivät tulisi jänisten syömiksi ihan helpolla.


Flunssa on vielä sen verran ärhäkkä, etten lähtenyt hienosta säästä huolimatta päivällä kävelylle. Aurinko paistoi kyllä ihan kauniisti ja hetken jo mietin, lähtisinkö sittenkin ulos kuvaamaan. Jänön tekemisiä myöhemmin alapihalla tutkiessani aurinko oli jo painumassa mailleen ja se näkyi meille vain metsikön läpi kuulottavana pikkupallona. Valon vähenemisen huomasi kyllä jo aiemminkin lähinnä kameran objektiivin läpi, sillä ISO-lukuja piti yhtenään pyörittää ylöspäin ja sittenkin automaattitarkennus alkoi tarjota eioota.


Takassa palaa tuli ja vatsa on täynnä, mitäs muuta kuin edelleen niitä jouluruokia. Seuraavaksi istahdan sohvalle ja kaivan sukankutimet esiin. Eilen tosin huomasin, että resorineuleesta tuli epätasaista, kun jouduin yhtenään köhimään. Jäipä sitten jälki jouluflunssasta niihinkin sukkiin, vaikka virus tuskin tuleviin käyttäjiin niistä tarttuu.

Mukavaa pyhänseutua kaikille!
 

11 kommenttia:

 1. Pupu jättää aina reilusti jälkensä :) Meillä joku vuosi sitten parturoi sateenvarjokirsikan ihan kelon näköiseksi. Eipä se siitä enää alkuperäiseen muotoonsa kasvanut.
  Meillä oli pakkasta -7°, aika kolean tuntuista, olin kuvaamassa parisen tuntia.
  Toivottavasti flunssa pian hellittää. Kannattaa hoitaa itsensä kunnolla, niin välttyy niiltä jälkitaudeilta.

  VastaaPoista
 2. Voihan pupuset, yksikin sellainen pihassa jättää kyllä melkoisesti jälkiä:) Minä ripustelin hajupalloja karkotukseksi ja kumma kyllä näyttää tepsivän ainakin vielä, täytyy vaan muistaa nostaa niitä lumirajan yläpuolelle.
  Toivotaan pikaista paranemista, minä täällä jännitän saanko tartuntaa tuosta mieheni flunssasta...

  VastaaPoista
 3. Jänöjussit ne ovat ahkerana ja melkein kaikki kelpaa. Joskus tuntuu pahalta suojata kaikki ne puut ja pensaat jotka ovat jänön herkkuja.Tosin sitten jos kato käy, keväällä harmittaa niin vietävästi. Tässä vuosia sitten jänö pisti pirstaleiksi meidän pihalla nuoren katajan, en olisi uskonut jänölle katajan maistuvan.

  VastaaPoista
 4. Voi jänikset sentään! Toivottavasti eivät tehneet tuhoa. Joop, mietin myös iso arvojen säätöä, en vain ole sitä vielä oppinut löytämään kamerasta... Mut mä pidänkin niistä sinisen hetken kuvista itse ainakin. :) Nämäkin ovat nättejä. Nätin lumista sielläkin. Kova melkein -30 huiteleva pakkanen on saanut pysyttelemään sisällä.

  VastaaPoista
 5. Hieno kuvasarja jäniksen jäljillä. Pitääpä käydä vilkaisemassa, joko ovat tännepäin ehtineet tihutöihin. Toisaalta ovat suloisia, mutta aikamoisia tuholaisia myös.

  VastaaPoista
 6. Voi noita pupusia kun asuu aivan metsän reunassa niin kyllä kannattaa kaikkia pensaita suojata
  Kerran ei suojattu omena puuta ajateltiin että kun on vanha omenapuu niin eihän se niille kelpaa mutta kelpasihan kalusi koko rungn niin pahasti että ei enää jaksanut toipua :)

  VastaaPoista
 7. Hmm, täytyykin huomenna tehdä kierros ja katsoa onko pupuja liikkunut. Hyvä muistutus!

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti köhäsi on jo helpottanut. Pupujen tuotoksia ja tuhoja(kin) löytyy myös meidän pihapiiristä. Kaksi suojaverkkoa oli kaatunut ja arvaat varmaan lopputuleman: taimikauppaan heti keväällä. :)

  VastaaPoista
 9. Pupu on liikkunut meilläkin, meilkein tuli terassille asti:)

  VastaaPoista
 10. Oho, pitänee käydä tarkistamassa kasvit! Jälkiä on ainakin ollut pihalla. Paranemisia ja hyvää loppuvuotta sinulle Between!

  VastaaPoista
 11. Pikaista paranemista! Hyvää loppuvuotta sinulle Between!

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!